Hem > AEW Dynamite 2021 > AEW Dynamite 2021-05-19

AEW Dynamite 2021-05-19

AEW Dynamite 2021-05-19

– Bandat 2021-05-13.

– Jim Ross, Tony Schiavone & Excalibur kommenterar.

1. Matt Sydal vs. Christian.
Taz gör color. Detta är deras första singelmatch ihop någonsin. Helt okej match men inget som ger någon direkt pulsökning eller börjar stöka om rankingen med mina favoritmatcher genom tiderna. Gillar spotten där Christian chargar och Sydal hoppar upp och sunset-flippar honom, där krävs det verkligen en bra timing för att spotten ska kunna genomföras ordentligt. Christian vinner rent med Killswitch efter 9:14. Handskakning efteråt. Taz gormar åt båda två innan Ricky Starks kommer in och distraherar så resten av Team Taz kan attackera bakifrån. Adam Page räddar (i maklig takt) men blir nedslagen han också till slut. Jag ser barnsligt mycket fram emot Hangman vs. Brian Cage på Double or Nothing och tror det kan bli en av toppmatcherna där, även om andra matcher ser starkare ut i teorin. Vinnare: Christian. **1/4

– Promo med Varsity Blonds, som nu har Julia Hart med sig. Ingen relation till Hartfamiljen såvitt jag vet. De är redo för Young Bucks ikväll, och säger att de har tappat respekten för dem även om de var anledningen till att de kom till AEW. Brian är naturlig och bra på micken men Griff känns fyrkantig och stolpig i sin leverans men inget som inte kan förbättras med övning.

2. Jon Moxley & Eddie Kingston vs. The Acclaimed.
Babyfacen med en bra promo om Acclaimed innan matchen (”Vilka är de? Den ena är en rappare och den andra är rapparens vän”) där de även ger en känga åt Bucks (”Kan vi gå på Superkick-party när vi inte gör Superkicks?”). Bra match. Babyfacen kommer in till Wild Thing. Max Casters rappande är suveränt, det ger John Cena 2003/04-vibbar vilket är en stor komplimang. Hårt, rått och kreativt. Hetta på Kingston och tag till Mox som rensar. Anthony Bowens försöker använda en kedja men blir uppläxad av domaren. Caster försöker använda en bergsprängare men Mox tar den och sopar till honom i kanelen innan en dubbelteam-Paradigm Shift avslutar efter 10:27. Tony säger att vinsten här gör att de kanske snart får en titelmatch, något jag felaktigt trodde redan var en bokad och klar match på DON. Men tydligen inte. Vinnare: Moxley & Kingston. ***

– Tony intervjuar Ethan Page och Scorpio Sky. Sky älskade Sting som liten, men har vuxit upp nu. De säger att Darby Allins förlust bara var början, de kommer se till att bli ”sista spiken i kistan” för honom. En smula oklart vad egentligen fejden handlar om. Sting är knappt med, och har gått en (1) enda match i förbundet så deras ”Sting tar upp plats för oss unga” är inget argument. Sting och Darby attackerar efteråt för att sätta upp en match på Double or Nothing. Gissningsvis blir det lång hetta på Darby, het tag till Sting som rensar innan det blir en stunds hetta på honom så Darby kan få sista rensningen innan avslut.

– The Pinnacle äter middag och tråkar servitören för att fortsätta etablera sig som megaheels. De lovar att Stadium Stampede-matchen, om Inner Circle accepterar, kommer bli Circles sista match.

3. AEW Womens-champ Hikaru Shida vs. Rebel (inte Reba).
Nontitle. Britt Baker är med in. Reba slår Shida med kryckan när Baker distraherar domaren, men Shida lyckas ändå vinna med Brock-lock efter 2:02. Kort och koncist, och helt rätt bokat eftersom Shida SKA rulla över Reba som ett ånglok. Baker attackerar efteråt och stampar Shidas ansikte rakt ner i bältet som en symbolisk handling inför DON. Vinnare: Hikaru Shida. NR

– Backstage: Kenny Omega och Don Callis försöker övertyga Orange Cassidy om att stå över DON och få sin titelmatch ”senare” på grund av skadan han ådrog sig förra veckan mot Pac, men han avböjer det generösa erbjudandet.

– Inner Circle – och håll i hatten nu – accepterar Stadium Stampede-matchen mot Pinnacle. (Hela Circle förutom Santana är med in här. Anledningen till det är att han var förkyld förra veckan när detta bandades, och Tony Khan tog det säkra före det osäkra och bad honom stanna hemma.)

– Jade Cargill har fortfarande inte bestämt sig för om hon vill ha en manager, och i så fall vem. Jag gillar detta, det bygger upp henne som en big deal som Randy Savage 1985 eller Bam Bam Bigelow två år senare.

4. NWA World Womens-champ Serena Deeb vs. Red Velvet.
Titelmatch. Serenas första match sedan knäskadan hon ådrog sig tidigare i år. Bra match som var precis så lång den borde vara. Tillräckligt lång för att kännas ”värd pengarna” men som lyckas hålla uppe mitt intresse under hela. Annars är det lätt att jag sonar ut mentalt när jag blivit mätt på matchen. Gillar dessutom hur de hade två matcher med dam-mästare i rad men valde att boka dem helt olika för att inte folk genast skulle fastna i vilken mästare som var starkast i rollen (Shida vann klart fortare men Rebel är en jobber medan Velvet är en midcarder). Serena bearbetar benet för att lättare kunna vinna med sin Serenity-lock. Jag tänkte säga att det är samma grepp Konnan använde som finisher men troligen har folk nuförtiden bättre koll på Serena än Konnan. Velvet sätter moonsault ut (trots skadat ben) och en ordinär sådan i ringen som träffar knän. Serenity-lock ser ut att avsluta men Velvet når repen så Serena blir frustrerad, knycklar in henne i den igen och dunkar Velvets knä i mattan några gånger innan tapout efter 9:33. Vinnare: Serena Deeb. ***

– Pac är redo för DON.

5. Austin Gunn vs. Anthony Ogogo.
Cody, Arn Anderson och resten av The Factory (Aaron Solow, Nick Comoroto & QT Marshall) är med in. Bra uppvisningsmatch för att få över Agogo som en riktig stjärna. Gunn attackerar direkt men blir nerslagen och börjar blöda från munnen. Ytterligare några slag senare gör att Gunn däckas så domaren blåser av matchen efter 2:12. Efteråt teasar Agogo att loska på amerikanska flaggan, men slänger bara bort den. Detta gör såklart Cody superdupermegaupprörd för att hypa deras match på DON. Vinnare: Anthony Agogo. NR

– Christopher Daniels & Frankie Kazarian säger farväl som tagteam, Daniels verkar klar med brottningen men Kaz har mer att ge i ringen som singelbrottare.

– Promo med Miro. En BRA sådan. Han antar en Open Challenge nästa vecka. Lance Archer (med Jake Roberts) svarar, säger sig varit ett monster i AEW samtidigt som Miro ”hade en dag uppkallad efter sig” (Rusev Day) och kallar honom sin ”Bulgarian bitch” för att sätta upp en match på DON. Frågan är om JRs hjärta klarar så här mycket hossar på en och samma gång. Nästa vecka möter Miro Dante Martin, som accepterar utmaningen lite senare.

6. AEW Tag-champs Young Bucks vs. Varsity Blonds.
Titelmatch. Julia Hart är med in och Callis gör color. Bra match. Inte helt oväntat. Hetta på Pillman och tag till Griff som rensar. Både Julia och Pillman sprayas med kylspray innan Pillman tappar ut till Matts Sharpshooter efter 11:34. Efteråt rusar Moxley och Kingston in och sänker Bucks innan de snor deras skor och strumpor samtidigt som titelmatchen offentliggörs. ALLRIGHTYTHEN. Vinnare: Bucks of Youth. ***1/4

– Nästa vecka då Dynamite går på FREDAGEN på grund av NBA: Hangman vs. Joey Janela, Miro vs. Dante Martin i titelmatch, Uno & Grayson vs. Sky & Page, Darby vs. Bononi, Jade i action, invägningen av Cody och Ogogo (det kommer säkert gå civiliserat till), best of med Inner Circles bravader, Cassidy ger sitt svar om DON (det gjorde han väl redan ikväll?) samt firande av Shidas ettårsjubileum som champ.

SLUTSATS: Bra show, både brottningsmässigt men även för att hypa Double or Nothing nästa vecka.

För övrigt ÄR DET ALLDELES FÖR MÅNGA GRUPPER I AEW!

(Den här recensionen skrevs 2021-05-20.)

Kategorier:AEW Dynamite 2021
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: