Hem > AEW Dynamite 2021 > AEW Dynamite 2021-01-20

AEW Dynamite 2021-01-20

AEW Dynamite 2021-01-20

– Jim Ross, Tony Schiavone & Excalibur kommenterar.

– Vi inleder med ett gulligt segment där Negative One (Brodie Lees son) gratuleras på födelsedagen av Dork Order, som sätter fram en tårta åt honom på ett bord på scenen och sjunger för honom. Chaos Project avbryter för att de hatar ungar och tänker sabba Negative Ones födelsedag. Dr. Luther är verkligen fascinerande usel på micken. Seriöst, han är bedrövlig och spelar över så mycket att det inte ens blir komiskt utan bara pinsamt. Lite i stil med The Ascension som mer spelade wrestlers än att vara det, och det är rätt dåligt agerande av en som varit i branschen sedan 1989 (dock inte brottats heltid på över 20 år) med samma gimmick såvitt jag förstår. Nu förstår jag förstås att han främst är här i rollen som tränare och Chris Jerichos polare och därför kunde offras i den här typen av feelgood-angle som ingen tar på allvar.

Nåväl, det blir tjafs som leder till den redan planerade öppningsmatchen:

1. Adam Page, Colt Cabana, Alex Reynolds & John Silver vs. Hybrid2 & Chaos Project.
Rätt slarvigt utförd match. De lyckas botcha/halvbotcha flera saker; Luther bodyslammar Serpentico på Silver, och därefter bulldogar han honom på Silver. Två spots som såg taffliga ut båda två. Han måste vara en sjujäkla tränare, den där Luther, med tanke på usel han är på allt annat. En stund senare gör babyfacen en spot där Page lyfter upp Reynolds och Silver på Serpentico, men de tappar balansen så de får upp igen för att slutföra spotten. Negative One distraherar Luther som flapjackas på bordet och faceplantar tårtan. I alla fall i teorin. I praktiken missar han tårtan och försöker rädda det så gott det går. Alla ni AEW-marks som aldrig verkar tycka förbundet gör något fel, var vänliga och försvara Luther. Jag väntar. Luther säljer det som den värsta förnedringen någonsin, eller så reagerar han bara på sina egna micskills. Serpentico avslutas med Stunner, Buckshot Lariat och german innan Reynolds jackknifar honom för tre efter 6:19. Vinnare: Adam Page, Colt Cabana, Alex Reynolds & John Silver. *

– Efter matchen sänker Negative One Serpentico med en kendostick och skäller ut sina kamrater i Dark Order eftersom han fyllde år för tre dagar sedan, ”era idioter!”. Därefter blir Page återigen erbjuden att joina Dark Order, men han tackar vänligt men bestämt nej baserat på att han är en ensamvarg och inte funkar i grupp. Enkelt men bra och bygger en naturlig fortsättning. Det kändes som det enda tänkbara om både Hangman och Dark Order ska behållas som faces i nuläget.

Födelsedagsfirandet (eller vad det nu kallas när det var fel dag) tyckte jag var gulligt eftersom det säkert betyder jättemycket för Brodie Lees familj, speciellt Negative One, och det var säkert helballt för honom att vara med i ett hörn i matchen. Men utifrån underhållningssynpunkt tyckte jag inte det var något vidare, det handlade dock inte om Negative One utan om genomusla Luther som sabbade hela segmentet med nämnda uselhet. Det känns dock ändå som att segmentet borde varit på BTE eller enbart på YouTube och inte på huvudshowen.

– Backstage: Chris Jericho och MJF är lite oense huruvida Inner Circles match ikväll kommer splittra eller stärka gruppen. MJF tror det splittrar dem men Jericho är inte orolig.

– Tony Schiavone introducerar Sting och Darby Allin. Sting gratulerar Darby till TNT-bältet innan Team Taz avbryter och surar över att Sting hjälpte honom behålla bältet mot Brian Cage förra veckan. Det blir tjafs och Taz föreslår en Streetfight och Darby replikerar att han ska vara försiktig med vad han önskar eftersom det kan slå in. Jag både vill och inte vill se Sting brottas igen, men till skillnad från WWE har jag åtminstone förtroende för Tony Khan att boka det rätt.

– Young Bucks besöker Kenny Omegas hem, där de möts av Don Callis. De ser ett porträtt av Kenny och Callis med rejäla magrutor och nerdragna jeans, något Callis gav honom i födelsedagspresent. Omega är dock inte här eftersom han är upptagen med annat, och Callis försöker få dem att förstå att Kenny inte vill ha något med dem att göra längre. Han försöker ersätta dem ekonomiskt för allt de gjort för Kenny genom åren, men nu vill han slippa dem eftersom de håller honom tillbaka i AEW. De vägrar dock ta emot checken eftersom de ”har jobbat för TNA och vet att det ofta är strul med pröjset”. Vågar vi anta att Bullet Club är splittrat knappt innan det hunnit återbildas? Segmentet slutar med att Callis får stryk av dem, men det är inget vi får se eftersom de klipper snabbt. Wow, hotad med våld av två taniga veganer. (Det där hittade jag på för komisk effekt.) Okej segment men var lite för inside för mig som varken följt någon av dem utanför AEW eller ser BTE.

2. Cody vs. Peter Avalon.
Arn Anderson är med in. Avalons nya gimmick är tydligen en Lidl-version av Rick Rude, ”Pretty Peter”. Cody sätter Cross Rhodes direkt men istället för att pinna honom blir han distraherad av Jade Cargill. Var det i alla tänkt. Istället sätter de på musiken alldeles försent så Cody måste döda lite tid mellan Cross Rhodsen och till musik börjar vilket bara ser konstigt ut. Jade kommer in och distraherar så Avalon kan sätta en grekisk-romersk pungspark och dominera matchen i pausen. Avalon sätter superplex men missar moonsault, dock bearbetar han benet och gör en figure-four. Cody hotar honom med att slå honom i ansiktet varpå Avalon tappar som om livet hängde på det efter 9:15. Det där var en bokning man inte ser så ofta, men den passar karaktären även om jag inte kan påstå att Cody såg speciellt bra ut. Några bra spots men i övrigt var det inget märkvärdigt. Vinnare: Cody. **

– Backstage: Tjafs mellan Jurassic Express och FTR leder till Jungle Boy vs. Dax Harwood nästa vecka, och Luchasaurus tänker se till att INGEN lägger sig i, och säger det på ett sätt så vi ska förstå att det även gäller Marko Stunt.

3. Jon Moxley vs. Nick Comoroto.
Comoroto är 0-7 i AEW när matchen börjar. Sen är han 0-8. Ursäkta spoilern btw. (Han har agerat jobber på NXT-houseshows i ungefär ett år innan dess, men ingen match på TV.) Han ser för övrigt ut som Billy Jack Haynes, och det är en komplimang btw. Nick får in lite powermoves innan Moxley avslutar med en sleeper efter 3:56. Efteråt drar Mox en promo om att han är redo för en returmatch med Kenny oavsett hur många gubbar han har med sig. Vinnare: Jon Moxley. 1/2*

– Backstage: Eddie Kingston är inte redo för Lance Archer nästa vecka utan kommer bara komma dit och veva. Artcher och Jake Roberts, såklart iklädd sin tjusiga dansbandsskjorta, kommer in och Jake lugnar sin adept och säger att de får fightas nästa vecka.

– Backstage: Callis försöker dölja blåtiran han ådrog sig tidigare ikväll, men tvingas erkänner för Kenny att det var Bucks som låg bakom den. Kenny ser nog inte showen. Jag har ingen aning om var detta leder, men eftersom vi inte fick se misshandeln tidigare (filmandet bröts ju precis innan) kan det mycket väl vara en ren lögn från Callis för att sätta en kil mellan Bucks och sin adept Kenny.

4. Matt Sydal & Top Flight vs. Matt Hardy & Private Party.
Team Hardy Party? Okej, det var kanske inget toppenförslag till namn men om Kid Rock kunde rimma ”bottle” med ”tomorrow” funkar nog detta också. Ännu en match med mängder med slarvfel, vad är det MED folk ikväll? Hetta på Daunte i bild-i-bild-reklampausen. Man vet att man ser TV från stämningarnas förlovade land när 90% av reklamfilmen för antidepressiva piller består av att de rabblar upp möjliga biverkningar för säkerhets skull. Darius taggas in och rensar. Marq Quen gör någon spot där han låter motståndaren stå och vänta en stund medan han kör några konstiga danssteg. Den där borde det filas på lite mer innan den görs på TV. En rana botchas (såklart, varför bryta kvällens tema?) innan Isiah Kassidy chairshottar Daunte så Quen kan avsluta honom med en SSP efter 11:58. Efteråt blir det heel-beatdown på faceteamet och vi kan nog anta att Private Party vände heel med den chairshotten som satte upp finishen. Tidigare har de varit face medan mentorn Matt varit heel, men nu verkar de anammat hans tankesätt. Vinnare: Hardy Party. *

– Backstage: Sammy och MJF hamnar såklart i luven på varandra igen.

5. Leyla Hirsch vs. Penelope Ford.
Det skulle varit Leyla vs. Nyla Rose men kines åt fladdermus och så vidare. Om jag inte missat det helt så fick vi ingen förklaring till ändringen utan de låtsas bara på som om det regnar. Miro, Kip Sabian och ”Charles” Taylor, iklädd butleroutfit, är med in. Jag gillar Leyla, hon känns udda och udda är bra, speciellt i damdivisionen. Hon gör en rätt imponerande german här. Både Taylor och Sabian fuskar åt Ford, men ändå blir JR djupt chockerad över att Leyla voltar ut på dem i slutet av matchen. Missade han alltså båda gångerna de fuskade? Detta distraherar Layla så Ford kan sparka henne i huvudet och Sabian håller nere hennes ankel så hon inte kan sparka ut utan pinnas efter 6:44. Efter matchen tvingar Miro Taylor att säga åt Orange Cassidy att Miro numera är hans bästa vän. Cassidy misströstar och försvinner från publiken, men alla med IQ över 50 (det vill säga ingen som ser wrestling) förstår såklart att han bara sa det för att han tvingades till det. Vinnare: Penelope Ford. 1/2*

– Backstage: Kenny och Good Brothers attackerar Penta för att sätta upp en sixman på Beach Break om två veckor.

6. Sammy Guevara & Jake Hager vs. Santana & Ortiz vs. Chris Jericho & MJF.
Wardlow är med in.Sammy Hagar gör en cameo i början om sitt nya favorit-tagteam (han vet nog knappt vad wrestling är, än mindre vilka Sammy och Jake är). Sammy och Jake är matchens klara babyfaces, med hetta på Sammy och rensning av Hager, som däckar Jericho innan han hinner använda Floyd (sitt basebollträ) och MJF (innan han hinner använda sin diamantring) och slutligen Santana & Ortiz. Jericho sätter en Lionsault på Sammy där han nästan bryter huvudet själv. Sammy sätter en tjusig swanton på MJF och GTH på Jericho. Dock råkar han se till att MJF kolliderar med Wardlow, och i tumultet rullar MJF upp honom med en näve tights för tre efter 12:38. Var tyvärr mest en massa spots. Vinnare: Chris Jericho & MJF. **

– Nästa vecka: Jungle Boy vs. Dax Harwood, Archer vs. Kingston, Dork Order vs. Young Bucks & Good Brothers samt segment med Cody och Shaq.

SLUTSATS: Det kändes som en mellanshow, men jag antar att alla satt hemma och glodde på Joe Biden istället. Det måste nog varit något i vattnet för showen innehöll ovanligt många missar, de flesta ganska små men ändå missar som märktes tydligt, så sammantaget måste detta vara den svagaste på väldigt länge.

(Den här recensionen skrevs 2021-01-21.)

Kategorier:AEW Dynamite 2021
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: