Hem > WWE RAW 2021 > RAW 2021-03-29

RAW 2021-03-29

RAW 2021-03-29

– Tom Phillips, Byron Saxton & MVP kommenterar. De säger bara att Samoa Joe inte är här ikväll och ersätts av MVP.

– Drew McIntyre klargör att han är fullt medveten om att han behöver ögon i ryggen eftersom vemsomhelst kan tänka sig att attackera honom för att få titelmatchen på Mania.

– Hurt Business in för en promo. Vad vore livet utan att irritera sig på småsaker? I det här fallet att de introduceras som ”Hurt Business and Bobby Lashley” när han trots allt är en del av gruppen och därför inkluderas i gruppnamnet. Smådetaljer kanske, men något de gör ganska ofta. Lashley säger att den som tar ut Drew McIntyre innan Mania får hans titelmatch på galan. Shelton och Cedric misslyckades, och skämde ut Hurt Business på kuppen, så nu läggs Hurt Business ner och Lashley vänder mot dem. Kändes väl inte helt oväntat förutom timingen, jag trodde de skulle hålla ihop som grupp åtminstone till Mania.

– Backstage: Riddle glider runt och pratar med Titus O’Neil för lite comedy. Titus lyfter på hans keps och undrar om han är okay, varpå Riddle replikerar ”they checked me earlier, I’m fine” och syftar förmodligen på C19-testet de tar när de kommer till lokalen. Det där var lite roligt.

– Backstage: Cedric och Shelton är förbannade på Lashley och kräver att Adam Pearce bokar dem mot honom, Shelton denna veckan och Cedric nästa.

1. US-champ Riddle vs. Sheamus.
Nontitle. Matchen börjar lite trevande men tar sig allteftersom. Riddle gör en step-up i hörnan och kastar ner Sheamus i en bra spot. Sheamus sätter White Noise på apronen. Finishen var en kopia av Sheamus vs. Drew McIntyre från RAW 2021-03-01 där båda går för en finisher men att den ena precis hann före den andre, i det här fallet Sheamus som hinner sätta ett knä innan han avslutar med Brogue-kick efter 7:13. Riddle, babyface och dålig förlorare, attackerar efteråt för att heelen vann rent. Jag tror inte de kunde göra honom mer osympatisk om de än så försökte. Vinnare: Sheamus. **3/4

– Backstage: Drew konfronterar AJ Styles och Omos men de har siktet inställt på Tag-bältena på Mania.

– Shane McMahon i ringen med Elias och Jaxson Ryker. De gör sig roliga över Braun Strowmans bristande betyg i skolan. Jag kan inte minnas en Mania med mindre intressanta matcher än i år. Braun dundrar in vilket leder till…

2. Braun Strowman vs. Jaxson Ryker.
Elias och Shane är förstås fortfarande vid ringside. Brauns tågeffekter är i full gång för att fjanta till storyn ännu mer. Ryker hoppar ner och ska knuffa till Braun, men Braun står för långt bort så han landar först på fötter och knuffar därefter till honom. Ingen jättebotch, men en botch i en annars rätt dålig match gör kanske inget för att öka kvalitén. Powerslam avslutar efter 2:28. Heel-beatdown på Braun innan han gör comeback och väljer en burmatch som matchgimmick på Mania för att varken Elias eller Ryker ska kunna lägga sig i. För ingen brukar lägga sig i sådana matcher. Vinnare: Braun. DUD

– Dirt Shit med Miz och John Morrison, som premiärvisar sin nya musikvideo. Damian Priest och Bad Bunny kommer in och Bunny däckar Miz samt förstör M&M-affischen i ringen.

– Randy Orton med en plastig promo om The Fiend, som han nu möter i en vanlig Morawrestling-match på Mania, som Robert hade sagt. Ändå fascinerande att de lyckas klämma in de tre mest ointressanta Mania-fejderna i rad ikväll.

3. WWE World-champ Bobby Lashley vs. Shelton Benjamin.
Nontitle. Ring-announcern säger att det är ”en två mot en handikapp-match” så jag började tro att jag tolkade det fel tidigare, eller att de ändrade sig, men det blev singelmatch ändå. Cedric och MVP är med in, dock gör MVP color istället under matchen. Shelton attackerar och får två med Paydirt, men Lashley blir för svår och avslutar med Hurt-Lock efter 4:16. Vinnare: Lashley. *

– Kofi Kingston, Xavier Woods, AJ Styles och Omos i ringen för Pictionary. Kan ju inte ha titelmatcher utan sällskapslekar som uppvärmning, jag tror det var Bill Watts som införde det. Anna satt med och halvslumrade i soffan här och sa inte ett ljud innan Woods ritade en rymdraket varpå hon utbrast ”det där är ju för fan en fågelholk!”. Därefter ritar Styles en sol och när Omos inte reder ut vad det föreställer noterar hon att ”han är ju helt trög”. Hennes kommentarer var åtminstone roligare än segmentet i sig. Återigen visar sig Kofi och Woods känna varandra bättre än utmanarna.

4. Xavier Woods vs. AJ Styles.
De andra är förstås med in. Woods går för en apron-spark på Omos, som blockerar och skickar in honom i ringen för DQ efter 4:45. Hur kan han bli diskad när han bara försvarade sig? Ingen dålig match men den kändes bara meningslös och som om den skohornades in på showen för sakens skull. Efteråt blir det heel-beatdown; Kofi skickas över barrikaden av Omos och Woods sänks så Omos kan ”pinna” honom. Omos visar inte mycket men det han visade såg bra ut och allt filmades via bra vinklar för att det skulle se mer imponerande ut. Vinnare via DQ: AJ Styles. *

– Alexa Bliss och Fiend sitter och gungar. Jag orkar inte. Det roliga, om man nu kan säga så, är att det för alltid kommer stå i resultatböckerna att Bliss har en PPV-vinst över Orton. Undrar hur folk kommer reagera på det om tre, fyra år när de läser statistiken. Och något som också är intressant är att Orton bara vunnit en (1) match i år, mot Jeff Hardy i början av januari.

– Backstage: Drew tröttnar på att vänta på någon som antar Lashleys erbjudande så han rusar in till cateringdivisionen där Ricochet är den enda som vill/vågar möta honom senare ikväll.

5. Naomi vs. Shayna Baszler.
Lana, Nia Jax och Reginald är med in och Mandy Rose & Dana Brooke gör color där de för fram att de vill ha en returmatch om bältena även om de förlorade rent mot mästarna förra veckan. Det utmynnar såklart i kaos där Naomi rullar upp Baszler för tre efter 2:22, en vinst Saxton utbrister var ”huge!”, som om de inte alltid bokar Tag-mästarna såhär. Whatever. Vinnare: Naomi. NR

– Kul segment med Asuka och Riddle, fast inte som det var tänkt. Riddle säger sig ha en match mot Sheamus på Mania (som vi alla misstänkte) och drar en harang om sin elskoter när han går ut karaktär och kallt konstaterar att han kom av sig. Därefter går han ur bild och lämnar Asuka kvar, en smula chockad, men hon fortsätter sin vandring backstage inför sitt segment i ringen strax. Sådana här botchar tycker jag bara är roligt. (Dave och Bryan var tämligen säkra på att det var work, oavsett vilket tycker jag det var underhållande.)

– Kontraktsignering mellan Asuka och Rhea Ripley. Bruce Prichard bokar igen ser jag. Rhea skriver på. Asuka skriver på. Några hundratusen tittare zappar över till annat. Rhea välter bordet över Asuka. Baszler och Jax kommer in och tycker det är ett skämt att Rhea får en titelmatch när Baszler trots allt dominerat båda två. Det hade kanske känts lite mer trovärdigt om hon inte själv förlorade rent i segmentet före. Mästarna utmanar dem till en match nästa vecka, och Rhea accepterar å sitt teams vägnar även om Asuka ligger avsvimmad i ringen. De körde bokstavligen exakt samma jäkla angle med exakt samma jäkla Tag-champs förra veckan! Ingen nytänk alls, allt ska malas i samma Sport Entertainment-köttkvarn så allt smakar likadant. Charlotte var förresten i lokalen, men användes inte, så rädslan att hon kommer skohornas in i titelmatchen här finns ju tyvärr där i skuggorna.

6. Drew McIntyre vs. Ricochet.
Drew kastar runt honom en stund, och Ricochet säljer väldigt bra. Var längesen han fick visa så här mycket. 450 missar dock och Claymore-kick avslutar efter 2:52. Inget att klaga på här. Vinnare: Drew. **

– Mustafa Ali, i gröna byxor, attackerar Drew vilket ger oss…

7. Drew McIntyre vs. Mustafa Ali.
JIP. Glasgow Kiss och Claymore-kick betyder goodbye efter 3:45 (ungefär halva matchen försvann i pausen). Så Retribution imploderar och ledaren jobbar i första matchen efteråt, det går ju bra det här. Vinnare: Drew. *

– Lashley kommer in för tjafs efteråt innan King Corbin, från SDL som kommentatorerna är noga med att poängtera, attackerar Drew bakifrån. Så Lashley och Corbin i en duo nu när Hurt Business splittrades tidigare idag? Jag vet inte, det känns som att Hurt Business var perfekt för Lashley men jag brukar ha fel.

– Nästa vecka: Cedric vs. Lashley samt Asuka & Rhea Ripley vs. Baszler & Jax.

SLUTSATS: Det första jag slås av var hur MVP inte alls kändes uttjatad även om han var med på hela showen i olika roller känns det som. Han klarade det galant och kändes hela tiden relevant för showen istället för att bara kändes tjatigt.

För övrigt är RAW alldeles för långt.

(Den här recensionen skrevs 2021-03-30.)

Kategorier:WWE RAW 2021
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: