Hem > NXT TV 2021 > NXT 2021-01-20

NXT 2021-01-20

NXT 2021-01-20

– Enligt senaste Observer löper NXTs TV-kontrakt med USA Network ut i oktober, så förhandlingar om en fortsättning pågår förmodligen just nu. Det kommer bli intressant att se om USA Network är nöjda med tittarsiffrorna eller om de insisterar på att WWE byter sändningstid framöver. Det hade nog varit ett slag i ansiktet på Vince att se sig besegrad av AEW.

– Vic Joseph, Wade Barrett & Beth Phoenix kommenterar, den här gången är Beth på plats för första gången på hur länge som helst.

1. DRC, åttondel: Kushida & Leon Ruff vs. Johnny Gargano & Austin Theory.
Bra match, började långsamt och ökade allt eftersom. Speciellt Kushida fick skina, inte bara i ringen utan även kommentatorerna trampade på varandra för att tävla om vem som kunde hypa honom mest. Hetta på båda babyfacen. Leon gör en tjusig springboard-cutter på Theory. Tag till Kushida som rensar innan han avslutar Gargano med arm-trap-northern-lights-suplex efter 11:10 för att avancera mot Grizzled Young Veterans (och antagligen också för att sätta upp en titelmatch om Johnnys NA-titel). Matchen var betydligt bättre än jag får den att låta som textmässigt. Vinnare: Kushida & Leon Ruff. ***1/2

– Vi får veta att Kyle O’Reilly är clearad från sin skada.

– Video där Pete Dunne säger att han vill ha en titelmatch mot Finn Balor.

– Backstage: Tyler Rust har bett William Regal om en match ikväll, vilket gör hans manager Malcolm Bivens glad, men han blir desto mindre glad när han får veta att han ska möta Bronson Reed. Bivens tycker han är för svår för honom såhär tidigt i karriären men nu är matchen bokad så nu är det bara att göra det bästa av situationen. Jag vet inte vad tanken är här, men jag gillar nya ansikten och Bivens är bra på micken så tummen upp hittills för detta.

2. Karrion Kross vs. Ashante Adonis.
Scarlett och Desmond Troy är med in. Kross gör en Saito-suplex och avslutar med en underarm i nacken efter 1:17. Efteråt sätts Troy i Kross Jacket. Vinnare: Karrion Kross. NR

3. DRC, åttondel: Gran Metalik & Lince Dorado vs. Fabian Aichner & Marcel Barthel.
Bra match, vilket är mer imponerande om man tänker på hur olika stilarna är. Det enda som inte såg bra ut var några kedjespots utförda av heelsen på Metalik som såg rätt slarvigt ut, resten av matchen flöt på bra. Hetta på Lince och tag till Metalik. Barthel skickar iväg Metalik in i en suplex av Aichner i den vanliga superläckra spotten. Dock kommer Metalik loss från suplexen, men det är själva kastet från Barthel till Aichner som är det fina. De gör om samma spot en stund senare, fast på Lince, och Aichner måste hålla honom uppe tillräckligt länge så Barthel hinner slamma Metalik samtidigt i en stereospot. Metalik moonsault ut på Aichner och Lince avslutar Barthel med en SSP efter 10:09. Efter matchen dyker Alexander Wolfe upp och stirrar ut heelsen. Vinnare, och vidare mot Joaquin Wilde & Raul Mendoza: Gran Metalik & Lince Dorado. ***3/4

– Invägning med Tommaso Ciampa och Timothy Thatcher inför ikväll.

4. DRC, kvartsfinal: Kacy Catanzaro & Kayden Carter vs. Toni Storm & Mercedes Martinez.
Regal och Beth introducerar turneringen med alla deltagare på scenen. Okej match. Barrett skiter i vilken fin vänskap KC&KC har och bryr sig bara om vad de åstadkommer i ringen. Om man hade tagit en shot varje gång någon av kommentatorerna nämner ”chockera världen” hade man varit alkoholförgiftad innan den heta taggen. Hetta på Kacy som ranar ner Martinez från hörnan och taggar in Kayden för rensning. Io Shirai dyker upp och attackerar Martinez (hade helt glömt deras fejd) innan Kacy avslutar Storm med en 630 (eller dylikt) efter 9:19. Många varv var det i alla fall. Fin finish på en okej match. Vinnare: Kacy Catanzaro & Kayden Carter. **

– Backstage: Balor säger åt Regal att han vill ha Dunne i en titelmatch, men vill även möta Danny Burch och Oney Lorcan så Regal ber honom hitta en tag-partner. Lite senare ikväll ber han Kyle O’Reilly ställa upp, och han tackar ja.

– McKenzie Mitchell noterar att Ashante Adonis är skadad och därmed inte kan brottas i turneringen, och hans tag-partner Desmond Troy skadades av Kross ikväll så även han är ute så hela teamet måste ersättas på veckans 205 Live (Ciampa & Thatcher). Kacy & Kayden avbryter henne för att fira sin vinst.

5. Bronson Reed vs. Tyler Rust.
Malcolm Bivens är med Rust in. De ska föreställa heels men ser rätt sympatiska ut båda två, speciellt Bivens som inte alls känns som en heel. Ingen squash men inte långt därifrån, som Reed vinner med sin Tsunami efter 4:53. Bivens tröstar sin adept med att detta bara är ett stopp på vägen och att han har kontroll över situationen (Rusts karriär). Vinnare: Bronson Reed. *

– En promo med Santos Escobar leder till en nontitle-match mot Curt Stallion nästa vecka när han och Metalik & Dorado kommer in. Antagligen får vi kvarten med Metalik & Dorado vs. Joaquin Wilde & Raul Mendoza om två veckor.

– Backstage: Drake Maverick och Killian Dain är självsäkra och tänker vinna ”Dusty Rhodes Cup… CLASSIC!”. Ganska smart att gardera sig och säga båda två eftersom WWE inte ens själva verkar bestämma sig för om det är ”Classic” eller ”Cup”. Nåväl, Drake säger att de kommer ”chockera världen” när de vinner. Än en gång kör WWE en fras i botten så den kommer användas ironiskt framöver, precis som de gjorde med ”WWE Universe” som ingen i hela världen använder seriöst.

6. Fight Pit: Tommaso Ciampa vs. Timothy Thatcher.
Matchen äger rum i en bur och man kan enbart vinna via sub/KO. Trovärdig match även om de såklart WWE-fierade den en smula. Annorlunda match som verkligen sticker ut, och så länge de inte kör den här typen av matcher för ofta gillar jag verkligen idén. De kör både mattbrottning, slag och moves och både Wade och Vic höjer sina röster för att framhäva dramatiken. Beth skriker också men det är hennes vanliga volym. Thatcher tar hem matchen med en Brock-lock (på Ciampas opererade ben) efter 11:31. Efteråt visar de varandra respekt vilket sätter upp tag-matchen i DRC på fredag mot Nese & Daivari. Vinnare: Timothy Thatcher. ***

– Nästa vecka: Kushida & Ruff vs. GYV (DRC), Drake & Killian vs. MSK (DRC), Aliyah & Kamea vs. Kai & Gonzalez (DRC), Curt Stallion får nontitle-match mot Escobar samt Balor & O’Reilly vs. Burch & Lorcan.

SLUTSATS: Det känns som NXT fått nytt liv i och med DRC då fler matcher har en mening mer än att döda tid, och dessutom bokades två av de tre turneringsmatcherna ikväll väldigt överraskande utan att det tummade på logiken. Detta är inte första gången NXT är bättre än AEW men jag tror aldrig det varit såhär överlägset.

(Den här recensionen skrevs 2021-01-22.)

Kategorier:NXT TV 2021
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: