Hem > WWE SDL 2021 > SDL 2021-02-19

SDL 2021-02-19

SDL 2021-02-19

– Michael Cole & Corey Graves kommenterar.

– Edge inleder med en promo. Vore det HELT FEL med en match istället? Inget emot Edge, eller det faktum att man inleder med en promo, men lite variation hade inte varit fel. Detta är årets åttonde SDL och samtliga har inletts med en promo; fem av dessa med Roman och hans crew, en med Jey Uso och en med Daniel Bryan. Och nu alltså Edge. Känns bara så förutsägbart och ickelevande. Edge har ännu inte bestämt sig för vem han tänker utmana på Mania. Givetvis kommer Roman, Jey och Paul in och – håll i hatten nu – det blir mer munhuggning mellan Edge och Roman. Sami Zayn kommer in och kallar sig den riktiga mästaren eftersom han är folkets mästare. Den mannen är underbar! Inte blir han mindre underbar när han ber sitt kameracrew filma honom när han pekar på Mania-skylten men åker direkt på en Superkick av Jay. Segmentet slutar med att Roman viskar något till Edge utan att vi får veta vad det gällde. Antar det var hela poängen med att just viska det. (En lustigkurre på det där internet hävdade i en meme att han viskade ”Dude, please pick me before Goldberg shows up”.)

1. Apollo Crews vs. Shinsuke Nakamura.
Big E, i fåtölj med fotbad, matbricka och feta hörlurar, gör color. Det där var udda. Storyn är att Crews vill ha en titelmatch men eftersom han förlorat tre gånger vägrar Big E ger honom ytterligare en, även om Crews skulle vinna här. Det där lät inte så babyface-kompatibelt. Missförstå mig inte, jag är dödstrött på Big E vs. Crews men det känns lökigt av en babyface att säga så. Btw, Nakamura som i Gauntlet-matchen på SDL i januari slog Rey, Corbin och Bryan innan han sänktes av Roman och därför pinnades av Adam Pearce får inte ens en kvalificeringsmatch om en plats i Chambern. (Jag vet att han tog Cesaros plats eftersom Cesaro inte förlängt kontraktet, men i kayfabe känns det ologiskt om ni ursäktar det fula ordvalet.) Nåväl. Naka gör en armbar till en rollup för tre efter 3:05. Vinnare: Shinsuke Nakamura. *

– Crews misshandlar Naka innan Big E konfronterar honom och säger åt honom att sluta, men får sin rygg att stifta bekantskap med en trappa direkt efter för besväret för Crews officiella heelturn. Big E bärs ut på bår efteråt, och även om en match mellan dem redan på söndag känns självklar borde de låtit Big E sälja skadan en stund. WWE gick ut med att han ådrog en axelskada och vilar upp sig hemma, så jag antar att det inte blir en match på söndag. (På Talking Smack efter showen teasades ett samarbete mellan Crews och Heyman, något de gjorde för några veckor sedan också men som bara rann ut i sanden.)

– Seth Rollins kommer in, innan Big E hunnit rullas ut, men gör inte skäl för namnet Messias och helar honom utan använder honom bara som bränsle i sin promo. Seth vet hur Big E känner det eftersom alla hans vänner vände honom ryggen förra veckan. Långrandig och trist promo. Han börjar bli nästan lika trist som Dolph Ziggler och kommer snart till en gräns då jag omöjligen kan se fram emot honom i något alls även om matcherna tekniskt sett är bra.

– Backstage: Edge och Kevin Owens teasar att det kanske blir de som möts på Mania.

2. Liv Morgan & Ruby Riott vs. Natalya & Tamina.
I senaste Observer skrev Dave Meltzer att Bo Dallas lyckats hålla sig undan att få fyken trots Coronarensning och nu lever på en gård med Liv Morgan. Jag visste inte ens att han skiljt sig från Sarah Bäckman, än mindre att han var ihop med Liv. Jag håller uppenbarligen till på fel nyhetssidor. Kort match, och inget av teamen fick sin entré visad. Antar att det bara var anglen i slutet som var viktig. Hetta på Liv och tag till Ruby som rensar. Hon skickar in Nattie i hörnan och vevar loss med några högerkrokar mot ansiktet innan hon vänder sig om, gör en kullerbytta in i ringen i något märkligt försök att få extra fart innan hon rusar in i hörnan och forearmar henne. Det där var nog det mest poänglösa jag sett sedan Stevie Wonder dirigerades i We Are The World-musikvideon. Billie Kay rusar in i vanlig ordning och har Nattie/Tamina-merch på sig vilket distraherar babyfacen så Tamina kan avsluta Ruby med en swinging Rock Bottom efter 3:03. Jag blev också helt paff bara av vetskapen att Tamina tydligen har merchandise. Kay firar med heelsen efteråt men däckas av Tamina. Säga vad man vill om Kay som brottare; WWE bokar henne åtminstone helt korrekt här. Vinnare: Natalya & Tamina. DUD

– Backstage: Edge och King Corbin byter några ord.

– Ding Dong Hello med Shayna Baszler och Nia Jax som gäster. Reginald kommer in. Sasha Banks kommer in. Bianca Belair kommer in. Lite ironiskt att i ett program där fokus mest verkar ligga på att introducera nya personer hela tiden är det märkligt att tag-matchen ovan inte fick sina entréer visade. Reginald är underbar btw, inte bara här utan i största allmänhet. Storyn här är att heelsen gjorde narr av Sasha och Bianca i början av segmentet, men Reginald försvarar dem här. (Förklaringen till både det och det faktum att Carmella inte är med in får vi lite senare.) Det munhuggs fram och tillbaka för att ge oss…

3. Reginald, Sasha Banks & Bianca Belair vs. Bayley, Shayna Baszler & Nia Jax.
Är det någon innan mig som gjort Fresh Prince-kopplingen med Sasha och Bianca? Annars tar jag gärna emot era applåder och autografförfrågningar, bilda kö! Hetta på Sasha, tag till Reginald som rensar. Jax missar legdrop på honom och tar i allt hon kan för att inte skrika något om sitt hål (det där var en kommentar man inte skriver varje dag) men har ändå sans nog att rätta till håret vid kinden. Hon fångar upp Reginald men åker på en dubbel dropkick så Reginald landar PÅ henne för tre efter 5:03. Dock sparkade hon ur precis efter tre så vi ska veta att det bara var en slump att hon inte hann sparka ut i tid. Vinnare: Reginald, Banks & Belair. *

Jag kan förstå tanken med Banks & Belair vs. Baszler & Jax om bältena på söndag (den blev officiell senare ikväll); man vill fortsätta uppbygget av Sasha vs. Belair till Mania. Dock har vi dels Naomi & Lana som inte fått sin titelmatch än (de vann en förstautmanarematch på RAW för några veckor sen) och dels Dakota Kai & Raquel Gonzalez som redan blivit lovade en titelmatch. Den kommer de förstås få på NXT 3/3 men det känns ändå konstigt att Sasha & Belair kan hoppa över TVÅ teams för en titelmatch. Och apropå det; hade inte titelmatchen på NXT redan annonserats hade jag varit säker på att mästarna behåller bältet på söndag (där face-teamet börja tjafsa internt). Men det innebär att det blir heel vs. heel på NXT 3/3 – vilket sällan drar tittare – plus att Sasha nog behövs som stort namn för att dra tittare från AEW som samtidigt har en match med Shaq på andra kanalen. Tror alltså därför på ett titelbyte på söndag.

– Backstage: Edge och Cesaro filosoferar om hur det skulle bli om de möttes på Mania.

4. Rey Mysterio & Dominik Mysterio vs. Chad Gable & Otis.
Graves hävdar att Rey minsann har maineventat en Mania. Jupp, 2006 där hans match gick trea från toppen och som bäst var den fjärde mest hypade matchen på hela showen. Med det här synsättet borde hälften av alla Mania-matcher någonsin kunnat räknas som mainevents. Dirty Dawgs (låter som ett MC-gäng som döpts av en tolvåring) gör color men bidrar med exakt ingenting. Jag tror inte ens Robert Roode öppnade käften en enda gång förutom för att dricka ur de där röda muggarna Street Profits kör med. Otis kickar för mycket ass och diskas efter 1:27. Allrightythen. Vinnare via DQ: Rey & Dominik. NR

– Han fortsätter attackera Mysterios efter matchen för att vända heel, och jag antar att Gable – som peppar honom till det – också vänt heel i samma veva. Rey hjälps ut av Dominik och en domare även om han enligt kommentatorerna är ”serious injured” men tydligen inte får samma behandling som Big E fick med bår och hela kittet tidigare ikväll.

Det känns naturligtvis helt bakvänt att vända Otis heel. I ett normalt förbund hade jag nog tolkat det som att de vill hålla honom heel tills strax innan live-publiken återvänder (där han vänder tillbaka face) så han är massivt över och att hans karaktär inte känns söndertjatad. Men detta är WWE där han likt Rikishi 2000 bara kommer glömmas bort och sedan få en halvhjärtad faceturn när hettan redan är borta för att sedan förpassas till catering. Det där kostar nog WWE mer än att ge honom dubbelbonus för varje TV-match iofs. En annan sak jag finner märklig är valet av motståndare här och förra veckan. Vanligtvis är anledningen till att man vänder folk att den får ett helt nytt uppslag med potentiella motståndare att jobba med för att förnya sig. SDL har ett (!) renodlat tagteam på face-sidan, och det mötte Gable & Otis förra veckan. Som de dessutom förlorade rent mot. Rey & Dominik är väl ingen renodlat team men är det närmaste riktigt tagteam – förutom Profits – vi har på face-sidan på brandet och nu har de hunnit avverka båda två på lika många veckor. Resultatet är att redan precis vid heelturnen har de hunnit avverka båda face-teamen på lika många veckor. Snälla, sätt Vince på ett hem nu och ta över detta, H!

– Backstage: Edge och Daniel Bryan pratar om att mötas på Mania.

– Backstage: Bryan och Cesaro är oroliga över att Kevin Owens kommer vända mot dem ikväll, men han säger att de kan vara lugna. På söndag däremot, då blir det vevande!

– Backstage: Carmella undrar varför det tog så lång tid för Reginald att komma med skumpa och han försöker desperat dölja att han var upptagen med att tagga med Sashas rivaler ikväll. Den gubben gick dock inte eftersom hon såg honom brottas. Hon smakar på skumpat men spottar ut det eftersom det tydligen smakade pyton innan hon fortsätter skälla på honom. Han menar på att han gjorde det för att det är bättre att ha dem på sin sida än mot, men hon verkade inte köpa det argumentet.

5. Daniel Bryan, Cesaro & Kevin Owens vs. Jey Uso, Sami Zayn & King Corbin.
Fyra tag-matcher i rad är åtminstone två för mycket. Vad är det här, Dynamite? Edge gör color och visar upp en oerhörd passion som går rakt igenom rutan. Paul Heyman kommer in halvvägs i matchen och gör color han också så de kan munhuggas lite så att precis alla ska förstå att det blir Edge vs. Roman på Mania. Absolut inget fel i det, tvärtom är det den mest intressanta av alla matcher Edge kan ha just nu. Edge undrar vad som händer om Jey vinner Chambern på söndag eftersom han då ska möta Roman direkt om bältet. Detta får Paul ur balans, det känns som om han inte var beredd på den frågan även om den borde vara väntad eftersom han är en av sex deltagare i matchen. Han samlar dock sig snabbt och säger något i stil med att han vet vad som händer men det tänker han inte berätta för Edge. Nåväl, vi hade visst en match här också. Hetta på Cesaro och tag till Bryan som butterfly-suplexar ner Zayn och tappar ut honom omgående med Yes-lock efter 10:17. Lite taskigt att säga men Paul och Edges tjafsande fram och tillbaka (inte sagt i negativ mening btw) tog överhanden och själva matchen kändes sekundär i sammanhanget. Vinnare: Da faces. **1/2

– Efteråt äger den förutsägbara löpande-band-principen med finishers rum, något vi alltid ser precis före en PPV; Bryan äter en End of Days. Corbin äter en Stunner. Owens äter en exploder (där han voltar snyggt). Zayn flapjack-uppercuttas av Cesaro. Cesaro Superkickas av Jey. Jey äter en spear av Edge innan Roman – från ingenstans – spearar Edge och poserar medan showen slutar. Rent visuellt var slutminuterna av showen snygg men det tappar lite i upphetsningspoäng när man sett det alldeles för många gånger redan.

SLUTSATS: Helt okej hypeshow för Chamber, som säkert levererar även om jag känner exakt noll sug efter den just nu.

(Den här recensionen skrevs 2021-02-21.)

Kategorier:WWE SDL 2021
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: