Hem > WWE SDL 2020 > SDL 2020-12-04

SDL 2020-12-04

SDL 2020-12-04

– Inte för att någon bryr sig men det blir sista WWE-showen från Amway Center eftersom de flyttar till Performance Center (Capitol Wrestling Center) där NXT huserar.

– Michael Cole & Corey Graves kommenterar.

– Hela rostret (inklusive Vince, Gerald Brisco som inte ens jobbar där längre men var nära både Pat och Vince, Lance Storm och Sgt. Slaughter) står vid ingången för att hedra Pat Patterson med en klockringning och samma bandade ”THANK YOU, PAT”-chant som på NXT. Fint. WWE har hedrat många avlidna genom åren och även om jag är säker på att Vince känner sorg över precis varenda en tror jag Pats död tog hårdast av alla sedan Andre the Giant eftersom de var så pass nära. Inte bara kollegor utan Pat verkar varit en av Vinces få riktiga vänner genom hela livet.

– Kayla intervjuar Roman Reigns (med Paul Heyman och Jey Uso) i ringen. Roman förnekar Kevin Owens anklagelser om att han manipulerar Jey, istället hjälper han honom. Owens kommer in och utmanar Reigns till en TLC-match på Roman på TLC, men Reigns svarar inte.

1. Natalya vs. Bayley.
Bianca Belair gör color. Väldigt kort match som ändå slutade rent. Inget fuffens, ingen distraktion eller så utan ren finish när Bayley missar charge, slår i benet i hörnan och tappar ut till en Sharpshooter efter 2:36. Vinnare: Natalya. NR

2. Rey Mysterio, Daniel Bryan & Big E vs. Sami Zayn, Shinsuke Nakamura & Dolph Ziggler.
Detta lanseras som en match för att hedra Pat eftersom den innehåller den nuvarande och fem före detta IC-mästare. Dock är det en ren spotfest (bra sådan men ändock en spotfest) som inte känns Pat för fem öre. Jag vet inte hur jag ska känna när WWE fortfarande hävdar att Pat vann bältet i Rio de Janeiro, det känns som att det tillhör kayfabe-eran och nu när han är död känns det lite lökigt att fortsätta kayfaba det. Samtidigt vore det konstigt om man helt plötsligt ändrade storyn bara för att han dog. Klurigt. Något som dock är lite komiskt med valet av Rio de Janeiro som platsen där han vann bältet var det var ett lite av ett internskämt från början. Inte turneringen i sig utan valet av just Rio de Janeiro. Pat hade oerhört svårt med språket trots att han bott i landet i 20 år när han ”vann” bältet, och Vince tyckte det var helballt att välja ett ställe som Pat inte kunde uttala. I efterföljande intervjuer – och även när de kommenterade ihop – kunde Vince fråga var han vann bältet bara för att se honom svettas när han försökte uttala namnet rätt. På gränsen mellan humor och bara elakt. Nåväl. Uppenbarligen bygger de upp för Bryan vs. Sami på TLC här. Bryan gör Yes-lock på Sami kommer loss, de byter rollups och Bryan vinner med ett small package efter 8:35. Efteråt kör de houseshow-bokningen med atomic-drop, 619 och Big Ending på Ziggler. Lite roligt att han säljer atomic-droppen en bra stund medan de andra väntar på att han ska sätta sig i position för en 619. Var roligare än jag får det att verka. Men kändes mer houseshow än TV. Vinnare: Rey, Bryan & Big E. **1/2

– Kayla intervjuar Owens som tycker Reigns är stöddig och en ”arrogant skitstövel”. Kalisto gör en cameo med en fedorahatt för att se ut som en ännu större loser än han redan är, och Otis kommer in och skriker. Var ”Kalisto i fedora” verkligen något som behövdes i det slutgiltiga SDL-manuset denna veckan?

– Sasha Banks och Carmella skriker åt varandra via länk vilket mer känns som Kardashians än WWE. Dessutom är ingen av dem sympatisk så även om Sasha är babyface på papperet känns det som två heels som bråkar. NO BUYS.

3. Murphy vs. King Corbin.
Rey, Aalyah och Dominik är med Murphy in medan Corbin har två huvförsedda ”vakter” med sig in. Han skrek ju förra veckan att han skulle komma förberedd denna veckan. De spelas av Steve Cutler och Wesley Blake, så jag antar att Forgotten Sons är splittrat nu när Jaxson Ryker twittrade ut lite icke så PK åsikter för en tid sedan. De distraherar och hamnar i bråk med Rey och Dominik och i kaoset lyckas Corbin avsluta med End of Days efter 6:45 för ännu mer 50/50-bokning inte en människa tjänar på. Antar att vi får Murphy/Corbin III inom kort, antingen redan nästa vecka eller på TLC. För Gud ska veta att de MÅSTE hålla galorna rekordlånga. Vinnare: King Corbin. *

– Backstage: Både Robert Roode och Cesaro skriker om att deras respektive team förtjänar en titelmatch vilket jag antar sätter upp en förstautmanarmatch nästa vecka så de kan börja bygga inför TLC i den så vanligt förekommande ”måste skohorna in en titelmatch”-bokningen vi alla älskar så mycket.

4. Kevin Owens & Otis vs. Jey Uso & Roman Reigns.
Mer storyline än match. Paul Heyman är med in. Dock kommer inte Roman och Paul in förrän två minuter in i matchen, så först får Jey brottas ensam mot två babyfaces. Inget får våra babyfaces att se så hjältemodiga ut som när de har numerärt övertag mot en ensam heel. När Roman väl förärar oss med en visit attackerar han Otis med trappan flera gånger och slänger in honom både mot bordet och ringstolpen för att ta ut honom ur matchen. Nu är det Owens som är ensam mot två stycken. Owens vill ha Reigns men Jey Superkickar honom och går för en flying big splash men Roman skäller ut honom och tvingar honom att tagga. Tag till Reigns men Owens knuffar ner honom från apronen och när Reigns springer in och vevar diskas heelsen efter 8:33. Obegriplig finish. Heel-beatdown på Owens efteråt innan Reigns får psykbryt och attackerar sitt kusinbarn samtidigt som han skriker att han tydligen måste göra allt själv. Reigns är en makalöst bra heel men storyn är en smula snurrig. Vinnare via DQ: Otis & Owens. NR

SLUTSATS: Det var en show. Reigns är en fantastisk badassheel. Men förutom det var det bara en show.

(Den här recensionen skrevs 2020-12-06.)

Kategorier:WWE SDL 2020
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: