Hem > AEW Dynamite 2021 > AEW Dynamite 2021-02-17

AEW Dynamite 2021-02-17

AEW Dynamite 2021-02-17

– Jim Ross, Tony Schiavone & Excalibur kommenterar.

– Allmän tanke: Har AEW alltid dragit igång matcherna innan musiken tonat ut eller det är något börjat med på sistone? Känns stressat att musiken inte hinner spelas klart innan domaren blåser igång dem.

1. Matt Hardy & Adam Page vs. Hybrid 2.
Den var från början lanserad som en åttamanna-tag med Private Party på facesidan och Chaos Project på heelsidan, men av oklar anledning ändrades det till denna (eftersom alla utom Marq Quen var med ikväll antar jag han var anledningen till skiftet). Dagen innan skrev AEWs officiella Twitterkonto att Tony Khan gick Matt till mötes och bokade dem som ett tagteam i en vanlig tag-match på showen, utan någon som helst referens till åttamanna-taggen som först utlovats. Ganska dålig match, TH2 verkar botcha det mesta och mycket känns bara off. Matt blir slagpåse men taggar in Hangman för rensning. Han powerbombar Jack Evans på Angelico. I teorin, i praktiken missar han Angelico och powerbombar Evans på mattan istället. Matt taggar in sig själv, men efter en blockerad Twist of Fate kolliderar babyfacen. TH2 gör en neckbreaker/backbreaker-kombo där det är kommunikationsfel inledningsvis eftersom Evans inte vet åt vilket håll han ska springa vilket drar ut på festligheterna. Evans botchar en Phoenix Splash (når inte fram) så kommentatorerna försöker rädda med det patenterade ”han satte den inte ända fram”-köret de alltid gör. Hangman kommer flygande med en dubbel Buckshot Lariat innan Matt avslutar Angelico med Twist of Fate efter 7:05. Vinnare: Hangman & Hardy. *

– Efteråt avslöjar Hangman för Matt att han bytte ut kontraktet innan påskrift förra veckan, så istället för att Matt tjänar 30% av Hangmans inkomst kommer Hangman nu tjäna 100% av Matts inkomst under första kvartalet 2021. Om han klår Matt i deras match på Revolution, som också var en del av kontraktet Matt inte läste. Detta får vi veta via Jacksonville Jaguar-maskoten som springer in med aktuellt kontrakt. Matt blir sjukt arg och sårad över att blivit lurad såhär, men övertygar Hangman om att också sätta sin inkomst på spel i matchen. Maskoten attackerar Hangman och det visar sig vara Isiah Kassidy under dräkten. TH2 joinar dem i heel-beatdown men Dark Order kutar in för räddning. Att det var Kassidy under dräkten känns som samma logiska kullerbytta som 2002 när Eric Bischoff ”av en ren slump” råkade ta Rikishi i drag när han skulle välja ut någon ur publiken 2002. Varför var det Kassidy under dräkten? Visste Matt om att Hangman blåst honom? Varför gjorde han inget åt det förrän nu i så fall?

– Promo med Inner Circle. Santana & Ortiz är redo för sin titelmatch ikväll och MJF tar tillfället i akt att slänga skit på Sammy Guevara, som förstås inte är med här eftersom han lämnade gruppen förra veckan. Chris Jericho säger att trots att det var MJFs fel att han lämnade gruppen vill han inte ha något med Sammy att göra igen eller ens höra hans namn nämnas.

2. AEW Women’s Eliminator, kvartsfinal: Serena Deeb vs. Riho.
Recap av damturneringen (både USA och Japan) innan matchen, och vinnaren här möter Thunder Rosa i semi. Serenas titel är förstås inte på spel här. Kanonmatch! Båda arbetar på bra och när jag försöker komma på ett passande ord för att beskriva matchen kommer ”smooth” upp direkt, men hittar inget passande svenskt ord i sammanhanget. Inte smooth som i slät eller len utan naturliga övergångar mellan spots så matchen känns som en helhet istället för en rad spots så de kan ”get their shit in” som Honky Tonk Man formulerat det. Allt de gör ser bra ut och ger mig en äkthetskänsla (som i vanlig ordning inte är samma som att jag tror att matchen är en shoot). Gillar Rihos 619 – även kallad så av JR – där hon inte bara utför den ”som vanligt” utan även snärtar till med benen precis innan kontakt med Serena. Ger ett litet extralager till spotten. Hon följer upp med en superläcker northern-lights-suplex. Jag vet att detta låter supercorny – men är sagt helt utan ironi – att den nästan var i klass med Alicia Fox version. (Riho är förstås tusen gånger bättre worker men just det greppet gör ingen bättre än Foxy.) Serena fintar running knee så Riho bumpar in i hörnan med huvudet före. Det där såg nog bättre ut på papperet än i praktiken eftersom Riho är så pass kort, och därmed har korta ben, att hon fick springa så pass långt efter ”missen” att det blev lite komiskt. De kunde gjort spotten närmare hörnan förvisso. De fintar varandras spots och reverserar rollups i en fin serie innan Riho avslutar med en rollup efter 14:45. Betydligt bättre än Deeb vs. Tay Conti från januari som ”alla” slängde superlativ över. Vinnare: Riho. ****

– Shaq coachar Jade under sin träning inför deras mixade tag-match. Vore det inte klädsamt för Shaq att också träna?

3. Orange Cassidy vs. Luther.
Chuck Taylor och Serpentico är med in. Kuriosa: Den enda relationen jag har till Serpentico är att Kris Dybeck brukar prata väl om honom, och varje gång jag läser Serpenticos namn i text får jag upp Kris röst i huvudet. Serpentico attackerar Chuck i början av matchen, och Luther powerbombar Cassidy för två. Cassidy glider ut och powerbombar Luther från apronen och ut, i en spot som var rätt kass. I stort sett allt offense han bjuder på här är rätt dåligt. Chuck attackerar Serpentico vilket distraherar Luther som då avslutas med Orange Punch efter 1:50. Luther bokas som en jobber på Dynamite så egentligen bör jag väl inte ha något problem med honom, men han är bara så bedrövlig på ALLT. Kass look som för tankarna till backyard-trams, slarvig i ringen och värdelösa micskills trots sina trettio år i branschen. Dessutom är han inget namn så det betyder inget att besegra honom, som Sting. Han är god vän med Jericho sedan många år och tränar folk, men i ringen är han värdelös. Vinnare: Orange Cassidy. DUD

– Team Taz (Taz, Hook och Brian Cage) kallar in Sting, som slås ner och äter en powerbomb av Cage för att hypa Streetfighten på Revolution. Skönt att de kunde göra ett annorlunda segment med dessa för en gångs skull.

Detta tänkte jag klämma in när Will Hobbs var med på showen, men eftersom han inte var med får jag helt enkelt skohorna in det här: Tydligen hade Butch Reeds familj hört av sig till Hobbs och sagt att Reed uppskattat hans matcher och högt deklarerat att han ”är den nye Hacksaw” (karriärperioden Reed själv föredrog framför Natural och Doom). Butch ville tala om detta personligen för Hobbs men var för sjuk för att framföra det, så därför valde hans släktingar att göra det istället när han dött. Reed var för övrigt en av Tony Khans idoler som liten, och hade pratat gott om Reed för Hobbs och velat att han skulle ta efter honom gällande matcher och promos. (WON 2021-02-15)

– Bra promo med Eddie Kingston (med Butcher, Blade och Bunny) inför sixman ikväll.

– Kenny Omega läser ur Young Bucks bok för ett gäng småskolebarn. Don Callis och Michael Nakazawa är med honom. En av ungarna frågar om Bucks ”är kära i varandra” varpå Kenny svarar att de är bröder och älskar varandra väldigt mycket. Han fortsätter läsa ett stycke där han själv framställs som bäst i världen. Efteråt slår ungarna ner Nakazawa. Kul segment, men det roliga var, även om det var oavsiktligt, JRs påannonsering precis före där han refererade till Kenny som ”WWE champion”.

4. AEW Tag-champs Young Bucks vs. Santana & Ortiz.
Titelmatch. Detta är tydligen utmanarnas första titelmatch i förbundet. Bra match, men kändes lite överbokad vilket drog ner helhetsintrycket en smula. Bucks föräldrar sitter ringside. Inner Circle kommer in men MJF gör bort sig så hela gänget bannas så Santana & Ortiz får klara sig själva. Bra match med många fina spots, för många för mig att rada upp (jag ska inte ens låtsas som att du läser mina recensioner för att få veta vilka spots om utförs). Street Sweeper på Nick men Matt stoppar räkningen i sista sekunden. Matt powerbombas över barrikaden av Santana för att ta ut honom ur matchen, men Santana blir direkt upprullad av Nick för tre efter 13:08. Det där kom från ingenstans men på ett positivt sätt. Vinnare: Young Bucks. ***1/2

– Inner Circle kutar in efteråt och attackerar Bucks, där Jericho och MJF gör sin respektive submission på en Buck. Brandon Cutler kutar in till undsättning men blir misshandlad han också, vilket sätter upp en match mot Jake Hager nästa vecka. Jericho konfronterar Pappa Buck vid ringside efteråt och får en knuff i bröstet för besväret.

– Cody och Brandi avslöjar att de väntar en flicka, vilket tydligen motiverade ett eget segment. Det var åtminstone över rätt omgående.

Cody skadade för övrigt vänsterarmen förra veckan (närmare bestämt av Cezar Bononis pumphandle-slam) så han kommer vara borta från ringen fram tills Shaq-matchen 3/3. (Det låter nog värre än vad det är, anledningen till att han kommer vara borta i ”två veckor” är att nästa veckas Dynamite bandades dagen efter denna, det vill säga 18/3.) (WON 2021-02-15)

5. Matt Sydal & Mike Sydal vs. FTR.
Tully är inte med in på grund av snöoväder. Dock har vi Dory Funk, med frugan Marti, i publiken, och Cody på color. Otroligt att de tillåter både paret Funk och gravida Brandi att vara med här. Okej match, men kan inte påstå att Mike sticker ut ur mängden, än mindre imponerar. Känns som random okänd NXT-are. Hetta på Mike och tag till Matt som rensar. Mike botchar flying big splash på Cash (missar nästan helt) och avslutas med Big Rig efter 8:55. Vinnare: FTR. **

– FTR försöker klippa av Mikes hästsvans när ljuset släcks, och när det tänds igen attackeras de av Jurassic Express för att sätta upp en sixman (med Tully i FTRs team!) 3/3. Luchasaurus har ny mask btw, vilket jag inte hade märkt om kommentatorerna inte nämnt det.

– Promo med Jon Moxley om Eddie Kingston ikväll, NJPW-matchen med Kenta senare i månaden och Kenny på Revolution. Han är en tämligen upptagen man.

6. Jon Moxley, Rey Fenix & Lance Archer vs. Eddie Kingston, Butcher & Blade.
Jake Roberts och Bunny är med in. Vild match där alla levererade, utom Moxley konstigt nog. Jag påstår inte att han var dålig men efteråt kunde jag inte minnas en enda sak han var involverad i här förutom själva finishen. Hetta på Archer och tag till Fenix som rensar. Fenix var den klara stjärnan i hela matchen btw. Det blir kaos och Mox avslutar Eddie med en Paradigm Shift efter 11:50. Vinnare: Moxley, Fenix & Archer. ***1/4

– Efteråt blir det beatdown på Moxley (med hjälp av Good Brothers och Callis) där Kenny noterar att Moxleys returmatch kommer på Revolution, i en Exploding Barbed Wire Death Match. Åh, goody. Det är i alla fall udda och jag är säker på att AEW kan göra något bra av det.

– Nästa vecka: Hangman vs. Isiah Kassidy, Cutler vs. Hager, Varsity Blondes vs. Starks & Cage och en semifinal i damturneringen.

SLUTSATS: Sedvanligt underhållande show, dock var det lite väl mycket tag-matcher. Jag förstår om det blir så eftersom de vill ha in så många brottare som möjligt på showen men det tar bort det speciella med de matcherna om vi får alldeles för många av den varan. FTR-matchen hade varit betydligt bättre om den inte gick precis efter titelmatchen exempelvis. De borde skiftat plats på den och Hardy-matchen eftersom den ändå mest handlade om storylinen och inte matchen i sig.

(Den här recensionen skrevs 2021-02-18.)

Kategorier:AEW Dynamite 2021
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: