Hem > AWF (American Wrestling Federation) > American Wrestling Federation (1994-1996) (info)

American Wrestling Federation (1994-1996) (info)

American Wrestling Federation (1994-1996)

– Tidigare idag snubblade jag över några shower med AWF, ett förbund som var aktivt 1994-1996 och innehöll brottare som Sgt. Slaughter, Tito Santana (förbundets toppface), Bob Orton (förbundets toppheel), Greg Valentine, Nailz, Tony Atlas och andra i samma fack. Jag tror knappt jag hört talas om det innan, och har än mindre sett något från det, men tänkte ge det en chans eftersom jag är en sucker för nostalgishower.

– Kortfattat från Wiki: Förbundet drogs igång av promotorn Paul Alperstein (aldrig hört talas om gubben men såg att han dog 2014) som även var förbundets on-air-president.

– Förbundet var igång 1994-1996 och 1995 fick de en TV-deal där de visade matcher från förbundets början fram tills då, kallat ”Warriors of Wrestling”, som sändes fram till slutet av 1996 innan förbundet lades ner. Programmet släpptes som DVD 2005 och jag misstänker att det är de avsnitten som flyter runt på YouTube.

– Reglerna var inspirerade av boxning (och UK-wrestling) med ronder: fyra minuter per rond, vanliga matcher hade tre ronder och titelmatcher tolv, en minuts vila mellan dem. (Eftersom alla matcher har rondsystemet gör jag det lätt för mig att bara nämna matchens totaltid.) Samt gäller poängsystem via poängdomare om det blir en draw. Känns som lite väl klöddigt för wrestling. Jag ogillar rondsystemet eftersom det ger matchen onaturliga pauser. Att kasta någon över topprepet = DQ.

– Förbundet planerade för att köra shower på PPV men det sket sig och förbundet gick under innan det hann bli av, och enligt Dave Meltzer hyrde de in 400 statister som publik istället för att ta dit riktiga fans under tapings.

– Jag brukar alltid sätta ut datum för när matcher ägde rum, men här sliter jag mitt hår för att hitta resultaten utan att lyckas. Därför måste jag tyvärr meddela att du förmodligen kommer ligga sömnlös resten av veckan eftersom du inte vet exakt vilken dag Too Cold Scorpio & Chris Adams vs. Billy Joe Eaton & Ken McGuire gick av stapeln. EDIT 2019-08-08: Jag hittade en matchlista med tillhörande datum för när TV-showerna ägde rum, så jag använder den som källhänvisning i brist på annat. EDIT2: Nu hittade jag uppgifter som är motsägelsefulla. Jag ger upp.

(Detta skrevs 2019-08-07.)

  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: