Hem > Sebbes Svammel! > Sebbes Svammel #5 – Randy Savage 1952-2011 & DSOTR: Nick Gage! (2021-05-20)

Sebbes Svammel #5 – Randy Savage 1952-2011 & DSOTR: Nick Gage! (2021-05-20)

Sebbes Svammel #5 – Randy Savage 1952-2011 & DSOTR: Nick Gage! (2021-05-20)

RANDY SAVAGE 1952-11-15 – 2011-05-20!

Idag är det exakt tio år sedan Randall Poffo vinklade upp tofflorna för gott. Att säga att han var en favorit för mig räcker inte, han var mer än så. Han var nog den som förutom Hulk Hogan bäst personifierade vad wrestling var i mina ögon. Ända sen jag började se wrestling 1993 älskade jag honom. Något som är rätt imponerande eftersom jag som förvirrad tolvåring var lättformbar och höll med Hoa och Bruno om det mesta, men oavsett hur mycket de klagade på honom förblev han en av mina största idoler ända fram till… tja, jag ser honom fortfarande som en av mina stora favoriter. Även om jag ogillar att ranka saker (det brukar bli olika resultat varje gång) har jag mina topp tre-wrestlers på följande inbördes ordning: Först Shawn Michaels, därefter Savage och sedan Ted DiBiase på en tredjeplats han inte ska skämmas för. Han har tillräckligt att skämmas över med både pengaförskingring och att han är djupt religiös.

Vad gjorde Macho så speciell? Flera saker. Hans brottning var betydligt bättre än många gav honom cred för. Hans intensitet och karisma var svårslaget och han verkade galen på riktigt. Något som många vittnat om inte var helt spelat. (Allt som kommit fram med Liz och Gorgeous George är såklart en stor fet plump i protokollet men det är för ett annat tillfälle.)

Hans matcher mot Ricky Steamboat, DiBiase, Ric Flair, DDP och Michaels var ofta fantastiska och om jag nu MÅSTE sätta min favoritmatch med honom måste det blir mot Steamboat på Mania III. Men den är så fruktansvärt uttjatad att jag nog skulle rekommendera hans matcher mot DiBiase 1988, oftast på houseshows, som var helt fenomenala och som jag rekommenderar dig att leta upp om du inte redan sett dem.

Min tanke med den här texten var att lista mina favoritmatcher med honom, men mitt i projektet kände jag att det inte skulle bli en rättvis lista. Men när jag insåg att hälften av toppmatcherna bestod av obskyra singelmatcher mot antingen Steamboat eller DiBiase skulle det bli en rätt trist lista att läsa. Plus att mitt WCW-projekt tagit mig till hösten 1994, det vill säga strax före hans debut där, och att jag inte med gott samvete kan lista några av de matcherna (än) eftersom jag inte vet hur jag tycker om dem idag. Jag är rätt säker att hans Flair/DDP-matcher är kalas men det skulle kännas orättvist att lista dem eftersom jag inte sett dem på många, många år. Kanske blir klart lagom till 20-årsjubileet?

Tack för allt, Randy!

DARK SIDE OF THE RING: NICK GAGE!

Jag hade ingen vidare koll på karln innan detta så det var en intressant 45-minutare för min del. Såklart har jag hört namnet genom åren men eftersom den typen av wrestling aldrig varit min kopp te när det kommer till wrestling har det i stort sett stannat vid att jag bara känner till att det existerar. Att halvt slå ihjäl varandra på riktigt känns inte riktigt som det jag vill se i wrestling vilket osökt får mig att tänka på Jim Cornette-parafrasen: ”Förr workade man men alla trodde det var på riktigt, idag slåss folk på riktigt men alla tror det är fake”. Hursomhelst slutade avsnittet positivt för en gångs skull, efter hans mors död, brors självmord och fyra år bakom galler verkar han åtminstone styrt upp sitt liv till det positiva.

Jag har egentligen inte så mycket att säga om avsnittet, men klart sevärt precis som de flesta andra i serien.

Av ren nyfikenhet passade jag också på att se första avsnittet av Dark Side of Football även om jag är om ännu mindre intresserad av fotboll än skräpwrestling. Det var mest för att se om jag kunde hänga med i alla facktermer och kanske få en inblick om hur DSOTR framställs till icke-wrestlingfans. Hyfsat lyckades jag hänga med i alla fall, men det känns som om de var betydligt mer återhållsamma med negativa sidor där än när det kom till wrestlingen. En massa namn fladdrade förbi och sammantaget tyckte jag det var ett rätt platt avsnitt. Mitt ointresse har säkert en stor del av det men jag blev inte direkt sugen på att fortsätta se serien.

FRÅGOR & SVAR!

Du är Tony Khan: Skulle ta in någon, alla eller ingen av Dolph Ziggler, Chad Gable eller Ricochet om de var tillgängliga samtidigt?

Japp, det hade jag nog gjort. Hade satt Ziggler som veteran på Dark, bokat Ricochet mot Lucha Bros och den typen av motståndare för att se om han flyter, och försökt hitta en passande tag-partner åt Gable. Han är fantastisk men jag tror han mer kommer till sin rätt i tagteam än i singel. (EDIT: Jag missförstod frågan. Trodde jag fick välja mellan att ta min samtliga eller ingen. Oh well.)

Du är HHH: Vad kommer din första stora förändring bli när du får den riktiga makten?

Svårt att säga. De gör så brutalt mycket pengar på att bara fylla TV-tid så stora förändringar är tyvärr inte nödvändiga för förbundets bästa. I alla fall kortsiktigt, försvinner tittarna blir det bökigare att omförhandla TV-deals framöver. Men eftersom han är ett fan av oldschool-brottning (Harley Race, Ric Flair) hade han nog styrt om toppskiktet till att bli mer seriösa och ha mer fokus på själva brottningen.

Vilket byte mellan AEW och WWE skulle du vilja göra en rockad på? Syftet ska vara att både brottare och förbund ska tjäna på det.

Chad Gable till AEW och Nick Comoroto till WWE, men WWE hade säkert fuckat upp det också.

Har du frågor kan du skicka dem till sebbeh65@hotmail.com eller PMa på Facebook.

Nästa Sebbes Svammel kommer när det kommer!

Kategorier:Sebbes Svammel!
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: