Hem > AEW Dynamite 2020 > AEW Dynamite 2020-12-16

AEW Dynamite 2020-12-16

AEW Dynamite 2020-12-16

– ”Ricky Starks looks like The Rock on a hunger strike” – användare på F4W/WO-forumet.

– Jim Ross, Tony Schiavone & Excalibur kommenterar.

1. Matt Hardy & Private Party vs. Adam Page, John Silver & Alex Reynolds.
Silver och Reynolds är cowboys ikväll för att visa hur mycket de gillar att tagga med Hangman, som dock klargjorde förra veckan att han inte tänker joina Dork Order. Matt, vars outfit ikväll för tankarna till Undertakers på Survivor Series 2000 (UT har nog aldrig sett värre ut), agerar heel i sitt team, speciellt i slutet. Gin and Juice avslutar Reynolds men Matt taggar in sig själv så han kan pinna honom efter 10:47. Antar att hans långsamma heelturn fortsätter. Fin finish i en annars ljummen match. Vinnare: Matt Hardy & Private Party. **

– MJF, med hela Inner Circle minus Wardlow (se nedan), visar upp plaketten han fick för ”Best Performance of 2020” av New York Times, vilket var en shoot. Utmärkelsen avser danssegmentet med Chris Jericho. Han är generös nog att ge Jericho en smula credit för det också.

– Vi får veta att Cody och Brandi väntar barn. Gratulerar till det lyckliga paret (som om de läser detta) och jag hoppas de döper det till något på bokstaven E så gruppen får namn i bokstavsordning (Arn, Brandi, Cody, Dustin, bara synd att hunden namn stavas Pharaoh och inte med F). Jag är konstig. Antar att den mixade taggen med Shaq de teasade är avbokad nu. Inte för att jag klagar.

2. Cody Rhodes vs. Angelico.
Arn Anderson, Brandi och Jack Evans är med in. Snabb fråga: Har Angelico verkligen den frisyren o-ironiskt? Gick han på allvar till frisören och bad om den frisyren? Rätt trist match. Angelica bearbetar benet under hela matchen men ändå fladdrar Cody utan större svårigheter upp och utför en Cody-cutter för tre efter 9:42. Mer uppvisning än match. Vinnare: Cody. *1/2

– Team Taz kommer in och tänker skicka Cody på tidig pappaledighet men Stings räddar bara genom att komma in och skrämma bort dem. Jag har absolut inget emot Sting men jag hoppas, och tror, att de har planer för honom så han inte bara känns som en i mängden efter några veckor.

– Alez Marvez intervjuar Miro som fått 75 lök i böter efter att sopat till diverse löst crewfolk förra veckan. Han kommer besegra Sonny Kiss nästa vecka och dessutom får vi veta då när bröllopet mellan Kip och Penelope äger rum.

– Eddie Kingston in för en promo om sina fiender (Lance Archer och Death Triangle), men han hinner knappt börja innan alla kutar in inklusive Butcher & Blade (med Bunny). Archer är på väg att sänka Kingston när Pac levererar en rejäl spark i Kingstons nylle vilket gör Archer förbannad på Pac eftersom han ville stå för sänkningen av Eddie. Inte lätt att vara populär. Detta ger oss Pac vs. Butcher nästa vecka. Ingen Jake Roberts närvarande ikväll för övrigt, han twittrade att han var sjuk men poängterade att det inte hade med ”det där viruset” att göra.

– Dustin Rhodes är förbannad för att Dork Order ens föreslog att han skulle joina gruppen som Seven och tänker spöa Evil Uno nästa vecka.

3. Best Friends, Varsity Blondes & Top Flight vs. Chris Jericho, Santana, Ortiz, MJF, Sammy Guevara & Jake Hager.
Denna satte de mot O’Reilly vs. Dunne på NXT, så den ronden vann NXT enkelt. Wardlow skulle varit med i heelteamet men fick förhinder på grund av en familjeangelägenhet (shoot) och Brandon Cutler fick stå över i faceteamet för att jämna ut siffrorna. Orange Cassidy gör color utan att säga något. Storyn är att Inner Circle, speciellt MJF och Sammy, lyckas samarbeta bra. Darius Martin sätter en fin One Man Spanish Fly mitt i ringen på Santana i matchens finaste spot. Jericho nitar Garrison med Floyd (basebollträet), Hager F10ar Garrison och MJF låter MJF täcka honom för tre efter 14:20. Mer story än match. Top Flight vs. MJF & Jericho nästa vecka. Vinnare: Inner Circle. **1/2

– Backstage: Britt Baker (med Rebel, inte Reba) attackerar Thunder Rosa.

4. Christopher Daniels & Frankie Kazarian vs. The Acclaimed.
Älskade Kaz rappande i början av matchen där han undrade om Acclaimed var Men on a Mission. Faktiskt bra inslag. Hetta på Kaz, tag till Daniels som rensar innan han får en bergsprängare i ansiktet av Max Caster och pinnas med Anthony Bowens Rock Bottom-variant efter 8:21. Efteråt rappar Acclaimed om Young Bucks för att sätta upp en match nästa vecka. Vinnare: The Acclaimed. **1/2

5. Big Swole & Serena Deeb vs. Diamante & Ivelisse.
Totalt ointressant match utan hetta. Kanske för att jag känner mig supermätt på tag-matcher för tillfället eftersom detta är tredje på raken. Swole tappar ut Diamante med en Cloverleaf efter 9:21. Vickie Guerrero och Nyla Rose attackerar facen innan Red Velvet räddar med en stol. Vinnare: Diamante & Ivelisse. *

– FTR gormar om att de inte är bokade nästa vecka medan Jurassic Express är det.

– Best Friends lovar/hotar Miro att de kommer vara närvarande nästa vecka när de annonserar bröllopsdatumet. Känns som ett illa förtäckt hot.

6. Eliminator: AEW World-champ Kenny Omega vs. Joey Janela.
Titelmatch. Det är en ”vanlig” hardcore-match med fancy namn. Bra sådan ska tilläggas! Sonny Kiss är med in och Don Callis gör color via husmicken. Även Kenny kommenterar sin egen match i mick. Än en gång imponeras jag över Janela. Kenny med moonsault med en soptunna som han följer upp men en double-stomp rakt på soptunnan med Janela under. One-Winged Angel vänds till rana-DDT. Kenny läggs på ett bord vid ringside och Janela gör en legdrop igenom det. Dock missar han en moonsault så Kenny avslutar med två V-Triggers och en One-Winged Angel efter 6:10. Bra match. Vinnare: Kenny Omega. ***

– Efteråt kommer Death Triangle in och säger att Kenny ska sätta bältet på spel mot Rey Fenix 30/12 eftersom de inte är klara med varandra än (de skulle ju mötas i turneringen men Penta fick ersätta för att Rey skadades).

– Nästa vecka: Kiss vs. Miro (samt att datumet för bröllopet spikas), Jurassic Express vs. Colt Cabana, Five & Ten, Dustin vs. Evil Uno, Pac vs. Butcher, Top Flight vs. MJF & Jericho, Acclaimed vs. Bucks, samt Hikaru Shida i action. Späckad lineup som vanligt!

SLUTSATS: Stabilt men inte over-the-top-bra avsnitt. Mainet var en kul liten match och jag ser fram emot nästa vecka baserat på vad vi är lovade.

(Den här recensionen skrevs 2020-12-17.)

Kategorier:AEW Dynamite 2020
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: