Hem > WWE RAW 2021 > RAW 2021-03-08

RAW 2021-03-08

RAW 2021-03-08

– ”You ever have days when you have to write a TV show and you just have no ideas?” – Dave Meltzer på Twitter.

– Tom Phillips, Byron Saxton & Samoa Joe kommenterar.

– Först får vi en fyra minuter lång video om bakgrunden och hur Bobby Lashley slog The Miz för bältet förra veckan. Sen får vi en promo med Lashley om hur redo han är för returmatchen ikväll. Därefter får vi en långrandig in-ring-promo med Miz som recappar hela storyn om vi skulle hunnit glömma fyraminutersvideon vi såg två segment före. Det tar över femton minuter med videopaket och prat (där allt avhandlar precis samma sak) innan kombattanterna introduceras för titelmatchen. Det känns onekligen som att de behöver dryga ut materialet ikväll för att fylla tre timmar.

1. WWE World-champ Bobby Lashley vs. The Miz.
Titelmatch. MVP och John Morrison är med in, varav den sistnämndas frisyr är minst sagt fascinerande. En riktig Karl Lagerfeld-kotlett som liksom känns klistrad rakt på huvudet. Uppväxt med Killinggänget måste jag såklart undra om han bär den ironiskt, men troligen inte. Wrestlers är inte kända för god smak. Nåväl. Matchen är inte mycket, Lashley har 90% av den innan han tappar ut Miz med Full-Lashley efter 5:34. Antar att de ville ge Lashley ytterligare en dominant vinst för att få bort Miz ur titelbilden, men de kunde gjort samma sak på en minut istället för på över fem. Drew McIntyre, som sett matchen via monitor, kommer antagligen få sin returmatch på Mania och Drew vs. Lashley är nog det bästa de kan göra med bältet i nuläget. Vinnare: Bobby Lashley. *

– Backstage: Sheamus attackerar Drew, och lite senare kräver Drew en No DQ-match ikväll vilket beviljas av Adam Pearce.

– Backstage: Comedy med R-Truth och Braun Strowman. Jag vet inte vad det handlade om men älskar hur Truth tar fram en Men in Black-penna och försöker få Braun att glömma konversationen men han glor bara på honom. Betydligt roligare än det låter som.

– Braun in i ringen för att utkräva en förklaring – och inte minst en ursäkt – från Shane McMahon angående bokningen med Braun och Pearce i tagteam. Braun säger dock att han inte vill få sparken, bara en ursäkt. Wow, vilken badass. Kaosa loss under ansvar, måla graffiti och pensionsspara samtidigt. Shane kommer in, ber om ursäkt och går ut igen. FÄNGSLANDE DRAMATIK indeed. Storyn är inget vidare och Braun vs. Shane på Mania känns ganska bedrövlig.

2. No DQ: Drew McIntyre vs. Sheamus.
Bra match, dock några snäpp under förra veckans. Kendostick, stolar och delar av trappan används som vapen och de håller ett jäkla tempo rakt igenom. Drew attackerar före matchen så du kan lägga på en minut på tiden om du så önskar. Drew sätter superplex och gör Future Shock på en stol för två. Claymore-kick möts av en stol så Sheamus kan ta över. Han preparerar en stol i hörnan men åker in i den själv. Claymore-kick skickar ut Sheamus ur ringen. Drew glider ut men äter en Brogue-kick. De attackerar varandra som två tjurar med varsin trappavsats och kolliderar för en draw efter 16:01. Lite tafflig pilsnerfilmsfinish men i övrigt var det en bra match. Jag var lite orolig att de skulle avsluta den här fejden här och ge oss Drew vs. Lashley redan på Fastlane, men jag antar det blir Drew vs. Sheamus III där istället. Drew vann förvisso rent förra vecka, men det var ren tur eftersom han lyckades få in sin finisher en halv sekund före Sheamus hann få in sin. Så en tredje och avgörande match känns vettigt. Vinnare: Ingen. ***1/4

– Video med Alexa Bliss och Randy Orton (alternativt hans dubbelgångare Ronny Orton) om whatever. Jag orkar inte. Den nya intervjuförmågan Kevin Patrick (shootnamn Kevin Egan) intervjuar AJ Styles som gör narr av storylinen vilket leder till en match (mot Orton) senare ikväll. Är inte både Orton och Styles OCH Bliss heels förresten?

3. Xavier Woods vs. Shelton Benjamin.
Kofi Kingston och Cedric Alexander är med in. Kort match. Shelton gormar åt Kofi vilket får honom ofokuserad på matchen så Woods kan rulla upp honom med ett small package efter 3:46 för att hypa Tag-titelmatchen nästa vecka. Vinnare: Xavier Woods. 1/2*

– Backstage: Riddle är redo för sin match mot Slapjack. Team Kaffeved (Kofi och Woods) kommer in efter Woods match och gör sig rolig över Slapjacks namn. De har fasligt roligt men det är objektivt sett inte roligt beslutar jag. Varför uttalar Kofi hans namn ”Rajdell”? Riddle är orolig över att någon ska sno hans hipsterskateboard så de lovar att vakta den åt honom.

4. US-champ Riddle vs. Slapjack.
Nontitle. Mustafa Ali, som möter Riddle om bältet nästa vecka, är med in. Bättre match än väntat. Säger förvisso inte mycket. Ali gormar en massa och Riddle avslutar med Final Flash och BroDerek efter 3:55. Vinnare: Riddle. *1/2

– Ännu ett obegripligt segment. Shane är i ringen och kallar in Braun. Kunde de inte gjort detta i förra segmentet? Shane blir förresten illröd i ansiktet bara genom att prata. Känns som bra förutsättningar för en Mania-match. Han pratar mycket, och för att sammanfatta säger han bara att han inte kan prata om det här just nu, vad det nu är han inte kan prata om. Så hans gimmick är som tjurig tonåring med Edward Bloms kondition? Braun undrar varför de har segmentet om Shane ändå inte ville prata om det han skulle prata om. Jag tänkte exakt likadant! Shane kallar Braun korkad utan att använda det ordet, Braun jagar ut honom varpå Shane burnar iväg i bil med Braun efter sig. Sen dyker Shane upp långt bakom honom och kallar honom korkad igen. Det var nämligen en set-up all along by gawd allmighty. Snälla, ge mig hypade debuter som inte levererar och tomtebloss i ringhörnorna istället för detta.

5. WWE Womens Tag-champs Shayna Baszler & Nia Jax vs. Naomi & Lana.
Titelmatch. Reginald är med heelsen in eftersom Jax är tänd på honom. Åh goody, detta kommer sluta väl. Bedrövlig match som kändes som en tafflig uppvisning med några rookies. Jag tycker synd om Baszler som försöker men motståndarna drar ner henne till sin nivå så hon ser dålig ut istället för att de ser bra ut. Naomi och Lana gör några dubbelteamspots som kunde behövt lite finputsande i tre fyra år innan det skulle se någorlunda okej ut att visa på TV. Reginald tråkar Naomi så Lana fladdrar igenom Naomis ben och sopar till honom i en dålig spot för att ta ut honom ur ekvationen. Det leder dock till att Naomi är ofokuserad så Jax kan avalancha båda två och powerbomba Lana för tre efter 4:10. Vinnare: Baszler & Jax. DUD

– Backstage: Sarah intervjuar Mandy Rose och Dana Brooke som vill ha en Tag-titelmatch på Mania. Japp, även om de bara vunnit två av sina åtta tag-matcher ihop och senaste var i oktober. Whatever. Charlotte dyker upp (eftersom det tydligen inte räckte med tre identiska blondiner i samma segment) och tjafsar med dem för att sätta upp något. Om jag verkar engagerad ber jag om ursäkt för missförståndet.

– Lång recap av Lashley-matchen tidigare samt utdragen Orton-entré inför mainet. Känslan av att de har bekymmer med att fylla ut showen blir starkare för varje minut som går.

6. Randy Orton vs. AJ Styles.
Omos är med in. Styles bearbetar benet, vilket är matchens story. Jag kan omöjligen engagera mig i den eftersom jag VET att det kommer larvas med Fiend eller Bliss (eller båda) i slutet i vanlig ordning. Mycket riktigt. Efter elva minuter dyker Bliss upp på Titan-Tron och spelar en trudelutt på sin speldosa, precis sådant demogruppen på 45 till döden vill se. Tre av ringhörnorna ”exploderar” och börjar brinna (övertygad om att detta var ett svar till AEW) och Orton spyr svart sörja vilket leder till att Styles med enkelhet kan avsluta med Phenomenal Forearm efter 12:05. Vinnare: AJ Styles. **

– Nästa vecka: Riddle vs. Ali och Cedric & Shelton vs. Kofi & Woods i titelmatcher.

SLUTSATS: Tja, det var en show. Lashley-matchen var okej men kanske lite lång och Sheamus-matchen var seriöst bra, i övrigt var det mesta sådär.

För övrigt är RAW alldeles för långt.

(Den här recensionen skrevs 2021-03-09.)

Kategorier:WWE RAW 2021
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: