Hem > WWE SDL 2021 > SDL 2021-04-23

SDL 2021-04-23

SDL 2021-04-23

– Michael Cole & Pat McAfee kommenterar.

Pat sköter sig bättre ikväll än förra veckan. Märkte dock att i mainet babblade han på efter klockan men före att domslutet annonserades så han verkade få en skarp tillsägelse att hålla käften och fortsatte sitt resonemang efter domslutet igen. Kändes inte alls så rutinerat som när Cole gör det men han är ändå många gånger roligare att lyssna på.

– Cesaro kommer in. Seth Rollins kommer in. Jey Uso kommer in. Tv mot-en-fight teasas. Daniel Bryans musik börjar spelas vilket får Pat att utbrista ”WHAT THE HELL IS THIS ABOUT?!” som om det är hans första kontakt någonsin med wrestling. Vi har tydligen inte tillräckligt med pratande dudes redan så även Roman Reigns och Paul Heyman kommer in. För mer prat. Storyn är att Bryan försöker lobba fram en titelmatch för sin vän Cesaro. Roman kallar båda babyfacen losers och segmentet mynnar ut i…

1. Daniel Bryan & Cesaro vs. Jey Uso & Seth Rollins.
Bra match, inte helt oväntat med fyra bra workers men kanske lite för lång (inklusive tre reklampauser). Dessutom blixtrade den aldrig till. Hetta på båda babyfacen. Bryan gör bra german på Seth. Hans kneestrike vänds till bucklebomb i en bra spot. Till slut tar babyfacen överhanden så mycket att Seth får nog och bailar så Jey avslutas enkelt med tjusig superplex av Cesaro och Bryans kneestrike efter 12:48 (drygt nitton minuter med reklam). Efteråt åker Jey på slungan några gånger medan Bryan försöker locka in Roman utan resultat. Vinnare: Bryan & Cesaro. ***

– Backstage: Adam Pearce och Sonya Deville bokar Kevin Owens vs. Apollo Crews om IC-bältet ikväll (innan annonserade de bara att Crews skulle sätta titeln på spel, och de flesta trodde väl det skulle vara mot Big E) och säger att Big E kommer få sin chans lite längre fram. Troligen på Backlash.

– Backstage: Jey är förbannad över att Seth övergav honom under matchen tidigare ikväll. Tror jag. Lite svårtolkat då han gormar och pratar otydligt. Eller skriker otydligt. Men skönt i alla fall att jag inte var ensam om att inte tyda det när en användare på F4W/WO-forumet noterade att han ”sounds like a Samoan Briscoe”. I höstas sades det att Jimmy skulle tillbaka mellan november och januari, nu är vi flera månader efter det men ingen aning varför det dröjer.

2. Tamina vs Nia Jax.
Jag har haft magsjukor som varit mer givande än detta. Natalya och Shayna Baszler är med in. Det positiva: Reginald är tillbaka! Det negativa: Allt annat som hade med matchen att göra. Mycket slarvigt utförd match, inte minst för att de totalt varit i branschen i över sjutton år och gått totalt över tusen matcher om man slår ihop det. (Något jag tyckte var uppseendeväckande när jag kollade deras statistik var att Jax tydligen är född i Australien, det hade jag inte en susning om.) Storyn i matchen är om Tamina kan bodyslamma henne, en story som hade varit några snäpp bättre om de inte redan gett oss den spotten på Mania redan. Ibland känns Eric Bischoffs ökända ”anteckna manus på servett tre minuter innan Nitro börjar” som väldigt strukturerat och organiserat i jämförelse med Vince. Tamina gör en Superkick och avslutar med vad som oerhört generöst sett möjligtvis, om man är mitt uppe i en rejäl fylla, kisar med ögonen och använder en riktigt dos fantasi eventuellt skulle kunna betecknas som nästan en rollup för tre efter 2:34. Vinnare: Tamina. DUD

– Backstage: Big E konfronterar Kevin Owens, som säger sig inte ens räknat med en titelmatch ikväll men säger att han tänker ta bältet nu när han får chansen. Han agerar rätt nonchalant här och känns inte som en babyface eftersom han riktar sig mot en fellow baby.

– Backstage: Bryan fortsätter lobba för en titelmatch för Cesaro men Pearce, som precis bokat en titelmatch på eget bevåg, säger sig inte kunna boka en titelmatch på eget bevåg hur mycket han än skulle vilja. Då var det utrett.

3. IC-champ Apollo Crews vs. Kevin Owens.
Titelmatch. Commander Azeez (Babatunde) är med in, och enligt Cole ser han ”väldigt oroad ut” under matchen men han rynkar på näsan och ser snarare ut att känna någon unken doft vid ringside. Jag ska villigt erkänna att det är svårt att ta den här heelduon på allvar, inte minst för att Crews helt plötsligt bytte dialekt och går runt med sin Nigerian Nail som mest ser ut som en gigantisk örontops. Ännu en otroligt utdragen match, det känns som om hälften av rostret sitter i karantän eller något så de bara kan använda en handfull personer ikväll. Owens gör en superlång headlock inledningsvis, så lång att den nästan blir komisk. Pat noterar, ja på fullt allvar, att Crews är ”one of the most electrifying athletes” någonsin på TV vilket är starkt sagt när han inte ens är den mest karismatiske i DEN HÄR MATCHEN. Efter fem minuters hyfsad Sports Entertainment kommer Sami Zayn in och gör color under resten av matchen, vilket ökar värdet av den med några hundra miljoner procent. Han är underhållande bara genom att existera. Trodde dock som alla andra att Big E skulle komma in istället. Kevin sätter frogsplash från apronen och ut. Och apropå existera; Commander Azeez distraherar honom bara genom att de facto existera så Crews rullar upp Big Kev-O för tre efter 10:39. Crews äter en Stunner efteråt vilket var en finare spot än något i själva matchen, och Azeez sänker Owens med en Nigerian Spike (Umagas tumme – greppet, inte kroppsdelen) så Zayn kan dansa över en fallen Owens. Jag borde vara sur över att de fortsätter fejda efter Owens rena vinst på Mania men matcherna är ju alltid kul så jag låter det passera. Vinnare: Apollo Crews. *

– Backstage: Big E vevar loss mot Crews vilket sätter upp sin miljonte titelmatch nästa vecka.

– Aleister Black-promo. Nu är han tydligen en sur bibliotekarie. Han läser ur en sagobok om monster och säger att de största monstren är SDLs TV-tittare. Skönt då i alla fall att de inte är så många.

– Megan Morant, den nye blonda WWE-intervjuaren som ser exakt likadan ut som alla andra och vars namn jag kommer glömma innan jag skrivit klart den här meningen, intervjuar Dirty Dawgs som inte vet vilka de tror kommer vinna mellan Mysterios och Alpha Academy ikväll. Helst hade jag valt bort Dawgs om jag fick välja. Bayley kommer in och skryter om sin titelmatch mot Bianca Belair på Backlash. Jag älskar hur de annonserar sådant här på sociala medier och sen måste de försöka skrapa ihop till innehåll på sina TV-shower. Med arton miljarder TV-timmar i veckan tycker man de kunde ordna en turnering eller något för att vaska fram en ny utmanare istället för att bara lite random avslöja på Twitter att brottare X får en titelmatch på gala Y. Montez Ford bara råkar snubbla in i bild, och som av en ren händelse pratar han med Bianca på högtalare. Alla stories om hur fåglar självmordsstörtade och valar simmade upp på land i samma syfte för att hedra minnet av Kim Il-sung och alla andra ”verklighetsbeskrivningar” från Nordkorea känns helt plötsligt trovärdighetsmässigt rimliga jämfört med mycket i WWE. Bayley – vänlig som aldrig förr – gratulerar henne till vinsten. Bianca kan knappt tro hur trevlig Bayley är mot henne, men när hon går iväg avslöjar Bayley att det var en set-up all along och att Bianca är en idiot som gick på det. Vi får hoppas att Bianca såg igenom det så det inte blir ännu en puckad babyface som folk slutar stötta just på grund av uppvisande av naivitet och dåligt omdöme.

4. Rey Mysterio & Dominik Mysterio vs. Alpha Academy.
Cole säger att Mysterios kan blir den första far/son-duon som vunnit Tag-bälten ihop i WWE. Dock kan det vara lite kuriosa att WWE bokat en far och son vs. far och son-match på RAW för många herrans år sedan. Basic match här. Bra men basic. Hetta på Dominik och tag till Rey som rensar. Chad Gable sätter upp något (gutbuster?) från toppen men Rey vänder till rana i en fin spot även om den var en smula feltimad. Dominik tar hand om Otis vid ringside och Rey avslutar Gable med 619/-frogsplash-kombo efter 7:43. Alla skötte sig bra men Gable var matchens MVP helt klart. Vinnare: Mysterios. **1/2

– Vi avrundar med Bryan och Cesaro i ringen. Roman, Jey och Heyman kommer in. Cesaro får ingen titelmatch. Däremot har Roman tröttnat på Bryan och utmanar honom därför i en match nästa vecka. Romans titel kommer vara på spel men om Bryan förlorar måste han lämna SDL för gott. Detta kommer bli Romans första TV-match sedan december (när han slog Kevin Owens).

– Nästa vecka: Roman vs. Bryan och Big E vs. Crews i titelmatcher. Och säkert mer fängslande dramatik.

SLUTSATS: Utdragen show. Det mesta kändes ta längre tid än det behövde, och även om öppningsmatchen var bra kändes den utdragen för sakens skull. Bryan vs. Roman nästa vecka ser jag fram emot men Big E vs. Crews känns ganska ljummen. Trots silvriga örontops.

(Den här recensionen skrevs 2021-04-24.)

Kategorier:WWE SDL 2021
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: