Hem > WWE SDL 2021 > SDL 2021-05-07 – Throwback Smackdown!

SDL 2021-05-07 – Throwback Smackdown!

SDL 2021-05-07 – Throwback Smackdown!

– Michael Cole & Pat McAfee kommenterar.

– Fox har tydligen oldschool som temavecka så WWE bjuder oss på ett vintage-avsnitt av showen denna veckan. Dock känns det lite avigt att de hypar det som oldschool-SDL (som hade premiär 1999) med introt till Prime Time (som slutade sändas 1992) och med både ICOpro och röstsampling av Lord Alfred Hayes som båda var historia i WWE långt innan SDL började sändas. Plus en massa andra referenser till långt före 1999. Så jag antar det snarare är oldschool-WWE än specifikt SDL även om de visar gamla SDL-klipp showen igenom.

– Roman, Jey och Paul är vårt öppningssegment. Som vanligt. Långt intro, det tar flera minuter in i showen innan någon ens öppnar käften av trion. De ger oss en ten bell salute för Daniel Bryans karriär, men Paul tycker att de kan göra den själva då han personligen säger ”ding” tio gånger istället för att matchklockan används. Lite kul att Roman börjar skratta vilket nog inte var planerat. Send for the man och så vidare. Thunderdome informerar herrarna i ringen att de inhalerar luft. Jimmy Uso gör comeback och sidar sig med sin bror, kusin och kusinens husdjur. Cesaro kommer in. Seth Rollins kommer in och nu börjar det kännas som om de vill ha kvällens samtliga intros avklarade direkt. Men holla holla wait a minute tehre playa, Teddy Long har dammats av och tydligen kan boka matcher igen så han annonserar att om Cesaro slår Seth ikväll får han möta Roman på Backlash om bältet. Bara vanlig singelmatch om bältet? Känns fattigt. Kan inte Charlotte skohornas in så de i alla fall kan bjuda på lite stjärnglans?

1. Cesaro vs. Seth Rollins.
Bra match, inte lika bra som Mania men det är inte att vänta på TV. Cesaro är STARK men det säger jag varje gång han brottas. Seth gör en fin step-up-superplex följt av en Falcon Arrow för två. Rollins bumpar ut och Jimmy vill kolla så han är okej varpå Seth knuffar till honom och äter en Superkick för besväret. Cesaro avslutar nästan direkt med en Neutralizer efter 9:49. Storyn var att Jimmy kostade Seth matchen, och därmed tvingas Roman sätta bältet på spel mot honom på Backlash vilket han helst hade undvikit. Antar att Jimmy fortfarande anses heel men kommer vända inom kort för att Cesaro ska ha NÅGON på sin sida efter att Bryan försvann. Vinnare: Cesaro. ***1/4

– Backstage: Seth är förbannad på Jimmy, men Roman lovar att ta itu med honom eftersom det är hans (Romans) släkt det gäller.

– Backstage: Comedy med Teddy Long, Sonya Deville och Sami Zayn. Long bokar Zayn mot DA ANDATAKAH men eftersom han är pensionerad blir det en tiomanna-tag med random SDL-midcaders istället. Kanske lika bra det. Jag gillar alla tre men detta var inget vidare segment, troligen för att Longs fraser slutade vara roliga för många år sen.

– Backstage: Roman skäller ut Jimmy, som vägrar ta skit från honom och drar iväg. Känns som att vi har faceturnen redan ikväll. Jey lovar Roman att prata med sin bror.

2. Ruby Riott vs. Carmella.
Liv Morgan är med in. De Sports Entertainar en stund vilket mer liknar pardans än fight innan Carm avslutar med Code of Silence efter 2:17. Det var en match. Vinnare: Carmella. 1/4*

– Bayley i ringen för att hedra kända dam-wrestlers som underlättade för den nya generationen att lyckas i WWE. Alundra, Jacqueline, Lita, Trish, Ivory, Beth Phoenix, Molly Holly och Bianca Belair nämns. Den sistnämnda kommer in för litea stök för att hypa deras match på Backlash.

– Backstage: Jimmy tänker inte vara Romans bitch som Jey är. Jey säger att de faktiskt är släkt med Roman och måste hålla ihop, men Jimmy säger att det är ensidigt eftersom allt handlar om Roman. Jimmy tycker han själv och Jey ska försöka fokusera på Tag-bältena istället för att hela tiden ha Romans rygg, även om de råkar vara släkt.

3. Dominik Mysterio vs. Dolph Ziggler.
Det skulle varit Rey Mysterio (som är med in) mot Ziggler, men Ziggler tråkar Dominik på micken innan matchen och menar på att han är ett barn medan de andra tre är vuxna. Därför insisterar Dominik på att ta Reys plats här. Robert Roode är förstås också med in och tar upp TV-tid i onödan. Kort match, mest en etablering av Dominik som vinner med ett small package efter 2:14. Vinnare: Dominik. NR

4. Reginald vs. Tamina.
Natalya, Shayna Baszler och Nia Jax är med in. Kort promo med Reginald innan matchen för att hypa Tag-titelmatchen nästa vecka som jag inte visste de hade annonserat förrän nu. Nej, jag vet inte heller hur Reginald vs. Tamina kan hypa något alls, än mindre en titelmatch. Det blir inte mycket till match eftersom Reginald undviker henne genom sin akrobatik och klättrar bland annat upp på stolpen bakom ringhörnan varpå en användare på F4W/WO-forumet noterar kallt att ”if only Nancy Argentino knew gymnastics”. Ouch. Tamina får äntligen fatt i honom, sätter Superkick och går för en Superfly Splash men Baszler knuffar ner henne för DQ efter 2:06. Heel-beatdown efteråt men nej, min puls för den kommande titelmatchen har inte ökat. Vinnare via DQ: Tamina. NR

5. Kevin Owens, Shinsuke Nakamura, Big E & Street Profits vs. Sami Zayn, Apollo Crews, King Corbin & Alpha Academy.
Commander Azeez är med in. JIP. Hetta på Owens och het tag till Nakamura som rensar. Kinshasa sänker Zayn men precis innan hann han blind-tagga in Corbin som avslutar Naka med End of Days efter 7:52. Bara en match. Vinnare: Da heels. **

– Roman och Jey i ringen med Paul. Jimmy kommer in. Roman klargör att han (Jimmy) måste rätta sig efter Romans vilja att hålla ihop familjen. Eller så kan han dra. Jimmy verkar ha beslutsångest och går ut. Jey följer med för att prata honom tillrätta. Cesaro attackerar Roman. Jey rusar in för att rädda Roman och Jimmy, efter en sekunds eftertanke, rusar också in och attackerar Cesaro. Dock inte för att han har något emot honom eller vill hjälpa Roman, utan att han vill rädda sin bror. Cesaro rensar dock och botchar en Neutralizer på Jey och en inte lika botchad dylik på Roman innan showen slutar. Bra segment.

– Nästa vecka: Nattie & Tamina vs. Baszler & Jax om bältena.

SLUTSATS: Oldschool-köret kändes rätt trött och påtvingat, men Roman-Usos-Cesaro kändes fräscht även om det blev lite för mycket av den varan ikväll. Svalt avsnitt överlag.

(Den här recensionen skrevs 2021-05-08. På min 40-årsdag btw. Jag vet onekligen hur man firar! Nu ska jag äta tårta och dricka Jäger.)

Kategorier:WWE SDL 2021
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: