Hem > WWE Hall of Fame 2017-2021 > Hall of Fame 2021 (2021-04-06)

Hall of Fame 2021 (2021-04-06)

Hall of Fame 2021 (2021-04-06)

– ”The ads are longer than Khali’s speech” – användare på F4W/WO-forumet.

– Kayla och Corey Graves är MCs.

1. ROB VAN DAM.
Det måste vara snabbt ändrat att de inte skulle ha med folk som väljer in dem eftersom RVD sa i en tidig intervjun när han blev klar för HOF att han ville att Paul Heyman skulle välja in honom. Men precis som ”förra året” (för en kvart sen) blir de bara introducerade av ett kort videopaket och av MCn. RVD verkar tacksam och namedroppar de vanliga namnen (Original Sheik, Sabu) dock ej Heyman av någon anledning. Om jag inte missade det. Han nämner Manny Fernandez och Bobby Fulton som nog nämnts fem gånger sammanlagt i WWE genom åren. Helt okej tal.

– Sasha Banks, Big E och Carmella pratar om Molly Holly och vad hon betytt för dem.

2. MOLLY HOLLY.
Hon verkar väldigt ödmjuk i vanlig ordning, men talet var inte speciellt roligt. Hon verkade mest namedroppa folk jag aldrig hört talas om. Hon sa att bara två har rakat sitt hår på Mania, hon och Vince men räknas inte Adrian Adonis också även om det inte var helt? Detta är ett typiskt HOF-tal jag knappt kommer minnas när jag skrivit klart den här meningen.

– Street Profits, Rey Mysterio och Dominik Mysterio pratar om HOF. Tydligen, enligt Rey, ogillar Dominik pyro vilket jag inte kände till.

3. GREAT KHALI.
Enligt speakern bländades vi tydligen av hans charm och karismatiska personlighet. Han glömde nämna hans atletiska lucha-spots. Men skämt åsido; Han är ännu en ikväll som verkar ytterst ödmjuk och rent allmänt bra person i det civila. Kan omöjligen ogilla någon som spenderar en stor del av sina egna pengar till att bygga skolor och liknande hemma i Indien. Han tackar WWE och sina fans via länk (textat eftersom ingen ens förstår vilket språk han använder). Det märks att han är genuint glad att väljas in, men speciellt underhållande var det inte.

– Ranjin Sing (Dave Kapoor, långtida WWE-writer och Khalis IRL-tolk under sin stint här) och Bianca Belair dödar lite tid med synpunkter om Khali respektive Molly i HOF.

4. OZZY OSBOURNE.
Kort tacktal via länk. Jag vet inte hur hon kom fram det, men Anna satt intill mig i soffan här och hade fått för sig att Ozzy ”var han som ägde WWE”. Troligen berodde det på att han inte såg ut som en wrestler på bildmontaget med WWE-stjärnor i videon. Han noterar bland annat att han ”don’t deserve it, but thanks anyway”. Jag borde bli förvånad över hur gammal han ser ut men med tanke på att han har levt 30 år på övertid torde det vara bra jobbat.

5. Årets legacy-gäng, det vill säga HOF-värdiga namn som saknar kommersiellt intresse, är:

Dick the Bruiser.
Pez Whatley.
Buzz Sawyer.
Ethel Johnson.
Paul Boesch.

Känner såklart till alla utom Ethel Johnson som enligt Wiki var ”the first African-American women’s wrestler” vilket låter konstigt, men jag får invänta Dave Meltzers genomgång i veckans Observer. Buzz är nog mest känd som en som blåste Undertaker på träningsavgiften i början av karriären, något som UT tydligen hatade honom för under resten av Buzz liv (dog 1992). Ingen av dem lever idag och då sjunker genast Vince intresse att rösta in dem, men både Boesch (55 år i branschen) och Bruiser (över 30 år i da biz) ”förtjänar” en ordentlig introduktion kan jag tycka men sen är ju WWEs HOF ett skämt.

6. ERIC BISCHOFF.
Lite konstigt att han inte fick vara med på ett hörn när nWo valdes in, han var ju den som ”hitta” anglen i Japan och beslutade sig för att genomföra den i USA. Ganska platt tal där han börjar med att referera till 3 Minute Warning. Så i ett kort HOF-tal om hela karriären lyckas han avvara tid till att prata om Rosey och Jamal-anglen som pågick typ tre månader 2002? Han säger inget han inte redan sagt i diverse intervjuer. Verkar tacksam som de flesta andra.

– Seth Rollins (i en lånad Lasse Åberg-kostym från Trazan & Banarne-förrådet), Kevin Owens och King Corbin pratar om whatever.

7. Warrior Award: RICH HERING.
Jag älskar att när Bryan Alvarez på WOL rabblade hans titel ”Senior Vice President of Government Relations and Risk Management” blev det en kort tystnad efteråt innan Mike Sempervive fick ur sig ”… what?…”. Bryan svarade ”You heard me! Vice President of Government Relations and Risk Management!” och Mike replikerade ”Uh-huh.”. Jag känner inte till Hering och förstår fortfarande inte varför han är invald. Han ser mest ut som om man ritat ett porträtt av George Lucas direkt ur minnet. Han jobbade med Vince Sr., hade ett finger med i spelet med att ta WWE vidare efter MTV-köret i mitten av åttiotalet och stöttade Warriors familj när han avled 2014.

Jag läser att det finns de som tycker Shad Gaspard förtjänade priset, och det kan man såklart tycka. Vad man dock missar är att Warriors tanke med priset var att gå till någon som gjort mycket för WWE bakom kulisserna eftersom de sällan uppmärksammas för detta. Så utgår man från det bör inte Titus O’Neil heller fått priset. Sen är det mest WWEs fel som genast gav det till andra kategorier än de Warrior avsåg.

– Edge och Bayley får en syl i vädret.

8. KANE.
Bästa talet på båda showerna. Underhållande och han uppvisar en torr humor som jag gillar. Han säger att hans mamma gillade Isaac Yankem eftersom hon alltid velat ha en tandläkare i familjen, och säger att hon en gång hade en ”I raised Kane”-skylt när hon var i publiken. Han tackar bland annat Jim Ross, Jim Cornette och Mark Calaway. Därefter lite kul roadstories med Undertaker. Det är ett väldigt bra tal ända fram till slutet där han kallar sin fejd med Undertaker ”the greatest story WWE ever told” vilket är starkt sagt när de retroaktivt ändrade historien så det passade just den veckan. Ena veckan uppfostrades han hemma i källaren av Paul Bearer samtidigt som Paul var på WWE-turné 250 dagar om året, veckan efter hade han inte varit utanför huset tills han var 20 men ändå lyckats lära sig köra bil. Plus att i stort sett alla matcherna var sopiga. Jag antar att han förväxlade ”bästa” med ”längsta”. Men förutom det var detta helt klart det bästa talet under de två showerna.

SLUTSATS: Precis som för 2020-showen kändes detta rätt avslaget, och inte blev det bättre med halva Thunderdome fyllt med applåderande barn som inte kan ha någon glädje av att höra tal av folk som slutade sin aktiva karriär medan barnen knappt kommit ur blöjstadiet. Den ENDA behållningen jag brukar ha av WWEs HOF-shower är publikdeltagandet och några av talen, här fick jag inget publikdeltagande och enbart sista talet var bra. Se det och skippa resten.

Tummen ner, men Kanes tal var kalas!

(Den här recensionen skrevs 2021-04-07.)

  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: