Hem > WWE SDL 2021 > SDL 2021-01-08

SDL 2021-01-08

SDL 2021-01-08

– Michael Cole & Corey Graves kommenterar.

– Precis som vanligt inleds showen med Roman, Jey och Paul. Det brukar vara rätt bra segment men tyvärr börjar de kännas som Pauls segment med Brock där det håller hög kvalité men bara känns som upprepningar från föregående veckor. Roman gillar Kevin Owens men det som hände förra veckan behövde hända (han och Jey slängde honom från en plattform) och att Adam Pearce bär skulden för det inträffade eftersom han gav efter Owens tjat om en match mot Jey förra veckan. Roman kallar in Pearce och efter en stund kommer han in, ganska nervös och orolig för vad Roman kommer säga/göra. Roman är sur över att Pearce uppenbarligen vill att han förlorar bältet (och därmed minskar hans inkomst vilket går ut över familjen) genom returmatcherna mot Owens och kvällens gauntlet som ska vaska fram hans utmanare på Royal Rumble. Eller så är det så enkelt att han ser till att det finns titelmatcher på showerna? Roman undrar om Pearce tänker boka in sig själv i gauntlet, men Pearce tycker inte det vore speciellt opartiskt av honom. Dessutom har han inte brottats på evigheter. Segmentet slutar med att Roman är säker på att Pearce inte respekterar Roman och hans familj vilket gör Pearce ännu mer nervös. Ganska segt segment och det tog en evighet för Roman att komma fram till att han förväntar sig att Pearce gör det rätta (inte bokar honom i titelmatcher) så ofta. Det var i alla fall min tolkning.

1. IC-champ Big E vs. Apollo Crews.
Titelmatch. Big Es nya introlåt dök upp på Spotify samma dag detta gick, och herregud vilken tråkig och intetsägande låt det är. Jag brukar behöva vänja mig vid nya introlåtar innan jag bestämmer mig för vad jag tycker men denna var bara intetsägande. Varken Big E eller Crews får sina intros visade här, och direkt efter matchen klipps det till reklam. Gör inte direkt att den känns betydelsefull. Kort match. Eller matcher, eftersom den startas om. Eller fortsätter. Eller whatever. Crews gör en superplex för den idiotiska spotten där båda direkt går för ett small package för tre efter 3:11. Det finns få spots jag ogillar mer än den eftersom offret (Big E i det här fallet) inte ens är nere för ett efter en superplex, dessutom är han på offensiven en halv sekund efter bumpet. Det blir tjafs om vem som vann, Crews vill starta om/fortsätta medan Big E tycker det räcker och vill gå hem. Bra babyface den där Big E. Först har har svårt att besegra Crews och sen vill han ta den lätta vägen ut istället för att slåss som en fighting champion. Crews örfilar honom vilket ökar motivationen för en returmatch HÄR OCH NU, och domaren drar igång match #2. Denna är bättre än första, mest för att de lärt sig den andres spots så de kan finta dem. Crews får två med en standing moonsault men Big E kontrar med en Rock Bottom och avslutar med Big Ending efter 3:01. Vinnare: Big E. **

– Backstage: Sonya Deville, som gjorde comeback förra veckan, säger att hon inteär sur över att förlorat Loser Leaves WWE-matchen mot Mandy och nu är glad över att vara tillbaka för en nystart. Hon vill inte störa Pearce mer eftersom han är strängt upptagen ikväll, både med bokningar och brottning, men han säger att han inte har för avsikt att brottas ikväll. Med tanke på Sonyas kontorsklädsel här antar jag att hon inte primärt ska brottas utan vara Pearces assistent, vilket förstärks av att hon är intill Pearce även i senare segment ikväll.

– Bianca Belair och Bayley deklarerar att de är klara för stöket. Å ena sidan tycker jag det ökar prestigen av stöken när de låter några deklarera sitt deltagande varje vecka några shower innan galan, men å andra sidan har jag svårt att bli uppspelt av deltagare man liksom redan förväntar sig vara med. Både Bianca och Bayley kännas självklara för stöket om de inte bokas i vanliga matcher på showen.

– Carmella med en promo om sin egen förträfflighet och vilken sopa Sasha Banks är.

2. SDL Tag-champs Street Profits vs. Dirty Dawgs (Dolph Ziggler & Robert Roode).
Titelmatch. Dirty Dawgs har rosa kläder för att visa att Dolph inte bara härmar Shawn utan även Bret. Skaplig TV-match som dock aldrig lyfte riktigt. Kommentatorerna etablerar direkt att Montez Ford har ett skadat knä som heelsen såklart punktmarkerar. Hetta på båda Profits innan Ford rensar. Ziggler sätter en X-Factor på honom från toppen för två och en stund senare avslutas Ford med en spinebuster/Zig Zag-kombo efter 11:02. Vinnare och nya champs: Dirty Dawgs. **1/4

– Backstage: Heyman säger åt Pearce att han är duktig som GM på SDL men att hans dröm sedan han var liten var att brottas i WWE, så han har lyckats fixa in honom i gauntlet senare ikväll. Pearce ser inte glad ut.

– Backstage: Billie Kay vill joina Riott Squad. De verkar inte vilja det men när Kay börjar gråta vet de inte hur de ska förklara det så hon tolkar deras tystnad som att hon är välkommen i gruppen. De här segmenten är precis rätt forum för Kay där hennes komiska ådra får utlopp istället för att göra bort sig i ringen.

3. Gauntlet.
Vinnaren möter RR på RR.

Rey Mysterio vs. Sami Zayn.
Dominik är med in. Zayn bad om att få bokas in i gauntlet men blev förbannad för att han var först in. Detta är uppenbart en konspiration så han har två kameramän med sig som förevigar detta för en framtida dokumentär. Älskar Zayn. Promon innan matchen är tio gånger så lång som delmatchen. Rey sparkar honom i ryggen och avslutar med 619 efter 0:19. Skit i konspirationen, det är minst brott mot mänskligheten att boka in Zayn i en tjugosekundersmatch!

Rey Mysterio vs. Shinsuke Nakamura.
De gör några halvhjärtade spots, missar en spot, och Reys frogsplash träffar knän innan Naka direkt armbarar honom för tapout efter 4:58. Detta var bara där. King Corbin attackerar alla tre efteråt.

Shinsuke Nakamura vs. King Corbin.
Inga introverta riddare är med in denna veckan. Heel vs. heel och Battle of the NXT-besvikelser, så oerhört engagerande och spännande. JIP. Corbin gör sin springa-runt-hörnan-och-in-i-ringen-igen-spot där han möts av Kinshasa för tre efter 4:51. Cole kallar den Sudden Impact vilket verkar vara nya namnet på den, men senare ikväll säger Graves Kinshasa så jag antar att det inte är etablerat än.

Shinsuke Nakamura vs. Daniel Bryan.
Okej delmatch som slutar med att Bryan gör två corner-dropkicks men Naka möter tredje med Sudden Impact Kinshasa för tre efter 6:51. Handskakning efteråt.

Shinsuke Nakamura vs. Adam Pearce.
Roman, Jey och Paul kommer in för att se till att Pearce genomför och vinner matchen. Jag har inget minne av att jag sett Pearce brottas förut men en snabbkoll på hans karriär gör gällande att jag faktiskt såg honom som jobber så sent som förra månaden när jag såg honom i en tag-match mot Savio Vega & Crush på RAW från 1997 under namnet Adam O’Brien, dock hade jag ingen aning om att det var Pearce. I övrigt tror jag aldrig jag sett honom brottas, och detta blev hans första WWE-match sedan 1997 (ett år i början av hans karriär där han gjorde några jobbermatcher i förbundet). Nåväl. Jey och Roman dubbelteamar den redan trötta Naka innan Jey även Superkickar Pearce. Roman signalerar för matchstart och säger åt domaren på skarpen att räkna ut Naka (Jey har lagt Pearce på honom) efter 0:29 (hela matchen varade strax under 26 minuter med reklam borträknat). Nakas tre vinster i rad, handskakningen med Bryan efter delmatchen samt heel-beatdown av Jey och Roman gör onekligen att Naka känns mer babyface än heel efteråt, men det kan lika gärna vara för att de ville ha en heel som pinnades av Pearce så inte fokus ligger på att Roman såg till att en babyface blir lurad på en titelmatch vilket i sin tur kan ge Pearce heelhetta. Graves är upprörd efteråt och menar på att Naka trots allt ”redan brottats nästan en timme” vilket låter väldigt överdrivet till och med för WWE. Vinnare: Adam Pearce. **

Hur förutsägbart WWE än må vara tror jag det var få som tippade att Roman skulle försvara bältet mot Pearce på Rumble. Dave Meltzer är rätt säker på att de kommer skifta till Roman vs. Bryan innan showen men jag skulle faktiskt inte ha något emot Pearce vs. Roman där. Det är något nytt och det är ändå ingen som baserar sitt intresse för showen på vilka matcher som går på showen förutom stöket/stöken. De hade kunnat boka Roman vs. Crews och ändå genererat exakt lika stort intresse för PPVn.

SLUTSATS: Bokningen var bra och inget var aktivt dåligt så en okej show.

(Den här recensionen skrevs 2021-01-09.)

Kategorier:WWE SDL 2021
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: