Hem > WWE SDL 2021 > SDL 2021-03-05

SDL 2021-03-05

SDL 2021-03-05

– Michael Cole & Corey Graves kommenterar.

– Cole intervjuar Daniel Bryan i ringen. Cole refererar till att Bryan minsann slog två WWE Hall of Famers för att vinna bältet på Mania 30. Förvisso är ingen av dem (Randy Orton och Batista) ännu invalda i HOF men varför gräva ner sig i detaljer? (I rättvisans namn skulle Batista väljas in förra året men shit happens, och är planerad att väljas in i år istället men är ännu inte invald. Orton är inte ens på tal, vare sig ensam eller Evolution även om det såklart bara är en tidsfråga.) Nåväl. Bra och passionerad svada från Bryan här. Han ”vet att WWE vill ha Edge vs. Roman Reigns på Mania men han tänker stoppa det genom att avancera till Fastlane och ta bältet från Roman där”. Han fortsätter med att han gått fler matcher de tre senaste veckorna än Roman och Edge gick de senaste tre månaderna. Roman, Jey Uso och Paul Heyman kommer in till precis ingens stora chock, och efter det vanliga tjafset sopar Bryan till Jey för att hetta till deras burmatch senare ikväll. Det är lite trist att även om SDL har bra matcher och segment – inte minst detta – känns det nästan alltid fabrikstillverkat eftersom det följer samma mall varenda vecka.

– Vi ska precis dra igång Street Profits vs. Sami Zayn & King Corbin där Corbin noterar att han minsann inte är en tag-brottare och vill hellre gå en singelmatch. Detta känns som något kan kunde klämt ur sig lite före showen tycker man, typ vid genomgången av körschemat. Detta ger oss istället…

1. Montez Ford vs. King Corbin.
Sami och Angelo Dawkins är förstås fortfarande vid ringside. Rätt kort match där Sami distraherar så Corbin kan vinna med End of Days efter 2:39. De klämde ur matchen vad de kunde på tiden de fick. Vinnare: King Corbin. *

– MEN VÄNTA! Zayn vill – av någon anledningen vi inte får förklarat – möta Dawkins i en singelmatch och få Corbins ”stöd” eftersom han ju hjälpte Corbin vinna precis. Men Dawkins knuffar in Sami i Corbin som då stormar ut och vägrar hjälpa honom.

2. Angelo Dawkins vs. Sami Zayn.
JIP. Okej match. Ford ”råkar” spilla på kameran som en i Samis crew bär på, vilket distraherar Sami som blir upprullad för tre efter 4:26. Efteråt tar han ut sin frustration på kameramannen. Vinnare: Angelo Dawkins. *

Det känns som om tanken var en tag-match men att de kom på att det var för likt förra veckans bokning och därför spontanbokade om den kort inpå. Annars förstår jag inte tanken med bokningen.

– Backstage: Reginald ska servera Carmella skumpa när hon surnar till och sparkar honom från jobbet som hennes hjälpreda. Anledningen är att hon tycker han dreglar över Sasha Banks vilket tar fokus från henne. Lite komiskt i början av segmentet när vi ser Reginald gå runt backstage för att leta upp Carm. Han går rakt fram och tittar runt sig för att hitta henne och sen ”upptäcker” han henne någon meter precis framför sig. Känns otroligt att han inte skulle lyckats lokalisera henne i en sparsamt möblerad hangar förrän han är en meter från henne.

3. Dominik Mysterio vs. Chad Gable.
Rey och Otis är med in. Dominik må vara bra på att utföra spots men det syns tydligt här hur lost han är när det kommer till klistret mellan dem. Inte direkt hans typ av match här. Gable gör dock vad han kan och Dominik går med bra i själva greppen, men allt mellan dem ser klumpigt ut. Dominik, som säljer största delen av matchen, lyckas dock ta hem segern med La Magistral efter 3:03. Efteråt sänker Rey Otis med en seated-senton och lyckas därefter springa omkull en kameraman. Vinnare: Domonik Mysterio. 1/2*

– Seth Rollins intervjuas och säger sig inte glömt hur Cesaro försökte förnedra honom förra veckan med slungan. Murphy dyker upp från ingenstans och erbjuder sina tjänster för att ta hand om Cesaro åt honom men Seth vill inte veta av det. Apropå Murphy är det lite komiskt att hans story med Aalyah till synes avslutades helt abrupt men enligt Dave Meltzer berodde det helt enkelt på att de fick slut på idéer. Ännu en story som bara rinner ut i sanden alltså, inte minst för att inget av det refererades här.

4. Bianca Belair vs. Shayna Baszler.
Nia Jax är med in. Sasha Banks kommer in precis innan matchen för att vara Biancas moraliska stöd inför Tag-titelmatchen på Fastlane. Reginald kommer också in direkt efter Sasha eftersom vi tydligen inte har tillräckligt med folk vid ringside redan. Reginald konfronterar Jax som chargar, men han flyttar sig så Sasha träffas istället. Detta distraherar deltagarna i matchen så Bianca kan vända en choke till KOD för tre efter 4:33. Klassisk ”bygga upp PPV-match”-match. Efteråt örfilar Sasha Reginald i en spot till och med Ray Charles hade sett komma. Jag har ingen aning om var de går med Reginald efter detta, men jag hoppas de inte bara tröttnat och släpper honom eftersom han är en kul karaktär. Vinnare: Bianca Belair. *

– Backstage: Roman säger åt Jey på skarpen att ”inte skämma ut familjen” ikväll, det vill säga han måste besegra Bryan ikväll så Roman slipper sätta bältet på spel på Fastlane (det blir då istället en tag-match).

5. Cesaro vs. Murphy.
Seth gör color. Slunga och Sharpshooter avslutar efter 3:07. Vinnare: Cesaro. 1/2*

– Backstage: Sasha tar inte emot Reginalds förklaring/ursäkt för vad som hände tidigare ikväll. Direkt efter stöter han på Shayna och Jax, som säger att allt han rör vid blir fiasko… men att Jax tycker han är söt. Antar vi vet fortsättningen på storyn dårå.

– Apollo Crews – med spjut, afrikansk dialekt och två militärklädda vakter – drar en in-ring-promo om att detta är hans riktiga jag innan han kräver en returmatch mot Big E. Släng på karln en gigantisk mask så har vi Kamala V.2.

– Backstage: Natalya och Tamina surar för att de inte blivit inbokade i Tag-titelmatchen på Fastlane trots att de ”dominerat tag-divisionen” vilket är starkt sagt med tanke på deras statistik på 1-1 i tag-matcher. Sonya Deville säger bara att de ska sluta lipa.

– Backstage: Bryan sopar till Jey före deras match.

– Ett (väldigt kort) avsnitt av Ding Dong Hello innehåller Bayley läsandes tweets om sin egen förträfflighet, men ett tweet är negativt inställd mot henne och då rusar hon bara ut.

6. Cage: Daniel Bryan vs. Jey Uso.
Om Bryan vinner får han en titelmatch mot Roman på Fastlane, men förlorar han måste han erkänna Roman som sin egen familjs hövding. Vad exakt innebär det rent praktiskt? Och vad har Bryan med det att göra? Bryr Bryan sig ens? I så fall varför? Känns som att jag måste sluta ställa frågor innan frågeteckentangenten är helt utsliten. Detta är för övrigt femte singelmatch mellan dessa på SDL sedan oktober, plus två multiman-matcher. Pinfall, submission eller utgång/utklättring gäller och för att poängtera matchens dignitet går Graves runt i ringen när han berättar det. Roman och Paul kommer förstås in för att se matchen på nära håll. Okej match, dock är parningen söndertjatad och buren hindrade dem från att göra en bra match istället för att öka kvalitén. Jey gör en samoan-drop från hörnan i en bra spot. Jey får två med en flying big splash. Bryan sätter en butterfly-suplex från hörnan och Bryan behåller greppet så han direkt kan knyckla in Jey i Yes-lock för tapout efter 10:23. Han lyckades komma till repen men eftersom detta var en burmatch räknades det inte, men jag antar han kommer använda det som svepskäl nästa vecka när han ska förklara förlusten. Vinnare: Daniel Bryan. **1/2

SLUTSATS: Ganska blek show. Mycket upprepningar. Jag nämnde tidigare att showen (inte bara ikväll utan generellt) kändes fabrikstillverkad. Se igenom kvällens card igen och jämför med förra veckans som bjöd oss på Profits vs. Zayn & Corbin, Rey & Dominik vs. Gable & Otis samt Bryan vs. Jey. Plus att den showen inleddes med Roman och hans crew som avbröts av Bryan.

(Den här recensionen skrevs 2021-03-06.)

Kategorier:WWE SDL 2021
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: