Hem > WWE RAW 1993 > RAW 1993-01-11 – Första avsnittet!

RAW 1993-01-11 – Första avsnittet!

RAW 1993-01-11 – Första avsnittet!

– Den övergripande storyn är att Bobby Heenan tar för givet att han ska leda programmet eftersom han ledde Prime Time, men vi får veta början att är ersatt av Randy Savage och är inte ens välkommen i byggnaden. Det blir flera segment under showens gång där han försöker komma in förklädd till gammal tant och rabbin. Sean Mooney står utanför byggnaden och genomskådar honom varenda gång, och när de visar folk i kön på Manhattan Center för att köpa biljetter till nästa veckas show är det i själva verket folk som bara råkar gå förbi som de ber låtsas köpa biljetter till RAW. Lite roligt att de visar en grafik senare ikväll för att göra reklam för biljetter, men skriver bara att det finns plåtar till 18e januari och första februari men inga till 25e januari (de körde varannan live och bandade varannan samma kväll). (WON 1993-01-20.)

– Vince McMahon, Randy Savage & Rob Bartlett kommenterar.

Rob var och är en skådis/komiker/radioprofil som togs in för att göra showen lite hippare. Tyvärr fungerade det inte och själv blev jag bara irriterad på honom ju längre showen gick. Detta låter fånigt men jag tycker man måste förtjäna respekt innan man skämtar om det man kommenterar. Enligt hans Wiki var hans ”commentary poorly received, as he had little knowledge of the wrestling business” och det märks. Noll kunskap om det han kommenterade och visade ungefär lika mycket engagemang som Axklo. Missförstå mig inte, jag har inget emot när kommentatorer skämtar men det är en viss skillnad när det görs av folk med en grundläggande kärlek och respekt för wrestling (Hoa, Bruno, Trent, Heenan) och folk som inte har det (Rob, Axklo, Art Donovan). Då känns det som att man står utifrån och skrattar ÅT wrestlingen istället för att skratta MED den. När Hoa skämtade var det bara roligt och han kompenserade med att prata upp saker när de var bra, istället för att bara skämta om det och prata ner det hela tiden. Dessutom visste inte Rob när han skulle vara tyst och låta Vince och Savage få fram storyn som skulle berättas och det märktes några gånger att de blev trötta på honom.

1. Koko B. Ware vs. Yokozuna.
Mr. Fuji är med in. Bartlett står för första verbala misstaget i RAWs historia genom att uttala det ”Yokozuma”. Yes, Koko vs. Yoko är första RAW-matchen någonsin. Koko missar hotshot och äter legdrop och avalanche innan Bonzai-drop avslutar efter 3:46. Bokad precis som den skulle. Savage noterar efteråt att de kan skicka in Koko UNDER dörren till omklädningsrummet efteråt, vilket var ett roligare skämt än något av Robs som alla gick ut på att Yoko är fet. Det blir lite mycket roast över det hela. Jag har inget emot roasts i sig men problemet är att det ofta blir mängder med skämt på exakt samma tema, och att skämta om Yokos storlek är ett tacksamt ämne men blir lite tjatigt efter femte skämtet. Vinnare: Yokozuna. 1/2*

– Bobby pratar om att han ska introducera Narcissist för världen inom kort och att han ska ge sig på Mr. Perfect.

2. Steiner Brothers vs. Executioners.
Doink, eller ”Dork” som Vince säger, fånar sig i publiken i en tid då gimmicken faktiskt fungerade. Det var när han vände face det gick utför. Executioners är förstås Barry Hardy och Duane Gill och Steiner-bulldog avslutar den ena efter 3:01. Vinnare: Steiners. NR

– Vince intervjuar Razor Ramon som är redo för Bret Hart på Royal Rumble, och vi får även se klipp av när Ramon attackerade Owen backstage.

3. IC-champ Shawn Michaels vs. Max Moon.
Titelmatch, såklart den första på RAW. Förvånansvärt vanilj med tanke på bådas kapacitet. Max gör några halvbra dyk som var imponerande 1993 men som idag känns rätt blaha innan Shawn fintar en volt, sätter Superkick och avslutar med en teardrop-suplex efter 7:53. Vinnare: Shawn Michaels. **

Detta blev för övrigt Max enda RAW-match någonsin, och egentligen det enda av värde han gjorde under den gimmicken. Han försvann rätt snabbt igen och det hänger förmodligen ihop med att han hade ”personliga problem” med en fellow wrestler som var så stort att folk backstage blev förvånade över att han ens kom till den här tapingen. Mer än så skrev inte Dave Meltzer (WON 1993-01-20) men det har ”alltid” sagts att storyn var att han vänstrade med Tatankas fru vilket gör Tatanka till den andre wrestlern i storyn. Det var också därför de inte var i ringen samtidigt under stöket på Rumble. Nasty Boys pratar om det i sin första RF-shoot vilket dock är enda källhänvisningen jag hittar så ta det för vad det är.

– Royal Rumble-report med Gene Okerlund.

– Clips av Kamalas faceturn där Slick blir hans manager.

4. Undertaker vs. Damien Demento.
Paul Bearer är med in. Ingen vidare match men det var inte heller något UT började leverera förrän Mankind-matcherna 1996. Savage hävdar att vi har två stora namn här. UT förstår jag men Demento? UT no-säljer när Demento vevar loss och Demento åker på en Tombstone för tre efter 2:25. Vinnare: Undertaker. DUD

– Showen slutar med att Crush jagar ut Doink från ringside och att Heenan äntligen släppts in i byggnaden, men då är showen redan slut.

– Nästa vecka: Tito vs Flair, Perfect vs. Shango (som ändrades till Perfect vs. Terry Taylor av oklar anledning) och intervju med Bret. Och Woody Allen vs. Mia Farrow i stålbur i WWFs sedvanliga uppvisning i stil och klass (de var mitt uppe i sin skilsmässa). Ingen aning varför de gjorde detta.

SLUTSATS: Ingen minnesvärd show på något sätt. Ingen av matcherna är värda att se och inget stort händer på showen mer än att det råkar vara debuten och därför något man bör se. Men i sig är det inget speciellt.

(Den här recensionen skrevs 2020-12-14.)

Kategorier:WWE RAW 1993
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: