Hem > NXT TV 2021 > NXT 2021-03-17

NXT 2021-03-17

NXT 2021-03-17

– ”NXT Takeover Stand (in line for a COVID test) & Deliver (a positive test result)” – Joe Gagne (vem det nu är) på Twitter.

– Vic Joseph, Wade Barrett & Beth Phoenix kommenterar.

– Finn Balor in för en promo. Han kallar in Karrion Kross och Scarlett, vilket sätter upp ena mainet på Takeover. Det är helt obegripligt att de drygar ut både Takeover och Mania till två kvällar när de knappt kan få ihop EN intressant show, och tre veckor före har vi knappt några matcher klara. Danny Burch och Oney Lorcan kommer in och en match bestäms till senare ikväll. Åh goody, den klassiska ”PPV-maineventets deltagare brottas ihop i tagteam”-bokningen vi inte sett på ett tag.

1. Dexter Lumis vs. Austin Theory.
Theorys kamrater är inte med in eftersom han måste klara sig själv som ett led i sin rehabilitering. Men det handlar nog mest om att Johnny Gargano är rädd och damerna är begeistrade i honom. I kayfabe. I verkligheten handlar det nog mest om att NXT fick en släng av C19 så ett halvdussin personer fick sättas i karantän tills vidare. Vilka det var har WWE inte gått ut med, men en vild gissning är att det är de storspelare som vanligtvis brukar vara på NXT men som är frånvarande ikväll. Var säkert även därför Leon Ruff vs. Isaiah Scott avbokades ikväll. Nåväl. Ganska trist match. Theory är en duktig, om än ganska blek, worker och jag gillar Lumis mer än de flesta men den här fejden har gått på tomgång för länge vid det här laget. Lumis sträcker ut en hand åt honom vilket gör Theory rörd och kramar om honom, men avslutas med en Silencer för besväret efter 5:59. Vinnare: Dexter Lumis. *

– Adam Cole i ringen. Jag minns när NXT var ett alternativ till RAW och SDL men nu är det så MR-ifierat att det bara känns som en blek kopia även om matcherna är bättre än på RAW. Han är sur på Kyle O´Reilly. William Regal dyker upp och säger att Kyle är både skadad och bannad från CWC så han kommer inte kunna konfrontera Cole ikväll. Dock dyker han upp på NXT-Tron och hotar Cole med otrevligheter. Cole ger sig sjuttsingen på att leta upp honom ikväll.

– Generisk promo med Shotzi Blackheart och Ember Moon avbryts av Aliyah och Jessi Kamea som får en match nästa vecka. Ännu en slapp bokning de liksom bara slänger ut med vänsterhanden.

2. Breezango vs. Joaquin Wilde & Raul Mendoza.
Santos Escobar är med in. Rätt basic match. Hetta på Fandango och het tag till Tyler Breeze som rensar innan en High & Low-variant avslutar Breeze efter 6:20. Vinnare: Wilde & Mendoza. **

– Efteråt kommer Jordan Devlin in och efter lite tjafs bestäms det att han och Escobar ska mötas på Takeover (båda har ju samma titel så att säga). Kan nog bli bra.

3. Zoey Stark vs. Dakota Kai.
Raquel Gonzalez är med in. Jag har tyckt Stark påminner om någon men inte kunnat sätta fingret på det innan någon på F4W/WO-forumet kallade henne ”powerlifting Shakira”. Ganska dålig match här. Inte dålig rent tekniskt men det blir en ren uppvisning istället för match. Som när Stark gör en backslide och släpper självmant upp henne innan tre istället för att låta Kai sparka ur själv. Dessutom var den alldeles för lång. Stark klättrar men stoppas och Kai avslutar med GTK efter 9:04. Efteråt gormar de på Stark innan Io Shirai kommer in, och utan att säga något sträcker hon över ett kontrakt till Gonzalez innan han hjälper Stark ut. Så Shirai vs. Gonzalez på Takeover dårå? Vinnare: Dakota Kai. 1/2*

– Grizzled Young Veterans med en promo om MSK för deras fint förra veckan.

4. Tommaso Ciampa vs. Marcel Barthel.
Det skulle varit en tag-match med Timothy Thatcher och Fabian Aichner på vardera sida, men Thatcher – som gulligt nog kallades ”Toothess Technician” av Ciampa tidigare ikväll – dyker bara inte upp. Antagligen är det också C19-relaterat. Men storyn här är att de går för en tag-match där Ciampa attackerar heelsen innan matchen för att sätta upp en singelmatch istället som Ciampa vinner med en Willow’s Bell efter 4:36. Vinnare: Tommaso Ciampa. **

– Efteråt kommer Walter in för trippel-heel-beatdown på Ciampa vilket verkar sätta upp Walter vs. Ciampa på Takeover. JA TACK HEMSKT GÄRNA!

– Det är liv på parkeringen där Kyle försökt köra på Cole, vilket får båda arresterade. Tydligen är det förbjudet att bli påkörd i Florida. Regal är också på plats och gormar, och lite senare säger han att han tänker ordna deras ovänskap på något sätt. Barrett har absolut ingen aning om vad han tänker på men jag tillåter mig en vild gissning att det blir en Loser Leaves NXT-match på Takeover.

5. LA Knight vs. August Grey.
Matchen hinner knappt börja innan Bronson Reed visar sig med en av Knights fancy dyra jackor. Han tar den på sig och spänner musklerna så den spricker i sömmarna. Tja, det är en fejd som är lätt att sätta sig in i åtminstone. Grey ser rätt bra ut, Knight ser dock bättre ut och avslutar med en sorts cutter efter 2:24. Bra debut. Vinnare: LA Knight. NR

– Backstage: Kai tycker hon och Gonzalez behöver lite vinster i tag-divisionen igen så hon har fixat in dem mot Stark & Shirai nästa vecka. Gonzalez är inte helt supersugen på detta eftersom hon hellre vill fokusera på sin titelmatch men går med på det.

6. NXT Tag-champs Danny Burch & Oney Lorcan vs. Finn Balor & Karrion Kross.
Titelmatch. Scarlett är med in. Storyn de berättade här var att Balor råkade sänka Scarlett under matchen vilket såklart gjorde Kross rasande och attackerade honom så de förlorade matchen. Dock skadades Burch tidigt i matchen när Kross suplexade båda heelsen samtidigt så jag antar att de fick improvisera lite. Olyckan sker tidigt i matchen och sedan får Burch hjälp ut i pausen för att aldrig återvända igen. När Balor sätter en corner-dropkick utanför ringen på Lorcan bumpar han in i Scarlett i spotten jag beskrev ovan. Kross attackerar Balor och skickar in honom i ringstolpen och sedan in i ringen där Lorcan avslutar honom med en running uppercut efter 8:31. Efteråt får både Lorcan och Balor spö av Kross innan showen slutar med att han och Scarlett poserar över Balor. Vinnare: Burch & Lorcan. *1/2

– Nästa vecka: Shotzi & Ember vs. Aliyah & Jessi och Shirai & Stark vs. Kai & Gonzalez.

SLUTSATS: WALTER! Förutom det var det en väldigt blek show, dels på grund av C19-köret och dels säkert också skadan i mainet.

(Den här recensionen skrevs 2021-03-19.)

Kategorier:NXT TV 2021
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: