Hem > WWE SDL 2021 > SDL 2021-01-29

SDL 2021-01-29

SDL 2021-01-29

– Michael Cole & Corey Graves kommenterar.

– Sista rycket för hypen av Royal Rumble, en PPV som ”has probably been the least-well promoted show in the 34 year history of the event as being the first major show of the year” enligt Dave Meltzer i senaste WON. Det känns som uppförsbacke men är det något WWE är bra på är det att göra oss besvikna.

– Daniel Bryan inleder med en promo. Nu har nog senil-Vince sorterat papperen fel i körschemat eftersom Roman Reigns ska börja alla SDL-showerna, det är nog ett av Fox grundkrav. Bryan tänker vinna stöket och maineventa Mania. AJ Styles och Omos avbryter. Det är rätt talande hur lite brand-splitten betyder när det krävs att Bryan noterar att han är en RAW-brottare för att jag själv ska reagera på det. De tjafsar fram och tillbaka för att sätta upp en match senare ikväll, dock utan Omos vid ringside.

– Kayla intervjuar Bayley som pratar ner Bianca Belair, säger att hon ska spöa henne ikväll och dumpa henne i söndagens stök.

1. Bianca Belair vs. Bayley.
Cole hypar denna som Belairs största match i karriären, fast både elimineringsmatchen på Survivor Series 2019 (där Bianca förvisso åkte ut men hennes team vann) och NXT-titelmatch mot Rhea Ripley (där hon förlorade) torde väl vara större än random TV-match utan något på spel? Bayley bearbetar vänsterarmen och går för en Rose Plant men Belair vänder den till en rollup. Varken Cole eller Graves noterar vad hon satte upp för grepp, ingen aning om de inte visste eller bara sket i det. Glam-slam går inte att genomföra på grund av Biancas skadade vänsterarm, men en KOD är tydligen lugna pucken och ger tre efter 7:29. Kändes lite avigt att hon helt plötsligt kunde använda armen igen. Bianca drar en vinnarpromo efteråt där hon utlovar vinst på Rumble. Vinnare: Bianca Belair. *1/2

2. Dominik vs. King Corbin.
Dominik attackerar innan matchen, och efter reklamen börjar den officiellt. Rey Mysterio gör color. Gillar hur han låter besviken när Dominik, trots Reys tjat på träningen, inte blockerar Corbins slag. Är det någon i hela wrestlingvärlden förutom Luke Gallows som ens försöker blockera slag mot ansiktet numera? Btw, vad hände med Murphy och Aalyah? De är puts väck mitt i sin story. De går för en ”Dominik sätter upp för headscissors, Corbin blockerar och går för powerbomb innan Dominik ändå lyckas utföra sin headscissors”-spot men det ser ut som om Dominik inte hoppar tillräckligt högt upp så Corbin får stora svårigheter med att få runt honom, men tack vare sin styrka lyckas han till slut så de kan slutföra spotten. Mycket kan man säga om Corbin men jag har nog aldrig hört något negativt om honom av fellow wrestlers. Kanske inte lika rutinerad som Luke Harper var men båda verkar vara/varit väldigt duktiga på att snabbt reda ut situationer i ringen som gått fel. Nåväl, Corbin avslutar med End of Days efter 4:42. Detta var nog det sämsta jag sett med Dominik i ringen. Corbin attackerar Rey efteråt men han gör snabbt comeback. Vinnare: King Corbin. *

– Backstage: Big E hamnar i slagsmål med The Miz och John Morrison. Orka.

– Backstage: Carmella, via Reginald, ger Sasha Banks en flaska skumpa att trösta sig med när hon förlorar bältet på söndag. Sasha ger tillbaka den eftersom hon är säker på vinst.

– Backstage: Sami Zayn försöker desperat få Shinsuke Nakamura att hjälpa honom få tillbaka sitt IC-bälte men Naka är inte intresserad av att ställa upp. Fast han säger det lite starkare än så (vilket inkluderar hänvisning till ett varmt ställe neråt).

– Kevin Owens och Roman Reigns tjafsar med varandra via länk. Tegnell hade varit stolt. Gillar hur Roman sitter i en skön fåtölj medan Kevin sitter på en pall, det beskriver på ett ypperligt sätt dynamiken mellan dem. Familjens hövding vs. helyllekillen med Svennefrisyr. Eller så läser jag in för mycket i vanlig ordning. Kevin har för övrigt en Ever-Rise-tröja på sig, troligen för att alla tre är från Quebec och han vill ge dem lite extra utrymme. Passionerad promo av Owens men inget vi inte redan sett och jag kan inte påstå att LMS-matchen på söndag känns sådär jätteintressant även om jag är säker på att den blir toppenbra.

3. Daniel Bryan vs. AJ Styles.
Ingen Omos med in. Cesaro gör color. Jag tyckte det verkade fuffens när de lade mainet såhär tidigt på kvällen, med en halvtimme kvar effektiv tid. Efter tre minuter kommer Zayn in. Tja, ska det bli jönserier är det dumt att förstöra en bra match lika bra att få in buskisen så tidigt som möjligt. Big E kommer in några minuter senare och det blir tjafs innan Zayn kutar in för DQ efter 9:10. Vinnare via DQ: Bryan. *

– Nakamura kommer in och holla holla waitaminutethereplaya (utan Teddy Long) ger oss…

4. Daniel Bryan, Shinsuke Nakamura & Big E vs. AJ Styles, Sami Zayn & Cesaro.
Hetta på Bryan och tag till Big E som rensar innan Miz och Morrison kutar i för ännu en deku efter 6:19, boyakaboyaka. Vinnare via DQ: Bryan, Naka & Big E. NR

– Otis kommer in för att ge oss…

5. Daniel Bryan, Shinsuke Nakamura, Big E & Otis vs. AJ Styles, Sami Zayn, Cesaro, The Miz & John Morrison.
Cole kallade det en tiomanna men det matematiska oraklet Graves rättar och säger att det är 4-mot-5. Nu ja. Bryan är slagpåse (varför ändra ett vinnande koncept?) innan Sheamus springer in, taggas in och rensar och möter en Helluva-kick med Brogue-kick för tre efter 5:48. Jag trodde aldrig tre Bryan vs. Styles-matcher i rad skulle bli tråkigt, men WWE lyckas än en gång förbluffa mig. Vinnare: Bryan, Naka, Big E & Otis. NR

– Slutligen kommer Braun Strowman in och mördar samtliga för att se jättebästast ut inför Rumble. Det hände mycket den sista halvtimmen men det gör det i en myrstack också men det är inte underhållande att glo på i 30 minuter för det.

SLUTSATS: Det var en show för att sätta upp ännu en LOTR-extended-sketalång-edition med tusen bonusscener i slowmotion-lång PPV på söndag. Ärligt, den hade blivit betydligt mer lättsedd om de nöjde sig med de två stöken och de två titelmatcherna. Inled med LMS, kör damstöket, därefter Drew-Goldberg och avsluta med herrstöket. De två titelmatcherna med damer är det nog exakt noll personer som bryr sig, och alla galor behöver inte elva matcher och vara längre än Hillbilly Jims HOF-tal.

(Den här recensionen skrevs 2021-01-30.)

Kategorier:WWE SDL 2021
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: