Hem > AEW Dynamite 2021 > AEW Dynamite 2021-01-06 – New Year’s Smash 1

AEW Dynamite 2021-01-06 – New Year’s Smash 1

AEW Dynamite 2021-01-06 – New Year’s Smash 1

– Jim Ross, Tony Schiavone, Excalibur & Chris Jericho kommenterar. Är det verkligen nödvändigt med FYRA man i båset? Det slutar bara med att alla pratar i munnen på varandra och det lätt tar fokus från det som händer i ringen. Det är dock underhållande att lyssna på eftersom alla fyra känns naturliga och inte sönderproducerade som i WWE.

1. Young Bucks, Christopher Daniels & Frankie Kazarian vs. The Acclaimed & Hybrid2.
Bra match även om den blev för spottig för min smak. Acclaimed rappar sin väg in och säger att de är John Cena medan SCU är Marty Jannetty. Där det var lite oväntat. Hetta på Daniels och Angelico knycklar in honom i en sorts submission varpå Jericho och Excalibur har verbal pittmätning om vem som kan referera till vilken luchadore som brukar göra det greppet. Det roliga är att varken Tony eller JR har den minsta susning om vad eller vilka de pratar om, och JR nöjer sig med ett kort ”what?” medan Tony sammanfattar det med ”it was just a damn good hold”. Tag till Kaz som rensar för tusen dyk och Superkicks innan Best Meltzer Ever (Matt gör sin del av Meltzer-driver medan Daniels gör sin BME) avslutar Jack Evans efter 9:58. Efteråt säger Kaz att han och Daniels splittras som tagteam nästa gång de förlorar, och ber Bucks om en titelmatch. Och till skillnad från andra förbund är jag tämligen säker på att de kommer splittras om de förlorar. Vinnare: Bucks, Daniels & Kaz. ***

– Jon Moxley med en in-ring-promo. Han tänker utkräva hämnd och ta tillbaka sitt bälte men kommer låta Rey Fenix få sin titelmatch ikväll och kommer således inte komma in och sabba den matchen. Moxley har all tid i världen att sänka Kenny Omega efter ikväll.

– Backstage: Chuck, med Orange Cassidy, säger att Trent kommer vara ute i fyra till fem månader med skadad bröstmuskel. Miro, Kip Sabian och Penelope Ford tråkar dem vilket sätter upp Chuck vs. Miro nästa vecka där Chuck blir Miros ”young boy” (betjänt/slav) tills efter bröllopet om han förlorar.

2. Wardlow vs. Jake Hager.
Resten av Inner Circle ser matchen via rampen förutom Jericho som kommenterar. Någorlunda okej match; Hager är begränsad och Wardlow har lite fina grejer men verkar sakna klistret som håller ihop matcherna. Känns som att korta intensiva matcher är hans styrka men om de ska pusha honom som toppgubbe (vilket allt pekar åt) behöver han fixa lite längre matcher. Att fimpa av folk på två minuter ökar hans popularitet men vid en viss nivå pushmässigt förväntar sig folk ofta lite mer. Han gör en bra Swanton och tar sig ur en cobra-clutch med en hotshot innan han avslutar med F10 efter 10:22. De visar varandra respekt efteråt även om den var halvhjärtad, de vill ju inte göra sina hussar upprörda i onödan. Vinnare: Wardlow. **

– Backstage: Private Party får gin och juice av Snoop Dogg för att etablera Snoops närvaro ikväll. Herregud, är han fyra meter lång? Påminner om den där fyrametersbabyn i Riket i kroppen. Därefter ber Matt Hardy dem skriva under sina nya kontrakt som innebär att han tar 30% av allt de tjänar men att de själva får behålla vad de drar in på Twitch och Cameo och liknande. Känns som en pik åt Vince. Inget vidare segment var det i alla fall.

– Invägningen mellan Darby Allin och Brian Cage slutar med att Sting kommer in och Taz skriker på babyfacen för att bygga upp titelmatchen nästa vecka. Den som har till uppgift att bleepa ur svordomar ur sändningen har kraftiga timingproblem (alltid något sen) om det inte är medvetet för att låtsas missa det men ändå låta tittarna höra.

– Backstage: MJF tröstar och lugnar en upprörd Hager. Min gissning är att när Wardlow vänder face ersätter Hager honom som MJFs muskler.

– Backstage: Vi får se klipp från AEW Dark där Brodie Lee Jr. tråkar Marko Stunt för att ha är en sopa (ibland svider sanningen). Jag har förresten alltid trott namnet uttalas som det stavas (”Huber”) men jag såg Enzos YT-hyllning till Brodie Lee där han uttalade det ”Hubber”. Nåväl. Tillbaka live blir Stunt provocerad av FTR att gå med på Stunt & Jungle Boy vs. FTR nästa vecka. I mina anteckningar hade jag redan Jungle Boy & Luchasaurus inskriven nästa vecka, men jag antar att det blivit lite knas med bokningen efter att förra veckans show fick ombokas av förklarliga skäl.

3. Matt Sydal vs. Cody Rhodes.
Snoop är med Cody in. Jag vet inte vilket som är mer ofrivillig komik; att han ”coachar” Cody i wrestling eller att han har ett papper framför ansiktet för att inte Sydal ska snappa upp vad han säger åt Cody även om han är tre meter ifrån båda två och bör höra honom precis lika bra båda två oavsett papper. Han har nog inte riktigt förstått tanken med papperet. Rätt bra match med Cody som matchens heel. Sydal ”skadar benet” och får det bearbetat. Cody råkar sänka Serpentico vid ringside varpå Luther blir förbannad och nästan börjar veva. Detta blir viktigt senare. Cody gör en bakvänd suplex från toppen men missar moonsault. Sydals SSP träffar knän och Cody avslutar med två Cross Rhodes efter 10:11. Efter attackeras Cody av Luther och Serpentico men Sydal hjälper Cody till comeback och det slutar med att Snoop sätter förmodligen tidernas sämsta big splash på Serpentico innan han ”pinnar” (Cody räknar) honom. Han var rätt animerad under hela matchen och jag är impad över att hans en försökte sig på ett dyk, så tummen upp för Snoop här! Vinnare: Cody. ***

4. AEW Womens-champ Hikaru Shida vs. Abadon.
Titelmatch. De börjar slåss innan matchen och Abadon biter henne i nacken så blodvite uppstår. Det är ungefär hela storyn. Shida gör comeback och avslutar med superplex och kneestrike efter 8:26. Ingen vidare match, det blev för mycket buskis med bitandet och inget kändes trovärdigt. Vinnare: Hikaru Shida. *

5. AEW World-champ Kenny Omega vs. Rey Fenix.
Titelmatch. Don Callis är med in, dock varken Penta eller Pac eftersom de är säkra på att Rey fixar det på egen hand. Förbannat överjäkligt bra match, båda är duktiga men Rey är strået vassare än Kenny i min mening. Han gör spots jag måste spola tillbaka och se om för att förstå hur han gör dem. Otroligt atletisk, speciellt när han går på repen med enkelhet som om det vore en trottoar han gick på. Han gör en plancha ut där han VOLTAR innan han träffar Kenny! Han gör en bakåtvolt till en german i ännu en tjusig spot. Jericho noterar att chops känns mer (både att ge och ta) när vädret är kallt som här. Detta kändes inte alls överdrivet utan tvärtom trovärdigt och jag är helt säker på att det stämmer. One-Winged Angel vänds till bakvänd rana-DDT men Reys frogsplash träffar knän. Rey hoppar men blir uppfångad i en Tiger-driver innan V-Trigger sätter upp OWA för tre efter 17:00. Stark kandidat till årets TV-match. Vinnare: Kenny Omega. ****1/2

– Efteråt ser vi att Eddie Kingston och Butcher attackerat Pac och Penta (så vi får en förklaring till varför de inte kommer till Reys räddning strax). Kenny ska fortsätta misshandla Rey men Moxley räddar med basebollträ. Good Brothers (Jericho: ”THEY DON’T WORK HERE!”) attackerar Moxley. Några JTTS kutar in (de är tydligen de enda som vill/vågar komma in) men sänks. Young Bucks kutar in och det slutar med att Bucks Superkickar några JTTS och poserar med Kenny och Good Brothers för att förmodligen återbilda Bullet Club. Eftersom jag inte har någon relation till gruppen mer än det jag sett i AEW är jag sunt återhållsam med åsikter just nu, men AEW har en tendens att boka bra så jag är svagt positivt inställd i alla fall

– Nästa vecka: Darby vs. Cage om TNT-bältet, Chuck vs. Miro, Jungle Boy & Stunt vs. FTR, Serena Deeb vs. Tay Conti om NWAs dambälte, Pac vs. Kingston, samt Waiting Room (Britt Bakers talkshow-segment) med Cody som gäst, Inner Circles nyårslöften. Plus The Elite i action. Thunder Rosa vs. Britt Baker var också bokad men den nämner de inte här så gud vet om den är avbokad.

SLUTSATS: Bra show ikväll. Dam-matchen gav mig inget och Wardlow imponerade inte som worker men i övrigt tyckte jag allt klaffade.

(Den här recensionen skrevs 2021-01-07.)

Kategorier:AEW Dynamite 2021
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: