Hem > NXT TV 2021 > NXT 2021-03-10

NXT 2021-03-10

NXT 2021-03-10

– Vic Joseph, Wade Barrett & Beth Phoenix kommenterar.

– William Regal inleder i ringen med samtliga damer vid ingången. Han har två stora avslöjanden ikväll som kommer ”skaka om världen”. Världen skakades inte om av dem skulle det visa sig. Det första är att Takeover vid Mania kommer vara under två kvällar, titulerad Stand & Deliver. Vad är det för sketnamn? Det andra är att de kommer införa Tag-titlar för damerna i NXT. I efterhand känns det ju oerhört konstigt att de inte satte bältena på DRC-vinnarna, en turnering de avslutade för bara några veckor sedan. De första mästarna blir Dakota Kai och Raquel Gonzalez och Regals förklaring till det var att de blev blåsta i förra veckans titelmatch mot Shayna Baszler och Nia Jax. Det känns verkligen som en klen förklaring. Jag kunde köpa det om Dakota & Raquel var nära att vinna och de facto blev lurade på en vinst, men faktum är att Baszler ströp ut Kai när matchen avblåstes. De var således inte ens nära en vinst och därmed känns det aningen lökigt att kalla det att de lurades på vinsten. Det var inte som om Kai däckade Baszler med sin finisher men inget domare var där för att räkna. Om vi ska använda lite logik (ursäkta svordomen) hade Baszler vunnit, antingen via KO eller tapout, om domaren varit där. Nåväl. Kai & Gonzalez verkar uppriktigt rörda och drar en promo om bältena. Ember Moon och Shotzi Blackheart dyker upp och tycker att de förtjänar den första titelmatchen eftersom de förlorade över Kai & Gonzalez i finalen. De hårt arbetande Shawn, Road Dogg och HHH gör verkligen skäl för sin lön som NXT-writers genom att gnugga geniknölarna ihop och det bästa de kunde komma fram till som logisk förklaring var ”ni slog oss, därför förtjänar vi en titelmatch om era bälten”. Underbar logik. Med den logiken borde Tito Santana och Duane Gill ha artontusen retroaktiva titelmatcher att casha in idag. De har ju åtminstone åldern inne för att maineventa i förbundet snart.

1. NXT Womens-champ Io Shirai vs. Toni Storm.
Titelmatch. Välbrottad match där de använde tiden väl. Toni gör superplex och bra german för två. Shirai moonsaultar ut i en bra spot, men missar moonsault i ringen. Storm Zero ger två innan Toni går för en diving headbutt (?) men Shirai fintar och möter henne med en Crossface för tapout efter 11:58. Vinnare: Io Shirai. ***1/2

– LA Knight säger sig debutera nästa vecka och blir påhoppad av Bronson Reed (Knight kostade som bekant honom matchen mot Cameron Grimes förra veckan).

2. Jake Atlas vs. Pete Dunne.
Danny Burch och Oney Lorcan är med in och agerar som riktiga Batman-skurkar från femtiotalet med sina elaka leenden och kala huvuden. Jo, jag får ofta höra hur relevanta mina populärkultursreferenser är, tackar som frågar. Ingen squash men det märks tydligt vem som pushas. Det vill säga Dunne, som gör origami med Atlas fingrar för tapout efter 4:23. Efteråt drar Dunne en promo om sin egen förträfflighet. Vinnare: Pete Dunne. *

– Imperium (minus Walter) är här för att ta över och vill gärna rekrytera Timothy Thatcher till gruppen. Hur Thatcher ställer sig till detta är för närvarande högst oklart. Min gissning är att han teasar det men väljer att stanna med Tommaso Ciampa ändå. Skit i Thatcher, dra hit Big W istället! Lite senare ikväll etableras det att de även ville ha Ciampa, något de inte nämner här. Missade jag något? Ciampa, säger i alla fall att han inte är intresserad av ett samarbete med Imperium.

– Leon Ruff med en promo om Isaiah Scott, som han tydligen möter nästa vecka.

3. NXT Womens Tag-champs Dakota Kai & Raquel Gonzalez vs. Shotzi Blackheart & Ember Moon.
Titelmatch. På andra kanalen sjunger en kvinnlig brottare karaoke under brinnande krig (eller ja, match), här kommer två donnor in i leksaksstridsvagn. Jag vet inte vad som är lökigast. En smula bättre match än deras bedrövliga på Takeover men det säger inte så mycket. Jag vill dock klargöra en sak. Det är inte brottningen eller spotsen i sig det är fel på. Problemet är att det syns tydligt som en strålkastare i ett mörkt rum hur de sätter upp spotsen ifråga. Speciellt Gonzalez är ”expert” på att förbereda sig för spots i så god tid att det ser löjligt ut. Vid något tillfälle ställde hon sig i position och höjde armarna för att ta emot en chargande Moon innan hon ens gjort en ansats att komma nära henne. Det problemet tycker jag inte Moon har, däremot syns det tydligt hur hon memorerat alla spots och försöker luska ut vilken som ska utföras härnäst, ser nästan ut som om hon är någon helt annanstans mentalt under matchen. Det kan låta som detaljer men sådant här gör att jag zonar ut eftersom jag får det skrivet på näsan att det jag ser är förutbestämt. Mer uppvisning än match, något jag tjatat om tillräckligt känner jag. Nåväl. Hetta på Shotzi och tag till Moon som rensar innan det blir kaos och Shotzi rullar upp Kai för tre efter 12:41. Det där var lite överraskande. Vinnare och nya champs: Shotzi & Ember. *1/2

– Adam Cole har siktet inställt på bältet och säger att folk hävdar att Finn Balor är den bästa NXT-mästaren någonsin. Vi håller nog inte till på samma sociala medier tror jag för det där har jag aldrig hört någon tycka.

– Backstage: De nya Tag-mästarna gratuleras av fellow NXT-damer medan Candice och Indi glor avundsjukt på dem. Austin Theory vs. Dexter Lumis nästa vecka förresten.

4. Kayden Carter vs. Xia Li.
Boa och tusenårstanten är med in. Kort match. Kacy Catanzaro kommer in på kryckor och sular till Li med den för deku efter bara 2:08. Boa ger sig på henne men Carter räddar och facen bailar. Detta var… något. Vinnare via DQ: Xia Li. 1/2*

– Jordan Devlin noterar, från flygplatsen, att reserestriktionerna är lättade så nu kan han flyga igen och kommer till NXT nästa vecka för att konfrontera Santos Escobar. Storyn är ju att Jordan var den ursprunglige CW-mästaren men på grund av pandemin fick han tillfälligt lämna över den till NXT som utsåg Escobar som ny champ. Dock behöll Jordan sitt mästerskap så nu har vi helt plötsligt två mästare som har samma bälte. Lite rörigt. Escobar får ett teatralt utbrott senare ikväll på Regal för detta och vägrar vara vid ringside under Joaquin Wilde och Raul Mendozas match ikväll. Regal kan inte bry sig mindre om detta ”hot”. Men smart bokat för att på ett logiskt sett hålla Escobar borta från matchen.

5. Grizzled Young Veterans vs. Joaquin Wilde & Raul Mendoza.
Inte mycket till match. En minut in i matchen dansar Breezango in i slowmotion i rymddräkter. Detta oerhört komplicerade dansnummer distraherar så Wilde kan rulla upp James Drake för tre efter 1:42. Efteråt tar ”Breezango” av sig hjälmarna och visar sig vara MSK. De riktiga Breezango dyker dock upp strax efteråt innan dans sker med babyfacen. Den här divisionen känns ganska risig trots bra teams. Vinnare: Wilde & Mendoza. NR

– Backstage: Kai och Gonzalez surar när Io Shirai dyker upp och utmanar Gonzalez.

6. NXT-champ Finn Balor vs. Adam Cole.
Titelmatch. Ungefär som väntat. Två pauser och mot slutet kommer Kyle O’Reilly in. Reklampauserna var kanske inte förväntade förvisso. Kyles distraktion leder till att Finn sänker Cole med en tope, sätter 1916 vid ringside och avslutar med Coup de Grace efter 20:55. Vinnare: Finn Balor. ***1/4

– Kyle konfronterar Cole i ringen, men Kyle har varit med förr så han blockerar Coles lowblow. Äntligen en smart babyface. Kyle börjar veva men domare bryter upp det. Karrion Kross dyker upp bakom Balor, och Balor vänder sig om och showen slutar. Så Balor-Kross och Kyle-Cole på Takeover Stand & Deliver?

– Nästa vecka: Lumis vs. Theory, Ruff vs. Scott, Ciampa & Thatcher vs. Aichner & Barthel samt LA Knight i action (antagligen mot Bronson Reed).

SLUTSATS: Okej avsnitt och precis som Dynamite var öppningsmatchen och mainet bäst medan resten var sådär. Inga matcher man måste se men det börjar byggas upp för Takeover så smått. Dock känns det lite väl stressigt på damsidan; Bältena introduceras, de första mästarna koras och förlorar bältena till ett annat tagteam som redan byggs upp mot ett annat tagteam. Plus att en av de första mästarna byggs upp mot Io Shirai om singelbältet. ALLT PÅ SAMMA KVÄLL! Det är verkligen att klämma in minst en månads storylines på en och samma kväll.

(Den här recensionen skrevs 2021-03-12.)

Kategorier:NXT TV 2021
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: