Hem > WWE RAW 2021 > RAW 2021-05-03

RAW 2021-05-03

RAW 2021-05-03

– Adnan Virk, Byron Saxton & Corey Graves kommenterar.

– Först får vi slantsingling om vem av Drew McIntyre och Braun Strowman som ska få den stora äran att möta Bobby Lashley ikväll. Jag älskar hur MVP ler illmarigt medan de tjafsar sinsemellan. Det blir Braun. Apropå Braun; Förra veckan gick WWE ut med att han blev historisk på förra veckans RAW när han gick både en handikapp-match, tag och singelmatch samma dag i förbundet. Antar att det är helt korrekt.

1. RAW Tag-champs AJ Styles & Omos vs. Kofi Kingston & Xavier Woods.
Titelmatch. Mästarnas första framträdanden sedan Mania. Först får vi en långrandig promo med mästarna (eller ja, bara Styles) om vad de gjort sedan Mania. Tydligen festat i Västindien. Kofi och Woods avbryter promon för att leverera en nästan lika tråkig promo innan vi får själva matchen. Kofi missar nästan Nestea Plunge på Styles i början. Hetta på Styles. Omos har såklart inte ens varit inne i matchen än, det vågar de inte boka. Däremot taggas han som väntat in mot slutet så han kan rensa med backbreakers i slowmotion medan han ser sådär animerat arg ut med rynkade pannor som skurkar annars bara gör i Tintin. Styles ställer sig på hans axlar och utför Phenomenal Forearm på Woods för en trea efter 8:09. Ungefär lika bra/dålig som på Mania med den skillnaden att nyhetens behag räddade Mania-matchen från katastrof medan denna bara kändes ointressant. Vinnare: AJ Styles & Omos. 1/2*

– Backstage: Sonya Deville och Charlotte har haft möte, men Charlotte går ut när Adam Pearce kommer in. Han gillar inte hur Sonya överstiger sina befogenheter, även om vi några segment senare får veta att de tydligen delar på makten.

– Video för Eva Marie, som Vince av oklar anledning kändes nödvändig att återanställa trots att hon är värdelös på allt hon företar sig. Hon hypar detta som Eva-Lution. Johnny Ace kanske bläddrade igenom några gamla bikini-shoots?

– Backstage: Elias och Jaxson Ryker ska hämnas på Kofi och Woods för förra veckan genom att kasta tomater på dem, men träffar Randy Orton istället vilket sätter upp en tag senare ikväll.

2. Dana Brooke vs. Charlotte.
Mandy Rose är med in. Med över sex år i branschen och snart 400 genomförda matcher borde Brooke vara betydligt bättre än såhär. Hon är atletisk men timingen är bedrövlig och spots hon är inblandad i har en förmåga att om inte botchas helt så nära på. Jag påstår inte att det är hennes fel att spotsen botchas eftersom man är två (eller fler) om det, men man kan med lätthet skönja ett mönster av missade spots när hon är inblandad. Det är sällan jag sett ett så uppenbart carry-job som här, Charlotte leder henne igenom matchen som om det vore Danas femte match i karriären istället för 388e. Hon ser ut att göra sitt bästa och ge järnet varenda gång, men vid det här stadiet i karriären känns hon som ett hopplöst fall. Hon gör en dropkick som hade fått Erik Watts att plocka fram skämskudden, och ska vända en powerbomb till en sunset-flip där hon faller rakt ner och lyckas bara träffa Charlotte med huvudet när hon utför en Swanton. Allt detta hinner hon med på drygt fyra minuter. Charlotte möter en handspring-elbow med en chop-block och avslutar med figure-eight efter 4:15. Efteråt blir hon påhoppad av Mandy eftersom hon vägra släppa upp låset. Vinnare: Charlotte. DUD

– Sonya, som säger sig ha lika mycket makt som Pearce, kommer in. Mandy och Dana försvinner. Charlotte insisterar på att bli inbokad i Asuka/Rhea-matchen på Backlash eftersom hon minsann är en så stor stjärna. Sonya går något motvilligt med på detta. Det här med att vinster/förluster ska ha en avgörande del av vem som får titelmatcher, skulle det kunna vara något tro? Rhea Ripley och Asuka kommer in för att tjafsa vilket leder till fight där Asuka står kvar i slutet. Jag har faktiskt inget emot att de knör in Charlotte i matchen (även om det blir lite mycket kaka på kaka eftersom de gör samma sak med herrarnas titel) men det kunde väl ändå gjorts bättre än att hon själv insisterar på det? Måste ändå medge att det var starkt jobbat. Avstängd för två veckor sen, och fram tills idag hann hon med att både få det hävt och dessutom tigga till sig en titelmatch på PPV.

– Backstage: Humberto Carrillo är trött på att Sheamus spelar Allan Ballan och tänker därför utmana honom, men blir påhoppad bakifrån av nämnda Sheamus. Sheamus tror inte Carrillo är i form att utmana honom ikväll.

– Backstage: Pearce surar över att Sonya bokade in Charlotte i titelmatchen. Det har förekommit lite kommunikationsmissar dem emellan (Sonya föredrar att skicka SMS medan han vill ta saker face to face eftersom de ändå delar kontor). Det slutar med att hon lovar att alltid konsultera honom innan hon bokar saker framöver.

3. Damian Priest vs. John Morrison.
The Miz är med in. Jag förstod direkt när Morrison kom in att han skulle möta Priest, så förutsägbart tråkigt är WWE. Även om jag inte var så hypad inför matchen på Mania kände jag att det troligen skulle leda till en push för Priest som tag-partner med Bad Bunny. Men han är kvar och trampar vatten på samma plats som han var på innan Bunny-köret så med facit i hand känns hans samröre med världens mest streamade artist som ett stort slöseri. Vid det här laget skulle han vara uppe mot Sheamus (som EPOW-Robert föreslog i senaste avsnittet) eller Randy Orton där han skulle sett stark ut. Inte kvar på samma ställe, fast utan Bunnys stjärnglans, och det känns onekligen som om det blir någon kombination av de tre på Backlash i en match som känns totalt ointressant. Precis som denna matchen. Den är inte dålig men fullkomligt poänglös eftersom alla tre trampar vatten. Morrison gör en tjusig step-up-One Man Spanish Fly men faller offer för Hit The Lights för tre efter 5:14. Vinnare: Damian Priest. *1/2

– Backstage: Adam Pearce har dammat av Mansoor (enligt Cagematch obesegrad sen augusti 2019) och signat honom till RAW. Sheamus rumlar in och gratulerar Pearce till sin nya assistent innan han säger sig behöva en ny utmanare när Humberto är otillgänglig (nedslagen). När Mansoor upplyser honom om att han minsann är en fellow RAW-stjärna föreslår Sheamus att han antar utmaningen ikväll. Kan inte påstå att jag är ett ett vidare fan av Sheamus men den här bully-gimmicken gör han förbannat bra.

4. Gran Metalik & Lince Dorado vs. Cedric Alexander & Shelton Benjamin.
Inget team får sin intro visad och den börjar dessutom JIP, och efteråt framgår det att de bara ville ha matchen överstökad för att komma till efterspelet. Hetta på Metalik och tag till Dorado som rensar. Shelton sätter en ordinär clothesline varpå Graves utbrister ”THAT’S IT! THAT’S GOTTA BE IT!” som om det vore en Vaderbomb på Drottning Silvia. Maken till överdrift har jag inte varit med om sedan senast Hogan pratade om Andre på Mania 3 där alla siffror magiskt ökar med 20% varje gång storyn berättas. Nåväl. Dorado tar hand om Cedric medan Metalik avslutar Shelton med en springboard-elbow efter 4:35. Vinnare: Gran Metalik & Lince Dorado. *

– Efteråt vänder Cedric mot Shelton (verbalt) och kallar honom ett sänke, svaga länken, teamets Marty till hans Shawn, teamets Marcus Berggren till hans Carl Stanley, teamets ”Spaghetti Incident?” till hans ”Use Your Illusion II”, teamets AVP till hans Aliens etc. Du vet, det vanliga när tagteam splittras. Även om jag är ett stort fan av Shelton (gravt underpushad under sin karriär) och tycker Cedric är helt okej känns detta bara trött och något som säkert bara bokas för att döda tid på måndagar framöver medan en drös wrestlers verkar sitta i karantän.

– Backstage: Drew Gulak tjafsar med Angel Garza för att sätta upp en match alldeles strax. Är Garza face helt plötsligt? Han har en ros i handen vilket Gulak tråkar honom för och Garza svarar att han tänker ”stoppa upp den någonstans”. Och de lyckas faktiskt leverera den teasade rosuppstoppningen senare ikväll.

5. Angel Garza vs. Drew Gulak.
Garza sliter av sig strippbyxan så fort matchen dras igång varpå Virk utbrister ”WHEN THE PANTS COME OF IT’S GO TIME!” Det där kan lätt misstolkas, Adnan. Wing Clipper avslutar efter 2:18. Detta var mer presentation än match. Angel stoppar rosen i Gulaks byxor efteråt och sparkar honom i skrevet som the prick over the eye. Vinnare: Angel Garza. *

– Backstage: Någon sorts comedy mellan Riddle och Viking Raiders leder till att Orton, något motvilligt, ber Riddle tagga med honom mot Elias och Ryker ikväll.

6. RK-Bro vs. Elias & Jaxson Ryker.
Ganska basic match. Hetta på Riddle och tag till Orton som belly-to-back-suplexar Elias på bordet. Draping-DDT följt av Flowing Bro på Elias avslutar efter 5:16. Var mest en match för att etablera Riddle och Orton som ett team när de nu har 2-0 i statistik. Antar att de kommer vara obesegrade fram till en titelmatch som de förlorar och börjar fejda med varandra istället. Vi VET ju att Vince inte kan hejda sig. Vinnare: RK-Bro. *

7. US-champ Sheamus vs. Mansoor.
Nontitle. Förvånansvärt bra match. Nog mest förvånande för jag glömt hur bra Mansoor är. Anna gled förbi under matchen så jag frågade henne vem hon tror vinner här. ”Han med långbyxor.” ”Jaha, varför tror du det?” ”Inte en jävla aning, jag bara chansade.” Hon är av den åsikten att allt inte – speciellt inte något så töntigt som wrestling – behöver analyseras sönder. Bra story här: Sheamus underskattar Mansoor som kämpar så bra att Sheamus nästan blir desperat och försöker avsluta matchen via countout genom att dumpa honom över barrikaden, men Mansoor kravlar sig tillbaka. Mansoor sätter en Tornado-DDT och går för något i hörnan, men Sheamus kastrerar honom och går för Brogue-kick när Carrillo attackerar för DQ efter 4:28. Det slutar dock med att Sheamus sänker båda med varsin Brogue-kick. Gillar hur hans desperation lyser igenom här. Både matchen i sig och hela storyn med Carrillo känns fräsch och intressant, men jag kommer säkert lessna i vanlig ordning eftersom de envisas med att boka samma sak i vecka efter vecka. Men än så länge gillar jag det. Vinnare via DQ: Sheamus. **1/2

– Segment med Alexa Bliss. Jag orkar inte.

8. WWE Womens Tag-champs Shayna Baszler & Nia Jax vs. Naomi & Lana.
Titelmatch. Reginald är med in. Jahadu, det här var ju inget att hänga i julgranen. Graves kallar mästarna för historiskt dominanta, men de har förlorat två matcher i närtid. Kort match. Kanske lika bra det. Match och match, det blir mest pardans som ser lika trovärdigt ut som Star Wars. Naomi och Lana dubbelteamar Shayna men Reginald distraherar och Shayna avslutar Lana med en choke (”Did they have the Kirifuda-clutch in ballet class, Adnan?”) efter 2:02. Vinnare: Baszler & Jax. 1/4*

9. WWE World-champ Bobby Lashley vs. Braun Strowman.
Nontitle. MVP är med in. Det har varit tjafs med alla inblandade under showens gång i korta intetsägande segment jag inte bemödat mig med att anteckna. Tre minuter in i matchen kommer Drew in till Graves stora chock. Den chocken delar han nog bara med de som sett wrestling i mindre än tio minuter totalt i sitt liv. Drew gör color btw. I bar överkropp. Braun och Bobby Sports Entertainar en stund innan Braun råkar krascha in i Drew av misstag. Drew konfronterar (och därmed distraherar) honom vilket leder till att Lashley kan speara honom för tre efter 9:27. Claymore-kicks på både Bobby och Braun efteråt. Vinnare: Bobby Lashley. *

– Nästa vecka: Drew vs. Lashley där antingen Lashley eller Strowman kommer stå segrande i slutet. Det är så WWE funkar.

SLUTSATS: Gulak? Mansoor? Garza? Humberto? Det känns onekligen som om det där viruset dragit in över WWE.

För övrigt är RAW alldeles för långt.

(Den här recensionen skrevs 2021-05-04.)

Kategorier:WWE RAW 2021
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: