Hem > WWE SDL 2021 > SDL 2021-02-26

SDL 2021-02-26

SDL 2021-02-26

– Michael Cole & Corey Graves kommenterar. AEW tog hem de stora kategorierna i Observer Awards 2020 men även stort grattis till Cole och Graves som roffade åt sig första- respektive andraplatsen som årets sämsta kommentatorer. (Jag håller dock inte med, jag har inget emot Graves men Beth Phoenix är betydligt sämre än båda två.)

– Vi inleder med – och håll i hatten nu – Roman Reigns, Paul Heyman och Jey Uso. Jag förstår att Roman är WWEs största namn och att de därför gärna inleder med honom och samtidigt hypar andra matcher/segment som tittarna förhoppningsvis stannar för. Fast det kan även ge omvänd effekt när folk lär sig att segmenten alltid är likadana och att de sällan leder till något viktigt här och nu och dessutom kommer recappas under hela showen. Plus att det dröjer 20-25 minuter innan första matchen på kvällen går av stapeln. Då är det nog lätt att man vänjer sig vid att man kan se på annat fram tills dess innan man zappar tillbaka. Nåväl. Daniel Bryan dundrar in och tigger till sig en titelmatch på Fastlane, även om Adam Pearce tydligen redan bokat Bryan & Edge vs. Roman & Jey där. Det där måste jag ha missat, men Pearce berättade det i ett segment strax efter. Jey attackerar Bryan för att sätta upp en match ikväll.

Noterbart är att Bryan säger åt Roman att Romans första WWE-match var mot honom (Shield vs. Bryan, Kane & Ryback), vilket stämmer om man räknar MR. Vid en närmare koll visar det sig att Romans första match någonsin var ett stök i FCW som också innehöll Jey Uso (dock inte Jimmy), Titus O’Neil, Big E och Xavier Woods som numera är hans MR-kollegor. Eller det var kanske inte noterbart förresten, men nu är det både skrivet (av mig) och läst (av dig) så det finns inget att göra åt det nu.

– Backstage: Edge är lite sur/förvånad över att Bryan får en titelmatch före honom, men Pearce säger att Bryan måste vinna ikväll för att förtjäna titelmatchen på Fastlane. Annars blir det en tag-match på galan.

1. Rey Mysterio & Dominik Mysterio vs. Chad Gable & Otis.
Returmatchen vi tydligen krävde. Rätt kort match men helt korrekt bokad. Storyn är att Gable måste tämja Otis så han inte får en knäpp och diskas som förra veckan. Hetta på Rey och tag till Dominik som rensar med en fin Tornado-DDT för två på Gable. Dubbel 619 på Gable följt av flying big splash av Rey, men Otis bryter upp fallet och slammar Rey innan han avslutar honom med en big splash från andra repet för tre efter 3:39. Vinnare: Gable & Otis. **

– Apollo Crews med en trött heelpromo. Det var inte hans levererande som var trött utan manuset. Han har alltid varit snäll och visat respekt men inte fått samma tillbaka och är därför förbannad på världen och kommer ta det han vill ha. Gäsp. Med ett litet stänk av att han tydligen har nigerianskt blått blod i ådrorna. Det blir inte mer midcard-gimmick än såhär.

2. Shinsuke Nakamura vs. Apollo Crews.
Crews promo må varit tråkig, men i matchen är han väldigt aggressiv och bra. Attackerar redan innan matchen, och även om Naka lyckas vända matchen tar Crews över igen och avslutar med en Angleslam efter 4:41. Antar att han behövde sin vinst tillbaka efter förra veckan. Kul med hans nya in-ring-personlighet men jag är trött på hans Big E-matcher och hoppas han kunde avancera mot någon annan. Vinnare: Apollo Crews. **

3. Liv Morgan vs. Tamina.
Ruby Riott och Natalya är med in. WWE har anställt en donna som ska hålla koll på storylines för att undvika klaff-fel, men ändå har Tamina och Nattie gått från att ”ha varit vänner i många år” för några veckor sedan till att ”precis inlett en vänskap” ikväll. Detta är i stort sett en squash för Tamina som kastar runt henne och gormar mot kameran mellan varven. Nattie peppar henne med ”finish her!” upprepade gånger men varvar det med ”finish her NOW” så det inte ska bli alldeles för enformigt. Vi får hoppas att hon inte refererade till pappa Jimmys ”knuffa ner offret i diket”-finisher för det vore inte bra PK-TV. Tamina samoan-droppar henne och avslutar med en sorts snurrande Rock Bottom efter 3:55. Yep, Tamina pushas i WWE 2021. Vinnare: Tamina. 1/2*

– Bianca väljer, precis som väntat, Sasha som motståndare på Mania. Reginald kommer också in och säger att hon inte har en chans mot Sasha men Bianca ber honom hålla käften. Känns som Sasha vs. Carm eller Bianca vs. Carm eller kanske en tag-match med Reginald på Fastlane.

Jag vill ogärna dryga ut Mania-cardet (carden) ÄNNU mer, men en tanke jag hade var att Bianca skulle välja att utmana Io Shirai på Mania. Detta för att det automatiskt gör att det bältet får en enorm skjuts i anseende och kanske även drar fler tittare till NXT som de så desperat behöver. Storyn skulle kännas självklar; Bianca säger att konkurrensen i NXT alltid varit stenhård och att ett av hennes karriärmål var att vinna det bältet, något hon inte lyckats med hittills. Det tänker hon ändra på nu och utmanar därför NXT-mästaren på årets största show. Sen hade de ändå kunnat göra Sasha vs. Carmella som de verkar vilja köra igen, samt något med Asukas bälte på RAW-sidan.

4. Street Profits vs. Sami Zayn & King Corbin.
Sami föreslog för Corbin att de kan bli det nya Can-Am Connection, något jag poppade åt. Namnet, inte teamet, även om det nog är det bästa Corbin varit inblandad i på länge. Storyn är att Corbin gärna vill tagga med honom men avskyr hans kamerateam som alltid är i vägen, vilket även inverkar här eftersom de distraherar honom. Hetta på Montez Ford och tag till Angelo Dawkins som rensar innan Zayn avslutas med underhook-swinging neckbreaker/frogsplash-kombo efter 5:06. Vinnare: Street Profits. **

– Backstage: Edge säger att det finns en chans att det blir Edge vs. Bryan på Mania, vilket säkert skulle bli en bättre match än Edge vs. Roman men den senare har betydligt intressantare upplägg.

– Seth Rollins med sin miljonte trista promo i rad. Cesaro gör slungan (läste att det var 21 varv men räknade inte) och sopar till honom med en uppercut för att avrunda segmentet. Cesaro vs. Seth kan säkert bli hur bra som helst men Seths promos får nästan lika mycket go away-heat som Fiends får hos mig.

5. Daniel Bryan vs. Jey Uso.
Vinner Bryan får han titelmatch mot Roman på Fastlane, annars blir det Edge & Bryan vs. Jey & Roman. Bra match! Bryan gör rana från toppen. Jey tar över genom att möta en plancha med en Superkick, en spot som låter bättre än den såg ut. Timingen var off så Bryan stannade upp innan Jeys fot kommer flygande. Jey bearbetar vänsterbenet men missar flying big splash. Bryan påbörjar comeback till de mest osynkade Yes-pekningarna i världshistorien från Thunderdome. Bryan, som lärt sig från planchan tidigare ikväll, går för samma spot men i sista sekunden vänder han till en baseball-dropkick för att undvika att sparkas i huvudet igen. Han sätter butterfly-superplex och båda tumlar ut för en dubbel countout efter 9:21. Var inte finishen jag förväntade mig. Efter rusar Roman in för heel-beatdown men ingen Edges kommer till undsättning innan showen slutar. Vinnare: Ingen. ***

SLUTSATS: Crews nytändning var bra och behövlig, mainet var bra och inget förutom Seths promo var tröttsamt. Det får vi väl ändå vara nöjda med.

(Den här recensionen skrevs 2021-02-27.)

Kategorier:WWE SDL 2021
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: