Hem > Allt, WWE RAW 2020 > RAW 2020-05-04

RAW 2020-05-04

RAW 2020-05-04

– Tom Phillips, Byron Saxton & Samoa Joe kommenterar.

– VIP Lounge med Asuka (som pratar japanska), Shayna Baszler (som pratar latin) och Nia Jax (som inte pratar alls) slutar med att Asuka och Jax sänker Jax och teasar att fajtas mot varandra men MVP stoppar dem och säger att de får vänta med fighten till söndag. Det verkar som om både Shayna och MVP corpsade när Asuka gormade på japanska men det kan lika gärna vara i karaktär, speciellt i Baszlers fall.

1. Gauntlet.
Vinnaren får sista platsen i MITB-matchen (som redan är bandad när denna bandades).

Titus O’Neil vs. Bobby Lashley. Ingen Lana ikväll. Joe noterar att ”we’re starting out with a TON of mass in the ring, LITERALLY!”. Det var som attan. Båda är svarta och skalliga och använder guldsvarta byxor (det enda som skiljer är längden på byxorna) så den ickebefintliga publiken har svårt att särskilja dem åt. Lashley avslutar odramatiskt med en spear efter 0:50.

Lashley vs. Akira Tozawa. Akira flyger några gånger innan han avslutas med en spear efter bara 0:21. Måste vara sjukt många mainstream-fans som ser detta och blir surgna på att kolla in NXT där Tozawa brottas i turneringen om CW-bältet. Påminner lite om WCW där en luchadore kunde pushas bra i LH-divisionen och sen behövde man någon som boxningsboll åt typ Giant och – tadaaa – gissa vem de valde till rollen. Och sen avbröt de pushen eftersom han inte längre var över. Man kan såklart alltid hävda att vinster och förluster inte betyder något idag men det är en självuppfyllande profetia. Om WWE behandlar vinster/förluster som obetydliga kommer publiken göra det också. Vilket incitament finns det att ta Tozawa på allvar i en CW-turnering om han jobbar rent på tjugoen sekunder till en som precis före redan gått en match?

Lashley vs. Shelton Benjamin. Direkt när jag antecknat att Shelton ser nästan lika stor ut som Lashley får jag PM från Robert Frank som noterat precis samma sak. Jag tror det mest beror på att Lashley är betydligt slankare nu än förra WWE-stinten. Möjligt att Shelton också blivit grövre sedan då. Shelton får skina en stund med några springboards och fintar spear, men en spear på andra försöket avslutar efter 1:50.

Lashley vs. Humberto Carrillo. JIP. Lashley dominerar men Humberto fintar dominator, vilket i sin tur gör Lashley frustrerad så han vevar loss för DQ efter 2:21. LAMT.

Carrillo vs. Angel Garza. Ingen vidare delmatch. Zelina Vega är med in. Lana pratar med Lashley backstage och säger att hon borde varit vid ringside, men Lashley svarar inte. Zelina är som vanligt den stora behållningen men hennes peptalk borde kanske finslipas lite och bestå av mer än ett generiskt ”YOU GOTTA PUT HIM AWAY!”. Humberto blockerar Wing Clipper och sunset-flippar honom för tre efter 7:02.

Carrillo vs. Austin Theory. JIP här också. Theory gör en superplex men Humberto lyckas knyckla in honom för tre efter 3:25 i den alltid lika förvirrande spotten jag tycker de borde pensionera för evigt. Den är till för att båda ska se starka ut men istället känns den bara ologisk.

Carrillo vs. AJ Styles. Styles hade säkert fått en bra pop här om det vore folk i lokalen, inte minst för att han varit borta sen Mania. Han drar en promo om att Undertaker är ett avslutat kapitel och att han tänker vinna MITB-matchen om han så måste slänga någon från taket. Tur att RAW inte har några tittare annars kunde detta användas emot honom i en eventuell mordrättegång. JIP och Styles avslutar med Calf-Crusher efter 5:53 (total matchtid: 26:26). Styles fortsätter attackera benet efteråt innan han drar en promo om att han, eh, är tillbaka om vi inte begripit det vid det här laget. Vinnare: AJ Styles. **

– Charly intervjuar Seth Rollins, som inte tycker Drew McIntyre är en naturlig ledare så han tänker ”offra sig” för ledarrollen genom att ta bältet från honom på MITB.

– Charly intervjuar Murphy, som säger sig värma upp Drew inför Seth på PPVn.

2. Cedric Alexander & Ricochet vs. Brendan Vink & Shane Thorne.
MVP gav Vink & Thorne ett peptalk innan matchen och de utlovar vinst. Rätt kort match. Hetta på Cedric och tag till Rico där CedRico får skina innan kaoset utbryter och Vink big bootar Ricochet för tre efter 4:33. Vinnare: Vink & Thorne. **

3. RAW Tag-champs Street Profits vs. Viking Raiders.
Nontitle men jag trodde hela tiden det var en titelmatch. Trodde jag bara missförstått något men både Dave och Bryan hade också för sig att det var en titelmatch så jag är i gott sällskap. Vad har vi förresten sagt om två tag-matcher i rad? SKÄRPNING! Ganska basic match men inte dålig. Hetta på båda Profits. Montez Ford gör sin övertjusiga frogsplash, men det hjälper inte utan Viking Experience avslutar Angelo Dawkins efter 12:55. Vinnare: Viking Raiders. **1/4

– Charly intervjuar Drew, som är redo för Murphy ikväll.

– Charly (som tydligen är en bizi lady ikväll) intervjuar Raiders, som deklarerar att de är bättre än Profits. Gissar hejvilt på en titelmatch på söndag.

– Aleister Black säger att Styles inte blev ödmjuk trots att UT begravde honom på Mania, och om Styles kastar ner honom från taket under MITB-matchen måste Styles be till gudarna att han inte reser sig igen.

– Rey Mysterio beskriver hur MITB-matchen kommer gå till och använder alla godkända ord i sann Nordkorea-anda. Han säger att han nyligen insett att han har majoriteten av sin karriär bakom sig vilket inte är helt otänkbart eftersom han debuterade för 28 år sen och jag tror inte hans knän håller för över 28 år till (då är han dessutom 73 år gammal). Men han tänker vinna för att få ”a title match opportunity”.

– Jinder Mahal med en promo om att han kommer bli känd som ”the greatest of all time” vilket är starkt sagt av någon som inte ens är den bästa brottaren på sin egen promobild.

– Charlotte med en in-ring-promo om sin match mot Io Shirai på veckans NXT innan Liv Morgan avbryter för att ge oss…

4. NXT Womens-champ Charlotte vs. Liv Morgan.
Nontitle. Jag är inte i kören som sjunger Livs lovord men hon är klart bättre än tidigare. Charlotte står i hörnan och Liv utför en Codebreaker ner, men Charlotte avslutar rent med figure-eight efter 8:46. Vinnare: Charlotte. **

– Under kvällen har de visat klipp från MITB-matcher genom åren, och här visar de en video som startade konspirationsteorier både på Twitter och F4W/WO-forumet (och kanske även andra ställen) om att WWE försöker radera Roman Reigns från sin historia (även om han fortfarande är med i introt på SDL). När de visar Seths cash-in på Mania ser man överhuvudtaget inte Roman i bild. Man ser att Seth ger domaren väskan, publikbild, Blackout, skärmen blir svart och vi hör domaren räkna till tre och därefter ser vi Seth fira varvat med publikbilder. Jag vet inte vad tanken är men att radera honom från historien tror jag inte ett skvatt på. Men jag håller med om att det är lite märkligt, men om Brock är ute ur förbundet vill de kanske ge honom en känga och få honom att se dålig ut istället för att visa Roman äta pinfallet.

5. WWE World-champ Drew McIntyre vs. Murphy.
Nontitle. Seth tittar på vid entrén. Murphy lyckas få in lite men detta är i stort sett en squash som avslutas med en Claymore-kick efter 6:09. Seth Superkickar Drew efteråt men Drew blockerar Blackout, skallar honom och går för Claymore-kick men Seth bailar. Nope, inte ett dugg intresserad av denna på söndag. Vinnare: Seth Rollins. *

– Nästa vecka: Framträdande av Edge, Randy Orton och Becky Lynch.

SLUTSATS: Gauntlet-matchen var rätt trist, men de andra matcherna var åtminstone skapliga även om wrestling utan publik är som en sitcom utan burkskratt.

För övrigt är RAW alldeles för långt.

(Den här recensionen skrevs 2020-05-05.)

Kategorier:Allt, WWE RAW 2020
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Lämna en kommentar