Hem > WWE Hall of Fame 2017-2021 > Hall of Fame 2020 (2021-04-06)

Hall of Fame 2020 (2021-04-06)

Hall of Fame 2020 (2021-04-06)

– På grund av det där viruset fick de köra både 2020 och 2021 års HOF samma dag. Dessutom fick det göras om en smula eftersom de inte kunde ha livepublik, så de fick använda gamla bilder från Thunderdome (med andra ord var exakt ingen reaktion genuin) och de skippade även de som väljer in folk i HOF-en. Med andra ord blir det ett kort tal av MCn Jerry Lawler, följt av en video om den invalde och därefter introduceras den invalde som håller ett kort tal. Eftersom den stora (enda) behållningen med WWEs HOF är att det brukar vara ett kul lättsett event som till största delen handlar om publikreaktionerna känns det ganska sopigt att de gjort sig av med dem här, även om jag förstås förstår varför. Men samtidigt undrar jag om de inte kunde klämt in hundra pers så det åtminstone blev LITE liv i byggnaden förutom den artificiella ljudmattan från Thunderdome. Det är ju själva showen som sådan som är underhållande, WWEs HOF har tappat i anseende för många år sedan och betyder inget som sådan.

– Alla har fått stränga order om att följa tidsrestriktionerna, men eftersom showen ändå inte går live kunde de redigera talen om de skulle gå över tiden. Det där tycker jag är ett tveeggat svärd. Visst är det bra att vi slipper Hillbilly Jim-långa tal som gör showen dryg att ta sig igenom, men samtidigt finns det de som har en lång karriär att försöka sammanfatta på några minuter som nog hade behövt en smula längre tid på sig. Dock gillar jag att de lyckats hålla både 2020 och 2021 års shower på runt 90 minuter eftersom de blir enklare att se och man slipper hjärntröttheten som smyger på sig efter några timmar.

1. JBL.
Han babblar på ganska snabbt för att hinna få in allt han har att säga, och avslutar med att teasa en ursäkt till alla som han varit dum mot backstage under sin karriär… men säger åt kärringarna att sluta böla eftersom han nu är invald i HOF och är en wrestling-gud. Trodde för en sekund där att han hade blivit mänsklig på gamla dar. Okej tal men inte mer. Inte direkt minnesvärt och avsaknaden av livepublik gjorde att allt kändes rätt plastigt.

– Peyton Royce, Rhea Ripley, Randy Orton, Kofi Kingston & Xavier Woods (finklädda med bältena på axeln som man alltid har) ger sin syn på HOF. Mest fluff.

2. DAVEY BOY SMITH.
Eftersom han av förklarliga skäl inte kan närvara accepterar Harry Smith, Diana (exfrun) och Georgia (dottern) i hans ställe. Med sig har de bulldoggen Buffy, som blir stirrig mot slutet så Harry får lugna honom med att varken Slick eller Jimmy Hart är närvarande så ingen anledning till oro. Det där var lite gulligt. Dock ger det en unken smak i munnen att de ens har med en hund in med tanke på hur illa Bulldogs behandlade Matilda om man utgår från vad ”alla” från den tiden vittnade om (som att Dynamite Kid injicerade henne med steroider). Harry sköter hela snacket och gör det med bravur. Han nämner såklart Wembley-matchen mot Bret, men även RAW-matchen i Tyskland mot Owen som jag hävdar är hans bästa match någonsin (betydligt bättre än sömnpillret på Wembley). Fint tal som kändes precis lagom långt.

– Nikki Cross, Braun Strowman och Drew McIntyre ger sin syn på HOF och Davey Boy. Det första som slår mig är hur jäkla charmig Cross är, och det andra som slår mig är hur pass mycket bättre Braun är när han slipper prata utifrån ett skrivet manus. Kunde han få prata fritt på RAW hade hans karriär säkerligen vunnit massor på det.

3. JUSHIN LIGER.
Liger accepterar via länk, kör ett ytterst kort tacktal på japanska med engelsk text som jag redan hunnit glömma innan jag ens skrivit klart den här meningen.

4. WILLIAM SHATNER.
Ännu ett tacktal via länk. Speakern i videon får det att framstå som att Shatners WWE-”karriär” var mer än några få framträdanden ingen minns. Ungefär som det här talet.

– The Miz, John Morrison, Mustafa Ali, MVP och Bobby Lashley ger sin syn på HOF.

5. Årets legacy-gäng, det vill säga HOF-värdiga namn som saknar kommersiellt intresse, är:

Ray Stevens.
Brickhouse Brown.
Dr. Death Steve Williams.
Baron Michele Leone.
Gary Hart.

Känns som att Vince jävlas med Jim Ross genom att vänta med att välja in Dr. Death när JR är i AEW. Jag har ingen direkt relation till de andra, men tycker spontant det är lite synd att Pat Patterson inte fick vara med om detta eftersom han och Stevens var goda vänner och tag-partners. Brown och Leone har jag noll relation till, och Gary Harts storhet har jag aldrig begripit mig på. Inga tacktal alls här (alla är döda vilket kanske är en av anledningarna) så efter ett videopaket går vi direkt vidare i showen.

6. BELLA TWINS.
Åh goody. Dr. Death och Ray Stevens får trettio sekunder var medan Bellas babblar på i flera minuter. Stephanie säger att en av deras bragder var att dra tittare från Total Divas/Bellas till WWE. Jag vet inte om jag hade skrutit om att få över tittare till en show som har rekordlåga siffror. Whatever. De tackar ett dussin personer men det är som om inte ens de själva tycker de är värda att väljas in i HOF.

– Shayna Baszler & Nia Jax (med Reginald), Dana Brooke, Mandy Rose, Naomi, Lana och Sheamus säger några ord. Seriöst, de är segmentet känns som ren utfyllnad. Ingen säger något av värde.

7. Warrior Award: TITUS O’NEIL.
Kvällens höjdpunkt. Han framstår inte bara som den mest sympatiska av allihop ikväll, han är också en som verkligen förtjänar att få skina. Han jobbar med ungar på vift och verkar göra ett seriöst bra jobb med det, och har som mål att visa barnen att det viktigaste som finns är att vara en bra medmänniska. Helt klart kvällens bästa inslag.

8. nWo (HULK HOGAN, SCOTT HALL, KEVIN NASH, SEAN WALTMAN).
Trevligt segment, mest för att alla fyra är väldigt charmiga och roliga att lyssna på. Hogan (67) ser betydligt yngre ut än Hall (62). Nash (61) ser bäst ut av allihop, till och med bättre än Waltman (48). Nash har verkligen åldrats med värdighet. Alla drar ett kort tal så segmentet aldrig hinner bli tjatigt. Det enda jag har att anmärka på är att Hogan enligt egen utsago ville vara en del av nWo när alla andra inblandade alltid sagt att han mer eller mindre blev tvingad till det då han vägrade vända heel. Whatever. Waltman verkar oerhört tacksam över att bli invald som en del av nWo, och även de andra verkar ödmjuka.

SLUTSATS: I vanliga fall är showen kul som rent jippo men avsaknaden av livepublik gör den tämligen svår att ta sig igenom. Titus framträdande var den klara höjdpunkten (mest för att han verkar vara en hyvens kille) men i övrigt finns det inget jag skulle vilja rekommendera.

Tummen ner.

(Den här recensionen skrevs 2021-04-07.)

  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: