Hem > WWE SDL 2021 > SDL 2021-04-16

SDL 2021-04-16

SDL 2021-04-16

– ”Funny how it’s Post-Mania week and the only big surprises are new commentary booths.” – användare på F4W/WO-forumet.

– Michael Cole & Pat McAfee kommenterar.

Som stort fan av Pat från NXT blev jag jätteglad över detta. (Graves flyttas till RAW men jag gillar honom också så jag är nöjd med bytet.) Risken känns förstås överhängande att Pat blir ännu en lobotomerad Dressman-apa i båset som de flesta andra i samma situation, men åtminstone ikväll fick han låta naturlig och vara vara sig själv. Han gjorde dock bort sig och sa W-ordet i Tag-titelmatchen så jag antar att Vince redan tänkt sparka honom innan eftertexterna visades.

– Roman, Jey och Paul in för det vanliga tjafset. Ingen kan klå Roman etc. Cesaro kommer in och konfronterar honom men Roman lämnar ringen med sina boys, och i pausen begär Cesaro en match mot Roman vilket Adam Pearce och Sonya Deville ska fundera på. (Märkligt nog står det några segment senare att de ska mötas ”up next”, men där började jag ana fuffens i den begravda hunden i mossen eftersom jag inte tror de lägger en TV-match med Roman mitt i showen utan uppbygge.)

1. Rey Mysterio vs. Otis.
Dominik och Chad Gable är med in, varav den förstnämnda är iklädd pikétröja och ser minst ut som en wrestler av alla wrestlers i världshistorien. Okej liten match, men de hann inte göra så mycket. Cole hypar fortfarande Rey som underdog, och om man inte har sett wrestling förut kan jag förstå det, men efter en Rumble-vinst och TRE världsmästartitlar i WWE känns det epitetet lite förlegat och icke trovärdigt. Nåväl. Otis missar flying big splash. Rey sätter 619 men Otis reser sig innan hans frogsplash så Rey sätter ett crucifix istället för tre efter 2:58. Var kul så länge det varade. Vinnare: Rey Mysterio. *1/2

– Paul Heyman accepterar Cesaros utmaning… men han får möta Jey Uso istället för Roman. Vilket nerköp. Är som att bli lovad Thomas Petersson och så får man Özz Nujen istället.

– Sami Zayn gormar om fruktansvärda orättvisor på Mania vilket sätter upp…

2. Kevin Owens vs. Sami Zayn.
Åh goody, en returmatch några dagar efter att babyfacen vann rent. Måste vara sjukt mycket intresse för denna. Å ena sidan är jag trött på parningen, men å andra sidan blir det alltid bra matcher. Så även här, även om den känns som en lite blekare kopia av deras Mania-match. Även här blir det mycket greatest hits innan Zayn helt sonika får nog och äter en frivillig countout efter 6:37. Owens jagar ifatt Skäggevara och Stunnar honom. Vinnare via countout: Kevin Owens. **1/2

– Apollo Crews med en segerpromo med Commander Azeez (Babatundes nya namn). Han hade gärna gett Big E en returmatch men karln är ”tyvärr” inte här ikväll. Han namnger också sitt och Azeez tagteam Nigerian Nail. Rätt udda bokning må jag säga. Först vinner babyfacen i stort sett alla matcherna, sen vinner heelen titeln och direkt bildar tagteam. Antar att det i kayfabe ska fortsätta med att Crews undviker titelmatcher eftersom han nu ”är tag-brottare”. Men visst känns det udda.

– Street Profits kommer in för en promo. Älskar hur Pat försöker – men misslyckas – med att sjunga med i deras introlåt, och efter ett par sekunder ger han bara upp. Cole hypar Tag-titelmatchen ikväll med att Profits ”efter tre månader äntligen får en returmatch om bältena”. Förra veckan = tre månader sen. Innan matchen introducerar de Bianca Belair som drar en bra vinnarpromo. Hon hade inte den bästa matchen på Mania men däremot den mest känslosamma och det betyder mer i längden.

– Sasha Banks visar upp sitt ärr efter hårpiskan men är för upprörd för att säga något. Skönt med folk som vågar visa känslor när de blir av med bälten!

– Bayley tycker inte att Bianca var en bra förebild som lipade innan sin match, så hon utmanar henne i en titelmatch så vi kan få en värdig champ. (Känns sjukt såhär med facit i hand att jag tyckte Bayley var en bedrövlig heel i början med NOLL trovärdighet, men nu är näst bästa heelen i WWE efter Roman.)

3. SDL Tag-champs Dirty Dawgs vs. Street Profits.
Titelmatch. För ovanlighetens skull en logisk förklaring till matchen: Profits hade matchen vunnen förra veckan när de avslutade Chad Gable, men Dawgs slängde ut honom och pinnade Chad Gable. Bra och fartfylld match. Hetta på Angelo Dawkins och tag till Montez Ford för rensning. Spinebuster och frogsplash ser ut att avsluta Robert Roode men Cole tjatar om att det är Dolph Ziggler som är legal så jag var rädd för en Dusty Finish här. Men Ziggler bryter upp pinfallet istället så matchen fortsätter. Heelsen gör en blind tag och Zig Zag avslutar Ford efter 7:13. Vinnare: Dirty Dawgs. **3/4

– Kayla intervjuar Cesaro, och säger att Cesaros första vinst på Mania häromdagen. Han vann ju även ARMBAR för några år sen, så jag antar de menar singelvinst (något Cole refererar till under mainet).

4. Natalya vs. Shayna Baszler.
Tamina och Nia Jax är med in, dock ingen Reginald som inte ens nämns alls. Är som om han bara slutat existera. Detta känns som en match som bokades när de kom på att det saknades en dam-match och behövde skohorna in en sådan. Kort match, det blir shenanigans med sekonderna innan Nattie rullar upp Baszler med en rollup efter 2:25. Detta var Shaynas tolfte singelmatch i år och hennes enda två vinster hittills 2021 var mot Mandy Rose och Lana. Det kvittar förstås men jag tyckte ändå det någonstans visar var hon står i Vinces ögon. Vinnare: Natalya. NR

5. Cesaro vs. Jey Uso.
Bra match. Cesaro gör imponerande suplex och gutwrench-suplex från hörnan, men när han gör slungan dundrar Seth Rollins in för DQ efter 7:44. Jag trodde först det var Jimmy Uso, som skulle återvända för flera månader sen, som rusade in innan jag hörde Cole säga Seths namn. Vinnare via DQ: Cesaro. **1/2

– Det är nästan komiskt hur WWE bokar nuförtiden. Missförstå mig inte, både Kevin-Sami och Cesaro-Rollins på Mania var fantastiska, men babyfacen vann båda rent och då känns det som om fejderna borde avslutats där. Istället ska de fortsätta bråka men vari ligger intresset när de inte har något att bråka om (titel) eller ens den lilla dramatiken om babyfacen kan besegra heelen? Det blir säkert jättekanonmatcher men poänglösa sådana. Gällande Nattie/Tamina/Baszler/Jax vann heelsen rent så den fejden borde också vara över. Roman/Edge/Bryan är åtminstone en fräsch parning så den känns helt okej att köra igen. Likaså Bianca/Sasha och Bayley som säkerligen också kommer bokas in där.

B-PPVs kan ha den här typen av fortsättningen efteråt men Mania brukar vara en sorts nystart för WWE varje år, men med tanke på att de döpt nästa PPV till Wrestlemania Backlash torde det stå klart att det blir en massa Mania-returmatcher där. Detta måste vara den tråkigaste ”veckan efter Mania”-vecka någonsin. Inga roliga comebacker, inga debuter (möjligen kan väl Crews muskelkompis räknas in) eller roligare roteringar av brottare. Dock några som fick fyken och lite ändringar i kommentatorsbåsen, det rörde väl om i grytan på en mikronivå.

SLUTSATS: Några kul matcher, men inget minnesvärt. Gå ut i solen istället.

(Den här recensionen skrevs 2021-04-17.)

Kategorier:WWE SDL 2021
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: