Hem > WWE PPV 2021 > 4. Wrestlemania 37 (2021-04-10) (lördag)

4. Wrestlemania 37 (2021-04-10) (lördag)

4. Wrestlemania 37 (2021-04-10) (lördag)

– Något som är rätt fascinerande med årets Mania är att årets upplaga och Mania 10 är de enda två som inte innehåller en match med antingen Hulk Hogan, Undertaker eller HHH. Och första Manian sedan Mania 4 utan Hogan, HHH eller Shawn Michaels i matcher.

– Michael Cole, Corey Graves, Byron Saxton & Samoa Joe kommenterar i olika konstellationer. Dock ingen Tom Philips, som var mystiskt frånvarande här och ska ersättas på RAW från och med måndag av Adnan Virk.

– Det är helt underbart att se en livepublik igen! Även om de kryddar med burkljud ikväll är det ändå en väldig skillnad på att se livs levande människor på plats än skärmar. Lite komiskt dock att de zoomar in på folk utan mask när de har tryckt på att alla måste använda sådan när inte förtär mat eller dryck. Det stora piratskeppet vid entrén ser mest ut som tomma sittplatser när folk gör spots i hörnan, och jag vande mig inte ens under mainet att det faktiskt var ett skepp och inte tomma sittplatser.

– Vi hinner med att se rostret på rampen med tillhörande Vince McMahon-promo och America the Beautiful sjungs av den mycket välkända *kollar anteckningarna* Bebe Rexha, vem det nu är. Därefter, på grund av en rejäl regnskur, tvingas man avvakta med resten av showen tills det lagt sig. (Och något kul i sammanhanget är att det regnar hos mig när jag ser detta för att öka stämningen.) Detta görs genom att låta folk improvisera fram promos, som är betydligt bättre än de manusbundna de är vana vid. Jag vet inte om det handlar om energin att äntligen få brottas inför storpublik på plats eller om manusen hindrar dem att skina på micken i vanliga fall, men de känns bättre och mer levande än normalt. Vi börjar med Shane McMahon, som ser uppblåst ut som en röd blåsfisk redan innan sin match. Bobby Lashley och MVP är redo. Drew McIntyre är redo och tjafsar med Lashley och MVP. The New Day är samlade igen. Kul! Vad som inte är lika roligt är att de undrar om AJ Styles och Omos verkligen är registrerade som tagteam och spekulerar i att de inte är det så matchen kanske inte blir av. Detta kommer från ingenstans och eftersom sådant aldrig diskuteras annars känns det bara märkligt. Fast det var nog bara något som improviserades fram här. Vi går till expertpanelen ibland, men inget av värde sägs där. Braun Strowman, Kevin Owens, Bianca Belair, Seth Rollins, The Miz och John Morrison är redo. Sen kommer ett videopaket om Drew vs. Lashley.

– Efter trettiofyra minuter drar det äntligen igång! Värdarna Hulk Hogan och Titus O’Neil in kommer in. Tacksamt nog får Titus uppgiften att hälsa oss välkomna oss till Raymond James Stadium så Hogan slipper få blackout igen och hälsa oss välkomna till Superdome eller något. Han kallar Titus för ”Brother T” varpå Titus kämpar fram ett stelt leende. Det känns som att de borde stryka vissa segment för att tjäna in tiden de förlorade på regnandet, men jag förstår att de ville behålla detta.

1. WWE World-champ Bobby Lashley vs. Drew McIntyre.
Titelmatch. MVP är med in. Cole noterar att man måste vunnit bältet för att bli en legend och HOF-er i WWE. Nu orkar jag inte gå igenom listan på Hall of Famers men jag är tämligen tveksam till att ens en fjärdedel av de invalda är före detta champions. Legend är en mer flytande benämning. Drew ser makalöst lycklig ut under sin entré även om han försöker dölja det. Måste vara fantastiskt att äntligen få brottas inför en riktig publik. Okej match, men jag tycker mycket ser slarvigt ut. Storyn är dock bra, och ofta kommer jag på mig själv med att inte räkna ut vart de tar matchen härnäst. Kändes inte så förutsägbar i sin uppbyggnad. Drew gör tre Future Shocks för två. Känns ganska bakvänt för en babyface att göra en finisher TRE gånger i rad utan att vinna på den. Drew gör en tjusig tope men tyvärr lyckas inte Lashley och MVP fånga honom korrekt. Mattan vid ringside är för övrigt ganska blöt så det är kanske inte så konstigt att spots där inte blir perfekta. MVP distraherar så Lashley kan få in sin Hurt-Lock. Drew försöker komma ur den, både vid repen och att flippa bakåt ala Bret på Mania 8, men inget funkar och det slutar med att han däckar så Lashley vinner efter 18:20. Det där var så oväntat att jag skrek ett spontant ”VA!” som nästan gav Anna en hjärtinfarkt och katten nästan sket ner sig av rädsla. Oväntat avslut men ett bra sådant eftersom Lashley bör få ha bältet ett tag till. Vinnare: Bobby Lashley. **1/2

– Backstage: Utfyllnadssegment med nWo, Titus och Bayley som inte leder någonvart. Tänk att de inte hittar något för Bayley att göra på showen medan hälften av gökarna i den kommande Tagteam Turmoilen knappt verkar kunna knyta skorna utan att snubbla omkull.

2. Tagteam Turmoil: Liv Morgan & Ruby Riott vs. Carmella & Billie Kay vs. Mandy Rose & Dana Brooke vs. Naomi & Lana vs. Natalya & Tamina.
Vinnarna får en titelmatch imorgon. Botchamania kommer ha att ha material i ett halvår bara av denna, de missade sanslöst mycket och Mandy lyckas även göra en Ultimo Dragon på det hala golvet och halka under sin entré.

A. Naomi & Lana vs. Carmella & Billie Kay.
Inget symboliserar årets största show som Lana vs. Billie Kay. Lana missar en spark grovt på Kay, vilket är det enda minnesvärda, innan Kay sunset-flippar Naomi och Carm ger extra tryck så Naomi inte kan sparka ur utan räknas ut efter 2:20. Det där var två minuter för länge för en Lana-match. Hon var bedrövlig.

B. Carmella & Billie Kay vs. Liv Morgan & Ruby Riott.
De försöker samma sak på med sunset-flippen som i första delmatchen, men nu upptäcker domaren det och sätter stopp för räkningen. Livs Codebreaker på Kay sätter upp top-rope-senton från Ruby för tre efter 2:04. Carmella Superkickar båda två efteråt för att visa vilken god vinnare hon är.

C. Liv Morgan & Ruby Riott vs. Mandy Rose & Dana Brooke.
Mandy halkar på väg in, och Graves noterar det högsta man kan uppnå i branschen är en Mania-match, vilket hade låtit mer trovärdigt om de inte samtidigt botchade spots till höger och vänster i bild. Hetta på Ruby och tag till Liv som rensar och får epitetet ”Sparky Plugg Morgan” av Cole. Som om inte matchen var kass redan ska vi även få referenser till Bob Holly. Mandy springer upp i hörnan och det syns tydligt hur Liv omfamnar henne så hon inte ska ramla ner. Dock utför de en superplex för att göra mitt hjärta lyckligt igen. Brooke gör en senton på Liv, som reverserar (jag HATAR den spotten) för tre efter 3:22, men Greg Hamilton botchar annonseringen och trodde Liv blev pinnad istället för att vinna. Vilken soppa.

D. Liv Morgan & Ruby Riott vs. Natalya & Tamina.
Heelsen dominerar innan Ruby äter en klen Hart Attack. Nattie går för Sharpshooter men vill att Tamina ska få skina istället så hon taggar in henne och Superfly-splash avslutar Ruby efter 3:47 (total matchtid: 14:06). Så av de två som brottas på båda kvällarnas Mania är TAMINA den ena? Liv & Ruby var dock det bäst pushade teamet i matchen, och såg även bäst ut av alla. Nattie & Tamina botchade inget heller men var bara med de sista minutrarna medan Liv & Ruby gick tre delmatcher. Vinnare, och vidare mot titelmatch imorgon: Natalya & Tamina. -*

3. Cesaro vs. Seth Rollins.
Äntligen en Mania-värdig match ikväll! Fantastisk match, inte bara brottningsmässigt utan även för att den sker inför en otroligt het publik. Storyn är lite fånig (Seth gör allt för att slippa hamna i slungan) men den fina brottningen väger upp det med råge. De reverserar varandras spots, och flera av spotsen de gjorde har jag aldrig sett förr såvitt jag minns. Cesaro har en spot där han sliter upp motståndaren i hörnan från utsidan av ringen och superplexar honom, här går han för samma sak fast med en gutwrench (dock blockerar Seth den innan den hinner utföras, men Cesaro fick upp honom vilket är det viktiga!). Cesaro gör en slunga, dock inte så många varv. Seth sätter korkskruv-splash. De reverserar flera spots i en fin serie. Blackout vänds till uppercut i en tjusig spot, innan Cesaro gör UFO samt tjugotre varv med slungan innan han avslutar med Neutralizer efter 11:27. Hoppas Vince följer upp detta med en rejäl push för Cesaro, dels är det något nytt och fräscht och dels verkar publiken stå bakom honom. Och skönt med en babyface-vinst ikväll. Vinnare: Cesaro. ****1/2

– Dirty Dawgs med en promo om whatever. Att de inte kunde/ville slopa Hogan-köret tidigare förstår jag, men DETTA?

4. RAW Tag-champs Kofi Kingston & Xavier Woods vs. AJ Styles & Omos.
Titelmatch. Kofi har någon märklig tuppkam dagen till ära. Detta är nog den mest detaljstyrda matchen WWE bokat på länge. Speciellt underhållande skulle jag inte vilja kalla den eftersom det enda alla satt och väntade på, förmodar jag, var att se Omos ”brottas”. Kofi och Woods dubbelteamar Styles de första sex minuterna, och det är rätt tråkigt förutom att Woods vrålar ”WE ARE EFFECTIVELY CUTTING THE RING IN HALF” som jag skrattade gott åt. Styles närmar sig ringhörnan och försöker tagga och Omos sträcker ut sin hand för att ta emot den men det syns på lång vägar att han inte ens gjorde ett seriöst försök att nå Styles. Kändes inte trovärdigt alls. Slutligen taggas Omos in. Det blir inte mycket till brottning utan han kastar mest runt Kofi och Woods medan han filmas mycket underifrån för att understryka hur stor karln är. En användare på F4W/WO-forumet tyckte han ”is making Shaq look like a luchadore”. Styles gör inget utan står på apronen och tittar på. Omos varvar sitt kastande med att se arg ut och avslutar Kofi med en Treeslam efter 9:47. Eller som Anna formulerade det: ”Han fimpade honom som en cigarett”. Jag kan inte bekräfta att det stämmer, men läste på Twitter att detta gjorde Styles till den första i historien att innehålla alla tillgängliga bälten i TNA och WWE (24/7 räknades inte). Tummen upp för Team Kaffeved som arbetade hårt för att Omos skulle se bra ut, men det var snarare ett spektakel än en match, än mindre en BRA sådan. Dessutom var dynamiken helt skev med hetta på en heel, och rensning av den andre heelen. Vinnare och nya champs: AJ Styles & Omos. 1/2*

5. Cage: Braun Strowman vs. Shane McMahon.
Pin, ut eller över gäller. Kuriosa: Senast vi hade en burmatch på Mania var Braun två år gammal. Jerry Lawler gör color av oklar anledning. Dels är de redan tre man i båset och dels föreställer han babyface men kommenterar heel (”Shane used a toolbox on that tool”) så det bara blir förvirrande. Dessutom hade vi redan en skev face/heel-dynamik i Styles-matchen ovan. Som väntat en tråkig match med en superspot i slutet, det är nämligen så alla Shane-matcher bokas. Elias och Jaxson Ryker attackerar Braun med en stol innan matchen eftersom vi inte kan ha en Mania utan de gökarna. När matchen börjar dominerar Shane i närkamp över en kille som bokas som monster. Vilken soppa. Shane använder stol, verktygslåda och metallskiva från buren som vapen. Inget utöver det vanliga alltså. Han sätter en Coast To Coast och Braun river sönder buren en stund senare. Båda klättrar och hamnar på toppen av buren, där Braun hiptossar ner honom i ringen. Feltimad spot men Shane ska ha cred för att han tog den som en champ. Cole vrålar ”WHO’S STUPID NOW?!” samtidigt som Braun de facto är korkad som klättrar ner i ringen istället för att klättra ut och vinna. Och sen undrar de varför ingen babyface är över. Braun avslutar dock med en powerslam efter 11:28. Förutom Shane årliga idiotspot var det ingen vidare match, speciellt inte när de bokar Shane som en MMA-stjärna vilket inte känns ett dugg trovärdigt. Vinnare: Braun Strowman. *

– HOF 2020-gänget (de som var på plats vid ceremonin) kommer in och vinkar. Sean Waltman ser supertacksam ut och Scott Hall ser ut att vara äldsta människan i världen.

6. Damian Priest & Bad Bunny vs. The Miz & John Morrison.
Booker T gör color eftersom han var med i Bunnys video. Först får vi se en drös människor i kaninkostymer dansa in, men de måste hålla för munnen för att inte huvudet ska ramla av. Därefter gör heelsen sin entré, där de mimar dåligt sin sin raplåt. Måste säga att den låten är bättre än något jag hört av Bunny, vilket kanske mer säger något om min smak gällande hans musik än deras. Helt klart en match som var över förväntan, jag hade väntat mig några spots av Bunny men att Priest skulle stå för majoriteten av arbete för sitt team men Bunny arbetade på bäst av alla fyra. Gör snygga spots och ser inte ut som en nybörjare. Det är inget tekniskt mästerverk men han är klart bättre än han borde vara. Morrison och Miz är också bra på att leda honom. Först blir det elva minuters hetta på Bunny innan Priest taggas in och rensar. Bunny dyker från hörnan och ut, och sänker därefter Morrison med en Canadian Destroyer vid ringside. Detta lämnar Miz kvar själv som lyfts upp i en Doomsday Device där Bunny gör en cross-body istället för clothesline för vinst efter 15:03. Klart en av de bästa kändismatcherna jag sett. Vinnare: Prästen och kaninen. ***1/4

7. SDL Womens-champ Sasha Banks vs. Bianca Belair.
Titelmatch. En match jag kände skulle bli sådär men som blev några snäpp bättre än väntat. Eller så var mina förväntningar ganska låga. Belair lipar innan matchen i vad som ser trovärdigt och äkta ut, men konstigt nog ser det inte äkta ut när hon lipar i slutet av matchen. Antingen får hon det inte trovärdigt eller så misstolkar jag det bara. Matchen känns väldigt genomtänkt, och även om den säkert är detaljstyrd mer än vanligt får de allt att flyta på bra. Med andra ord ser klistret mellan spotsen bra ut istället för att man ser hur de positionerar sig och funderar ut nästa spot. Allt kom naturligt. Eller såg ut att göra det, är väl en bättre beskrivning. Svårt att se att de skulle få ha speciellt mycket utrymme att improvisera här. Bianca är STARK vilket hon visar med att få upp henne i en suplex, sänka och lyfta upp henne igen några gånger. Hon gör samma sak med en powerbomb från markstående lite senare. Och press-slam. Imponerande! Hennes 450 träffar knän och Sashas gör en fin springboard-DDT. Sasha blockerar KOD genom att dra henne i flätan, men Bianca snärtar till henne med den och avslutar med en KOD efter 17:17. Det stoppar dock inte Cole från att vråla ”AND A KICKOUT BY SASHA!”, men det var nog bara en botch från hans sida. Ingen fara, det var bara en av årets största matcher han botchade. Biancas familj ramlar nästan över barrikaden i sin iver att fira, precis som hennes pappa gjorde från soffan efter Rumble-vinsten. Vinnare och ny champ: Bianca Belair. ***1/2

SLUTSATS: Den började onekligen lite trevande, men Cesaro-Seth var fantastisk, Bunny-matchen var klasser bättre än väntat och mainet levererade. Att showen blev så pass lång som den blev (218 minuter) ska vi nog inte skylla på WWE för en gångs skull då de fick döda tid i 35 minuter innan ovädret lade sig tillräckligt för att dra igång festligheterna. Utan det hade showen hamnat på tre timmar vilket är absolut acceptabelt gällande årets största show, även om vi har en lika lång show imorgon. Antar att de inte kunde stryka alla reklamfilmer eftersom de har ett avtal men Dirty Dawgs-promon och nWo/Titus/Bayley-köret hade de kunnat skippa för att tighta till showen. Och Hogan/Titus-värdskapet vart också poänglöst. Nu slår det mig att allt Titus gjorde ikväll kunde strykas från körschemat. Men sammantaget skulle jag vilja rekommendera de tre matcherna jag nämnde ovan, Drew-Lashley var inte dålig men inget man måste se, och allt annat kan man med lätthet skippa. Se om Takeover onsdag istället.

Tummen i mitten.

(Den här recensionen skrevs 2021-04-11.)

Kategorier:WWE PPV 2021
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: