Hem > NXT TV 2021 > NXT 2021-04-20

NXT 2021-04-20

NXT 2021-04-20

– Vic Joseph, Wade Barrett & Beth Phoenix kommenterar.

– Kyle O’Reillys storslagna comeback inleder veckans avsnitt. Man vet att det är modern wrestling när det slås på stora trumman för en comeback när inte ens två veckor gått sedan han var med senast. Iklädd jeansjacka, solbrillor och hatt ser han ut som en glad skit. Som Orange Cassidy fast rolig worker. Han har dock inte bestämt sig för om han ska sikta på NA-bältet eller NXT-bältet. Hoppas på NXT-bältet, det är där han hör hemma. Cameron Grimes joinar festligheterna och vill starta merchandise-samarbete men får en snyting istället för att sätta upp kvällens mainevent.

– Tidigare ikväll träffade Zoey Stark på Sarray och utmanade henne till en vänskaplig mach på showen. Detta efter att de redan annonserat matchen på cardet.

1. Dexter Lumis vs. LA Knight.
Lumis låt påminner om Mankinds men med synt (för säkerhets skull kontrollerade jag med min musikkunnige wrestlingvän Patrik i förväg för att slippa diverse utskällningar). Okej match men inget speciellt. Mest en drös moves i en enda rad. Knight dominerar men Lumis gör comeback precis efter reklamen. Fascinerande att det alltid timas så. I publiken står Indi Hartwell och visar Lumis ömhet så han blir helt till sig i kalsongerna och Knight kan enkelt avsluta med en cutter efter 9:51. Bedrövligt usel finish där huvudet var en meter ovanför mattan men Lumis sålde ändå, där drog jag av en halv stjärna. Efteråt kommer resten av The Way in och sliter ut Indi. Känns logiskt men jag inte om vare sig Lumis vs. Austin Theory eller vs. Johnny Gargano låter så roligt. Samtidigt lutar det åt en faceturn för Indi så det blir kanske lite mixade tags istället. Inte för att det är roligare dock. Vinnare: LA Knight. *1/2

– Beth intervjuar Io Shirai. Ganska nedtonat och trovärdigt. Shirai säger att hon vill ha sin returmatch om bältet men kommer först ta lite ledigt och vila upp sig. Franky Monet förvirrar in sig i rummet och skapar konstig stämning, och noterar att hon gillar Beth ”som hon såg på TV när hon var liten”. Det där var en komplimang i teorin i alla fall. Hon kan tänka sig, av godheten i sitt hjärta, att ta Shirais plats i NXT, och titelmatch, medan hon är ute. Shirai skäller ut henne på japanska varpå Monet noterar att hon inte riktigt förstod vad hon sa. Betydligt bättre segment än jag får det att verka som, Monet gör rollen som bimbo galant så det blir roligt på riktigt istället för ren buskis.

– Leon Ruff med en promo om Isaiah Scott.

2. Breezango vs. Grizzled Young Veterans.
Bra basic tag-match. Breezango är engelska vakter denna veckan. James Drake fejkar knäskada så domaren är upptagen varpå Zack Gibson petar Fandango i ögat för att göra honom face-in-peril. Tänk att dra igång en Dramatenföreställning värdig Bergman för att finta bort domaren för att sen bara göra en ögonpetning. Hetta på Fandango och tag till Tyler Breeze som rensar men faller offer för Ticket to Mayhem för tre efter 5:31. Vinnare: GYV. **

– Backstage: The Way hindrar Indi från att uttala sig om Lumis, vilket leder till Bronson Reed vs. Austin Theory nästa vecka där Reed får en titelmatch mot Johnny Gargano om han vinner. Vi har redan sett Reed vs. Gargano (där Gargano vann rent) så vad är USPen?

– Grimes har lagt ett bud på en NFT (som jag precis fick lära mig betyder svindyra digitalt konstverk för folk med mer pengar än vett i huvudet) men blivit överbjuden… av Ted DiBiase! Detta kan bli skoj. Undrar om Teddy köpt det med förskingrade pengar.

3. Sarray vs. Zoey Stark.
Sarrays debut. Tyvärr en respektmatch så inte så fasligt intressant som den kunde varit. Några små misstag från Stark men annars en helt okej match. Hon missar en 450 (Sarray flyttar sig) men landar på sidan istället. Kanske varit med om en flygolycka nyligen. Jag tycker Stark har en förmåga att halvbotcha spots i sina matcher men ändå har hon något, jag gillar hennes utseende och tycker hon sticker ut ur mängden. Riktigt liten krutdurk. Även om det var en helt okej match kan jag inte påstå att Sarray fick skina sådär fasligt mycket, och jag kan inte tycka hon sticker ut ur mängden jämfört med andra samtida workers. Inte dålig, absolut inte, men ger mig inte heller den där wow-känslan som kan infinna sig. Hon avslutar med en Saito-suplex efter 7:12. Efteråt attackeras Stark av Toni Storm, vilket förmodligen leder till Sarray vs. Storm eftersom hon (SARRAY, PRONOUNCE PAL) kollar till henne (STARK, PRONOUNCE PAL) efteråt. Vinnare: Sarray. **

– Raquel Gonzalez och Dakota Kai säger att Shirai vill ha en titelmatch, men att ”man inte kan få allt man önskar sig”. Apropå Gonzalez sa Dave Meltzer i senaste WON att hon de senaste veckorna varit en ”ratings superstars”, något han inte gick närmare in på. Men jag tolkade det som att hon kanske inte drar in högst ratings men däremot störst ökning jämfört med segmentet före.

– Backstage: Candice föreslår för Indi att hon pratar med William Regal om en titelmatch om Tag-bältena, och en stund senare – när Indi stannat för att stirra ut genom ett fönster – blir Candice påhoppad av Shotzi och Ember. Åh goody, ännu en returmatch om bälten där babyfacen redan vunnit rent. För att citera den gode Bob Seger, ”Call me a relic, call me what you will. Say I’m old fashioned, say I’m over the hill”, men jag tyckte nog det var bättre förr när babyfacen fick kämpa sig till en vinst istället för att vinna direkt och sen ändå resultera i returmatcher när dramatiken är helt borta. Visserligen var matchen bra men den saknar all dramatik. Att Candice åkte på stryk här är väl en sak men hon är ju heel och kommer gå in med moraliskt underläge i titelmatchen i ännu en skev dynamik.

4. NXT CW-champ Kushida vs. Oney Lorcan.
Titelmatch. Bara en match. Kushida brottas numera barfota och helt tappat sin tjusiga look med jeansen han hade innan. Den stilen stack ut, nu ser han ut som vem som helst. Vic noterar att han ”bokstavligen äter Lorcans chops!”. BOKSTAVLIGEN! Hoverboard-lock avslutar efter 6:06. Legodel i Plasma attackerar men MSK räddar för att sätta upp en sixman nästa vecka. Vinnare: Kushida. **

5. Ever-Rise vs. Fabian Aichner & Marcel Barthel.
Alexander Wolfe är med in. Det blir knappt en match. Drake Maverick rusar in och vill veva mot heelsen som störde deras match förra veckan, men Killian Dain håller tillbaka honom. Detta distraherar dock så heelsen kan avsluta Matt Martel med European Bomb efter 1:55. Vinnare: Aichner & Barthel. NR

– Mercedes Martinez säger att Gonzalez duckar henne, så därför tänker hon spöa Kai istället nästa vecka. Det känns som att Martinez är så badass som de önskade att Rhea Ripley var. Martinez har den där trovärdiga badass-auran som väldigt få kan framhäva. Booker T är en annan som också ser ut att kunna veva loss rätt bra IRL även om han inte heller är en fighter.

6. Kyle O’Reilly vs. Cameron Grimes.
Kyle stirrar ut Karrion Kross innan matchen så jag antar att det är bältet han kommer slåss om. Helt okej match, den lyfte aldrig riktigt men låg på en jämn och stabil nivå rakt igenom. Grimes gör en tjusig german och en springande One Man Spanish Fly, ett namn EPOW-Robert så stiligt kallade den. Låter mer logiskt än running cross-body. Brainbuster och knä från hörnan avslutar efter 13:28. Vinnare: Kyle O’Reilly. **1/2

– Nästa vecka: Kushida & MSK vs. Legado del Fantasma, Mercedes Martinez vs. Dakota Kai samt Reed vs. Theory där Reed får en titelmatch om NA-bältet om han vinner.

SLUTSATS: Trivsamt avsnitt. Att slippa ligga samtidigt som Dynamite har verkligen gjort under för showen, i alla fall njutningsmässigt för min del. Är lättare att underhållas efter ett ofta trist RAW istället för ett toppenavsnitt av Dynamite.

(Den här recensionen skrevs 2021-04-21.)

Kategorier:NXT TV 2021
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: