Hem > NXT TV 2021 > NXT 2021-06-08

NXT 2021-06-08

NXT 2021-06-08

– Vic Joseph, Wade Barrett & Beth Phoenix kommenterar.

– Kanonbörjan där de går igenom Takeover-cardet, sådana detaljer gillar jag eftersom det får showen att framstå som större och viktigare än den kanske är.

1. Oney Lorcan vs. Austin Theory.
Stiff och välbrottad match. Theory bumpar väldigt bra och får det att se så enkelt ut. Efter fem minuter kommer Pete Dunne in, och lite senare kommer även Johnny Gargano in eftersom de ska mötas på Takeover i femmanna. Theory gör en sorts One Man Spanish Fly jag aldrig sett förut, men distraheras av Garganos och Dunnes vevande så Lorcan kan avsluta med Uncle Slam efter 12:37. Vinnare: Oney Lorcan. ***

– LA Knight visar hur han bor, inklusive tjusig bil samt två galanta damer han badar i poolen med, för att försöka övertyga Ted DiBiase att han är en värdig arvtagare till MDM-gimmicken.

– Dok Hendrix (!) hypar Takeover In Your House, vilket gör att jag färdas 25 år tillbaka i tiden. Good times.

– Legado Del Fantasma med en promo i ringen. Bronson Reed avbryter och visar klipp från förra veckans kross mot Santos Escobar. MSK rusar in och heelsen utmanar dem i en sixman på Takeover med samtliga titlar på spel. Babyfacen accepterar. Kan bli intressant.

2. Killian Dain vs. Isaiah Scott.
Hit Row, som är med in, stirrar ut både MSK och Legado Del Fantasma innan matchen. Känns som att de kommer blandas in i storyn på något sätt även om sixman går redan på söndag. Drake Maverick är också med in. Top Dolla ger sig på Drake och DVDar honom på apronen vilket distraherar Dain så Scott kan avsluta med en grekisk-romersk spark i huvudet efter 6:39. Mer TV-match än såhär blir det knappt. Vinnare: Isaiah Scott. **

– Cameron Grimes visar upp sitt hem (eller ”sitt hem” högst troligast) där han badar i pool, röker kubansk cigarr som tänds med en hundradollarsedel, umgås med en galant donna innan han kör iväg en mindre tjusig bil.

3. Mercedes Martinez vs. Amari Miller.
Detta är Millers första match i NXT. Xia Li attackerar Martinez innan matchen. Martinez insisterar dock på att domaren ändå ska dra igång matchen som hon vinner med en Air Raid Crash efter bara 0:19. Vinnare: Mercedes Martinez. NR

– Breezango (som jag först inte kände igen) är sura på Imperium.

– Backstage: HHH och William Regal pratar med Poppy (eller ja, Regal säger inget men står intill) som släpper sina nya låtar HÄR OCH NU, med en enkel knapptryckning vilket HHH tycker är helt fantastiskt. Udda reklam för hennes låtar men rätt underhållande eftersom HHH tydligen är oerhört okunnig på teknik på riktigt som jag fattar det som. Dexter Lumis kommer in och ger Poppy en teckning av henne, kram uppstår och Indi Hartwell missförstår naturligtvis situationen. Den här storyn är öken.

– Ted DiBiase, LA Knight och Cameron Grimes i ringen. Teddy visar upp Million Dollar-bältet som kommer vara på spel i deras match på Takeover, som nu är en Laddermatch. Bra segment.

– Backstage: Kyle O’Reilly och Karrion Kross bråkar men det bryts upp av en förbannad Regal.

– Ever-Rise är värdar för preshowen på söndag. Totalt poänglöst kan jag tycka med preshow för Takeovers eftersom bara de nördigaste av nördarna ser de galorna ändå.

4. Grizzled Young Veterans vs. August Grey & Ikemen Jiro.
Grey & Jiro har taggat några gånger på 205 Live så de verkar vara ett semi-riktigt team. Jiro brottas i sin ringjacka innan Zack Gibson sliter av den. Inte en ren squash som jag först trodde. Tommaso Ciampa och Timothy Thatcher kommer in och tittar på och Ticket to Mayhem avslutar Grey efter 5:01. Efteråt blir det såklart tjafs med Ciampa & Thatcher, som vill hantera detta ”the old fashioned way” (slagsmål) vilket måste hållas isär från ”the old country way” som är något HELT annat. Detta resulterar i en Tornado-match (inga tags) nästa vecka. Ser fram emot matchen men var lite rädd ett slag att de skulle sätta den på Takeover, som redan har tillräckligt med matcher och skulle bara urvattnat den. Vinnare: GYV. **

– Bobby Fish tränar och är inte klar med Oney Lorcan än på långa vägar.

– Candice med en in-ring-promo om hur trött hon är på Poppy som fick Indi att böla tidigare ikväll. Hon utmanar Poppy på fight! Poppy kommer in men är inte sugen på att själva fightas så hon introducerar Io Shirai som attackerar Candice. Jag minns inte ens att de fejdade.

5. Ember Moon vs. Dakota Kai.
Raquel Gonzalez är med in. Ingen dålig match rent tekniskt men – och ursäkta svordomen – bokad rent åt helvete. Ember ska upp mot Gonzalez om bältet på söndag och möter här hennes sidekick, som hon rimligtvis borde kunna fimpa av på två minuter utan större bekymmer. Istället drar de ut på det. Och drar ut på det. Och drar ut på det. Och fortsätter. Och Kai dominerar 70% av matchen. Jag inte direkt påstå att Embers trovärdighet på söndag ökade i och med denna. Är som om Leo i Turtles skulle haft stora bekymmer med en (1) fotsoldat på sin väg mot Shredder. Det blir liksom inte trovärdigt. Lägg till att de inte ens ger henne en ren vinst här så blir det nästan katastrofalt dåligt bokat. Hon sätter plancha på båda två, och sätter därefter upp för Eclipse när Gonzalez rusar in och big bootar henne för DQ efter 12:31. One Arm Powerbomb vänds till en sorts Eclipse innan Ember gör en ordinär sådan för att i alla fall ta hem den moraliska segern. Så nästan tretton minuter och DQ? Enda tänkbara anledningen torde vara att Ember vinner på söndag och Kai anses värdig titelmatch på grund av detta. Möjligen att Gonzalez behåller och Kai anser sig ”värmt upp Ember” här för att underlätta vinsten för Gonzalez. Vi får se. Förmodligen hade de ingen tanke mer än att dryga ut TV-tiden. Vinnare via DQ: Ember Moon. *

– Karrion Kross (med Scarlett) och Regal i ringen. Kross vill ha in alla utmanarna HÄR OCH NU men Regal skriker åt honom att inte ta över showen. De andra utmanarna kommer in, förutom Adam Cole som bara förärar oss med en visit via Titan-Tron. Det blir fight där Kross står som segrande i slutet, men då smyger Cole in med två Superkicks och en Last Shot för att kunna posera innan showen slutar. Kändes väldigt MR det här.

– Nästa vecka: Ciampa & Thatcher vs. GYV i Tornado-match.

SLUTSATS: Lättsett avsnitt som var en bra hype inför Takeover, förutom Ember/Kai/Gonzalez som var märkligt bokat.

(Den här recensionen skrevs 2021-06-09.)

Kategorier:NXT TV 2021
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: