Hem > AEW Dynamite 2021 > AEW Dynamite 2021-03-10

AEW Dynamite 2021-03-10

AEW Dynamite 2021-03-10

– Jim Ross, Tony Schiavone & Excalibur kommenterar.

1. Matt Jackson vs. Rey Fenix.
Nick och Pac är med in. Bra match. Kazarian och Christopher Daniels sitter i publiken eftersom de är förstautmanare när Bucks och Pac/Fenix gått sin titelmatch. Det blir lite komiskt när JR säger att redan innan han signade med AEW ville han kommentera Bucks mot… och sen blir det några sekunders tystnad. Excalibur fyller i ”Lucha Bros” varpå JR noterar att han visste det men ville vänta med att säga det tills spotten de satte upp i ringen var utförd för att inte ta fokus från den. Det handlar om timing, polarn! Matt flyttar sig när Fenix levererar en dropkick så Nick träffas istället. Matt surnar till och Superkickar Pac. Matt går för en Tombstone men Fenix vänder till en Black Fire Driver (en sorts Rikishi-driver) för tre efter 14:16. Matchen var betydligt bättre än jag får den att låta som. Vinnare: Rey Fenix. ***1/4

– Jon Moxley och Eddie Kingston förklarar vad som hände med tomteblossgate i söndags. Eddie trodde Kenny Omega hade preparerat världens bomb så när han sprang in och täckte Moxley trodde han att de skulle sprängas, men även om det inte blev så fick Eddie flashbacks till en panikattack och därför slocknade han på honom. Tja, en så bra förklaring vi kunde vänta oss. Han levererar den superbra så den KÄNNS trovärdig även om precis alla som såg matchen vet att AEW fuckade upp.

2. Cody Rhodes vs. Seth Gargis.
Arn Anderson är med in. Seth saknar profil på Cagematch så han är nog rätt ny. Han liknar Curt Axel för övrigt men får inte direkt tillfälle att visa upp sig här innan han tappar ut till en figure-four efter 0:50. Vinnare: Cody. NR

– Efteråt dyker Penta upp i publiken och drar – via tolk – en promo om Cody. Om Cody är prinsen av wrestling är Penta kung av lucha libre, säger han. Han tycker också det är tur att Codys arm inte är alldeles för skadad så han klarar lyfta upp sin nyfödda dotter. Detta får Cody att rusa ut mot honom men funktionärer och annat löst folk bryter upp det. Jag förstår inte Codys karaktär; han har en HHH-pampig entré som får honom att kännas heel och även i hans promos framställs han som heel. Lägg sen till Shaq-matchen där alla utom Red Velvet kändes som heels. Och sen kommer detta. Det känns som att de måste bestämma sig för om karln är face eller heel och sen köra på det, det här tweener-köret funkar inte. Han är inte tillräckligt heel för att vara heel men samtidigt är han inte speciellt sympatisk. Cody vs. Penta nästa vecka är klar btw.

– Chuck Taylor och Orange Cassidy är inte klara med Kip Sabian och Miro (vilket jag är däremot) och utmanar dem i en returmatch med arkadspel runt ringen. Trams! Om facen förlorar lovar Chuck att bli Miros butler för evigt. Den här fejden är verkligen bedrövligt ointressant.

– Tony intervjuar Sting men Lance Archer och Jake Roberts (iklädd silvrig dansbandsskjorta, vem säger att wrestlers saknar sinne för mode?!) konfronterar honom för att troligen sätta upp något. Tja, det är ju ETT sätt att påbörja en fejd.

3. Lee Johnson vs. Ethan Page.
QT Marshall är med Johnson in. Rätt tråkig match, jag kan inte påstå att Page sken på Revolution och detta får mig inte heller sugen på att se mer av honom. Han är absolut inte dålig men känns bara så generisk. Som EC3. Han avslutar med en Ego’s Edge (Razor´s Edge) efter 7:42. Han fortsätter misshandla Lee efteråt men QT gör inget för att stoppa det så Dustin Rhodes får rusa in och QT bailar. Vinnare: Ethan Page. 1/2*

– Backstage: Adam Page köpte en massa skräp för pengarna han fick av Matt Hardy när han slog honom på Revolution. Det var snabbt jobbat att få pengarna för första kvartalet redan tre veckor innan det slutar. Han köpte bland annat whiskey, vinylskivor och en åkgräsklippare. Eller ”bra att ha grejer” som det också heter.

– Tony ska intervjua Christian Cage men Kenny Omega och hans crew (Don Callis och Good Brothers) dyker upp istället med Kennys fancy intro. Detta passar verkligen Kenny eftersom han är heel till skillnad från Cody. De gör sig roliga över Kingston och Moxley på Revolution och säger sig varken bekräfta eller dementera om de själva var inblandade i tomteblossgate. Kingston kommer in. Bara genom att stirra visar han mer karisma än hälften av alla i förbundet. Omega kaxar sig och ger honom en gratissnyting. Eddie accepterar erbjudandet och däckar honom. Good Brothers attackerar men Moxley kutar in till undsättning. Ringen rensas på alla utom Kenny när Christian kommer in och går för en Unprettier (eller vilket fancy namn den kommer ha i AEW) men Callis sliter ut sin adept innan spotten hinner sättas. Christian avslutar segmentet med att posera med bältet och jag antar vi har en sixman inom kort. Christian vs. Omega kan jag absolut bli hypad av, men troligen är det en TV-match istället för PPV-match. Bra segment hela vägen, Kenny är verkligen en bra heel och Eddie är i mitt tycke den bästa AEW har i dagsläget. Inte namnmässigt givetvis men när han pratar lyssnar jag koncentrerat eftersom allt han säger är så trovärdigt att jag köper vartenda ord.

4. Hikaru Shida, Ryo Mizunami & Thunder Rosa vs. Britt Baker, Maki Itoh & Nyla Rose.
Rebel (inte Reba) är med in på kryckor. Först introduceras Nyla och Baker. Därefter Itoh som sjunger sin låt. Under tiden rusar facen in och attackerar Nyla och Baker medan Itoh står kvar och slutför sin låt i godan ro. Smått bisarrt. Shida attackerar henne och Itoh slår henne med micken upprepade gånger så mesigt att Hulk Hogans chairshots 1995 såg stiffa ut i jämförelse. Publiken sjunger ”Thunder” för övrigt, ganska intressant – och jättekul – att AC/DC av alla band refereras till både i WWE och AEW 2021. Matchen känns mest som ett halvslappt slagsmål utan fokus. Rebel (not Reba) attackerar Rosa med kryckan, men Rosa blockerar och avslutar Itoh med Fire Thunder Driver efter 7:54. Heel-beatdown på Rosa efteråt resulterar i en Lights Out-match nästa vecka mot Baker. Vinnare: Shida, Mizunami & Rosa. *

– Backstage: Matt Hardy har värvat Butcher, Blade och Bunny till sitt stall och gänget ska redan gå en tiomanna-tag nästa vecka mot Jurassic Express och Bear Country. Det kanske inte är världens roligaste grej att vara med i Matts lilla klubb men samtidigt behövde B&B&B något vettigt att göra sedan Kingston vänt face.

5. TNT-champ Darby Allin vs. Scorpio Sky.
Titelmatch. Bra match men jag hade ärligt talat förväntat mig mer. Jag vet inte vad det var, kanske respektmatch-temat drog ner det. Klickade bara inte trots bra brottning och flera bra spots. Två som stod ut var då Sky möter en plancha med en cutter och lite senare vänder han Coffin Drop till en powerbomb. Finishen är att Sky går för en TKO men Darby vänder till small package för tre istället efter 13:14. Efteråt vänder Sky heel mot honom för att få tillbaka sin hetta och då gör förlusten inget. Vinnare: Darby Allin. ***

– Inner Circle in för att reda upp sina bekymmer. Chris Jericho säger att de behöver förändra gruppen en smula och att de kanske behöva rekrytera en ny medlem. MJF tycker inte det är en bra idé. MEN VÄNTA! Sammy Guevara kommer in. Han säger att han filmat MJF, Santana, Ortiz och Jake Hager i smyg där de sagt att de måste göra sig av med Jericho. Jericho backar och de andra verkar attackera honom och Sammy närsomhelst. MEN VÄNTA! Jericho säger att MJF är dum om han inte förstår att gruppen pratar sinsemellan varje dag och att det bara var en fint. Så alla vänder sig mot MJF som för att attackera honom. MEN VÄNTA! MJF säger att han minsann inte legat på latsidan utan har byggt upp sitt eget stall samtidigt som han varit med i Inner Circle. Ljuset släcks och när det tänds igen står Shawn Spears, Wardlow, Tully och FTR i ringen. Antar att det är nya Horsemen. Skönt att Wardlow är med så de fortfarande kan bygga upp hans faceturn mot MJF. De attackerar Inner Circle och Jericho slås blodig och powerbombas igenom ett bord från scenen för att avrunda showen. Att de skulle splittras och Inner Circle skulle vända face hade jag inte direkt med bland gissningarna om vad som skulle ske här, så tummen upp för det! Det kändes inte som en bokning för sakens skull eller för att chockera, utan känns som något väldigt uttänkt som kommer leda till en intressant fejd. Bra segment!

– Nästa vecka: Moxley & Kingston vs. Good Brothers, Cody vs. Penta, Jurassic Express & Bear Country vs. Matt Hardy, Butcher, Blade & Private Party, Thunder Rosa vs. Britt Baker i Unsanctioned Lights Out sam Jade Cargill i action.

SLUTSATS: Sval show rent brottningsmässigt men det är inte så konstigt eftersom det är första showen efter PPVn så fokus ligger på att bygga upp grejer igen. Inner Circle-köret sist var perfekt!

(Den här recensionen skrevs 2021-03-11.)

Kategorier:AEW Dynamite 2021
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: