Hem > AEW Dynamite 2021 > AEW Dynamite 2021-05-28

AEW Dynamite 2021-05-28

AEW Dynamite 2021-05-28

– Flyttad till fredagen på grund av NBA.

– Jim Ross, Tony Schiavone & Excalibur kommenterar.

– Det är seriöst underbart att se folk i publiken igen! Det gör otroligt mycket för underhållningsvärdet och känns inte alls så artificiellt som folk på bildskärmar, varken bild eller ljudmässigt. Detta i kombination med att jag såg WWEs lista över houseshows från juli och framåt gör att det ser ut att ljusna nu.

1. Darby Allin vs. Cezar Bononi.
Sting, Ryan Nemeth och Peter Avalon är med in. Bara en match. Tony refererar till ”TV-bältet” och Excalibur säger att ”Evil Uno och Ethan Page” ska köra tagteam ihop ikväll. Bara två detaljfel förstås – som båda rättades blixtsnabbt av dem själva – men lite roligt att JIM ROSS är den som hittills inte fuckat upp sin kommentering ikväll. Coffin Drop avslutar efter 4:22. Darby kallar in Page och Scorpio Sky efteråt, och de kommer in men vill vänta tills de får pröjs (på söndag) innan de slåss. Bononi, Avalon och Nemeth attackerar facen så Page och Sky joinar dem i heel-beatdown innan Dark Order räddar. Vi är knappt tio minuter in och 15 pers har redan visats upp, känns bara som nervös bokning. Vinnare: Darby Allin. *

– Invägningen mellan Cody Rhodes och Anthony Ogogo är rätt blek. Paul Wight är MC ”så det inte blir något fuffens” som han själv uttrycker det. Han har dock gigantiska (tihi) problem med att få ordning på vågen och precis som kommentatorerna undrar jag varför de inte valde en digital sådan istället för en gammaldags variant. Det hade dessutom kunna bli mer dramatisk TV när man kunde se siffrorna istället för att höra dem upplästa. Cody har Arn, Dustin och sina elever med sig in och Factory är med Ogogo in. AEW HAR ALLDELES FÖR MÅNGA GRUPPER! QT Marshall är dock bra på micken men hela segmentet kändes bara som utfyllnad. Och Cody med sitt pampiga intro känns som den klara heelen här. Cody vägs först. En användare på F4W/WO-forumet noterar att ”Art Donovan was looking down and was on the edge of his seat” här. Cody väger 218lbs. Ogogo väger ett pound mer. Jag vet inte vad jag ska göra med den informationen, hur det inverkar på deras match på söndag eller hur mitt intresse för den ska påverkas. Ingen aning om segmentet var bra ur ratingssynpunkt men det var förbaskat tråkigt.

– Backstage: Christian och Powerhouse Hobbs bråkar för att hypa stöket på söndag.

2. Adam Page vs. Joey Janela.
Taz gör color eftersom Page möter Brian Cage på söndag. Sonny Kiss är med in men det blir inte roligare för det. Ganska intetsägande match, och att det ska ta Hangman TIO MINUTER att fimpa av Janela känns som sju för mycket. Hangman blöder rejält från pannan, och mot slutet är nästan hela ansiktet täckt. Janela sätter en fin flying elbow men Hangman skakar av sig den och avslutar med Buckshot Lariat efter 9:50. Ännu en match ikväll som inte kändes som något speciellt. Efteråt kommer Team Taz (minus Taz själv) in, men inget fysiskt händer, för att skapa hetta inför söndag. Vinnare: Hangman. **

– Kanonbra promo med Jon Moxley och Eddie Kingston i en trädgård där de gräver ner ”Rods och Todds” (Young Bucks) skor. Lite knepig klippning här där de bryter för reklam mitt i en mening men återvänder till promon efteråt.

– Pac med en in-ring-promo om titelmatchen på Double or Nothing på söndag. Don Callis avbryter via Khan-Tron så Kenny Omega kan attackera bakifrån. Dock var Pac med på den och fintar honom. Good Brothers rusar in. Lucha Bros rusar in. One-Winged Angel ser ut att ta ut Pac men Orange Cassidys musik distraherar. Vad är detta för jäkla WWE-bokning? Cassidy kommer in och visar kontraktet om en senare titelmatch (som han får om han backar ur DON-matchen) förvandlat till konfetti. Etablerades det inte redan förra veckan att Cassidy tackade nej till erbjudandet genom att riva sönder det? Orange Punch sänker både Kenny och Pac efteråt. Jag är ledsen om jag blir Jim Cornette en stund, men Cassidy har inget i en seriös titelmatch att göra. Helt okej midcarder men hans närvaro i seriösa matcher är svårt att ta på allvar.

3. Jade Gargill vs. Kilynn King.
Mark Sterling är med in, han är Jades nya manager efter ett segment där Matt Hardy fått utbrott för att hon inte ville joina honom istället. Jag har ingen aning om vem denne Sterling är. Lång squash. Detta känns totalt felbokat. Här hade man två vägar att gå; Antingen att boka en match och jämn match där båda fick se bra ut och tittarna fick en bra match. Eller att låta Jade dominera en kort match där hon vinner överlägset för att etablera henne som en storstjärna. Men istället blev det ett konstigt mellanting som varken blev en bra match eller övertygande vinst för Jade. Är som gamla TV-matcher från åttiotalet där folk som Shane Douglas gick över Brooklyn Brawler på tolv minuter vilket inte gagnade någon, vare sig brottarna eller tittarna. Glam-slam avslutar efter 5:29. Vinnare: Jade Cargill. 1/2*

Kommentatorerna säger efter att detta blev Jades sjätte raka vinst (inga förluster alls) i karriären. Här vill jag verkligen poängtera hur trovärdigheten spelar stor roll i sammanhanget. Är Jade obesegrad i AEW? Jag vet inte. Jag minns inte alla matcher jag sett med henne och Dark följer jag inte alls så har noll koll på vad som händer där. Så jag har ingen aning om det stämmer. Dock litar jag fullt ut på att AEW inte ljuger om sådant här eftersom fansen hade blivit högljudda om det inte stämde och förbundets trovärdighet skjutits i sank efter första tweeten. Med andra ord lutar jag mig tryggt tillbaka med vetskapen om att Jade minsann är obesegrad med sex vinster i ryggen. Det där hade jag aldrig köpt om det vore WWE, då hade jag haft näsan på Cagematch och skrivit arga inlägg i versaler om hur fel de har om sin egen statistik. Bara en parentes.

– Lance Archer (och Jake Roberts) med en promo om titelmatchen mot Miro på söndag.

4. TNT-champ Miro vs. Dante Martin.
Titelmatch. Antar att Dante fick matchen för att hans tag-partner ändå är skadad och han kunde ”offras” här. Bra match för tiden de hade till sitt förfogande. Dante ser skräckslagen ut! Han lyckas ändå sätta bra moonsault och springboard-dropkick men knycklas in i Game Over för tapout efter 3:08. Bättre match än jag får det att låta som. Archer (och Jake) kommer in för fight efteråt, men den blir snabbt uppbruten. Vinnare: Miro. **

– Hikaru Shida med en promo som avbryts av Britt Baker (utan Rebel, inte Reba) som är redo för DON. Bra segment, båda lät naturliga på micken och jag tror de gör en bra match.

5. Evil Uno & Stu Grayson vs. Scorpio Sky & Ethan Page.
Helt okej match. Grayson sätter en fin hoppande DDT på Sky över repen och ut på apronen, men Sky är såklart pigg som en mört en halv minut senare. Hetta på Grayson och tag till Uno som rensar innan det blir kaos. Sky heelhookar Grayson medan Page avslutar Uno med Ego’s Edge (Awesomebomb) efter 8:36. Efteråt kommer Darby och ett gäng statister med Sting-masker på sig. Det blir fight, ändå snällt att statisterna attackerar en i taget så heelsen kan avverka dem enkelt, innan den riktige Sting såklart gömt sig bland statisterna. Vinnare: Sky & Page. **1/4

– Eric Bischoff är MC för slutsegmentet, men hans närvaro är onödigare än dirigenten fram för Stevie Wonder i We Are the World-musikvideon. Kul att höra publiken sjunga med i Judas! Vi får se klipp av Inner Circles historia och det blir nästan en avskedspromo från dem, eftersom de måste splittras om de förlorar på söndag. Pinnacle har kidnappat Dean Malenko backstage så Inner Circle rusar dit, men det var såklart ett bakhåll så Pinnacle kan slå ner dem. Showen slutar med att FTR piledrivar Santana och Ortiz genom några bord för att hypa söndag.

SLUTSATS: Publikens deltagande var jätteroligt men showen i sig var väldigt ljummen, och en av de svagaste de gjort. Starkt fokus på Double or Nothing (givetvis) var den klara styrkan denna veckan.

För övrigt ÄR DET ALLDELES FÖR MÅNGA GRUPPER I AEW!

(Den här recensionen skrevs 2021-05-29.)

Kategorier:AEW Dynamite 2021
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: