Hem > Sebbes Svammel! > Sebbes Svammel #6 – Icons: RVD, DSOTR: Nordkorea & Warrior! (2021-05-28)

Sebbes Svammel #6 – Icons: RVD, DSOTR: Nordkorea & Warrior! (2021-05-28)

Sebbes Svammel #6 – Icons: RVD, DSOTR: Nordkorea & Warrior! (2021-05-28)

WWE ICONS: ROB VAN DAM!

Ingen jag var nämnvärt intresserad av, aldrig varit fascinerad av honom och dessutom känns det som om det inte finns mer i hans story att ösa ur. Han blev populär och ECWs toppnamn, ECW kånkade och han kom till WWE där först WWE fuckade upp hans position i toppen innan han själv fuckade upp andra försöket och fick se sin karriär rinna ut i sanden i TNA. Ungefär så. Han är dock underhållande att lyssna på, gillade speciellt när han berättade om hur han fick sitt wrestlingnamn; Han var lik Jean-Claude Van Damme och lanserades som hans kusin. Det jag älskade var inte själva storyn utan att när RVD berättade att JCVD var en populär actionskådis använde han facktermen ”over”. Kändes bara så härligt nördigt att använda wrestlingtermer även i ”vanliga” sammanhang. Paul Heyman kallade RVD för ECWs egen Bruno Sammartino och Hulk Hogan, något som jag spontant först tyckte var fånigt men när jag smält det kändes det helt plötsligt logiskt. Han var en otroligt populär wrestler som var ansiktet utåt för förbundet och som på ett fantastiskt sätt personifierade vad de stod för; Tjusiga spots, coolhet och en kaxig attityd. Några andra saker jag fick med mig var att Fonzie äntligen fixat gaddarna så tandraderna inte ser ut som streckkoder längre, och att TNA nämns vilket känns så ovanligt i en WWE-produktion.

Kan inte påstå att dokumentären var sådär jättematnyttig men underhållande 78 minuter jag kan rekommendera du ser om du inte redan gjort det. Speciellt om du inte känner till hans story.

DARK SIDE OF THE RING: WCW I NORDKOREA!

Riktigt bra avsnitt även om det inte var mycket nytt som kom fram för min del. Eric Bischoff kändes ovanligt ödmjuk men de stora stjärnorna var helt klart Scott Norton och Too Cold Scorpio som berättade om resan med väldigt bra inlevelse. Dock undrar jag varför inte Ric Flair var med. Han var ju trots allt showens tredje största namn (efter Inoki och Ali såklart) och istället pratade folk OM honom. Fast det kanske bottnar i att han vill hålla sig vän med WWE där både han och hans dotter huserar. Hursomhelst ett bra avsnitt och en recension av själva galan kommer när jag är där i mitt WCW-projekt, men det kan säkert ta många månader innan jag hinner dit.

DARK SIDE OF THE RING: ULTIMATE WARRIOR!

Ett ganska ljummet avsnitt. Jag kände till i stort sett allting men att få med hans exfru Shari var nog den stora styrkan för att sätta lite ny prägel på storyn. Hon verkade helskön och kändes inte bitter alls efter att bett om skilsmässa efter Jims otrohet. Det var visserligen 40 år sedan och tiden läker alla sår som det heter. Dave Meltzer hävdar att Jim reste med Melanie Pillman under skilsmässan, men det nämns inte här. Inte så konstigt dock, de hade bara 45 minuter på sig att beta av hela storyn så flera saker fick stryka på foten. De säger att Jim sparkades bokstavligen direkt efter Summerslam 1991-matchen (det bästa segmentet i hela avsnittet) och att han och Vince bråkade via advokater i arton månader innan de kom till ett avslut. Med andra ord nämns inte hans korta comeback april-november 1992 med ett enda ord. Inte för att det är en vital del av storyn men jag antar de slopade det av tidsskäl. Likaså nämns inte WCW-stinten med ett enda ord även om Eric Bischoff är med och pratar om honom. De som sett A&E-dokumentären om Warrior säger att de är ungefär likvärdiga, men att denna är ett snäpp sämre än A&E. Jag har inte sett A&E så det är inget jag kan avgöra, men Dana Warrior var med på A&E och hävdade på Twitter några timmar innan Dark Side att den var full av ”smut and filth” vilket kanske snarare gav en Streisandeffekt snarare än att hålla folk borta eller se den med kritiska ögon. Klippen på Warriors både rasistiska och homofobiska uttalanden under föreläsningar är troligen det hon syftar på, men hon verkar inte heller ha alla ingredienserna i tacogrytan.

Jake Roberts får ganska mycket utrymme och hävdar att han skulle haft en ”championship feud” med Warrior som kulminerade på Summerslam, men Warrior blev av med bältet över halvåret innan och dessutom debunkade Meltzer det direkt efter avsnittet visades. Dave är förstås ingen allvetande kunskapsguru men jag sätter större tilltro till honom än Jake om vad Jake åt till frukost i morse, och ännu mer vad gäller bokningen i WWF 1991. Jake verkar ha hatat Warrior efter att Warrior sagt till honom i början av deras fejd 1991 att Jake ”skulle komma till varenda bokning och sköta sig, annars förlorade Warrior pengar vilket Jake skulle sota för”. Detta är dock något jag verkligen tror stämmer eftersom Jakes rykte som strulepelle nog inte kommer från ingenstans. Sen antar jag att största anledningen till att Jake är med här alls är att de också gjorde ett avsnitt om Grizzly, som visas nästa vecka för övrigt. Avslutningsvis måste jag säga att min favoritsekvens från hela avsnittet bokstavligen är några sekunder från slutet då Jake hoppas Warrior vilar i frid på det mest icke-trovärdiga sätt jag någonsin hört/sett någon säga så.

Har du frågor kan du skicka dem till sebbeh65@hotmail.com eller PMa på Facebook.

Nästa Sebbes Svammel kommer när det kommer!

Kategorier:Sebbes Svammel!
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: