Hem > AEW Dynamite 2021 > AEW Dynamite 2021-04-07

AEW Dynamite 2021-04-07

AEW Dynamite 2021-04-07

– Jag ska börja med att erkänna att jag är tämligen mjölig i skallen nu (mer än vanligt) eftersom jag inte kan göra som vanligt och ta AEW och NXT på olika dagar eftersom det pumpas ut så sjukt mycket material denna veckan. Därför kunde jag inte ta en av showerna imorgon utan ”tvingades” ta båda idag, och eftersom jag såg mest fram emot Walter-Ciampa av SAMTLIGA matcher under hela veckan tog jag NXT före AEW. Jag brukar undvika två eller fler shower på samma dag eftersom koncentrationen sjunker drastiskt efter första, men en promenad mellan showerna gör att jag ändå känner mig hyfsat i form för att beta av kvällens andra.

Nu kör vi…

– Jim Ross, Tony Schiavone & Excalibur kommenterar.

1. Adam Page vs. Max Caster.
Anthony Bowens är med in. Okej match. Caster blockerar Dead-Eye och däckar Page med en kedja han får inskickad av Bowens för två. Dock gör Hangman comeback och avslutar Caster med Buckshot Lariat efter 10:04. Kommentatorerna försökte få oss att tro att matchen var dramatisk, men trodde någon seriöst att Caster hade en chans? Vinnare: Hangman. **1/2

– Tony intervjuar Death Triangle när Best Friends avbryter och visar bilder från förra året när DT attackerade dem. Detta har jag inget som helst minne av. Orange Cassidy pratar här förresten, har han gjort det i AEW tidigare? Best Friends har värvat Kris Statlander som ny medlem i gänget. Sorry, jag är ganska anti-Best Friends så det är svårt för mig att engagera mig i detta trots att Death Triangle (som jag älskar) är andra halvan av ekvationen.

– Kanonpromo med Inner Circle i ringen. Eller rättare sagt med Chris Jericho medan de andra ser balla ut intill honom. Alla har läderjackor. Promon, som är väldigt underhållande i sig, mynnar ut en Blood & Guts-match på Dynamite 5/5, en match de tänkte göra för längesedan men det där viruset kom i vägen. Jericho namedroppar bland annat Ole Anderson, Paul Roma (referens till att de var bättre Horsemen-medlemmar än Tully) samt Ax & Smash och Axl & Slash (han vet inte vem som är vem i FTR). Tummen upp för detta, både promon i sig och B&G-matchen.

– Taz försöker värva Christian Cage till Team Taz.

2. Jungle Boy & Luchasaurus vs. Bear Country.
Ingen Marko Stunt är med in vilket genererar en extra snöflinga. Detta lanseras som Godzilla vs. Kong (inte King, bara Kong) som snart har premiär. För att om det är något som symboliserar den filmen är det dinosaurier som voltar och en välfriserad Mowgli. Hetta på Jungle Boy och väldigt ljummen tag till Luchasaurus som rensar. Boulder gör superplex på Luchasaurus (!) i en imponerande spot. Det blir kaos som vanligt och Luchasaurus avslutar Bronson med chokeslam och standing moonsault efter 8:58. Vinnare: Lucha Boy. *1/2

– QT Marshall med en bra promo om att Cody lämnade WWE för att kunna sticka ut ur mängden. Det där kom nog inte ut som planerat. Det fick bara Cody att se dålig ut på fel sätt. Han säger också att Cody inte hade varit någon utan Dusty, och att QT själv fått kämpa för allt han fått i branschen.

– Tony intervjuar Sting. Eller ja, Sting hinner inte säga något innan Jake Roberts avbryter innan Lance Archer avbryter Jakes avbrytande. Sting avbryter Lances avbrytande av Jakes avbrytande av Sting och ungefär där blir jag förvirrad och får huvudvärk innan Sting säger åt Lance att ta för sig istället för att gnälla.

– Team Taz tjafsar internt men Taz ber dem hålla käft och fokusera på att försöka värva Christian till teamet.

3. TNT-champ Darby Allin vs. JD Drake.
Titelmatch. Sting, Ryan Nemeth och Cezar Bononi är med in. Okej att detta var en Open Challenge, men den känns föga intressant eftersom Drake vunnit ungefär lika många TV-matcher som JAG har. Missförstå mig inte, han är rätt bra och rör sig bra för sin storlek. Men precis som Hangman-Caster ska vi låtsas det finns minsta chans för heelen att vinna. Okej match dock. Tony inleder med ”a lot to unpack in the show” för att visa att han hängt för mycket med Conrad Thompson. Darby sätter en låg tope. JR jämför Drake med Dick the Bruiser, som nu nämnts i WWE och AEW två dagar i rad nästan trettio år efter sin död. Rätt imponerande. Och oväntat. Drake sätter Vader-splash men missar moonsault, äter Code Red från toppen och Darby avslutar med Coffin Drop efter 9:18. Inte dålig men lite väl lång. Darby vs. Matt Hardy nästa vecka. Vinnare: Darby Allin. **

– Efteråt attackeras Darby av Matt Hardy och hans crew (DET ÄR ALLDELES FÖR MÅNGA GRUPPER I AEW!), vilket leder till…

– MEN VÄNTA! The Pinnacle attackerar Jericho i ringen, men eftersom någon (Pinnacle) låst Inner Circles omklädningsrumsdörr kan de inte komma till undsättning så Mike Tyson gör det istället. Alla i Pinnacle flyr från ringen. Förutom Shawn Spears som får nöjet att agera Robin Givens i Tysons gestaltning av random myskväll 1988. Slutligen lyckas Inner Circle forcera dörren och kuta in och se arga ut med Jericho och Tyson i ringen. Detta sätter upp Jericho vs. Dax med Tyson vid ringside nästa vecka .

– MEN VÄNTA LITE TILL! Britt Baker (med Rebel, inte Reba) tycker det är fånigt att trams som ”vunna matcher” ska avgöra om man förtjänar titelmatch och att det bör vara sålda tröjor och TV-ratings man drar in som avgör istället. Därför kräver hon en dylik. Är hon Vince McMahon helt plötsligt?

4. Tay Conti vs. Bunny.
Nu så. Matt Hardy och hundra medlemmar av sitt crew samt hundra av Dark Order är med in. DET ÄR ALLDELES FÖR MÅNGA GRUPPER I AEW! Jag har inget emot grupper i sig, men om varenda segment/match innehåller en eller fler grupper blir det bara kaka på kaka och inget sticker ut ur mängden. Ingen vidare match. Det blir kaos och Bunny vevar med en kendostick, men Hikaru Shida snor den från henne så Tay kan superplexa henne och avsluta med hammerlock-DDT efter 7:45. Storyn är att Tay är förstautmanare och Shida vill hålla henne frisk inför titelmatchen då båda är faces. Vinnare: Tay Conti. 1/2*

5. Jon Moxley & Young Bucks vs. Kenny Omega & Good Brothers.
Don Callis gör color. JR nämner Georg Hackenschmidt. Är det tävling om vem som kan namedroppa de mest obskyra namnen ikväll? Hetta på först Matt och sen Moxley innan vi har det vanliga kaoset. Bra story här: Matt har ångest när de har övertaget eftersom han inte kan tänka sig att ge sig på sin gamle vän Kenny, även om Nick inte har några problem med det. Inte Moxley heller för den delen, han blir förbannad på honom och taggar in sig vid ett tillfälle för att själv ta itu med Kenny. Två Paradigm Shifts sätter upp en tredje men Bucks vänder heel genom att Superkicka honom. Eddie Kingston haltar in och åker på en Magic Killer innan även Moxley äter en sådan, och Good Brothers lägger Kenny över Moxley för tre efter 16:57. Jag gillar hur Nick inte var på samma sida som sin bror angående Kenny i början, men insåg att det var det rätta och vände heel med sin bror. Efteråt Superkickar de Moxley igen. Vinnare: Kenny Omega & Good Brothers. **

– Nästa vecka: Red Velvet vs. Jade Cargill, Jericho vs. Dax Harwood med Tyson vid ringside, Anthony Ogogo (någon boxare som tydligen börjat i AEW) gör sin in-ring-debut, Darby vs. Matt Hardy titelmatch (FCA-match) samt Rey Fenix & Pac i titelmatch mot Bucks.

SLUTSATS: Ganska nedtonat avsnitt, men vändningen i slutet var bra, QTs promo var bra och allt med Inner Circle vs. Pinnacle var bra.

För övrigt ÄR DET ALLDELES FÖR MÅNGA GRUPPER I AEW!

(Den här recensionen skrevs 2021-04-08.)

Kategorier:AEW Dynamite 2021
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: