Hem > NXT TV 2021 > NXT 2021-04-13

NXT 2021-04-13

NXT 2021-04-13

– Att byta kväll till tisdag är nog bra i teorin så man slipper fightas mot AEW, men jag vet inte om det var smart att göra det just ikväll när många redan sett sex shower på lika många dagar och borde vara rätt mätta på wrestling för tillfället. Och då räknar jag bara WWEs mainshower.

– Vic Joseph, Wade Barrett & Beth Phoenix kommenterar.

– Karrion Kross och Scarlett in för en vinnarpromo.

1. NXT Tag-champs MSK vs. Drake Maverick & Killian Dain.
Titelmatch. Antar att de vill ha titelmatchen överstökad innan de glömmer bort den. Den känns onekligen inte som en titelmatch och var aldrig dramatisk, inte ens i slutet. Dels är det två faceteams och dels får vi ingen riktig face-in-peril-period. Nash Carter halvbotchar ett dyk ut på Dain, i övrigt såg allt bra ut. MSK avslutar Drake med blockbuster-Hart Attack efter 7:16. Det var bara en match. Alexander Wolfe, Fabian Aichner och Marcel Barthel attackerar Drake och Dain efteråt. Vinnare: MSK. *1/2

– Tidigare ikväll krävde Mercedes Martinez sina stålar för att ha ställt upp som Aliyahs tag-partner för några veckor sen. Robert Stone blir livrädd när hon stryper Aliyah men Jessi Kamea kommer till undsättning och utmanar Martinez till en match senare ikväll. Dynamiken känns aningen skev här eftersom Martinez lanseras som babyface i storyn i vanliga fall men här framstår Kamea som den stora hjälten.

– Recap av Kyle vs. Cole från Takeover ackompanjerat av dramatisk musik för bättre effekt.

2. Mercedes Martinez vs. Jessi Kamea.
Robert Stone och Aliyah är med in. Kort historia. De Sports Entertainar en stund som saknar både sport och underhållning innan Martinez avslutar med ett jumping knee och Air Raid Crash efter 1:52. Efteråt övertalar Martinez Stone att få sina pengar, och han vågar inget annat än att ge henne dem. Och i sann Hollywood-anda är tydligen hela pengahögen exakt rätt belopp. Okej att de ger oss The Fiend-tjafs på RAW, det är väl ändå hyfsat trovärdigt men att ha cash 2021? Bah. Trams. Efteråt gormar Martinez om att hon vill ha en titelmatch mot Raquel Gonzalez. Vinnare: Mercedes Martinez. NR

– The Way är redo för sin åttamanna-tag senare ikväll, och damerna (Candice och Indi såväl som intervjuaren Sarah Schreiber) fnittrar av välbehag när Dexter Lumis namn nämns.

– Santos Escobar utmanar vem som helst vilket ger oss…

3. NXT CW-champ Santos Escobar vs. Kushida.
Titelmatch. Joaquin Wilde och Raul Mendoza är med in. Kushida brottas numera i kortbyxor istället för jeansen, jag måste säga att jag föredrar jeansen eftersom kortbyxorna får honom att se ut som en jobber. Kanonmatch, även om halva verkar äga rum i pausen (bild-i-bild). Tight match där inget kändes överflödigt, bra tempo och allt såg bra ut. Hör jag fel eller påstår Wade att Escobar haft Tag-bältena med Jushin Liger i Mexiko? Jag tyckte det lät konstigt och hittade inget när jag googlade heller. Eller så hörde jag fel alternativt misstolkade. Kushida sätter en superplex-variant följt av en version av en northern-lights-suplex för två när Escobar lägger ena foten på repet. Tjusigt, både spotten i sig men också att de placerade sig så att det kändes trovärdigt att de bara råkade hamna vid repen. I vanliga fall telegraferas det lång väg att någon ska lägga en fot på repet för att bryta räkningen, men här såg det naturligt ut. Kushidas handspring möts av en backstabber, men Phantom-driver vänds till sunset-flip, Escobar reverserar men Kushida reverserar tillbaka för tre efter 11:12. Vinnare och ny champ: Kushida. ***3/4

– Tommaso Ciampa och Timothy Thatcher teasar att de tänker utmana MSK om bältena.

– Backstage: Kushida plåstras om när Jordan Devlin konfronterar honom. Dock ska Devlin tillbaka till UK så det blir ingen utmaning här, men de kommer överens om att möta varandra vid en senare tidpunkt.

– Dakota Kai introducerar NXTs nya dam-mästare Raquel Gonzalez. Ljuset släcks och när det tänds igen kommer Franky Monet (John Morrisons hustru) in för sin debut. Beth noterar att hon är ”epitome of sophistication and style” så frågan är ju då vad hon gör i wrestling. De munhuggs en stund innan Franky lämnar ringen. Rhea Ripley gör oannonserat framträdande här, och direkt efter kommer även Bianca Belair in. Alla tre gruppkramas och Beth noterar att dessa tydligen styr wrestlingvärlden. Så nu är de Sam Muchnick och Don Owen. Jag har ingen aning om de tre damerna har något mer gemensamt är att de är nyblivna champions, men eftersom de slog igenom i WWE ungefär samtidigt kanske de har samma band som Sasha, Charlotte, Becky och Bayley har. Det känns dock en smula märkligt eftersom Gonzalez är heel medan de andra är face, men det var hursomhelst ett feelgood-segment som var roligt att se.

– Pete Dunne vill ha en titelmatch.

– Backstage: Roderick Strong (med sin fru Marina Shafir) ger William Regal en skriftlig uppsägning, och Regal säger att han är välkommen tillbaka närsomhelst. Hoppas han gillar Benny Hill.

4. Leon Ruff vs. Isaiah Scott.
Fantastisk match där jag inte ens kan beskriva hälften av vad de gör. De är ofattbart bra, de här gossarna. Spot på spot på spot på spot och allt ser bra ut. Dessutom känns det inte som om de planerat alla spots utan den har en aura av spontanitet över sig. Båda står i hörnan där Leon ranar ner honom, och en stund senare går han för samma sak men Scott blockerar och hotshottar honom i hörnan innan han avslutar med Confidence Boost efter 7:34. Vinnare: Isaiah Scott. ****

– Zoey Stark intervjuas om sin vinst över Toni Storm på Takeovers preshow, men avbryts av Mercedes Martinez som undrar varför intervjuaren ödslar tid med en rookie. Jag anar en kommande match.

– Backstage: Ruff hoppar på Scott för att tydligen sätta upp ytterligare en match, troligen en Streetfight eller liknande.

5. Dexter Lumis, Bronson Reed, Ember Moon & Shotzi Blackheart vs. Johnny Gargano, Austin Theory, Candice LeRae & Indi Hartwell.
Icke könsöverskridande men det tar sju sekunder innan de struntar i det. Lite kul spots, kanske mest för att de var oväntade. Storyn är att Indi går igång på Lumis och fejkar att svimma för att han ska ta hand om henne. Lite i stil med Sherri på Summerslam 1992. Shotzi, vars styvfar dessvärre avled förra veckan, ber Reed kasta henne över heelsen men även Ember och Lumis står i högen så alla träffas. Det där kändes lite onödigt. Silencer ser ut att avsluta Johnny men Indi fejksvimmar så han släpper upp och blir orolig för hennes hälsa. Lumis bär ut henne och hon blinkar åt oss för att fejka att det var en set-up all along. Ember ställer sig på Reeds axlar och utför en Eclipse på Theory, som bumpar fantastiskt bra, inte bara här under generellt i matchen. Kul spot strax efteråt när Candice försöker superplex Reed men slutar med att han blockerar och hon sprattlar med benen. Roligare än jag får det att se ut. Tsunami avslutar Theory efter 10:34. Alla levererade men Theory var strået vassare än de andra. Vinnare: Da faces. **1/2

Nästa vecka: Kyle O’Reilly ska närvara.

SLUTSATS: Bra avsnitt denna veckan. Två riktiga kanonmatcher och utfyllnaden kändes behagligt frånvarande även om inte alla matcher/segment flög. Eftersom vi har fått flera nya mästare känns det som att det rörs om i grytan så NXT kanske inte känns lika stelt längre.

(Den här recensionen skrevs 2021-04-14.)

Kategorier:NXT TV 2021
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: