Hem > NXT TV 2021 > NXT 2021-05-04

NXT 2021-05-04

NXT 2021-05-04

– Vic Joseph, Wade Barrett & Beth Phoenix kommenterar.

1. Falls Count Anywhere: Leon Ruff vs. Isaiah Scott.
Suverän match, precis som vanligt mellan dessa gossar. Sanslösa fina spots, minimalt med utfyllnad och de verkar tänkt till och levererat spots vi vanligtvis inte ser. I alla fall inte på NXT. Det enda klagomålet var i början när matchklockan ringer och Ruff rusar mot Scott som en dåre bara för att få ett knä i huvudet, en spot som kändes direkt hämtad ut valfri 24/7-match. Därefter var det fullt ös. Vic noterar apropå matchtypen att Wade gick en minnesvärd sådan mot Randy Orton för nästan tio år sedan (november 2011) men den var så minnesvärd att jag inte ens minns att den ägt rum. Scott sätter tjusig superplex innan de går runt i arenan för att utnyttja matchkonceptet. Scott går för ytterligare en superplex men Ruff knäar honom i huvudet några gånger när han är vertikal och vänder till en crucifix-bomb i en otrolig spot. Mest otrolig för att Scott lyckas balansera honom över sig i flera sekunder medan Ruff rör på sig. Kan man ha bättre kroppskontroll än så? Ruff sätter poison-rana från apronen och ut. Han ska gå för ett dyk från en avsats men fångas upp av AJ Francis (före detta football-spelare som enligt Vic tillhör Scotts crew) som kastar honom på barrikaden så Scott kan avsluta med en Confidence Boost efter 15:20. Vinnare: Isaiah Scott. ****1/4

– Austin Theory och Johnny Gargano stövlar in på William Regals kontor för att få honom att avboka Gargano vs. Bronson Reed om NA-bältet, men Regal är upptagen i ett möte med Scarlett. Theory tittar på henne och blir helt hänförd och pratar om storleken och fejkheten, men menar såklart naglarna i ett så förutsägbart skämt att jag hann anteckna det innan det uttrycktes. Dåligt material men bra leverans.

2. Cameron Grimes vs. Asher Hale.
Hale är indyworkern Anthony Henry, före detta Tag-champ med James Drake i Evolve, som enligt Cagematch debuterade redan 2003 (!) som här gör sin första WWE-match. Och eftersom jag aldrig följt indys måste detta vara in första bekantskap med honom. Stabil match, även om det var en ren squash som Grimes inte helt oväntat tar hem med sin Cave-In efter 3:07. Jag fick inget direkt intryck av Hale mer än att han verkar väldigt rutinerad på att gå med i spots. Vinnare: Cameron Grimes. NR

– Kacy Catanzaro och Kayden Carter har släppt Tian Sha nu och är fokuserade på Tag-titlarna istället. Franky Monet (med hund) avbryter dem och tycker de är söta.

– Backstage: Grimes firar sin vinst över en jobber med Ever-Rise, men lämnar dem för att besöka VIP-rummet som tydligen finns i lokalen.

3. Tommaso Ciampa & Timothy Thatcher vs. Grizzled Young Veterans.
Enligt Cagematch debuterade Zack Gibson 2009 i en match som också innehöll vår egen Jenny Sjödin (såvitt jag vet den enda svenska workern som förekommit på Botchamania). Intressant. Okej match, men inte direkt minnesvärd. Före matchen drar GYV en promo om hur mycket de avskyr Thatchers ”TAKE YOUR SHOES OFF”-chantande vilket får betydelse senare. Ingen direkt heatperiod i matchen vilket gör att den heller inte riktigt känns speciellt dramatisk. Thatcher lyckas sno åt sig Wades ena sko (Wade klargör att han inte var med på det) och däckar Zack Gibson med den innan han tappar ut honom med en armbar efter 10:54. Vinnare: Ciampa & Thatcher. **3/4

– Backstage: Theory och Gargano gnäller över att Gargano behöver sätta NA-bältet på spel mot Bronson Reed men Regal ändrar sig inte, matchen blir fortfarande av. Dessutom tillägger Regal att Theory ska möta Karrion Kross nästa vecka. ”Lycka till” säger han glatt vilket var betydligt roligare än jag lyckas förmedla tack vare hans minspel.

– Karrion Kross (med Scarlett) in för en promo. Men det blir den vanliga WWE-ififerade bokningen där det pratas en stund innan intromusik hörs och vederbörande kommer in. Sen upprepas det till alla är i ringen, i det här fallet Cool Kyle O’Reilly, Pete Dunne och Finn Balor. Det blir ju naturligtvis tjafs om vem som förtjänar – och inte förtjänar – Kross nästa titelförsvar vilket lika naturligtvis utmynnar i slagsmål. Kross rensar men blir nedslagen bakifrån av Gargano och Theory (de möts ju nästa vecka), som därefter lämnar lokalen. (Här måste jag ge WWE beröm; för att förklara varför de inte hjälper Candice och Indi i Streetfighten ikväll gav de oss en logisk förklaring här istället för att bara låtsas som om det regnar.)

4. Sarray vs. Zayda Ramier.
Bra match. Någon klumpig spot vid repen (Sarray ska missa låg dropkick och rulla ut men det skiter sig när hon fastnar i repet) men förutom det flöt den på bra. Det märks på kommentatorerna att Zayda är någon de kommer satsa på då hon både pratas upp och får skina i ringen även vid förlust. Sarray avslutar med en rejäl Saito-suplex efter 4:37. Vinnare: Sarray. **

– Walter informerar sina trupper i Imperium via länk att han inte är nöjd med deras insatser i NXT.

– Backstage: Sarray ska precis kolla till Zayda efter matchen, men Toni Storm kommer in och ska precis konfrontera dem när Zoey Stark ställer sig i vägen. Detta ger mig flashbacks till WCW på Treantiden när en upprörd Hoa skrek ”SKA HELA VÄRLDEN FIGHTAS MOT RIC FLAIR?!”.

5. Jake Atlas vs. LA Knight.
I stort sett bara en uppvisning för Knight som avslutar med sin cutter från ingenstans efter 3:06. Gillar att det åtminstone finns EN person som har en finisher som inte behöver sättas upp en halv minut innan den utförs. Vinnare: LA Knight. *1/2

– Backstage: Dexter Lumis glor in i damernas omklädningsrum men Candice drar för gardinen så inte Indi får syn på honom. I vilket sammanhang som helst, förutom i NXT, hade detta varit creepy och fått Lumis att framstå som ett creep men istället blir det ett comedy-segment där det framställs som äkta kärlek från båda sidorna.

– Toni Storm säger att hon hjälpte Stark i karriären men att hon vänt sig mot henne och därför ska sänka henne igen. Du får reda ut alla pronomen själv eller fråga en vuxen.

– Legado Del Fantasma med en promo i ringen där Santos Escobar utmanar Kushida i en returmatch om CW-bältet. Kushida accepterar och det blir 2/3 Falls nästa vecka. Excellent!

– Mercedes Martinez och Raquel Gonzalez munhuggs via länk inför nästa veckas titelmatch.

– Grimes fortsätter fira sin jobbervinst, nu blir han dock brädad av Ted DiBiase IGEN som köper hela stället där Grimes vill partaja. Jag gillar de här segmenten.

6. Streetfight: NXT Womens Tag-champs Shotzi Blackheart & Ember Moon vs. Candice LeRae & Indi Hartwell.
Titelmatch. Frankys hund pinkade i Shotzis stridsvagn så den är oanvändbar under deras entré. Säga vad man vill men Matilda verkade i alla fall vara rumsren. Slökollade Cagematch häromdagen och såg att Ember brottats sedan 2008 (eller ja, 2007 gick hon en match) vilket är bra mycket längre än jag trodde. Trodde hon varit i branschen i max fem år. Candice gick sin första match i mars 2003 (!) vilket också var väldigt anmärkningsvärt. Shotzi är utklädd till Freddy Krueger och Ember är utklädd till Jason kvällen till ära. Ganska bra match, alla arbetade hårt men det blev för mycket stuntshow och för lite dramatik för min smak. Kändes mest som en uppvisning än match. Den vanliga rekvisitan används men det är med stegarna och borden de gör de finaste spotsen. Candice ligger på en stege mellan barrikaden och ringen när Shotzi sätter back-senton. Shotzi ligger på en stege när Candice sätter en springboard-moonsault på henne. Indi ligger på ett bord när Shotzi sätter flying big splash från en ljusrigg. Ember ligger på ett bord när Indi sätter en springboard-elbow genom det och Candice avslutar Shotzi med en Wicked Stepsister på en stol för tre efter 15:32. Kändes som att det var dags för ett titelbyte eftersom babyfacen vunnit alla matcher hittills mellan dem. Vinnare och nya champs: Candice & Indi. ***

– Nästa vecka: Martinez vs. Gonzalez om bältet, Kushida vs. Escobar i 2/3 Falls samt Kross vs. Theory i nontitle. Späckat avsnitt alltså!

SLUTSATS: Bra och givande avsnitt, som inte alls kändes utdraget. Nya mästare och flera intressanta matcher till nästa vecka, tummen upp för det!

(Den här recensionen skrevs 2021-05-05.)

Kategorier:NXT TV 2021
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: