Hem > WWE RAW 2021 > RAW 2021-02-15

RAW 2021-02-15

RAW 2021-02-15

– Tom Phillips, Byron Saxton & Samoa Joe kommenterar.

– Miz-TV med Drew McIntyre, med svärd och kilt, som gäst. Inför en match vore det en cool utstyrsel men för ett pratsegment ser det bara malplacerat ut. Dock ingen John Morrison, som Miz hävdar spelar in en nidlåt om Bad Bunny. Miz pratar, Drew blir förbannad och sänker honom med en styck Glasgow Kiss och hivar ut Miz MITB-väska för att avsluta segmentet. Efteråt skriker Miz att han minsann är en mästerstrateg och därför sätter sin Elimination Chamber-plats till förfogande (han har ju sin MITB-väska att casha in när han så önskar).

– Backstage: Som uppladdning för öppningsmatchen frågar Riddle sina lagkamrater vilken som är deras favoritpresident. Han nämner ”vampyrjägaren” Abraham Lincoln (anspelar på en film). Lite förvånad, men ändå inte, att han inte kallade honom wrestler istället.

1. Riddle, Gran Metalik & Lince Dorado vs. MVP, Cedric Alexander & Shelton Benjamin.
Sjutton minuter in i showen innan vi får första matchen. Inte konstigt att folk överger showen. Nu har jag inget som backar upp detta men min teori är inte bara de som tröttnat på/ogillar WWE övergett RAW utan även de som faktiskt gillar showen i högre utsträckning skippar att se den live och nöjer sig med sammanfattning/YouTube-klipp dagen efter för att ändå veta vad som hänt på showen. Är ju sällan det händer något av värde. Nåväl. Basic sixman. Det är en smula pinsamt men jag har fortfarande inte lärt mig skilja Metalik och Lince åt, troligen mest för att de nästan alltid bokas ihop och därför känns som en enhet. Nåväl #2. Metalik blir slagpåse efter pausen, Riddle taggas in och rensar och avslutar MVP med *kollar min mall för Riddles specialgrepp jag aldrig heller lär mig* Final Flash och Flowing Bro efter 6:36. MVP skadade knäet under matchen, men det var tydligen en gammal skada som blossade upp och inget specifikt som hände just här. Han fick hjälp ut efteråt när kameran fokuserade på annat. Bobby Lashley attackerar babyfacen, speciellt Riddle, efteråt för att hypa deras titelmatch på söndag (som också innehåller Keith Lee som av oklar anledning saknas ikväll). Vinnare: Riddle, Metalik & Dorado. *

– Backstage: Miz föreslår för Adam Pearce att ge Morrison hans EC-plats. Pearce säger direkt nej men lovar att fundera på det, vilket Miz såklart tolkar som ett ja.

– Backstage: Bad Bunny hypar sitt deltagande på SNL, och i bakgrunden ser vi Akira Tozawa pinna R-Truth för 24/7-bältet. Damian Priest däckar Tozawa och låter Bunny pinna honom för bältet. Antar att de gör något med bältet på SNL för att hypa Bunny på Mania. Älskar att Truth skriker åt ”DP” att ”ta väl hand om bältet!”. ”DP” är lite blinkblink till förra veckans RAW Talk där Charly kallade Priest för det utan att förstå innebörden av det. Lite roligt med Truths reaktion just när hon sa det eftersom han mycket väl vet vad det betyder.

– Backstage: Kofi Kingston, med Xavier Woods, vill ta Miz plats i Chambern eftersom han trots allt är före detta World-champ vilket är matchens tema. Morrison är det inte men Miz noterar att han är ECW-champ OF THE WORLD. Pearce tröttnar på dagistjafset och bokar Kofi vs. Miz ikväll där Kofi får platsen om han vinner, och Morrison får platsen om Miz vinner.

Kofi vs. Miz är svår att få mig engagerad i vanliga fall, och det ökar väl inte adrenalinet nämnvärt när de precis efter detta visar en hypevideo för Chamber-matchen som avslutas med bilder på Sheamus, Jeff Hardy, AJ Styles, Kofi, Randy Orton och Drew. Alltså Kofi ersätter Miz i videon, undrar vem av dem som vinner ikväll.

2. Asuka & Charlotte vs. Peyton Royce & Lacey Evans.
Ric Flair är såklart med in. Lacey noterar innan matchen att hon har siktet inställt på Asukas titel, och det är inte förrän hon säger det jag inser att Asuka faktiskt är champ på RAW. Jag kan inte påstå att de bokar henne dåligt som champ eftersom de i stort sett aldrig ens känns vid henne som champ. Är som om bältet bara slutat existera. Det blir inte mycket till match och finishen var… udda. Facen dubbelteamar Peyton och Lacey gör inte ens en ansats till att vilja bli intaggad. Det får snart sin förklaring. Peyton lyckas sent omsider tagga in Lacey, som bailar direkt och matchen bara rinner ut i sanden efter cirka 6:00 (inget domslut). Hon tar micken och säger att hon är gravid varpå Ric börjar dansa som en galning. Antar att Conrad gett svärfar rabatt på de blå pillerna han säljer via STW. (För ordningens skull ska det tilläggas att hon aldrig sa att det var Ric som var far till barnet.) Att ”Lacey avslöjar sin graviditet med Rics barn” tror jag inte bokats som finish förr, så om inte annat så var det en innovativ sådan. Hon är förresten shootgravid, något WWE fick reda på tidigare samma dag så därför bokades matchen som den gjorde. Vi är inne i den värsta pandemin i mannaminne = WWE tycker det är absolut nödvändigt att ha med gravid kvinna och en 71-årig multisjuk i en wrestlingangle. Vi kan naturligtvis räkna bort både Asuka-matchen på söndag och den förväntade Charlotte-matchen på Mania, något som säkert gör Vince buttrare än vanligt eftersom det är ett av de största uppläggen för tillfället. Vinnare: Rics små simmare som tydligen fortfarande fungerar. NR

– Sheamus är självsäker inför Gauntlet.

3. Kofi Kingston vs. The Miz.
Om Kofi vinner får han sista platsen i Chambern, vinner Miz får Morrison den. Det känns som om jag sett denna matchen elva tusen gånger redan och är redan trött på den innan den ens dras igång. Trouble in Paradise avslutar till allas stora förvåning efter 11:11. Det enda som räddade tillställningen var Kofis agerande och firande efteråt som fick över vinsten som oerhört stor. Missförstå mig inte, tekniskt sett var den bra (allt sattes som det skulle och jag noterade inget slarv) men har man sett samma match många gånger tidigare blir man liksom mätt på den hur bra den än är. Vinnare: Kofi Kingston. *

Något jag inte tänkte på själv, men hörde Bryan Alvarez spekulera i, är att Mustafa Ali kommer sabba för Kofi på söndag och ta hans plats i Chambern. Det har ju varit lite tjafs mellan dem eftersom Kofi ersatte Ali i Chambern 2019.

– Lana är redo för Shayna Baszler. Med sig har hon Naomi som hon kallar sin lyckomaskot vilket känns lite nedvärderande.

– Randy Orton är redo för ikväll varpå Alexa Bliss tramserier i Firefly Funhouse tar vid. Jag orkar inte.

4. Lana vs. Shayna Baszler.
Naomi och Nia Jax är med in och bråkar förstås. Lana visar sig inte alls redo för Baszler utan tappar ut till en choke efter 4:20. Det var rätt pinsamt att se hur svårt Baszler hade att besegra henne med tanke på vilken MMA-fighter hon är och vilken ickebrottare Lana är. Borde vara en squash på under halvminuten. Kändes inte trovärdigt alls även med WWE-mått mätt. Vinnare: Baszler. 1/4*

– Backstage: Braun Strowman är PISSED för att inte vara inbokad i Chambern. Pearce svarar att det bara är för före detta WWE-champs (han har bara haft U-titeln). Braun säger att Pearce ska låta Shane McMahon veta att han inte är glad över detta, och att det kan få konsekvenser. Shane vs. Braun på Mania? Tja, det känns i nuläget inte som ett kul card ändå varför inte fortsätta på det temat? Låt mig gissa, 51-årige Shane hoppar från något högt i en dum spot som repriserar varenda vecka varpå kommentatorerna kliver över varandra i sin iver att berätta vilken daredevil han är och sen undrar de varför kidsen övergett produkten för längesedan.

5. Gauntlet.
Vinnaren får komma in sist i Chambern. Gauntlet är i sig en rätt bra matchtyp men som vanligt kan inte WWE hejda sig utan tar till det alldeles för ofta så det slutar kännas speciellt. Sju veckor in på det nya året och vi har redan vår TREDJE Gauntlet-match på MR, varav den senaste gick på RAW för bara tre veckor sedan. Det är oerhört synd att de faktiskt HAR bra saker på sina shower men eftersom de överdriver frekvensen av dem slutar de kännas spännande. Elimination Chamber och HIAC är två andra matchtyper som tappat ALL sin charm. Nu finns bara Royal Rumble kvar men den kommer de förmodligen också fucka upp, om de inte redan gjort det genom att boka två sådana matcher samma kväll (jag säger som någon sa på F4W/WO-forumet; de kunde spara damernas Rumble till Summerslam för att ge vinnaren en titelmatch på Survivor Series).

A. Kofi Kingston vs. AJ Styles.
Woods och Omos är med in, där den sistnämnde sänker den förstnämnde. Styles drar en promo innan matchen där han konstaterar att det statistiskt sett inte går för honom att förlora. Jag håller mig neutral till den uträkningen innan matematikprofessor S. Rechsteiner kontrollräknat hans siffror. Ganska platt match måste jag säga, det kändes mest som om de gick på halvfart för att Styles måste hushålla med energin. Det där var en spoiler btw. Phenomenal Forearm avslutar efter 7:21 (Kofi blundade och då vet man att det inte ska sparkas ut).

B. AJ Styles vs. Drew McIntyre.
Claymore-kick avslutar efter 10:46. Ingen dålig delmatch men det fanns inget att rapportera från den.

C. Drew McIntyre vs. Jeff Hardy.
Okej och händelsefull delmatch. Jeff sätter en Whisper in the Wind som Drew tar på vänster axel och verkade redan vara på väg att bumpa framåt. Ingen aning om vad som gick fel men fel gick det. Drew sätter superplex, Jeffs Swanton träffar knän och Claymore-kick avslutar efter 8:04.

D. Drew McIntyre vs. Randy Orton.
Nästan omgående dyker Bliss upp på samtliga Thunderdome-skärmar så han blir så distraherad och förvirrad att han åker på en countout efter 1:00. Ännu fler exempel på WWEs storslagna bokningar. Orton försöker ta sig in i ringen igen men en Claymore-kick sätter stopp för de planerna.

E. Drew McIntyre vs. Sheamus.
Sheamus attackerar innan matchen, men Drew insisterar ändå på att domaren ska dra igång matchen. Sheamus gör en armbar. Om jag kunde lägga vantarna på min dödsfiende – där även en fördel i en titelmatch står på spel – hade jag också börjat med en vanlig armbar. Drew gör comeback, Claymore-kick fintas och Brogue-kick avslutar rent efter 4:41 (hela matchen varade cirka 36:00 med reklam borträknat). Sammantaget en okej Gauntlet där de bokade helt rätt genom att dels låta Drew se ut som en fighting champion och dels låta Sheamus vinna hela eftersom det sätter upp Drew vs. Sheamus på Fastlane (Sheamus lär ju köra med ”jag pinnade dig”-argumentet). Vinnare: Sheamus. **1/2

SLUTSATS: Det var en show. Gauntlet bokades korrekt och Ric Flair ska bli pappa igen. Två saker jag inte trodde jag skulle få ta del av ikväll.

För övrigt är RAW alldeles för långt.

(Den här recensionen skrevs 2021-02-16.)

Kategorier:WWE RAW 2021
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: