Hem > WWE RAW 2021 > RAW 2021-01-18

RAW 2021-01-18

RAW 2021-01-18

– ”That was dumb”, ”Bottom of the barrel”, ”This is absolute dirt worst”, ”What a stupid show”, ”It’s not even debatable… this is rock bottom”, ”They are worse than Impact at this”, ”WWE is terrible”, ”Rotten, absolutely rotten”, ”It doesn’t resemble anything put together by humans… aliens make this shit now… it’s the only explanation” och ”I think at this point, calling this company WCW is actually an insult to WCW” – användare på F4W/WO-forumet deklarerar sin kärlek till showen.

– Tom Phillips, Byron Saxton & Samoa Joe kommenterar.

– MLK-video inleder MLK-dagen till ära.

– Randy Orton, iklädd en Dick Beyers Destroyer-mask, drar en långrandig och trist promo om att han skyller förra veckans incident på The Fiend och inte på Alexa Bliss. Han ser en monitor som visar hans två Royal Rumble-vinster (2017-vinsten hade jag seriös glömt helt) och säger att inget kan stoppa honom från att vinna stöket oavsett hur mycket de försöker. Så de avslutar ett RAW med att Bliss kastar eldboll på honom och hinner inte ens öppna showen veckan efter innan de visar hur han ser ut numera. Varför inte bara visa nacken på honom i några segment för att, i alla fall teoretiskt, bygga upp ett intresse för hur han ser ut istället för att ge oss det med en gång? Fast tålamod är en dygd WWE inte behärskar.

1. Charlotte vs. Peyton Royce.
Innan matchen ser vi när Ric Flair och Lacey Evans kommer till arenan för att se den här matchen, och vi får recaps av deras bråk. Anna (som sitter med för att det finns frukost på bordet) undrar om de är syskon varpå jag lite putslustigt tänkte svara att han inte är någon Marty Jannetty, men jag var rädd att följdfrågor på det skulle sabba stämningen en smula så jag lät bli. Nåväl. Peyton hoppar på Charlotte innan matchen. Ric och Lacey (med en av Rics badrockar på sig) kommer in ungefär fyra minuter in i matchen. Charlotte bearbetar benet och avslutar med figure-eight efter 8:36. Ofrivillig komik uppstår efteråt när Joe undrar när Charlotte och Asuka försvarade sina Tag-titlar senast varpå Byron genast kommer till undsättning och säger att de minsann antar alla utmaningar, antagligen för att Charlotte ska ses som en fighting champion. Rätt svar är att de försvarat dem en (1) gång sedan de vann dem i december, därefter har det varit Charlottes singelpush som gäller. Det är nästan irriterande hur mycket fokus Charlotte får trots att Asuka är RAW-champ, i början av segmentet nämns Asuka men bara för att etablera att hon är Charlottes tag-partner. Vinnare: Charlotte. *

– Backstage: Hurt Business tråkar Riddle och Bobby Lashley stampar på hans fot. Fast det var Riddle som provocerade fram det eftersom han försökte bara rolig på deras bekostnad innan. Hur gör detta HB heels?

– Mustafa Ali gör en promo riktad mot den skadade Kofi Kingston, och säger att Kofis gode vän Xavier Woods kommer få stryk ikväll. Tydligen är detta en vink till 2019 där Ali skadades och Kofi tog hans plats i gauntlet vilket ledde till KofiMania senare. Dock var det inget jag själv tänkte på när jag såg det.

2. Xavier Woods vs. Mace.
Resten av Retribution är med in. Storyn är att Ali försöker tämja sina hundar Mace och Slapjack innan Mace avslutar med en sorts firemans-carry-slam som botchas grovt efter 4:05. Bra TV-debut för den finishen. Retribution har än så länge känts mer som XFL 2001 än nWo 1997. Vinnare: Mace. 1/2*

– Parodivideon om de tre nästa Manias och var de ska äga rum. Det bästa är helt klart att John Cena kallas ”Hugh Kantseeme” här.

– Asuka är inbjuden till Alexas lekplats där hon sitter och gungar. Detta är en show där pensionärer är största målgruppen, ha det i åtanke. Bliss annonserar sitt deltagande i stöket och Asuka tar över segmentet med att dansa till sin musik. Jag har inte ens ord att beskriva hur uselt detta var. Och CREEPY. Inte läskigt som Boogeymans första segment utan creepy som i ”60-plussare är största målgruppen för en förvuxen elvaåring som leker”. Måste vara svårt för Lennart, 67 att förklara för sin fru Gittan, 65 varför han ser detta.

– Miz och Morrison hypar Goldberg på Dirt Sheet och Jeff Jarrett gissar att Goldberg krossar Drew McIntyre på Royal Rumble. Välkommen till 1999.

3. Mandy Rose vs. Shayna Baszler.
Dana Brooke är med in och Nia Jax gör color. Heelsen drar en promo innan matchen om att de båda är med i stöket och Shayna säger sig vinna även om det krävs att hon dumpar Jax. Detta leder förstås till schism i teamet eftersom Gud förbjude att vi har ett enda team som kommer överens. Shayna vinner med en choke efter 3:44 och efteråt blir Jax dropkickad in i Baszler för att fortsätta deras splittring. Dock utmanar de Asuyka & Charlotte i en returmatch om bältena i segmentet efter. Vinnare: Shayna Baszler. 1/4*

– Charlotte, som har använt sitt namn för att nå dit hon är idag, gormar om att Lacey använt Flair-namnet för att ta sig vidare i karriären. Själv förnekar hon att hon använt sin fars namn i karriären, men med tanke på namnet, hennes WOOO-ande, samma stuk på badrocken och det frekventa användandet av både strutten, chops och figure-four (eight iofs) är det lite svårt att ta på allvar. Vore hon heel hade man kunnat avfärda det som verklighetsfrånvänt skryt, men det funkar desto sämre för en babyface. Fast å andra sidan har hon i stort sett varit babyface hela sin karriär även om det bara är Dave Meltzer som förstått det.

4. Ricochet vs. AJ Styles.
De tjafsade backstage före matchen i ett segment där Adam Pearce säger åt Rico att han måste vinna här för att få delta i stöket. Ha gärna det i åtanke under Rumble. Omos är förstås med in och står bara och är lång i vanlig ordning. De märks hur lite förtroende de har för honom eftersom han aldrig får göra något, och när han väl blir fysisk får han bara hålla en wrestler i famnen i några sekunder innan han bara släpper dem. Bra match här! Ricochet gör en fin Tornado-DDT samt voltar över Styles och direkt utför en german i en läcker spot. Styles får två med brainbuster och DVD på knäet innan han börjar misströsta. Phenomenal Forerarm möts av Recoil i en bra spot innan Styles hotshottar honom varpå Ricochet fångas upp i en Styles Clash som avslutar efter 9:54. Den slutspotten har jag aldrig sett förr och var kanon! Vinnare: AJ Styles. ***

– Dirt Sheet. Åh goody. Goldberg och Drew McIntyre är gäster. Eller rättare sagt Gillberg och David Krumholtz, som spelar Drew. Känner inte till honom alls för övrigt men det är en skådis. Skönt åtminstone att se Duane Gill igen, bara månader efter att James Ellsworthless drog igång en GoFundMe åt honom när han åkte på hjärtproblematik. Så jag förstår att han tackade ja till detta (behöver säkerligen pengarna) men en hjärtsjuk ska nog stanna hemma i dessa tider. Han ser mer ut som en tanig och sliten Val Venis för varje år som går. Eller tvärtom kanske. Detta slutar med ”humor” med båda två innan Miz noterar att han tänker casha in MITB-väskan mot vem som än vinner.

5. Riddle, Gran Metalik & Lince Dorado vs. Bobby Lashley, Cedric Alexander & Shelton Benjamin.
MVP är med in. Yes, Metalik & Dorado besegrade mästarna men en titelmatch verkar inte vara att tänka på. Storyn är att Cedric och Shelton tjafsar matchen igenom med egenintaggningar och liknande, och det känns onekligen som om Cedric är på väg att vända face igen (MVP tar Sheltons parti). Hetta på Lince och nu blir tjafset ännu värre mellan dem. Vi går igenom två reklampauser eftersom detta tydligen är en riktig ratingmagnet. Tag till Riddle som rensar men i kaoset avslutas Metalik med Full-Lashley efter 11:56. Ändå generöst av Vince att låta några svarta brottare vinna på MLK-dagen. Riddle sänker Lashley efteråt för att fortsätta deras upplägg och förmodligen sätta upp en titelmatch på Rumble. Så för att sammanfatta: Riddle tråkar Hurt Business och får sin fot stampad vilket sätter upp denna, där Riddles team förlorar och han sopar till Lashley efter matchen. Och LASHLEY är heel? Vinnare: Lashley, Cedric & Shelton. *

– Drew McIntyre BRINGS IT VIA SATELLITE hemifrån sitt hemmagym. Han är tillbaka nästa vecka lovar han. Förra veckan mötte han Keith Lee, som är frånvarande ikväll utan minsta förklaring.

6. Jeff Hardy vs. Jaxson Ryker.
Elias är med in. Före matchen blev det såklart tjafs mellan heelsen eftersom det är så WWE rullar. Kort och intetsägande match där Elias försöker hjälpa Ryker genom att fälla Hardy när han går för sin Swanton, men domaren ser det och diskar Ryker efter 3:10. Vinnare via DQ: Jeff Hardy. 1/2*

7. RAW Womens-champ Asuka vs. Alexa Bliss.
Nontitle. Detta var det enda som var annonserat ett dygn innan showtime. Egentligen fantastiskt hur lite de hypar sina shower när AEW har ett halvdussin matcher/segment klara en vecka innan. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva detta. Det var mer en installation än en match. Jag minns när de bokade Asuka som ostoppbar i damdivisionen, nu skiter hon ner sig av rädsla över en förvuxen elvaåring som red en gunghäst tidigare ikväll. Tre minuter in i matchen släcks ljuset, det blir reklam och när vi återvänder har Bliss ny outfit samt nytt läppstift och smink på sig. Hon tar en spark i magen men är mer mån om att håret ska ligga rätt än att sälja nämnda spark. Bliss byter outfit/smink/läppstift igen i någon övernaturlig ritual innan hon avslutar med Sister Abigail efter 8:11. Går ju bra detta. Vinnare: Alexa Bliss. DUD

– Nästa vecka: Drew McIntyre återvänder. WHOOPDIFUCKINGDOO, det är bara hårdlanseringen för Rumble…

SLUTSATS: Ricochet-Styles var bra, angående resten instämmer jag i glädjeyttringarna och lovorden från mina fellow användare på F4W/WO-forumet ovan.

För övrigt är RAW alldeles för långt.

(Den här recensionen skrevs 2021-01-19.)

Kategorier:WWE RAW 2021
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: