Hem > AEW Dynamite 2020 > AEW Dynamite 2020-12-09

AEW Dynamite 2020-12-09

AEW Dynamite 2020-12-09

– ”[In that shirt] Jake Roberts looks like a serial killing hitchhiker. In other words, he looks like Jake Roberts.” – användare på F4W/WO-forumet.

– Bandat 2020-12-03.

– Jim Ross, Tony Schiavone & Excalibur kommenterar.

1. AEW Tag-champs Young Bucks vs. Hybrid 2.
Nontitle, men TH2 får en titelmatch om de vinner. Bra match för att kicka igång showen. I vanlig ordning börjar det som en vanlig match där tags är oerhört viktigt men tappar sin betydelse för varje sekund som går. Såklart är det massor med spots, men det mesta ser riktigt bra ut och eftersom matchen läggs tidigt på showen är jag mer lättroad än om den hade legat i slutet. Flera gånger under matchen känns det som att den kommer avslutas men någon sparkar ur så den fortsätter, något som i det här fallet är något positivt eftersom det görs väldigt bra och matchen är rätt underhållande i sig. Angelico äter dubbla Superkicks så han lutar sig bakåt som badguyen i slutet av Hard to Kill som får en biljardkö i halsen och avslutas med BTE Trigger efter 11:48. The Acclaim rusar in men Daniels & Kazarian har varit med förr så de misstänkte detta och kutar därför in och vevar med stolar för att jaga bort dem. Vinnare: Young Bucks. ***1/2

– MJF är redo att besegra Orange Cassidy för att göra alla oss ”not so smart marks” upprörda.

– Sting och Cody (med Arn Anderson) möts verbalt i ringen med Tony Schiavone som MC. Sting berömmer Tony för sin ”IT’S STIIIING! förra veckan, något jag också läste att många markade ut åt. Själv hade jag inte ens en tanke på att han brukade göra så i WCW så det betydde inget för mig. Sting kramar om Tony efteråt. Sting är inte här för Codys skull, även om Cody verkar tro det, utan pekar på Darby Allin i publiken. Jag förstår att de vill strössla lite av Stings starpower på honom men risken är att han bara ses som en billig kopia om de inte är försiktiga. Sting avslutar med att han är här för lång tid framöver. Bra promo, det var inte så mycket VAD han sa utan HUR. Allt lät naturligt och spontat även om det såklart inte var det.

– Team Taz med en promo om att lilla Cody behövde Sting för att rädda honom från dem, och nu tränar Codys elev Hook (Taz son) med dem.

2. Varsity Blondes (Brian Pillman Jr. & Griff Garrison) vs. FTR.
Tully är med in. Härlig oldschoolmatch. Hetta på Pillman och tag till Garrison som rensar med långa steg som närmast kan liknas vid en höjdhoppares sistakliv innan hoppet. Såg märkligt ut. Goodnight Express avslutar Pillman efter 8:23. Bättre match än jag får det att låta som. FTR tjafsar med Marko Stunt, Jungle Boy och Luchasaurus vid ringside efteråt. Vinnare: FTR. ***

– Adam Page är bokad i en sixman nästa vecka (mot Matt Hardy & Private Party) och tar motvilligt John Silver och Alex Reynolds som partners men klargör att han INTE tänker joina Dark Order.

3. Dustin Rhodes vs. Ten (Preston Vance).
För att sätta detta i tidsperspektiv: När Ten föddes hade Dustin redan brottats i fyra år. Dork Order är förstås med in. Ingen märkvärdig match alls, Dustin avslutar med sin bulldog efter 2:50. Evil Uno erbjuder Dustin en plats i TDO (”du är ändå bara den tredje viktigaste Rhodes”) och tycker Seven vore ett passande namn (blinkblink) men Dustin vevar till Uno vilket nog tolkas som ett nej. Uno noterar dock att de inte kommer sluta försöka få honom att joina. Vinnare: Dustin Rhodes. *

– Tony med en förinspelad intervju med Shaquille O’Neal och Brandi Rhodes, för har man en A-kändis med måste man också ha en Rhodes i samma segment, det står nog i Codys kontrakt. Shaq gillar inte vad Jade gjorde mot Brandi men förstår henne eftersom Cody och Brandi provocerade henne på Twitter. Detta gick mig helt förbi, jag tycker inte man ska behöva följa folks sociala medier för att förstå handlingen. Shaq respekterar alla i Rhodes-familjen och Brandi reser sig för att gå, men kastar vatten på honom och skriker att hon är ”trött på den här skiten”. Vadå, makarna Rhodes i alla segment? Då är vi två. Ingen aning var detta leder men Shaq vs. Cody i någon form känns onekligen som slutmålet. Tja, varför inte? Cody är ju ändå mitt inne i en långsam heelturn.

– Inner Circle kommer överens om att fortsätta som grupp, men Sammy Guevara säger att han lämnar gruppen om MJF dummar sig en enda gång till. Och Jake Hager ogillar Wardlows stirrande. Känns onekligen som att både Sammy och Wardlow är på väg att bryta sig ur gruppen, och även om de lär pushas som singel båda två kan de även bli semi-tagteam eftersom båda har hetta med Inner Circle. Lite Shawn Michaels & Diesel-vibbar. Kan bli hur bra som helst!

– FTR är redo att vinna tillbaka sina titlar, och skickar ut en icke subtil utmaning till Jurassic Express.

4. Lance Archer & Lucha Brothers vs. Eddie Kingston, Butcher & Blade.
Jake Roberts är med in. Inget konstigt alls med det, han har bara KOL (riskgrupp så in i helvete) mitt i den värsta pandemin i mannaminne. Äh, vem behöver andas liksom. Å andra sidan är han väl inte känd för sitt goda omdöme. Bunny är också med in. Slagsmål innan matchen sänker Penta som hjälps backstage för att göra detta till två-mot-tre där jag trodde Pac skulle komma in och ersätta honom men icke. Hetta på både Rey Fenix och sen Archer innan Butcher & Blade avlutar Rey med powerbomb/neckbreaker-kombo efter 8:27. Archer rensar efteråt för att visa att detta inte är över. Vinnare: Kingston, Butcher & Blade. ***

– Backstage: Jade och Nyla Rose spöar upp Red Velvet som räddas av Ivelisse och Diamante.

5. Abadon vs. Tesha Price.
Ren jobbermatch som Abadon vinner med en Widow’s Peak efter 1:13. Heel-beatdown på Price efteråt men Hikaru Shida räddar med en kendostick innan babyfacen drar när Abadon no-säljer och sätter sig upp. Vinnare: Abadon. NR

– Tony intervjuar Kenny Omega (som anländer i helikopter). Don Callis är också med in och säger att Kennys deltagande på veckans Impact (som jag varken har sett eller ämnar se btw) var ett större screwjob än Montreal ”jag vet, jag var där”. Sant, han var manager åt Truth Commission på den showen. Han menar på att det var ett större screwjob eftersom Kenny dök upp där med bältet. Callis säger att ”Some people make matches. Other people make money. Kenny Omega makes history!” Det där borde de trycka upp på en T-shirt eller något för det var det bästa jag hört på länge. Callis säger att de fnulade på planen från dag ett att få bältet på Omega och det har bevisligen burit frukt. Känns lite märkligt att ett så pass stort namn inte kan vinna bältet utan åratal av Bondskurksplanering. ”Hej, jag utmanar dig om bältet!” borde väl räckt? Bra segment som äntligen ger lite färg åt Kennys personlighet.

6. Dynamite Diamond Ring, final: Orange Cassidy vs. MJF.
MJFs andra final i rad. Inner Circle, Best Friends och random JTTS är med in för att praktiskt taget göra det till en lumberjack-match och sätter upp en fjortonmanna-tag nästa vecka. Älskar hur MJF försöker sig på en Eddie Guerrero-spot med basebollträ. Dock misslyckas det eftersom Cassidy är för lat för att ta upp det. Detta förargar MJF som flyger upp och sliter upp basebollträet och DÅ vänder sig naturligtvis domaren om. Det där var kul på riktigt. Han undslipper dock diskning och matchen fortsätter tills Miro däckar Cassidy så MJF kan rulla över honom för tre efter 13:22. Miro attackerar några vakter efteråt och showen avrundas med MJF skriker in i kameran att han minsann slog Cassidy rent. Helt rätt bokat, MJF med diamantringen är betydligt roligare än det hade varit med Cassidy. Vinnare: MJF. **1/2

– Nästa vecka är späckad med: Adam Page, Silver & Reynolds vs. Matt & Party, Best Friends, Varsity Blondes, Top Flight & Brandon Cutler vs. Inner Circle, Big Swole & Serena Deeb vs. Diamante & Ivelisse, Cody vs. Angelico samt Christopher Daniels & Frankie Kazarian vs. The Acclaimed.

SLUTSATS: Ett av de bästa avsnitten jag kan minnas på rak arm, med bra brottning och fängslande dramatik helt o-ironiskt menat till skillnad från i WWE.

(Den här recensionen skrevs 2020-12-10.)

Kategorier:AEW Dynamite 2020
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: