Hem > NXT TV 2021 > NXT 2021-03-24

NXT 2021-03-24

NXT 2021-03-24

– Vic Joseph, Wade Barrett & Beth Phoenix kommenterar.

1. Io Shirai & Zoey Stark vs. Dakota Kai & Raquel Gonzalez.
Okej match där fokus låg på Shirai vs. Gonzalez som möts på Takeover. Ursäkta, Takeover Stand & Deliver säger man. Hetta på Stark och tag till Shirai som rensar, bland annat med en moonsault ut på Gonzalez. Gonzalez fintar Starks 450 och sänker henne med en chokeslam. Hon tar tid på sig för att låta Shirai piggna till en smula innan hon utför en One Arm Powerbomb på Stark (samtidigt som hon sparkar ner Shirai från apronen) för tre efter 8:17. Gonzalez attackerar Shirai efteråt och powerbombar henne på ett bord, som dock inte går sönder. Vinnare: Kai & Gonzalez. **

– Adam Cole attackerar Kyle O’Reilly på gymmet tidigare idag. Dave Meltzer sa förresten häromdagen att Coles WWE-kontrakt inte löper ut förrän hösten 2024 så ryktena om att han kommer gå till AEW eftersom hans flickvän är där verkar inte stämma. Inte på ett tag i alla fall. Kan inte tänka mig att WWE släpper någon i förväg om denne har för avsikt att direkt gå till konkurrenten.

– Kyle kommer till CWC och Roderick Strong säger åt honom att ta ut Cole. Kyle vill dock inte ha hans hjälp eller råd varpå Roddy säger att både han och Cole kan dra åt helvete.

– LA Knight är redo för Bronson Reed ikväll.

– Jordan Devlin utmanar Kushida ikväll.

2. Bronson Reed vs. LA Knight.
Resultatet av denna fick jag spoilad för mig i en AEW-tråd av alla jäkla ställen. Därför tänkte jag direkt att någon måste komma in och distrahera Knight eller liknande för det fanns ingen risk att de skulle låta honom jobba rent här i debuten. Naiva tanke. Så döm om min förvåning när jag såg att han förlorade rent som snus här. Matchen i sig var hyfsad, jag ser gärna mer av Knight (även Reed för den delen) för han verkar klart kompetent och verkar fokusera på detaljerna, något jag gillar. Dock blev jag förvånad över matchtiden här då jag trodde den var betydligt längre än den var. Kändes nog lång för att Knights dominerande drog ut lite på tiden. Reed klättrar, Knight hoppar upp från ringen till hörnan i en fin spot men blir nerknuffad innan Reed avslutar med Tsunami efter 8:38. Vinnare: Bronson Reed. *1/2

3. Karrion Kross vs. Oney Lorcan.
Scarlett är med in. Det känns som att Lorcan lär användas som jobber tills Danny Burch kommer tillbaka. Han bearbetar vänsterarmen här men Kross gör comeback och Saito-suplex och underarm i bakhuvudet avslutar efter 5:56. Kross drar en promo om Finn Balor, och Balor visar upp sig och hugger verbalt tillbaka för att hypa deras Takeover Stand & Deliver-match. Vinnare: Karrion Kross. **

– William Regal säger att vi nästa vecka har en Battle Royal med tolv pers. De första sex som elimineras är helt ute ur leken så att säga. De resterande sex avancerar till en Royal Rumble-match på Takeover kväll 1, fast med pinfall/submissions istället för utkast. Och deras nummer i matchen beror på när de eliminerades i nästa veckas Battle Royal, ju senare man åker ut desto senare äntrar man ringen i Rumble-matchen. Intressant koncept som jag inte tror gjorts förut. Vinnaren av den matchen möter Johnny Gargano om NA-bältet på Takeover kväll 2.

– Kushida accepterar Devlins utmaning.

4. UK-champ Walter vs. Drake Maverick.
Nontitle, som om det skulle inverka på dramatiken. Fabian Aichner och Marcel Barthel är med in. Direkt slås jag av hur detta påminner om Spike Dudley vs. Brock Lesnar från 2002. Drake attackerar vilket är som att kasta semlor på en stridsvagn innan Walter powerbombar honom och gör halvkrabba för domarstopp efter 0:24. Vinnare: Walter. NR

– Tommaso Ciampa kommer in och är PISSED eftersom Walter och hans crew misshandlade Timothy Thatcher. Ciampa stirrar ut Walter och utmanar honom till en titelmatch på Takeover, eller som Meltzer så elegant sammanfattade det i senaste Observer; ”which is likely to be a night where Ciampa will be bruised to death”. Heel-beatdown på Ciampa där Walter sliter av honom hans halsband (det där Ulf Lundell-halsbandet med hajtand borde han skippat för länge sen ändå) och ger honom en rejäl chop innan han accepterar utmaningen. Detta är helt klart den match jag i nuläget ser fram emot mest under hela Mania-veckan.

– Pete Dunne tänker vinna stöket och avancera till NA-bältet.

– Backstage: Jessi Kamea är tydligen skadad (Meltzer vet inte om det är skadad på riktigt eller ”det där viruset” som ligger bakom) så Robert Stone måste hitta en ny tag-partner för Aliyah i titelmatchen senare ikväll. Fråga mig inte hur Aliyah & Kamea, som inte vunnit en enda match ihop, helt plötsligt fått en titelmatch. De kanske har en lång segersvit på olistade hemliga houseshows. Stone erbjuder Mercedes Martinez ett kuvert pengar (kontanter 2021?) och hon accepterar, men vill ha lika mycket till efteråt. Stone accepterar men erkänner sen för Aliyah att det var allt han hade. Antar att han inte satt med under genrepet så han hörde hur matchen skulle sluta, då hade han nog inte erbjudit henne pengarna.

– Backstage: Gargano rusar upprört in till Regals kontor och börjar diplomatiskt med att utbrista ”med all respekt Mr. Regal, men är du helt koko i huvudet?” för att han bokade som han gjorde, men Regal ber honom bara studera matcherna och lära känna sin kommande utmanare.

5. NXT Womens Tag-champs Shotzi Blackheart & Ember Moon vs. Aliyah & Mercedes Martinez.
Titelmatch. Robert Stone är med in. Kort match. Hetta på Shotzi och tag till Ember som rensar innan hon avslutar Aliyah med en rätt risig Eclipse efter 4:01. Jag kan tänka mig att om Jessi är ute några veckor behöver de hitta på något för Aliyah och Stone att göra, och nu har de en öppning för en liten angle där Martinez vill inkassera resten av pengarna hon blev lovad för matchen. Det sades ju inget om att de behövde vinna matchen för att få betalt. Vinnare: Shotzi & Ember. *

– Backstage: Cameron Grimes vill köpa immaterialrätten till Undisputed Era men Strong sopar till honom över käften för att sätta upp en match nästa vecka.

– Backstage: Candice LeRae och Indi Hartwell utmanar Shotzi och Ember. Utmaningen accepteras. Oklart när matchen ska ske men troligen Takeover.

6. CW-champ Jordan Devlin vs. Kushida.
Nontitle. Bra match. Kanske inte nödvändigtvis greppmässigt, även om även det var bra, utan mest att Kushida bearbetar Devlins vänsterarm så han behöver hitta nya vägar för att klå honom. Han har ju sin läckra snap-Saito-suplex men den lyckas han inte genomföra för att armen gör för ont. Kushida gör en superplex och Hoverboard-lock/Sakaruba-lock (vad den nu heter denna veckan) men Devlin släpps upp vid repen. Legado Del Fantasma dyker upp (Devlin ska ju möta Santos Escobar på Takeover) men Devlin skickar in Kushida i Joaquin Wilde och Raul Mendoza och rullar upp Kushida med en O’Connor-roll (så han slipper använda sin skadade arm) för tre efter 6:59. Briljant bokning. Vinnare: Jordan Devlin. **1/2

– Efteråt får vi finfrämmande i ringen. Vic: ”Shawn Michaels in in NXT! But why?” Fantastisk kommentar med tanke på att Shawn är med på NXTs sociala medier varenda vecka där det framgår med all önskvärd tydlighet att han och Road Dogg är huvudbokarna där. Nåväl, han skickar in en stege i ringen för att visa att Devlin vs. Escobar kommer bli en Ladder-match. Inte lika corny som 2008 när Shawn skulle välja stipulation i en match mot Chris Jericho, där han klättrade upp högst upp på en stege och satt tyst i två minuter innan han utbrast ”LAAAAAADDER-MATCH!” som om inte alla redan listat ut det. Nåväl #2, en stegmatch blir säkert jättebra och sticker ut ur mängden jämfört med de andra matcherna men jag hade nog hellre sett dem i en vanlig match.

– Vi avrundar med en kontraktsignering mellan Kyle och Cole, modererad av en förbannad och frustrerad Regal. Riktigt bra segment eftersom båda låter passionerade och trovärdiga. Cole säger att TUE håller honom tillbaka så nu vill han slippa allt bagage. Den insikten fick han när Kyle misslyckades att vinna NXT-bältet trots två försök, så nu vill Cole bara tänka på sig själv istället för att hålla ihop med losers. Och han säger att de andra tre är inget utan honom. Kyle, som hittills suttit tyst och stirrat på honom, replikerar att Cole fortfarande är samma skitstövel nu som för tre år sen medan de andra tre gruppen mognade, och att Cole utnyttjat sina vänner för egen vinning. Det blir tjafs där både vakterna och Regal själv åker på en rökare.

– Nästa vecka: Battle Royal samt Strong vs. Grimes.

SLUTSATS: Matchmässigt var det inte mycket att hurra över, Devlin vs. Kushida var bra men inte tillräckligt för att letas upp om du ändå inte tänkt se hela showen. Stenhård hype för Takeover var kvällens fokus och det är inte så konstigt eftersom de ska fylla två shower som dessutom går om bara två veckor.

(Den här recensionen skrevs 2021-03-tjyggesju.)

Kategorier:NXT TV 2021
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: