Hem > WWE SDL 2021 > SDL 2021-05-14

SDL 2021-05-14

SDL 2021-05-14

– ”Well now instead of Nia on 2 shows, we get Tamina twice a week. Yay.” – användare på F4W/WO-forumet. (Det där är en spoiler, btw.)

– Michael Cole & Pat McAfee kommenterar.

– Läste i senaste WON att WWE kommer börja köra inför publik igen redan i juli (innan sa de Summerslam) och tydligen ska SDL 2021-07-16 vara första veckoshowen inför en normal livepublik. Och ”normal” här i bemärkelsen antal, inte mentalt.

– Det vanliga glada gänget inleder. Det brukar vara så. Jimmy Uso kommer in med texten ”Nobody’s bitch” på tishan och säger att han har en likadan tröja åt sin bror när han sett ljuset. Roman fladdrar iväg en bra och passionerad promo om att han är hövding etcetera etcetera etcetera etcetera etcetera etcetera etcetera. I vanlig ordning fantastisk leverans men materialet börjar bli tjatigt. Jimmy tror inte Roman kan klå Cesaro på Backlash. Roman undrar om Jimmy tror sig kunna klå Cesaro vilket leder till Jimmy vs. Cesaro ikväll. Respektmatch med Roman och Jey närvarande, det luktar NQ-finish lång väg.

1. WWE Womens Tag-champs Shayna Baszler & Nia Jax vs. Natalya & Tamina.
Titelmatch. De hypade matchen med att Tamina var på jakt efter sin första titel och det i kombination med att Tamina såg uppriktigt rörd ut redan backstage innan matchen gjorde det inte svårt att lista ut resultatet. Reginald gör bort sig och bannas omgående. Hetta på Nattie och tag till Tamina som rensar. Det blir kaos i vanlig ordning. Nattie samoan-droppar Jax och Tamina avslutar med Superfly-splash efter 5:57. Pat markar ut över ”Taminas första titelvinst” även om Cole etablerade före matchen att hon haft ett mindre bälte (24/7) förut i WWE. Dessutom går Pat ännu längre och svamlar om att vi kommer minnas Taminas ”första titelvinst” i dokumentärer om 30 år. Så enligt WWE är detta i paritet med Hogan-Sheik 1984. (Kuriosa: Hennes far hade ingen titel i WWE.) Nåväl. Pyro och gråtande och hela köret efteråt. Ett titelbyte här istället för på Mania kanske låter konstigt, men det är vettigt att köra titelbyten på TV någon gång då och då för att öka intresset för de showerna så inte ALLT händer på PPV. Fast Natties & Taminas vinst hade onekligen känts större om den ägde rum på Mania. Vinnare och nya champs: TAMINA! (och hennes partner)! *

2. Rey Mysterio vs. Dolph Ziggler.
Dominik och Robert Roode är med in. Min teori om Zigglers frisyr är att någon hävdade att det inte finns något fånigare i hela WWE än Alexa Bliss karaktär, varpå Dolph sa ”håll min öl” och skaffade sig genast två rosa flätor. Bra liten match. Dolphs Fameasser ger två varpå Pat noterar att det greppet ”has taken out Sports Entertainers forever!”. Men han glömde tillägga att det inte avslutat en match sedan typ 1999. Vi får samma finish som Doiminik-Dolph förra veckan när Rey avslutar med ett small package efter 9:47. Roode mopsar sig men Dominik räddar efteråt. Vinnare: Rey Mysterio. **3/4

– Bianca Belair och Bayley munhuggs inför sin match på Backlash.

3. Shinsuke Nakamura vs. King Corbin.
Det blir inte mer utfyllnad 2021 än såhär (och då älskar jag ändå Nakamura). Naka gör en armbar men Corbin powerbombar ner honom och håller honom nere för tre efter 3:05. Efteråt gör Naka en Kinshasa och snor hans kungakrona för att sätta upp en returmatch. Jag har sett Titanic-offer som varit hetare än detta. Vinnare: King Corbin. *

– Promo för Aleister Black. Från tjurig satanist till tjurig skrubbsittare till tjurig sagoboksuppläsare till tjurig vad-detta-nu-är, han bokas onekligen speciellt. Vince, ett förslag till nästa karaktär för honom: EN WRESTLER. Om det inte är ett alldeles för crazy koncept på en wrestlingshow förstås. Apropå Black, enligt senaste Observer skulle detta visas förra veckan men körschemat drog över tiden så både detta och Mia Yims SDL-debut slopades. Och det blev inget för Yim denna veckan heller.

– Tjafs (både verbalt och fysiskt) mellan Apollo Crews (med Commander Azeez), Kevin Owens, Big E och Sami Zayn sätter upp en fyramanna för IC-bältet nästa vecka.

4. Jimmy Uso vs. Cesaro.
Jimmys första match sedan Mania förra året. Han agerar lite heel här men det är mest av frustration snarare än en heelturn. Cesaro är STARK, vilket jag alltid tycker är värt att nämna i hans matcher. Tjusig suplex och en ännu tjusigare superplex en stund senare. De hamnar vid ringside där Roman chockerar hela universum genom att attackerar Cesaro för DQ efter 6:27. Okej match men de hade inte tidsutrymme nog att göra en bättre. Vinnare via DQ: Cesaro. **

– Jimmy surnar till och skäller ut Roman vid entrén för att han vände Jimmys returmatch till att handla om Roman själv. Roman säger att ingen bryr sig om en ”exhibition matches” och ”stupid little matches” eftersom det är pengamatcherna som räknas. Jag förstår vad han menar, och håller med om innehållet, men ändå lät det lite fel att höra. Cesaro attackerar Jey i ringen. Roman räddar. Cesaro gör dock comeback, mot alla tre, innan Roman bailar och Cesaro avslutar showen med två Neutralizers på Jey. Att han även sänkte Jimmy är troligen något som inte gjordes av en slump utan det kommer säkert inverka på söndagens match på något sätt. Även om Usos är klart bäst som tagteam känns det lite trött även om de inte kört tag på 14 månader.

– Nästa vecka: Crews vs. Owens vs. Zayn vs. Big E om IC-bältet. Helt rätt, den hade bara känts som utfyllnad på Backlash men som stormatch på TV är perfekt.

SLUTSATS: Rätt blek show. Inte dålig men intetsägande.

(Den här recensionen skrevs 2021-05-15.)

Kategorier:WWE SDL 2021
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: