Hem > AEW Dynamite 2020 > AEW Dynamite 2020-12-02 – Winter Is Coming

AEW Dynamite 2020-12-02 – Winter Is Coming

AEW Dynamite 2020-12-02 – Winter Is Coming

– Jim Ross, Tony Schiavone & Excalibur kommenterar.

1. Dynamite Diamond Battle Royal.
De två sista möts i finalen nästa vecka ala Razor vs. Model. Vi har Matt Hardy, Shawn Spears (Tully i publiken), Adam Page, Kip Sabian (med Penelope Ford), Miro, Lee Johnson, Orange Cassidy, Alex Reynolds, John Silver, Scorpio Sky, Luther, Matt Sydal, Serpentico, Joey Janela, Private Party, Sammy Guevara, MJF & Wardlow. En drös från Dork Order är med in. Första matchen drar igång 80 sekunder in i showen, det gillar vi! Precis i början av stöket får vi en bild-i-bild-promo med MJF som säger att när någon av dem vinner är det inte _hans_ diamantring utan Inner Circles. Älskar den killen; före detta var han ganska noga med att påpeka att det faktiskt var HANS ring men nu när han måste slåss för den igen är han lite mer ödmjuk. JR säger RIP Pat. Jag kommer inte gå igenom alla elimineringar för de flesta var bara random utkast. Sky dumpar Spears som sopar till honom med sin LOADED GLOVE OF DOOM och kastas därefter ut för att fortsätta deras lilla fejd. Det ska poängteras att Tully såg sjukt besviken ut när hans adept åkte ut. Page är nära att dumpas men landar rakt på Dork Order i en spot jag såg så lång tid före att jag hann odla helskägg på babyfacet fram tills den utfördes. De hjälper honom in i ringen igen men Matt dumpar dock honom strax efter varpå Matt enligt JR: ”with thoses giant teeth smiling ear-to-ear”. Det lutar mer och mer åt att Page joinar TDO vilket jag inte direkt ser fram emot men jag antar att han behöver en uppfräschning. Sammy och MJF står i hörnan med Wardlow framför sig som skydd en bra stund och bara tittar på när de andra eliminerar varandra. Story i ett stök, ta lärdom WWE! Miro rensar och ser hur bra ut som helst. (Tony Khan nämnde för övrigt på presskonferensen före showen att han ville debutera Miro som toppwrestler men det fanns ingen sådan öppning för tillfället och han ville inte vänta ända till januari för debuten. Kan förstå tanken men samtidigt har han bara känts som en kropp i högen sedan debuten.) När han gjort sig av med ”alla” trippelteamas han av Inner Circle som dumpar honom. Jungle Boy, Sammy, MJF och Wardlow är kvar i matchen. Plus Orange Cassidy som är matchens gömda deltagare, jag tror det står i grundlagen att alla stök måste ha en sådan nämligen. Sammy står för matchens tjusigaste spot när han backdroppas upp av Jungle Boy i hörnan. Han tar som vanligt tag i topprepet på varsin sid om hörnpelaren för att svinga sig upp över hörnan där han släpper taget om båda innan han greppar tag om repet igen i luften för att kunna stabilisera sig på apronen utan att falla ut. Det gör man inte utan total kroppskontroll. MJF dumpar Jungle Boy och Sammy samtidigt vilket såklart Sammy inte kommer låta förbli okommenterat. Wardlow råkar krascha in i MJF av misstag innan Cassidy dumpar Wardlow efter 12:21. Bra bokat stök som tar oss ett steg närmare Wardlow vs. MJF. Sällan har jag sett en så förutsägbar storyline som är så pass underhållande och välgjord. Vinnare: Orange Cassidy & MJF. ***1/4

2. Frankie Kazarian vs. Chris Jericho.
Bara tredje gången de är i ringen ihop och första singelmötet. Inner Circle minus Santana är med in (MJF och Wardlow kommer dock inte in förrän i slutet). Hyfsad match men Jericho brottas på halvfart vilket stör tempot. Jag har inget emot långsamma matcher i sig men det känns som att alla spots tar längre tid att utföras än normalt, vilket märks speciellt mycket när Jericho ska resa sig och Kaz redan är uppe och redo för nästa spot. Kanske Kaz som skulle saktat ner istället. Flux Capacitor (One Man Spanish Fly till slam) ger två för Kaz. Kaz gör Boston-crab varpå MJF kommer in med en handduk han är beredd att kasta in för att rädda sin ledare, men Sammy stoppar honom. Detta distraherar Kaz som äter en Judas Effect för tre efter 11:01. Tjafs uppstår, framförallt mellan Sammy och MJF så Jericho bestämmer att de ska bestämma sig för nästa vecka om de ska hålla ihop gruppen eller splittra den. Vinnare: Chris Jericho. **

– Young Bucks ger Hybrid 2 en titelmatch om de kan slå dem nästa vecka. The Acclaimed kommer in och beter sig som riktiga as mot dem. Hybrid 2 attackerar Bucks innan Kazarian och Fallen Angel räddar. The Acclaimed är ett team som bildades i oktober som består av Max Caster och Anthony Bowens vars namn säger mig exakt inget, men deras gimmick verkar vara ännu ett ”svart speedat tagteam” i stil med Street Profits och Private Party.

3. Britt Baker vs. Leyla Hirsch.
Älskar att grafiken noterar att ”Rebel not Reba” är med in. Kul med sådana detaljer. Leyla är tydligen en rysk amatörbrottare, vilket inte är en överraskning att höra när man väl ser henne. Oerhört kompakt (150/57) och ser nog mest trovärdig ut som wrestler i hela divisionen. Tyvärr drog matchen ut på gästfriheten och efter några minuter kändes det bara som om den bara pågick och pågick utan att komma någonvart. Mycket subs från båda innan Rebel (inte Reba) distraherar så Britt kan avsluta med Lockjaw efter 8:45. Allt som allt ingen jätteimponerande debut. Thunder Rosa attackerar Baker efteråt. Vinnare: Britt Baker. *

4. Cody & Darby Allin vs. Ricky Starks & Powerhouse Hobbs.
Arn och Taz är med in. Okej och basic match. Hobbs är en stjärna! Hetta på Darby och het tag till Cody som rensar. Springboard-cutter på Starks innan Darby avslutar honom med Coffin Drop efter 11:23. Vinnare: Cody & Darby. **3/4

– Heel-beatdown och även om både Arn och Dustin Rhodes räddar blir heelsen för svåra till ingen mindre än Sting gör comeback med sitt basebollträ. Hade inte hört ett smack om honom innan så detta var en positiv överraskning. Tony citerar den andre Tony som sagt att Sting skrivit på ett flerårigt kontrakt med AEW. Jag har ingen aning om han kommer brottas men jag har en känsla av att hans tid i AEW kommer lämna fler positiva avtryck än stinten i WWE. (I grafiken några segment senare för att hypa nästa veckas show står det ”Sting Speaks” vilket jag först läste som ”Sting Spears” och tolkade det som att han skulle möta Shawn Spears, vilket kändes rätt udda.)

Jag fick detta spoilat men blev ändå ett maffigt segment. Sting var för övrigt Ric Flairs näst bästa motståndare tycker jag, och den bästa var Ricky Steamboat vars nylle är tryckt på den tisha jag för tillfället pryder/döljer min harmoniskt byggda lekamen med. Hoppas detta livar upp din dag på något sätt.

– Alex Marvez intervjuar Hikaru Shida som klargör att hon inte är rädd för Abadon, men blir skiträdd när något faller ner på golvet ur bild. Antar att det var ett work.

– Jon Moxley med en promo om mainet där han kommer ”go absolutely banana” som en blink åt Pat Patterson som avled samma dag. (Pat var känd för att ha problem med språket trots att han bott i USA i nästan 60 år, och brukade säga att publiken var ”going banana” istället för ”bananas” med S på slutet.)

5. AEW World-champ Jon Moxley vs. Kenny Omega.
Titelmatch. Don Callis gör color. Rätt långsamma och sega första 20 minuter. Jag brukar gilla långa matcher men detta kändes mest som att det var långt för sakens skull och inte för att storyn behövde det. Efter arton-nitton minuter in hettar det till och båda gör sina specialgrepp (två Paradigm Shifts och ett halvdussin V-Triggers, dock ingen One-Winged Angel än eftersom de nog sparar den för att ingen sparkat ut den). Mox suplexar Kenny in i ett värmeaggregat vid ringside så Kenny slås ut. Domaren och Callis kollar till Kenny men Mox är säker på att han bluffar. Callis tar micken så Mox sopar till honom eftersom han inte tar några onödiga risker. Kenny får tag på micken och sänker Mox med den. Mox bladar och Kenny avslutar med One-Winged Angel för tre efter 28:27. Vinnare och ny champ: Kenny Omega. ***

– Efteråt springer Callis och Kenny ut ur arenan för att slippa eventuella vedergällningar från Moxley, och det sista vi får höra från dem är att Callis skriker att vi kommer få höra från dem på tisdagens Impact. Jag har inte sett Impact sedan Martin Timell ansågs helylle så jag har ingen åsikt om det, men kul om det blir ett samarbete mellan förbunden.

– Preciiiiiis innan showen slutar skriker Eddie Kingston att han vill ha Lance Archer nästa vecka så jag antar det är en match.

– Nästa vecka: Archer vs. Kingston, Cassidy vs. MJF i finalen, Bucks vs. TH2, Dustin vs. Ten, Pillman & Garrison vs. FTR samt segmentet med Inner Circle samt Stings promo. Späckat med andra ord.

SLUTSATS: Showen kändes mer som en PPV än TV. Mainet var bra men för långt, men det stora var förstås Stings debut!

(Den här recensionen skrevs 2020-12-03.)

Kategorier:AEW Dynamite 2020
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: