Hem > AEW Dynamite 2021 > AEW Dynamite 2021-02-10

AEW Dynamite 2021-02-10

AEW Dynamite 2021-02-10

– Bandat 2021-02-04.

– Bara helt apropå ingenting så går Zelina Vegas no-compete-klausul ut imorgon, så tekniskt sett kan hon debutera i AEW nästa vecka om intresse finns från båda sidorna.

– Jim Ross, Tony Schiavone & Excalibur kommenterar.

1. TNT-champ Darby Allin vs. Joey Janela.
Titelmatch. Sonny Kiss är inte med in som annonserats, vilket känns konstigt med tanke på att showen är bandad. Bra och precis lagom lång – öppningsmatch! Janela existerar aldrig i min tankevärld förutom när han brottas, och då kommer jag på mig själv med att gilla honom. Åtminstone senaste tiden. Darby springboardar snyggt in i en german av Janela, en spot som sätts i en enda rörelse. Darby sätter Code Red från hörnan och avslutar med Coffin Drop efter 9:50. Vinnare: Darby Allin. ***

– Jon Moxley är redo för mainet.

– Backstage: Sammy Guevara pratar med MJF i enrum. Han vet att MJFs plan är att försöka ta över Inner Circle. MJF förnekar detta och tror att det är SAMMY som försöker göra det, och Sammy säger sarkastiskt att ”visst, jag hatar Chris Jericho”. ”Det var precis vad jag ville höra” säger MJF. Sammy är dock inte dum, han förstår att MJF spelar in detta för att kunna använda det mot honom och tar därför mobilen från honom och ett litet tumult uppstår. Borde Sammy inte kunna visa reprisen av Dynamite för Jericho för att avslöja MJFs bluff? Hursomhelst kommer Sammys faceturn bli MASSIV eftersom den bokas precis rätt och han framstår som cool och smart istället för korkad och naiv som WWE hade bokat honom som.

Läste förresten i veckans WON att Sammy Hagar faktiskt har varit ett fan en gång i tiden. Den stora idolen var Ric Flair och han äger en av hans gamla rockar samt en replika av WCW-bältet. Det säger förstås inget som hur väl han känner till dagens stjärnor, som han till synes har noll koll på. Inget konstigt med det, bara ett konstaterande. (WON 2021-02-08)

2. Cody Rhodes & Lee Johnson vs. Peter Avalon & Cezar Bononi.
Arn Anderson är med in. Cody hälsar på Arns son (Brock Lunde men lär väl kallas Anderson) vid ringside. Jag visste i stort sett bara att han hade barn men inte att en av dem är involverade i wrestling. Han tränas tydligen av AEW-folk och ser ut som ”en blandning mellan Arn och Ole” som Tony noterade här, något JR beklagar. Basic match som, mer kändes Dark än Dynamite. Hetta på Cody och tag till Lee som rullar upp Avalon för tre efter 6:30. Ganska kass promo med Lee efteråt för att fira sin första vinst i AEW (av drygt 30 matcher) där han tackar Rhodes-bröderna för att gett honom en chans. (QT Marshall nämns inte, även om han haft mest med träningen att göra, och gör en slow-clap när Rhodes namn nämns, ingen aning om detta är work eller shoot.) Kändes mest som att detta var till för att Cody skulle få skina och se ut som en bra människa snarare än att pusha Lee. Vinnare: Cody & Lee. *1/2

– Backstage: Good Brothers tråkar Young Bucks för att de inte vann stöket förra veckan, men Bucks säger att de hade valt Good Brothers som motståndare på Revolution om så vore fallet. Brothers hetsar Bucks till att ge Santana & Ortiz en titelmatch nästa vecka eftersom det är deras fel (Santana eliminerade Matt så Nick fick vara kvar ensam från sitt team… hyfsat långsökt kan jag tycka). Bucks går med på det. Good Brothers hypar även Impact-galan om några dagar (nej, jag tänker inte se den).

– Backstage: Matt Hardy mutar Adam Page med fri bar hela kvällen om han går med på att tagga med honom. Hangman accepterar detta oemotståndliga erbjudande. Direkt efter frågar Dark Order om han vill festa med dem, men han säger att Matt hann före.

3. Pac vs. Ryan Nemeth.
Rey Fenix är med in. Ryan sätter en spike-DDT men avslutas rätt enkelt med Black Arrow och Brutalizer efter 4:19. Känns som att Ryan är rätt blek, inget han gör sticker ut på något sätt (brottning, agerande, look) och känns mest bara som en i högen. Vinnare: Pac. 1/2*

– Orange Cassidy och Chuck Taylor skålar eftersom deras plan att sabba bröllopet förra veckan lyckades och blev en stor succé.

– Backstage: MJF gnäller för Jericho att Sammy slog honom tidigare idag, han har dock inte tid att reda ut det nu utan gör det senare.

4. The Acclaimed vs. Chris Jericho & MJF.
Resten av Inner Circle minus Sammy är med in. Gillar Casters rappande på väg in, är i stil med John Cenas där han pratade ner motståndarna utan att det blev löjligt. Det verkar inte vara en gimmick de slängt på honom utan han verka ha kunnandet redan. Matchen i sig är rätt kul, även om MJF har svårt (i kayfabe) att bestämma sig för om han ska sälja ”misshandeln” han fick av Sammy tidigare ikväll (som alla vet han bara överdriver) eller attackera motståndarna som vanligt. Hetta på Caster och tag till Anthony Bowens som rensar. Jerichos Lionsault stoppas av Caster som däckar honom med bergsprängaren vid springboarden, men Jake Hager knuffar ner Caster från hörnan så Jericho kan avsluta honom med en Judas Effect efter 9:02. Vinnare: Chris Jericho & MJF. **1/2

– Sammy kommer in efter matchen och säger att han fått nog nu och lämnar Inner Circle. Inte oväntat att så skulle ske men lite oväntat att det sker just här och nu. Strax efter ser vi hur han lämnar arenan.

– Backstage: Matt Hardy får Hangman att skriva på ett kontrakt om ett samarbete. Men Hangman är så onykter att Matt byter ut kontraktet innan påskriften. Matt skriver också på efteråt men då har Hangman själv bytt ut det mot något annat. Antar att detta kommer resultera i stor komik.

– Tony intervjuar Sting inför Streetfighten på Revolution. Utanför ser vi Team Taz lägga Darby i en liksäck och burnar iväg med bilen med säcken efter sig. Detta får Sting i klassisk skräckfilmsmanér gå ut till parkeringen men då är Team Taz förstås väldigt långt iväg.

– Kenny Omega värmer upp på golfbana inför sin match ikväll, så pass självsäker är han på vinst.

– Damturneringen innehåller sexton namn, och ena halvan av slutspelsträdet går i USA och andra i Japan. Den amerikanska delen består – förutom matchen nedan – av Serena Deeb vs. Riho, Tay Conti vs. Nyla Rose och Anna Jay vs. Britt Baker. Den japanska består av Yuka Sakazaki vs. Mei Suruga, Veny vs. Emi Sakura, Maki Itoh vs. Ryo Mizunami och Aja Kong vs. Rin Kadokura. De matcherna kan man se på AEWs YouTubesida från och med måndag.

5. AEW Women’s Eliminator, kvartsfinal: Thunder Rosa vs. Leyla Hirsch.
Okej match. Leyla är riktigt bra på så vis att hon sticker ut ut mängden som en trovärdig badass även om hon kanske inte är den mest polerade wrestlern i världen. Hon gör en plancha där hon har sådan fart att hon slår bakhuvudet i staketet. Hennes moonsault träffar knän och Rosa avslutar med en Fire Thunder Driver efter 9:16. Vinnare: Thunder Rosa. **

– Tony Schiavone intervjuar Jungle Boy som är så förbannad över att FTR sågade av Luchasaurus horn (känns oerhört märkligt att skriva den frasen) att han tänker göra Dax Harwood till ”sin bitch” nästa gång de möts.

Liten rättelse: För två veckor sedan när FTR attackerade Jungle Boy och Luchasaurus försökte de inte bara klippa av Jungle Boys hår, de sågade dessutom av Luchasaurus horn på masken. Detta lyckades jag missa helt, och anledningen till det är att jag förmodligen hade fullt upp med att anteckna. Ibland missar jag vitala detaljer och sådant andra tycker är anmärkningsvärt, men eftersom jag hade fullt upp med att plita ner kråkfötter kan jag inte se allt som händer på skärmen.

6. Anything Goes, Falls Count Anywhere: Jon Moxley & Lance Archer vs. Kenny Omega & Kenta.
Jake Roberts är med in och Don Callis gör color. Det sker för mycket för att jag ska hinna/orka recappa allt, men det är en intensiv historia med diverse vapen (tunna, Kentas MITB-väska, bord) som tyvärr utmynnar i en TV-spelsmatch där jag zonar ut. Dels för att det sker så mycket men också för att inget säljs utan det sätts bara upp för nästa spot så fort en är utförd. De slåss backstage, bland annat i köket, innan de kommer tillbaka till ringside igen. Kenta passar även på att däcka Peter Avalon i publiken. Good Brothers kutar in, men Jake clotheslinar Karl Anderson. Han följer dock inte upp det med en big splash som förra veckan. Heelsen har numerärt övertag och Archer faller offer för en Magic Killer och V-Trigger innan Kenny avslutar honom med en One-Winged Angel efter 19:57. Actionfylld match helt klart, men ingen match i min smak. Vinnare: Kenny & Kenta (var inte det killarna i Mods-trilogin?). ***

– Nästa vecka: Bucks vs. Santana & Ortiz om titlarna, Matt Sydal & Mike Sydal vs. FTR, Hangman, Matt Hardy & Private Party vs. Hybrid 2 & Chaos Project, Serena Deeb vs. Riho i turneringsmatch plus att Sting konfronterar Team Taz.

SLUTSATS: Ännu en bra AEW-vecka, med bra matcher och bra storylines som engagerar istället för att bara fylla ut tiden.

(Den här recensionen skrevs 2021-02-11.)

Kategorier:AEW Dynamite 2021
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: