Hem > NXT TV 2021 > NXT 2021-02-24

NXT 2021-02-24

NXT 2021-02-24

– Vic Joseph, Wade Barrett (som dock brings it via satellite) & Beth Phoenix kommenterar.

1. NA-champ Johnny Gargano vs. Dexter Lumis.
Nontitle. Jag älskar hur The Way, som är med in btw, peppar sig med hejaramsan ”that’s the way, uh-huh uh-huh I like it” varpå Austin Theory skiner upp och noterar att ”that should be a song!”. Hur kan man INTE älska den gruppen? Helt okej match, jag är en av (troligen) få som gillar Lumis och inte tycker han är det sämsta som hänt WWE sedan Nailz. Candice försöker sig på en rana men gentlemannen Lumis bara sätter ner henne, men det hindrar inte Gargano från att ta tillfället i akt att sopa till honom och ta över matchen. Efter pausen gör Dexter comeback, Gargano kolliderar med Theory (som är workat sen med att svinga sin stol) och Silencer avslutar (via KO) efter 10:01. Antar att Johnny lär hävda att han minsann inte gav upp och därför förtjänar Lumis ingen titelmatch. Vinnare: Dexter Lumis. **1/2

– Video om MSK. Jag brukar inte uppmärksamma dylika inslag men denna stack ut ur mängden eftersom Nash Carters pappa avled när Nash gick i högstadiet och för att hedra honom har han tatuerat in ”Legacy Lives On” på bröstet. Det är smådetaljer som detta som ger brottarna lite färg istället för att bara vara en i mängden.

– MSK, som har siktet inställt på Tag-bältena nästa vecka, blir intervjuade backstage men blir direkt påhoppade av Grizzled Young Veterans.

– Leon Ruff vs. Tyler Rust (med Malcolm Bivens) blir inte av eftersom den nyvände Isaiah Scott attackerar Ruff innan matchen.

– Backstage: Ännu ett guldsegment med Cameron Grimes. Han ser klipp av Ted DiBiase när han utlovar pengar i utbyte mot att en liten unge dribblar en boll tio gånger. Han misslyckas och får därför inga pengar. Grimes gör samma sak med en random dude backstage, men denne klarar det och får pengarna och noterar att det var enkelt eftersom inte Grimes fuskade som DiBiase. Grimes blir förbannad på sig själv som inte såg hela klippet innan han själv utmanade någon att göra om dribblingen. Grimes är lite som R-Truth i att han har funny bones, är alltså rolig på riktigt så manuset inte är superviktigt. Jag vill inte jämföra honom med The Rock (INGEN kan jämföras med The Rock på micken) men där hade – och för den delen har – vi också en som kunde ta i stort sett vilka fraser som helst och göra dem underhållande. Troligen hade väldigt få i NXT lyckats leverera Grimes repliker lika bra som Grimes här.

2. NXT Womens-champ Io Shirai vs. Zoey Stark.
Nontitle. Matchen kom till efter att William Regal dagen innan frågat om Zoey var intresserad av en match med mästaren. Hade känts rätt lökigt om hon svarat ”nej, jag vill gå några jobbermatcher först”. Kort och bra match. Shirai sätter rana från toppen och avslutar med en moonsault efter 8:17. Stark fick se bra ut även vid förlust! Efteråt kommer Toni Storm in och vill ha en titelmatch, Shirai accepterar och den blir av om två veckor. Vinnare: Io Shirai. **1/2

– Backstage: Gargano frågar Theory varför stolattacken på Lumis under matchen inte klaffade varpå Theory säger att Dexter bara är missförstådd. Gargano skriker åt honom att detta liknar Stockholmssyndromet och att ”he kidnapped you, dude!” så Dexter är ond. Candice håller med sin make men Indi tycker att Dexter är rätt het. Det slutar med att Gargano vill skicka Theory i terapi.

– Utanför arenan försöker Grimes göra baskettricket igen, men nu gör han det med före detta topprankade (fan vet men tror det) basketspelaren Anriel Howard, vars existens jag känt till ända sedan segmentet började. Grimes tanke är förstås att slå bort bollen efter åtta men hon fintar, klarar sina tio dribblingar och inkasserar cashen och utlovade. Grimes blir såklart förbannad… på Ted DiBiase, som får mer utrymme än när han var aktiv känns det som även om det bara är namnet som nämns.

3. Kacy Catanzaro vs. Xia Li.
Kayden Carter är med in, medan Boa står med Tian Sha vid ingången. Li är bra men Kacy känns mindre och mindre intressant för varje gång jag ser henne. Hon var imponerande i början men tyvärr har hennes stil en rätt kort livslängd, det börjar bra men utvecklas inte. Jämför med Naomi som var wow när hon kom med sin atletiska stil men som inte utvecklats ett dugg sedan dess. Troligen kommer Kacys karriär mestadels göra avtryck i gimmickmatcher eller stök, vanliga matcher känns svårt att få till bra och någon direkt personlighet har jag inte sett än. Nåväl, de gör några spots innan Li bearbetar benet som ser ut att skada Kacy på riktigt så domaren blåser av matchen efter 4:40. Meltzer gissar att hon skadade benet före matchen och att de fick in det i storyn för att förklara varför hon kommer vara ute en tid. Oklart hur länge (det är inte ens klarlagt ATT hon är skadad, bara att det pekar på det). Efter matchen sätter Li en roundhouse-kick på henne efter att Tian Sha gett hennes signal att göra så. Vinnare via domarstopp: Xia Li. 1/2*

– Grimes är inne på tredje försöket med basketbollen men nu är han så uppeldad redan från början att han sänker killen redan efter första dribblingen. Älskar detta!

4. Drake Maverick & Killian Dain vs. Grizzled Young Veterans.
Kort, bra och basic. Drake har en tröja på sig med Dains plyte, men den sliter Dain bort direkt under entrén. Älskar deras samspel. Eller brist på snarare. Hetta på Drake, tag till Dain som rensar men fintas ut och Ticket to Mayhem avslutar Drake efter 5:07. Vinnare: GYV. **1/2

– Backstage: Alexander Wolfe träffar på Drake och Dain, där Dain bär sin tag-partner till sjukstugan. Wolfe noterar att Dain brukade vara ett monster men att han tydligen inte är det längre.

5. No DQ: NXT CW-champ Santos Escobar vs. Karrion Kross.
Nontitle. Scarlett, Joaquin Wilde och Raul Mendoza är med in. De börjar slåss ute på parkeringen, och om jag inte missade det hördes ingen klocka så matchtiden blir en cirkatid. Bra match, Kross ser verkligen ut som en badass-babyface och jag köper honom helt klart som en sådan. Han fimpar av både Wilde och Mendoza, som kommer tillbaka för att att åka på mer spö. Escobar håller sig helst i bakgrunden tills han måste slåss, och när han har övertaget ökar intresset att fightas. Tänk så det kan bli. Plexiglas, barrikaden och ett bord används som provisorisk landningsplats för heels i matchen. Kross gör sig av med fotsoldaterna igen innan han avslutar Escobar med en Saito-suplex igenom ett bord och en forearm i nacken för tre efter 12:37. Vi kan väl kosta på oss en vild gissning att detta leder till en titelmatch inom kort. Vinnare: Karrion Kross. ***1/2

– Promo med LA Knight, som säger sig debutera när han själv behagar.

– Adam Cole in för att be om ursäkt för sin heelturn. Han var bara avundsjuk på Kyle O’Reilly som fick titelmatcher medan han själv inte fick det. Därför brast det för honom och det som hände hände. Roderick Strong kommer in och säger att Cole sabbade hela Undisputed Era, och att Kyle säkerligen har siktet inställt på Cole när han återvänder. Finn Balor dyker in och attackerar Cole, varpå Roddy försöker separera dem vilket leder till att Cole kan Superkicka Balor för att ta ut honom ur segmentet. Roddy sänker Cole för att lugna honom. Cole börjar gråta och ber om ursäkt för sitt beteende, men vänder igen genom att lowblowa och Superkicka honom. Vi får väl anta att Cole fortfarande är heel medan resten av TUE är babyfaces. Det enda jag kan tänka mig storylinemässigt är att Balor tappar bältet till Cole för att sätta upp Kyle vs. Cole om några månader.

– Nästa vecka: Baszler & Jax vs. Kai & Gonzalez och MSK vs. Burch & Lorcan i titelmatcher.

SLUTSATS: Klart stabilt avsnitt. Bra matcher, bra storylines och en knasig Grimes. Ett av de bästa avsnitten på länge skulle jag tro om inte minnet sviker!

(Den här recensionen skrevs 2021-02-26.)

Kategorier:NXT TV 2021
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: