Hem > WWE RAW 2021 > RAW 2021-01-04 – Legends Night

RAW 2021-01-04 – Legends Night

RAW 2021-01-04 – Legends Night

– ”WWE has this unique ability to bombard you with so much meaningless nonsense that literally nothing stands out. There’s just so much nothingness with that wretched company. And they never stop with the nothingness.” – användare på F4W/WO-forumet.

Jag tycker det citatet säger väldigt mycket om WWE även om det syftar specifikt på Royal Rumbles. Man kan i princip ta vilket PPV-card från 2019 eller 2020 och lägga framför mig och jag minns i stort sett ingenting från den. Nota bene att jag kan ha gett nämnda gala väldigt bra betyg och omdöme och ändå kan jag inte minnas ett skvatt från den. Jag tror det bottnar i två saker. För det första har WWE en tendens att ge oss returmatcher på returmatcher på returmatcher på returmatcher på matcher de redan bokat sönder, och till slut är det svårt att skilja dem åt om jag ens minns dem alls. Och för det andra hinner inget andas eftersom jag knappt hinner smälta en fyratimmars-PPV innan det blir dags för RAW, sen är det strax AEW och NXT och SDL och sen är det RAW igen. Som tur är verkar WWE slutat med att envisas med att även stoppa in Takeovers på lördagen före MR-galorna och då blir det ännu fler timmar som petas in i ett kort fönster. Ofta minns jag inte ens Takeovers några dagar efter de gått eftersom jag även hunnit peta in en mainroster-PPV samt RAW. Apropå korvstoppning: RAW!

– Tom Phillips, Byron Saxton & Samoa Joe kommenterar.

– Hulk Hogan gör reklam för en ny sorts iPhone kallad ”H Phone” där punchlinen är att den går att ringa med. Obegripligt värdelöst segment. 40 writers, mina damer och herrar.

– Vi börjar med Miz-TV. John Morrison och Miz är precis lika jobbiga och o-roliga som vanligt. Inte ”jag vill se dem får stryk”-hetta (det tåget har gått) utan ”jag vill inte se dem alls”-hetta. Kofi Kingston och Xavier Woods är gäster och alla fyra ylar mot varandra innan Teddy Long dyker upp och bokar dem i en tag-match här och nu, holla holla. Åh så fräscht. Först bokar han heelsen mot Undertaker innan Adam Pearce får korrigera honom, uppenbarligen bokat under kategorin ”humor” men det är samma slitna WWE-”humor” som alltid.

1. Kofi Kingston & Xavier Woods vs. The Miz & John Morrison.
Hetta på Kofi och tag till Woods som avslutar Morrison med en Shining Wizard efter 9:43. Helt okej action men totalt livlös match eftersom vi redan sett samma sak tillräckligt många gånger redan. Det nya året känns onekligen som det gamla. Vinnare: Kofi Kingston & Xavier Woods. **

– Backstage: Randy Orton säger att han inte satte eld på Alexa Bliss förra veckan eftersom han lyckades lägga band på sig själv i sista stund. Hans ilska är riktad mot honom själv numera och kommer leta upp lite legender backstage att ”prata med”. Ännu en del i den ”fantastiska” storyn med Bray Wyatt.

– Backstage: Vi ser klipp från nyår där Angel Garza slog R-Truth för 24/7-titeln, och nu flirtar han med både Alicia Fox och Mickie James (aldrig har legend-epitetet känts mer motiverat än här). Tatanka och Sgt. Slaughter är också närvarande och segmentet slutar med att Sarge kallar honom maggot.

2. AJ Styles vs. Elias.
Omos och Jaxson Ryker är med in. Returmatchen vi inte visste att vi ville ha, det och det ville vi inte heller. Elias minns förra veckan så han sätter upp knäet för att blockera Phenomenal Forearm men avslutas en stund senare med Styles Clash efter 5:41. Ryker attackerar med en stol men Omos hinner stoppa honom med en välriktad spark som gör gitarren till flis. Den här fejden känns mest som utfyllnad. Vinnare: AJ Styles. *1/2

– Charlotte säger att hon var en total underdog förra året och ingen trodde hon kunde vinna stöket. Japp, precis exakt mycket riktigt så var det ju helt klart. Är ju inte som om hon var och är den mest pushade damwrestlern i hela WWE. Hon tänker även vinna årets upplaga för att ”chockera” världen igen.

– Backstage: Riddle pratar med Big Show innan Orton dyker upp och konfronterar Show om vad som hände senast (då Orton attackerade Ric Flair, Shawn Michaels, Christian och Show bär de lirade poker). Show säger sig dock inte bli provocerad.

3. WWE Womens Tag-champs Asuka & Charlotte vs. Lacey Evans & Peyton Royce.
Nontitle. Ric är med in. Skrattretande match om man tänker på hur mycket de pushar Charlotte. Det finns ingen gräns på hur bra hon får se ut i ringen och ändå ska hon, rent teoretiskt, ha någon slags underdogstämpel på sig. Tidigt i matchen blir hon face-in-peril men lyckas naturligtvis göra egen comeback innan Asuka får den stora äran att komma in och rensa när motståndarna redan är halvt nedslagna. Hade det varit Carmella istället för Asuka vore det en sak men Asuka råkar vara RAW-champ på damsidan men känns ändå bara som en statist för att fylla ut kropparna i teamet. Charlotte sätter såklart en moonsault på båda för ett nearfall och gör tidernas sämsta Natural Selection på Peyton, men det där var Peytons fel eftersom hon var totalt ur position och fuckade dessutom ur timingmässigt. Lacey flirtar med Ric några gånger under matchen och till slut får Charlotte nog och örfilar henne. Detta gör Ric så pissed att han fäller Charlotte som rullas upp av Peyton för tre efter 9:10. Det där var i alla fall oväntat. Hon skäller ut honom efteråt och skriker åt honom att hålla sig borta. Känns som Ric vs. Charlotte på Rumble men Vince skulle aldrig boka en far mot sin dotter på PPV. Oh wait. Men seriöst verkar det bli Charlotte vs. Lacey, vilket kanske även ger oss Asuka vs. Peyton på Rumble men då blir återigen Asuka åsidosatt eftersom, Charlotte måste ha all fokus hela tiden. Något annat vore såklart otänkbart. Hursomhelst känns det ännu mer poänglöst nu att sätta titlarna på Charlotte (och partnern vem-det-nu-är) än vid titelbytet eftersom inte nog med att allt fokus ligger på CHARLOTTE, hon ska dessutom lanseras mot Lacey i en singelfejd helt plötsligt. Det känns som att lösningen på att få tillbaka fansen bör ligga mer på bra bokning än att damma av IRS för en blek cameo. Vinnare: Lacyton. 1/2*

– Backstage: Drew McIntyre och Sheamus umgås när Hulk Hogan och Jimmy Hart kommer in. Hogan säger att Sheamus är hans favorit på RAW och det slutar med att Hogan och Drew gastar Hogans catchphrases och poserar. (Så Hogans favorit är chockerande nog den vitaste killen i WWE och han peppar Drew som ska möta en svart kille senare ikväll?) Kan tänka mig att Drew älskade varenda sekund av detta eftersom det inte blir mer wrestling än Hulk Hogan (ingen ironi).

4. US-champ Bobby Lashley vs. Riddle.
Nontitle. MVP är med in. Intensiv match. Riddle attackerar innan matchen, och när den väl börjar tar Lashley över men den behåller sin intensitet matchen igenom. Måste säga att jag gillade finishen; Bobby knycklar in honom i Full-Lashley men Riddle tar sats med fötterna på repet och flippar runt varpå domaren duckar och distraheras en sekund. Just under den sekunden tappar Riddle men eftersom domaren var distraherad missar han detta. Bobby släpper upp i tron att han vunnit men blir direkt upprullad för tre efter 6:58. Detta är för övrigt Lashleys första pinfallförlust i singel sedan Backlash i juni när han förlorade mot Drew McIntyre. Antar att vi får Riddle vs. Lashley om bältet på Royal Rumble. Vinnare: Riddle. **1/4

– Backstage: Orton konfronterar Mark Henry för ännu en meningslös cameo och säger att han kommer delta i stöket. Henry tar sig runt med en liten cykel eftersom han har någon form av ben/knäskada han verkar väldigt hemlig med. Hela storyn med Orton som Legend Killer känns ganska opassande 2021 när han själv är 40 år gammal. Den funkade 2003-2005 eftersom han var kaxig ungtupp men som medelålders miljonär känns det inte riktigt lika engagerande.

– Shayna Baszler attackerar Mandy innan deras match så Dana Brooke räddar vilket sätter upp…

5. Dana Brooke vs. Shayna Baszler.
Inte mycket till match. Baszler gör choke och Brooke rullar in i en rollup för tre efter 0:39. Brooke leder med 2-1 i singelmatcher över Baszler nu btw. Baszler håller kvar låset efteråt men Mandy räddar och de dubbelteamar henne. Två-mot-en med numerärt överläge för babyfacen är alltid en bra bokning om man vill få över dem. Vinnare: Dana Brooke. NR

– Backstage: Mer legender. Nu: IRS och Mickie James (som tydligen också är legend numera) pratar med Ric Flair. Orton konfronterar Flair och säger att Ric är en föredetting och loser och att Charlotte är tio gånger bättre wrestler än sin far. Det bästa i hela segmentet var Rics blick som sa mer än vad andra hade gjort verbalt på tio minuter. Visst, jag skämtar om att de släpar in dinosaurier på sina shower och i många fall faller det bara platt men Ric kan verkligen agera med hela kroppen på ett trovärdigt sätt. Ric blir ledsen men förstår vad Orton menar med att tiden är honom förbi.

6. Jeff Hardy vs. Randy Orton.
Ganska bra match men det känns onekligen som att Jeff var typecastad som hans motståndare eftersom Randy är inne i en sadistfas, och det blir inte mer sadistiskt än att han drar Jeff i de uttänjda öronen som de redan gjort i match/matcher förut. Orton gör sin stomp varpå Tom kallar det ”a Garvin Stomp, eller Orton Stomp som den heter nuförtiden” vilket den gjort de senaste femton åren. Finishen är rakt från Royal Rumble 2008 där Orton vänder Twist of Fate till RKO för tre efter 11:08. Tom tycker matchen är ”fantastisk” och med RAW-mått mätt är jag nog benägen att hålla med, sorgligt nog. Vinnare: Randy Orton. **1/2

– Backstage: Melina peppar Gran Metalik och Lince Dorado inför sin match. Ännu en stark cameo som verkligen känns motiverad.

7. RAW Tag-champs Cedric Alexander & Shelton Benjamin vs. Gran Metalik & Lince Dorado.
Nontitle. MVP gör color. Lucha-gossarna gör lite fina spots innan heelsen tjafsar internt så Lince kan krucifixa Shelton för tre efter 2:51. Onekligen en tämligen välanvänd finish ikväll. Efteråt skäller MVP ut dem och menar på att de måste lära sig samarbeta. 40 writers och ändå pinnas alla champions på ungefär samma sätt i sina matcher hittills ikväll. Vinnare: Gran Metalik & Lince Dorado. *

– Backstage: Ännu mer humor. Eller vad det ska föreställa. Garza flirtar med Torrie Wilson för att äta upp hennes cameotid innan hon lockar iväg honom till en skrubb eftersom Kylie Jenner och Cardi B sitter där och väntar på honom. Jag vet inte vilka de här människorna är. Cardi B blev tydligen förvånad och twittrade ut detta strax efteråt: ”Ok nomore wwE tweets I haven’t watched it in years.I was just confused on all the wwe tweets I was getting. Before this last thing I Hurd bout it was about a sexy wrestler name Carmella.” Nåväl. Garza rusar in och möter Boogey Man istället, som skrämmer honom så Truth kan vinna tillbaka sitt bälte. Ron Simmons kommer in och säger du-vet-vad. Känns som att jag sett exakt samma segment 20 gånger genom åren.

8. WWE World-champ Drew McIntyre vs. Keith Lee.
Titelmatch. Stabil match även om den inte riktigt kändes som ett mainevent om bältet. Kanske mycket för att det var en respektmatch. Lee gör en fin One Man Spanish Fly från toppen innan Drew avslutar med Claymore-kick efter 8:33. Fistbump efteråt så vi ska veta att de fortfarande är vänner. Vinnare: Drew McIntyre. **1/4

– Drew ska precis ta micken för en promo när Goldberg kommer in och utmanar honom om bältet på Royal Rumble. Drew säger att Goldberg är så gammal att det vore som att möta sin pappa. Goldberg knuffar omkull honom och showen slutar tvärt. Dave Meltzer sa på WOR att Drew vs. Goldberg på Rumble bestämdes så sent som i lördags, och jag vet inte riktigt om jag vill se den. Det känns rätt självklart att WWE vill ha Drew som toppface och i teorin betyder det mycket att klå Goldberg, men frågan är om hans facestatus inte förlorar på det istället eftersom jag inbillar mig att fler håller på Goldberg. Och skulle Goldberg vinna lär inte Drew direkt tjäna på det heller. Fast det är kanske så de kommer till Goldberg vs. Roman på Mania.

SLUTSATS: Jag vill inte gå så långt att kalla showen dålig men den var rätt trött och legendernas deltagande var precis lika trött och intetsägande som vanligt förutom Hogan/Drew och när Orton konfronterade Flair backstage. Jag kan förstå vitsen med att hypa legender så äldre fans, som inte ser produkten längre, blir sugna att ta sig en titt. Men det faller på att det aldrig händer något. Tänk att ha Tatanka som barndomsidol (bara den tanken i sig är rätt skrämmande) och zappa in på RAW för att se honom och sen inse att det enda han gör är att stå och se allvarlig ut i bakgrunden i 40 sekunder. Det gör nog inte direkt att suget på att fortsätta titta blir sådär extremt svårt att motstå. Likadant med de andra legenderna, alla gjorde ungefär det som förväntades och när de kör den här typen av shower två gånger om året (känns det som i alla fall) tappar det liksom sin charm och dragningskraft.

För övrigt är RAW alldeles för långt.

(Den här recensionen skrevs 2021-01-05.)

Kategorier:WWE RAW 2021
 1. Danne
  2021-01-05 kl. 20:45

  Jag är faktiskt lite inne på The rock vs Roman på wrestlemania, Roman vinner, behåller bältet och blir verkligen överhuvudet i familjen/släkten

 2. Danne
  2021-01-05 kl. 21:08

  Jag känner lite att de blir The rock vs Roman på WM, Roman vinner och behåller bältet och blir verkligen överhuvudet i familjen/släkten

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: