Hem > WWE SDL 2020 > SDL 2020-12-18

SDL 2020-12-18

SDL 2020-12-18

– Michael Cole & Corey Graves kommenterar.

– Vi börjar med kurragömmalek med Kevin Owens och Roman Reigns/Jey Uso/Paul Heyman. Owens inleder med en in-ring-promo om att han vill ha Roman HÄR OCH NU. Ingen Roman kommer in. Owens beslutar sig för att gå ut för att själva leta upp Roman men när han kommer backstage till Romans omklädningsrum kommer Roman och Paul in till ringen. Owens kommer in igen men blir påhoppad av Jey Uso och heel-beatdown avslutar segmentet, och när vi återvänder från reklamen säger Roman åt Jey att ”ta ut” Owens innan TLC. Inget dåligt segment men det kändes ändå som om vi sett det tusen gånger redan.

1. SDL Tag-champs Street Profits vs. Dolph Ziggler & Robert Roode.
Titelmatch. Helt okej match men inget som sticker ut på något sätt. Hetta Montez Ford och tag till Angelo Dawkins för rensning. Heelsen gör en fin spot där Roode flapjackar Ziggler så han kan göra en rejäl Fameasser på Montez för två. Vi får ett klia-sig-i-huvudet-inslag där Angelos spinebuster på Ziggler i vanlig ordning sätter upp en frogsplash från Ford. Ford tar sig för magen och Cole & Graves börjar spekulera i varför, och Cole tror Ziggler fick upp knäna (vilket han inte fick, även om Ford satte frogsplashen längre ner än vanligt). Båda låter förvirrade för hur de ska calla det även om Cole sett exakt samma spot säkert 50 gånger när han kommenterar RVD-matchen genom åren. Känns som att de var helt lost här för hur de skulle förmedla spotten till tittarna. Roode rullar upp Ford med en näve tights men Ford reverserar (även han med en näve tights) för tre efter 8:45. Ziggler och Roode gapar på Little Naitch efteråt eftersom han missade den grekisk-romerska byxdragningen när han räknade. Eftersom Profits vann ”rent” här antar jag att Ziggroode inte förtjänar en titelmatch på TLC men cardet måste fyllas, PAL! Vinnare: Street Profits. **1/2

– Bianca Belair är redo för Bayley ikväll.

2. Billie Kay & Tamina vs. Liv Morgan & Ruby Riott.
Storyn är att Kay väljer ny tag-partner varenda vecka tills hon (förmodligen) lyckas vinna mot dem. Eller tills Vince tröttnar så allt rinner ut i sanden som vanligt. Cole tycker valet av Tamina är ”a great pick!” vilket är starkt sagt om en med ungefär lika många vinster i WWE som JAG har. Hon låter Tamina gör grovgörat innan hon taggar in sig själv, men blir direkt avslutad med en flatliner/missile-dropkick-kombo efter 2:27. Kay är ingen vidare brottare (nog årets underdrift) men hon har en kul persona. Vinnare: Liv & Ruby. 1/2*

– Carmella’s Champagne Toast. Hon står i ringen med ett bord med skumpa och sin assistent, som vi fick veta i veckans Observer heter Akeem Young (shootnamn Sidney Bateman) och var i Cirque de Soleil innan han signade med WWE för snart ett år sedan. Noll matcher hittills i karriären såvitt jag kan se. Carm drar en lång och svajig promo om att hon tänker provocera Sasha Banks så mycket på TLC att hon gör bort sig vilket hon tänker utnyttja för att vinna bältet. Jag kom på mig själv med att tycka vissa bitar av promon var pinsamt ”mellanstadieskådespeleri” medan vissa var riktigt bra. Ibland i samma mening. Jag vet inte om det är för att hon egentligen kan leverera sina repliker bra i grunden men behöver lägga energi (och fokus) på att minnas sin nästa replik vilket går ut över utförandet. Hursomhelst attackerar Sasha henne men får en flaska skumpa i huvudet för besväret.

WWE hypar fortfarande deras match på TLC även om de redan gjorde den matchen (förvisso utan slut) förra veckan. Något jag inte alls tänkt på, men läste i veckans WON, är att Charlotte väntas tillbaka närsomhelst efter sin skada. Möjligen redan nu på söndag, även om det känns konstigt att hotshotta den matchen. Speciellt när de fortsatte upplägget mellan Sasha och Carm här. Så mer troligt är väl att hon blir Asukas partner mot Shayna Baszler & Nia Jax.

3. Otis vs. Shinsuke Nakamura.
Chad Gable och Cesaro är förstås med in. Ren uppvisning där Shin nästan hade kunnat bytas ut mot vemsomhelst. Gable skriker instruktioner till Otis, som dock inte gör sin Caterpillar som Gable vill se utan avslutar istället med Vader-splash efter 2:27. Efteråt undrar Gable varför han inte utförde greppet varpå Otis replikerar att han trodde det var ett test. Gable menar dock på att Otis ska ”göra som han menar och inte som han säger”. Som sambo sedan elva år tillbaka förstår precis vad han menar. Vinnare: Otis. NR

– Sami Awards. En vecka innan Slammy Awards (som jag eventuellt kommer recensera) får vi den betydligt mer prestigefyllda Sami Awards där Sami Zayn delar ut utmärkelser från året som gått. (Precis innan ser vi Big E fingra bland vinstkuverten.) Sami är helt underbar och är självgod som bara han kan vara, och inte helt otippat tar han hem alla priserna själv. Eller det var tanken i alla fall. Först vinner han årets comeback och därefter årets match (Zayn/Styles/Hardy på Clash) och ska precis ge sig själv utmärkelsen årets superstar när det helt plötsligt står ”Big E” på lappen. Det slutar såklart med fight för att troligen sätta upp en match på TLC eller dess förshow.

– Bayley är redo för Bianca.

4. Bianca Belair vs. Bayley.
Första singelmatchen mellan dem, tidigare har de kör en tag-match mot varandra, en i samma team samt stöket Mania 34 men jag minns inte om de ens rörde varandra där. Ingen vidare match tyvärr, de kör ungefär lika många nearfalls som Steamboat/Savage från Mania 3 utan dramatiken. Bianca är STARK. Bayley petar henne i ögat och avslutar med Rose Plant efter 7:37. Inte en av Bayleys ljusaste stunder, hon såg klumpig ut i flera spots och verkade allmänt off. Vinnare: Bayley. *

– Roman, Jey och Heyman i ringen. Under showens gång har vi sett Owens och Jay veva mot varandra, och nu antar Roman att Owens är så pass skadad att han inte fixar att gå matchen på TLC. Men håll i hatten för han kommer in här, blir dock nedslagen och lagd under en mängd bråte (stolar, bord) medan heelsen går ut. Väl backstage ser de hur han sakta reser sig och drar en promo om att han antingen vinner bältet eller dör på söndag. Bra segment men precis som mycket annat ikväll är det redan gjort.

SLUTSATS: Stabil show. Zayns segment var klart bäst men inget var aktivt dåligt (alternativt så pass kort att det inte kändes negativt för helhetsintrycket).

(Den här recensionen skrevs 2020-12-20.)

Kategorier:WWE SDL 2020
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: