Hem > NXT TV 2021 > NXT 2021-03-03

NXT 2021-03-03

NXT 2021-03-03

– Vic Joseph, Wade Barrett & Beth Phoenix kommenterar.

1. NXT Tag-champs Danny Burch & Oney Lorcan vs. Tommaso Ciampa & Timothy Thatcher.
Nontitle. Det skulle varit titelmatch mot MSK istället men Wes Lee bröt handen i DRC-finalen på Takeover det fick ändras till detta. Bra match, även om fyra okändisar i badbyxor nog inte ratingsmässigt klår Shaq på andra kanalen. Thatcher har ont i benet vilket heelsen givetvis riktar in sig på. Hetta på Thatcher och het tag till Ciampa som rensar, men han dumpas och heelsen avslutar Thatcher med en Magic Killer (fast med DDT i slutet) efter 9:38. Imperium (minus Walter) ser matchen via rampen (för att anspela på sin fejd med Thatcher förra året). Vinnare: Burch & Lorcan. ***

– Roderick Strong kallar in Adam Cole i ringen. Ingen Cole kommer in men däremot Finn Balor. Balor säger att Roddy måste lära sig att Cole bara gör saker som kommer honom själv till godo så det är meningslöst att kalla in honom om inte Cole har något att vinna på det. Därför erbjuder han Cole en titelmatch nästa vecka för att locka dit honom så Roddy ska veta var han befinner sig då. Balor är fantastisk på micken här. Han säger att Roddy aldrig kommer bli en ledare vilket får Roddy att snappa och attackerar honom för att sätta upp en match senare ikväll.

– Austin Theory på sitt första samtal hos sin terapeut. Visat på TV inför, ja inte miljoner tittare men några hundratusen i alla fall, samt resten av The Way som sitter intill honom i soffan. Kanonsegment! Indi är fortfarande tänd på Dexter Lumis. Terapeuten, en äldre dam, konstaterar att Johnny nog har stora mentala bekymmer men han vill bara se Lumis bakom lås och bom. Han tycker att hon bör fokusera på att ”terapefta” Theory istället för honom men det slutar med att han får vänta utanför kontoret tills vidare. Bättre segment än jag får det att låta som (det är alltid svårt att beskriva bra comedy).

– Backstage: Cameron Grimes föreslår att de byter namn på CWC till CGA (Cameron Grimes Auditorium), och kostar det pengar har han mycket av den varan som vi kanske vet. CGA betyder också – som jag fick veta efter en snabbgoogling – en ”omfattande geriatrisk bedömning är en process som används av vårdpersonal för att bedöma statusen för personer som är svaga och äldre för att optimera deras efterföljande hantering”. William Regal är lite orolig över en eventuell stämning efter att Grimes kört på en crewmedlem förra veckan. Grimes är dock säker på att det går att muta vederbörande och ”kiss my grits” varpå Regal replikerar att han ”don’t know what that means” och bokar Grimes mot Bronson Reed ikväll. Älskar Regals torra agerande. Återigen är allt tydligen Ted DiBiases fel enligt Grimes. Kul segment som vanligt.

2. Ember Moon vs. Aliyah.
Shotzi Blackheart, Robert Stone och Jessi Kamea (vars namn jag inte kom på förrän jag läste det) är med in. Brukar hon ha nattlinne på sig när hon är vid ringside? Okej match. Shotzi sänker både Stone och Kamea med en clothesline vilket distraherar Aliyah som äter en Eclipse för tre efter 4:55. Detta var bara en match. Vinnare: Ember Moon. *

– Backstage: Ciampa och Thatcher säger att Thatcher visserligen har fejdat med Imperium i fjor men att de trodde det var överspelat. Tydligen inte.

3. WWE Womens Tag-champs Shayna Baszler & Nia Jax vs. Dakota Kai & Raquel Gonzalez.
Titelmatch. Ganska lång match som kändes längre än den behövde vara. Det finns inget konkret jag kan peka på som var dåligt (allt såg bra ut) men det klickade bara inte. Kändes som en lavalampa-match. Även om alla fyra är heels fick Kai & Gonzalez ta på sig facerollen; dels för att de är underdogs och dels för att de har hemmaplan. Hetta på Kai och het tag till Gonzalez som direkt tar ut Jax och domaren. Baszler gör choke på Kai varpå Adam Pearce rusar in och ivrigt viftar in RAW-domaren Shawn Bennett. Antar att Pearce själv behövde in och vifta så vi ska veta att det var på hans order domaren kutade in. Bennett inser att Kai är borta så han blåser av matchen efter 13:18. Vinnare: Baszler & Jax. *

– Hos terapeuten: Nu blir även damerna utslängda.

– Video för Isaiah Scott, som jag tycker lyckas bra i sin nya heelroll.

– LA Knight med en väldigt bra in-ring-promo om sin egen förträfflighet. Tror aldrig jag sett karln brottas men karisma har han! Antar att segmentet bara bokades för att vi ska veta att han är i byggnaden inför nästa match.

4. Bronson Reed vs. Cameron Grimes.
Bra liten match. Grimes mutförsök avslås omgående, men han lyckas ändå ta över. Reed gör comeback varpå LA Knight smyger in och distraherar så Grimes kan sätta sin Cave-In för tre efter 5:27. Antar att Knight nu vill ha betalt för att han hjälpte Grimes vinna. Vinnare: Cameron Grimes. *1/2

– Kayden Carter är PISSED på att Xia Li skadade Kacy Catanzaro knä förra veckan, vilket resulterar i att hon kommer vara borta ett tag. Carter vs. Li nästa vecka är härmed bokad.

– Hos terapeuten: Theory hade inget emot att vara kidnappad hos Lumis eftersom han kollade på tecknat och åt flingor hela dagarna. Känns passande, det var väl han som raggade på minderåriga tidigare? Terapeuten, som pratat med Lumis tidigare idag, hävdar att Lumis inte klarade av Theorys beteende och därför släppte honom från sin fångenskap. Detta gör naturligtvis Theory upprörd så han brister ut i gråt och måste tröstas av sina kamrater. De här segmenten var, precis som jag skrev tidigare, bättre än jag får dem att låta som.

– Breezango vs. Ever-Rise blir inte av. Legado del Fantasma attackerar dem och drar en promo – riktad mot Karrion Kross – som jag antar sätter upp en returmatch. Möjligen sixman redan nästa vecka (med Breezango som tack för ikväll).

– Backstage: Regal kommer komma med nya direktiv om damernas Tag-titlar nästa vecka. Min gissning är att det kommer ha något att göra med att titlarna även kommer försvaras på NXT i fortsättningen. Ikväll var de förstås på spel men det var en engångsföreteelse. På så vis kan utbyte ske inom damernas tag-division över showerna vilket alla tjänar på eftersom inget brand har några teams. Eller så är det något helt annat.

5. NXT-champ Finn Balor vs. Roderick Strong.
Nontitle. Okej match men ganska tråkig, dels för att jag trodde den skulle bli hetare efter uppbygget tidigare ikväll och dels för att halva matchen försvinner i bild-i-bild-reklam. Coup de Grace och 1916 avslutar odramatiskt efter 13:47. Känns som att jag redan glömt matchen innan jag hunnit skriva klart den här meningen. Efter matchen kommer Cole in och glor för att hypa Balor vs. Cole nästa vecka. Vinnare: Finn Balor. **

– Nästa vecka: Balor vs. Cole och Shirai vs. Storm i titelmatcher samt Carter vs. Li.

SLUTSATS: Hyfsat avsnitt, men kändes mest som bara ett i högen (vilket är NXTs stora problem).

(Den här recensionen skrevs 2021-03-04.)

Kategorier:NXT TV 2021
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: