Hem > AEW Dynamite 2021 > AEW Dynamite 2021-03-24

AEW Dynamite 2021-03-24

AEW Dynamite 2021-03-24

– Jag har legat däckad några dagar med feber men nu har jag så sakta börjat återhämta mig igen. Recensionen är därför inte så detaljerad som vanligt eftersom jag bara orkade koncentrera mig korta stunder i taget, och det tog mig två dagar att beta av showen. Så jag ber om ursäkt om kvalitén är undermålig (mer än vanligt), men jag ville inte vänta alldeles för länge med att få ut den.

– Jim Ross, Tony Schiavone & Excalibur kommenterar.

1. AEW World-champ Kenny Omega vs. Matt Sydal.
Nontitle, men Matt får en titelmatch om han vinner här. Mike Sydal är med in och Don Callis gör color. Bra match! Sydal ser verkligen ut som om han trovärdigt skulle kunna slå Kenny här, det trodde jag inte de skulle lyckas med. Kenny står i hörnan men blir ner-ranad i en bra spot. Lite senare går Matt för ytterligare en rana, nu en ”vanlig” i hörnan men Kenny fintar honom så Matt studsar från hörnan och ut. Svårt att förklara men snyggt var det. Kenny avslutar med V-Trigger och One-Winged Angel efter 11:29. En av de bästa matcherna med Sydal jag sett. Vinnare: Kenny Omega. ****

– John Silver är redo för sin titelmatch ikväll.

2. Adam Page vs. Cezar Bononi.
Bononi skrev på Twitter bara timmar innan matchen att byråkrati satte käppar i hjulet för en benmärgstransplantation för att bota hans frus leukemi. Usch, hoppas det reder ut sig för dem! Nåväl, Hangman avslutar med Buckshot Lariat efter 2:17. Vinnare: Adam Page. *

– Lance Archer (utan Jake) med en promo om Sting. Jag vet inte, Sting vs. Archer låter inte överdrivet intressant men jag brukar ha fel.

– Tony intervjuar Britt Baker om förra veckans fantastiska Lights Out-match, där hon säger att hon blev Hardcore Legend mycket snabbare än Mick Foley. Ouch. Bra promo. Men lite märkligt att Foleys namn nämndes, nu börjar nog Vince och HHH svettas.

– Backstage: Christian och Frankie Kazarian har en pratstund. Kaz undrar när Christian ska börja brottas, och de beslutar sig för att mötas nästa vecka. Kunde nästan skurit stämningen med en kniv där. Antar att Kaz vänder heel under matchen.

3. Dante Martin & Varsity Blonds vs. Shawn Spears & FTR.
Tully Blanchard, MJF och Wardlow är med in. Ingen aning om varför Daunte/Dante stavas annorlunda här mot hur det brukar, men tydligen använder han båda. Ren uppvisningsmatch där det mesta sker i pausen, och det i samband med min feber gör att jag inte är så uppmärksam som jag borde. Spears avslutar i alla fall Martin med en C4 efter 6:23. Wardlow sänker Pillman efteråt. Promo med Pinnacle om Chris Jericho, Santana och Ortiz vilket verkar sätta upp en sixman, men det känns lite väl tidigt. Vinnare: Shawn Spears & FTR. *

– Promo med Team Taz, där Taz informerar oss om att Brian Cage bett om ursäkt för att han pratade gott om Sting förra veckan.

– Tony intervjuar QT Marshall. QT lägger en stor ära i att jobba hårt i AEW men känner att det inte lönar sig. Detta eftersom oavsett hur hårt han jobbar är han ändå bara känd som ”Codys vän”, ett epitet han vill bli av med och utmanar där Cody nästa vecka i en uppvisningsmatch. Cody, med armen i mitella, kommer in och går med på matchen och säger att Arn Anderson kommer vara domare. Cody lovar att inte skada QT i matchen och kommer släppa upp både Cross Rhodes och figure-four, bara för att liksom markera vad han skulle kunnat göra om han ville. Detta känns som en ganska kass match, men jag antar att QT fulländar sin heelturn när Cody släpper upp honom innan QT går berserk på honom. Annars kanske det blir tvärtom, att Cody slutför sin.

4. Brandon Cutler & Young Bucks vs. Laredo Kid & Lucha Brothers.
Bra uppvisning, inte speciellt dramatisk men de bjöd på flera spektakulära spots innan Laredo Kid avslutar Cutler med en One Man Spanish Fly efter 12:29. Vinnare: Laredo Kid & Lucha Brothers. ***

– Kenny Omega dundrar in efter matchen och får micken av Callis och säger i den att ”give me the mic, Don!”. Det där kändes lite udda. Borde han inte sagt det innan han fick micken? Han pucklar på Laredo Kid och säger åt Bucks att de valde fel sida när de valde Cutler framför honom (Kenny). Han valde ju AEW ”framför New York” (WWE) för deras skull, men de valde Cutler framför honom. Lucha Bros attackerar Kenny men Good Brothers räddar.

– Promo med Jon Moxley och Eddie Kingston (med bandagerat ben). De är såklart förbannade på Good Brothers efter förra veckan och hotar dem med otrevligheter.

5. Tay Conti vs. Nyla Rose.
Vickie Guerrero är med in. Majoriteten av matchen äger rum i reklamen, och när vi återvänder avslutar Tay med en hammerlock-DDT efter 8:08. Heel-beatdown på Tay efteråt, men Hikaru Shida räddar. Dock rusar Bunny in och hjälper heelsen för att sätta upp Tay & Shida vs. Bunny & Rose nästa vecka. Matt Hardy kommer också in och säger att damturneringen var ett skämt eftersom Bunny inte var med, ännu ett värvningsförsök av Matt känns det som. Vinnare: Tay Conti. **

6. TNT-champ Darby Allin vs. John Silver.
Titelmatch. Resten av Dark Order är med in. Även Sting dyker upp när han tycker att hans vän är lite väl i numerärt underläge, men inget fysiskt sker. Bra match trots att det är en respektmatch. Bra arbete och vi får flera bra nearfalls mot slutet. Darby sätter Coffin Drop på Dork Order vid ringside. Silver går för en powerbomb men Darby vänder till Code Red för tre efter 13:45. Vinnare: Darby Allin. ***1/4

– Efteråt attackeras Darby att Matt Hardy så det blir storbråk mellan hans crew och Dark Order medan showen avrundas.

– Nästa vecka: Cody vs. QT i en uppvisningsmatch, Tay & Shida vs. Bunny & Rose, Christian vs. Kazarian, Laredo Kid & Lucha Brothers vs. Kenny & Good Brothers samt Cassidy & Taylor vs. Miro & Sabian i en Arcade Anarchy-match.

SLUTSATS: Några bra matcher livar alltid upp men även Kingstons promo var kalas.

(Den här recensionen skrevs 2021-03-26.)

Kategorier:AEW Dynamite 2021
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: