Hem > WWE RAW 2021 > RAW 2021-02-08

RAW 2021-02-08

RAW 2021-02-08

– Tom Phillips, Byron Saxton & Samoa Joe kommenterar.

– Adam Pearce introducerar Shane McMahon, och bara det känns trött. Shane – som svettas och flåsar som om han vore 20 minuter in i en intensiv match – berättar att Drew McIntyre kommer sätta bältet på spel i en Chamber-match på Elimination Chamber mot Randy Orton, Jeff Hardy, AJ Styles, Miz och Sheamus. Japp, bara sådär rakt upp och ner. WWE brukar boka slappt men inledningssegment här var nog det slappaste de gjort någon gång. Ingen dramatik, ingen wow-känsla, ingenting. Kändes mest som om de läste en trist inköpslista de bara ville ha överstökad. I segmentet direkt efter ifrågasätter Drew detta och säger till Shane att han trodde det skulle vara Drew vs. Sheamus på PPVn, varpå Shane replikerar att det inte finns något större än Drew i Chambern. Jag skulle nog vilja hävda att det finns större saker. Shane säger dock att Drew vs. Sheamus om bältet ”kan bli av senare” vilket jag antar blir på Fastlane, men att han inte vill säga det tydligare än så eftersom det finns en teoretisk chans att Drew inte är mästare då. Kan bli en match även utan bälten inblandade förstås. Detta var det enda vi fick se av Shane ikväll (inte för att jag klagar).

Elimination Chamber är inget dåligt koncept men att klämma in det mellan Rumble och Mania gör det en björntjänst eftersom de showerna vida överstiger ECs betydelse. Det hade passat betydligt bättre i juli för att sätta upp maineventet på Summerslam. Dessutom brukar sommaren vara en rätt ljummen period intressemässigt eftersom folk har bättre för sig än att glo på wrestling (även om jag inte förstår tanken på att det skulle finnas bättre saker än wrestling att lägga sin tid på) så en Chamber-match i juli hade kanske gjort underverk för ratingen.

Ska de nödvändigtvis köra en Chamber-match kunde de lägga några veckor på att ge oss kvalificeringsmatcher, inte bara för att deltagarna ska vara värda sin platser utan även så de kan boka några matcher där utgången faktiskt har betydelse. Fast å andra sidan har de så lite starpower att de matcherna hade behövt innehålla midcarders ingen ändå tror har minsta chans att kvalificera, än mindre vinna Chambern. Apropå de namnen som är klara undrar jag varför de ens har med Miz eftersom precis alla förstår att han ändå är upptagen med Bad Bunny på Mania och därför inte lär vinna titeln på EC.

1. Jeff Hardy vs. AJ Styles.
Omos är med in. Två bra brottare men detta klickade bara inte. Jag går inte så långt som en användare på F4W/WO-forumet som ansåg att matchen ”would probably be more entertaining ten years ago in TNA with Jeff on crack and half dead” men den lyfte aldrig. Jeff har ont i benet så Styles riktar sig givetvis in på det. Jeff missar Swanton och tappar ut till Calf-Crusher efter 10:31. Vinnare: AJ Styles. *1/2

– Backstage: Lite vänskapligt tjafs mellan Keith Lee och Riddle (med blåtira efter förra veckans match mot Bobby Lashley) leder till en match ikväll. Lee brukar vara bra men replikleveransen här var bedrövlig.

– Backstage: Sheamus surar över att inte fått sin singelmatch mot Drew att han tänker ta ut sin frustration i Chambern, och kommer med illa dolda hot mot Pearce personligen då han tror/tycker att han skyddar Drew. Hur skyddar det Drew att behöva möta fem motståndare istället för en? Wrestlinglogik.

2. Kofi Kingston & Xavier Woods vs. Slapjack & T-Bar.
Mustala Ali gör color. Mace är med in. Dock ingen Reckoning, vilket Woods ifrågasätter (”Where’s Reckoning?”) flera gånger efter matchen så jag antar det byggs in i storyn. Keith Lee är dock med ikväll. Kofis första match på flera veckor. Hetta på Woods och tag till Kofi som rensar innan Day Break avslutar Slapjack efter 7:14. Bara en match. Inte bra, inte dålig – mest bara där. Ali gormar om whatever efteråt. Orka. Vinnare: Kofi & Woods (Team Kaffeved?). *

– Backstage: Miz och Morrison peppar Angel Garza inför sin match mot Damian Priest ikväll.

– Ric Flair och Lacey Evans in. Ric går v-ä-l-d-i-g-t långsamt nerför rampen för att inte snubbla, samtidigt som han försöker stajla och profajla med armarna. Ser lite sorgligt ut. Något som däremot inte ser sorgligt ut är Lacey, herrejesus vilken vacker varelse. Ric säger att Lacey kommer bli champ en dag. Charlotte avbryter och säger återigen att Lacey använder Ric för att nå toppen när hon istället borde ”spendera mer tid i PC”. Ouch. Lacey undrar om de inte kan samarbeta istället och Ric föreslår att de bildar tagteam. Charlotte behöver dock ingen partner eftersom hon klarar sig på egen hand, och i nästa andetag säger hon att Asuka är hennes tag-partner. Det där kunde nog formulerats bättre. Det gör inget för Lacey som har siktet inställt på Asukas bälte, och efter att pratat med ”WWE-höjdare” har hon blivit lovad en titelmatch om hon klår Charlotte ikväll. Ännu en trött bokning, istället för att Pearce själv går ut med det säger Lacey det själv. Känns bara så slappt.

3. Charlotte vs. Lacey Evans.
Kuriosa: Jag tänkte att detta måste vara deras första möte, men sen såg jag att de möttes på RAW för bara några veckor sedan. Det där lyckades jag förtränga helt, men med tanke på min recension gjorde jag nog rätt i det. Rätt risig match och ändå hittade jag inte alls lika många fel på den som Dave och Bryan gjorde. Ric är med in. Lacey skickade in Charlotte med axeln före i trappan innan matchen, så hon bearbetar såklart den kroppsdelen under stora delar av matchen. Charlotte glömmer bort att sälja det emellanåt dock. Förvånansvärt heatlös match med tanke på upplägget. Lacey gör sin läckra hoppa-och-vända-på-ringhörnan-och-moonsaultar ner men träffar knän. Charlotte chargar mot Lacey i hörnan där Lacey möter henne med en örfil. Det sker också, men blir timingmässigt så botchat att det är skrattretande. Charlotte springer in mot henne, stannar och inväntar en örfil som kommer alldeles för sent så resultatet blir att hon stannar självmant och lutar huvudet framåt i väntan på slaget. Charlotte dominerar men vägrar släppa upp henne i hörnan varpå domaren blir fysisk och Charlotte sopar till honom för deku efter 8:31. Detta innebär förstås att Lacey vinner och därmed får sin titelmatch mot Asuka. Blir säkert ett titelskifte där för att sätta upp Charlotte vs. Lacey på Mania. Alternativt att Charlotte sabbar för Lacey så Asuka behåller (och därigenom ger mer hetta åt Charlotte vs. Lacey), men det funkar dåligt med tanke på att Asuka är babyface. En babyface de knappt pushar förvisso. Vinnare via DQ: Lacey Evans. 1/2*

– Edge med en in-ring-promo om att han inte bestämt sig än för vem han ska utmana. Miz, Morrison och Garza kommer in. Miz säger att det kvittar eftersom han kommer casha in MITB-väskan och lämna Mania som en champ oavsett vem som vinner titelmatcherna. Edge har med det i beräkningarna eftersom han var den första som cashade in väskan och använde samma strategi. Okej segment men inget minnesvärt mer än att Edge är klasser bättre än de flesta på micken i WWE. Hans passion lyser igenom, det känns onekligen som att han själv är medveten om att detta är svanesången vilket ökar kvalitén på storyn ganska rejält.

4. Damian Priest vs. Angel Garza.
Bad Bunny, Miz och Morrison är med in. Jag kan inte påstå att jag gillar Bunny (helt okänd för mig och dessutom lyssnar jag inte på den musiken) men om det får över Priest kan jag leva med det. Kan höra ända hit hur Vince andas ut. Om Bunnys musikstil är obegriplig är det inget mot hans outfit här; Pyjamas och farfartofflor i kombination med Marlon Wayans ironiska frisyr från Ghettoblaster. Fast som världens mest streamade artist måste han åtminstone göra något rätt. Ganska kort match där de utanför ringen tar mer fokus än de i den. Bunny får Miz och Morrison bannade från ringside och direkt efter avslutas Garza med Reckoning efter 3:46. Inget namnbyte på den finishen än även om den har samma namn som Mia Yims karaktär? För flera veckor sedan på WOR tyckte Bryan Alvarez att de kunde döpa finishern till ”Mia Yim” vilket jag tyckte var lite roligt. Vinnare: Damian Priest. NR

– Drew McIntyre säger att Sheamus bara hade behövt be om en titelmatch istället för att sabba hela deras vänskap för att få en.

– Bianca Belair har inte bestämt sig än för vem som ska utmana. Asuka kommer in och gratulerar henne till vinsten med att hon ”inte är redo för Asuka”.

5. Keith Lee vs. Riddle.
MVP gör color och eftersom jag var helt säker på att de skulle gå för den slitna ”Hurt Business attackerar båda och sätter upp tag-match playa” engagerade jag mig inte nämnvärt i den, även om jag tyckte den var rätt bra. Att det är en respektmatch drar också ner intresset en smula. Matchen vänder flera gånger innan Spiritbomb avslutar rent efter 7:54. Det där var udda. Kul men udda och jag blev seriöst överraskad. Vinnare: Keith Lee. **1/2

Vad som dock inte var lika överraskande var att Bobby Lashley attackerar båda efteråt och sätter Riddle i Full-Lashley. Detta sätter upp de tre närvarande i en tremanna på Elimination Chamber. Lee kan jag förstå (enda singelförlusten sedan i höstas var mot Drew i januari) men Riddle har redan förlorat och tappat ut till Full-Lashley flera gånger på senaste tiden, plus ren förlust här. Antar att Riddle jobbar i tremanna för att sätta upp Lee vs. Lashley på Mania.

– Randy Orton säger något oväsentligt om whatever.

6. Tables: Lana vs. Nia Jax.
Naomi och Shayna Baszler är med in. Precis som Charlotte vs. Lacey finns upplägget redan men matchen bokas ändå från ingenstans på TV. Hade de inte haft en PPV i pipen på länge vore det en sak men nu har de TVÅ galor på sex veckor de ska fylla. Man kan hävda att taggen är större än Lana vs. Jax men samtidigt är det ett upplägg de byggt upp under lång tid och motiverar ett singelmöte i ett större sammanhang än på random TV-avsnitt. Inte för att matchen skulle blivit bättre där men det hade åtminstone genererat lite intresse. Först igenom ett bord förlorar. Jax dominerar i stort sett hela matchen innan hon missar legdrop på apronen, skriker ”OOOOH, MY HOLE!” och säljer smärtan i rumpan Rick Rude-länge (fast ungefär bara 0,00003% så bra) vilket ger Lana möjligheten att knuffa henne igenom ett bord vid ringside för vinst efter 4:43. 40 writers och det bästa de kunde komma på var ”OOOOH, MY HOLE!”? Eftersom Lana fick vinna antar jag att Barbie vs. King Kong är över nu och det fokuseras på titelmatchen istället. Vinnare: Lana. 1/2*

– Shayna attackerar efteråt men Naomi rensar för att sätta upp…

7. Naomi vs. Shayna Baszler.
Lana är fortfarande vid ringside medan Jax antagligen är backstage och baddar hålet. Shayna skiftar fokus från Naomi till Lana vid ringside vilket räcker för att Naomi ska kunna knyckla in henne i ett small package för tre efter 3:20. (Naomis första singelvinst på RAW på nästan två år). Det var en match. Antar att de vill ge facen några vinster för att stärka dem inför titelmatchen. Vinnare: Naomi. 1/2*

8. WWE World-champ Drew McIntyre vs. Randy Orton.
Nontitle. Bra hantverk men det fanns inga förutsättningar för en bra match. Det är knappt tio minuter effektiv tid kvar av showen när matchen börjar och nittio sekunder in i den dyker Sheamus upp. Känns inte direkt som att det finns utrymme för en bra match här. Drews Future Shock säljs knappt alls och Sheamus smyger in för att Brogue-kicka honom men han fintar så Orton träffas istället för DQ efter 8:50. Claymore-kick sänker Sheamus efteråt så Drew kan posera medan showen rundas. Hela uppbygget till den här EC-matchen känns lika upphetsande som en skål müsli; Habilt hantverk och det mättar men det är ingen direkt upplevelse att minnas så fort man fått ätandet överstökat. Vinnare via DQ: Randy Orton. *

SLUTSATS: Det var ett gäng ointressanta (inte samma sak som dåliga) matcher toppat med ett trött mainevent jag inte ens orkade engagera mig i. Edges promo var nog höjdpunkten och den var ändå inte superbra.

För övrigt är RAW alldeles för långt.

(Den här recensionen skrevs 2021-02-09.)

Kategorier:WWE RAW 2021
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: